DOKTERSPRAKTIJK DANIEL DEWULF

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTERSPRAKTIJK DANIEL DEWULF
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 557.971.318

Publication

14/08/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr :" j 99.4 34F

Benaming :

(voluit) : DOKTERSPRAKTIJK DANIEL DEWULF

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap o.v.v. Besloten Vennootschap met Beperkte

Aansprakelijkheid

Zetel : Priester Coulonstraat 25, 8930 Menen (Rekkem)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor geassocieerde notaris Sylvie DELCOUR te Dottignies op twee juli tweeduizend veertien is verschenen:

De Heer DEWULF Daniel Georges, dokter in de Geneeskunde, geboren te Barc-Eure (Frankrijk) op vierentwintig mei negentienhonderd dertig, (identiteitskaart nummer 591-9082948-67, nationaal register nummer 300524299-34), echtgenoot van Mevrouw Diana LAFORCE, wonende te 8930 Menen (Rekkem), Priester Coulonstraat nummer 25.

Gehuwd onder het stelsel van gemeenschap van aanwinsten ingevolge huwelijksovereenkomst verleden voorafgaandelijke aan zijn huwelijk voor notaris Joseph Swennen, destijds te Nieuwpoort, op dertien januari negentienhonderd zevenenvijftig, gewijzigd met een verblijvingsbeding bij akte verleden voor notaris Christophe Werbrouck, te Dottignies, op tien december negentienhonderd tweeënnegentig, ongewijzigd sedertdien.

Die mij verklaard heeft wat volgt :

I. OPRICHTING VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID.

De comparant verklaart bij deze een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid op te richten onder de benaming "DOKTERSPRAiçruK DANIEL DEWULF" en waarvan de zetel gevestigd is te 8930 Menen (Rekkem), Priester Coulonstraat nummer 24.

A. Vaststelling van het kapitaal en zijn vertegenwoordiging

Het kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186,-) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen. De fractiewaarde van een aandeel bedraagt bijgevolg achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) / honderd zesentachtig (186,-) aandelen = honderd euro (¬ 100,00).

Overeenkomstig artikel 215 van het Wetboek van Vennootschappen werd door de oprichter, voorafgaandelijk aan de oprichting, aan de werkende notaris een financieel plan overhandigd waarin hij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoordt. Dit stuk dat door de oprichter werd getekend, zal door mij warden bewaard.

ijl

Mod20

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITE

0 7/ -0 BELGISCH

JR BELGE

8- 2014 STAATSBLAD

NEERGELEGD

- 4 JULI 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL Gent, afd. KORTRIJK

11 11

" 19155359*

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

B. Inschrijvingen en stortingen

De oprichter verklaart dat het kapitaal volledig wordt onderschreven door een inbreng in geld.

Inbreng in geld

De comparant verklaart dat het maatschappelijk kapitaal volledig werd onderschreven en als volgt

is volstort:

- De Heer Daniel DEWULF, onderschrijft ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬

18.600,00) van het kapitaal, hetzij honderd zesentachtig (186) aandelen, volstort ten

belope van twee/derden, hetzij twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

TOTAAL: honderd zesentachtig (186,-) aandelen.

Vergoeding voor de inbreng

Het genoemde bedrag is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening onder nummer BE83 0017 3169 4015 bij de bank BNP Paribas Fortis te Mouscron geopend ten name van de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "DOKTERSPRAKTIJK DANIEL DEWULF" in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgegeven door vernoemde instelling op datum van twee juli tweeduizend veertien, dat mij is overhandigd om door mij te worden bewaard.

C. Vaststelling

Door de verrichting die voorafgaat, werd de vennootschap opgericht, het kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) volledig geplaatst werd en volgestort werd ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00),

Uit dien hoofde beschikt de vennootschap vanaf heden over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

D. Kennisgeving door de notaris

In verband met verkrijging van belangrijke vermogensbestanddelen binnen twee jaar na de oprichting heeft de ondergetekende notaris aan de comparant voorlezing gedaan van artikel 220 van het Wetboek van Vennootschappen en voorzien van de nodige toelichting ter vervulling van zijn plicht als raadsman.

E. Oprichtingskosten

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedragen bij benadering duizend negentig euro (¬ 1.090,00).

Il. STATUTEN

TITEL I : NAAM - ZETEL - DOEL- DUUR.

Artikel 1: Naam.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap, heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam DOKTERSPRAKTIJK DANIEL DEWULF.

Artikel 2 : Zetel.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied en het Brusselse Gewest, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), die over alle machten beschikt om deze wijziging van zetel bekend te maken in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Elke wijziging van de zetel van de vennootschap moet voorafgaandelijk aan de Provinciale Raad van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

de Orde der Geneesheren warden meegedeeld.

De vennootschap mag ook, bij enkel besluit van de zaakvoerder(s), een bijkomende praktijk oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, mits voorafgaande goedkeuring van de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan en mits naleving van de bepalingen van de Code van Geneeskundige Plichtenleer.

Artikel 3 : Doel.

De vennootschap heeft tot doel, in binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, het uitoefenen van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot op het gebied van de kleine heelkunde, dit door de enige vennoot rekening houdend met de Medische Plichtenleer.

Aile inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend,

Het doel kan onder meer omvatten :

- investeringen en beleggingen uitvoeren zoals onder meer de aankoop, de verhuring en de oprichting van gebouwen, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt.

het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit.

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-vennoot.

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake radiologie en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 : Duur.

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

De vennootschap kan ontbonden warden bij een beslissing door de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging in de statuten.

TITEL il : KAPITAAL EN AANDELEN.

Artikel 5 : Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één honderdzesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal.

Artikel 6 : Kapitaalverhoging in geld - Recht van voorkeur.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld, worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen.

Zij zullen hun recht van voorkeur kunnen uitoefenen gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, komt het gezegd recht van voorkeur toe aan de vruchtgebruiker en pas bij niet-uitoefening door deze laatste aan de blote eigenaar.

Wanneer het bestuursorgaan kennis heeft van de splitsing van de eigendom van aandelen in blote eigendam en vruchtgebruik, zal het hen beiden in kennis stellen van de uitgifte en met de eventuele interesse van de blote eigenaar zal maar rekening gehouden worden in de mate dat de vruchtgebruiker geen gebruik maakt van zijn voorkeurrecht.

Het is de blote eigenaar wel toegelaten zijn interesse te doen blijken en dus zijn eventuele intekening afhankelijk te maken van een minimum aantal aandelen.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, bekomt de intekenaar, zowel de vruchtgebruiker als de blote eigenaar, de aandelen in volle eigendom.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat recht kan worden uitgeoefend, worden bepaald door de algemene vergadering en worden ter kennis gebracht van de vennoten bij aangetekend schrijven.

Wordt dit recht niet geheel uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen eerst aan de andere vennoten, die reeds van hun recht van voorkeur gebruik hebben gemaakt, in dezelfde evenredigheid aangeboden.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven, zoals bepaald hierboven, kan slechts worden ingeschreven door personen waaraan volgens artikel 10 van deze statuten de aandelen vrij mogen worden overgedragen of door derden, artsen, die in het kader van de vennootschap hun geneeskunde zullen uitoefenen, mits, voor wat betreft het laatste geval, voorafgaandelijke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en instemming van alle medevennoten.

Artikel 7 : Niet-volgestorte aandelen - Stortingsplicht.

Wanneer het kapitaal niet volledig is volgestort, kan de zaakvoerders) de fondsen invorderen tot verdere volstorting van de aandelen waarop in geld ingeschreven werd naar gelang van de behoeften van de vennootschap en op de tijdstippen die hem passend voorkomen. Hij mag ook de vervroegde stortingen op aandelen toelaten.

De vennoot die in gebreke blijft de op zijn aandelen ingevorderde stortingen te doen na een aanmaning vijftien dagen te voren bij aangetekende brief betekend door de zaakvoerder(s), zal een intrest berekend op twee ten honderd boven de wettelijke intrest, ten bate van de vennootschap moeten betalen te beginnen van de dag der eisbaarheid der stortingen.

Indien een tweede aanmaning van de zaakvoerders) gedurende een maand zonder gevolg is gebleven, zullen de aandelen van de in gebreke zijnde vennoot door toedoen van de zaakvoerder(s) aangeboden worden aan de medevennoten, zoals voorzien in geval van overdracht van aandelen geregeld in onderhavige statuten.

Indien de in gebreke zijnde vennoot weigert de overdracht van zijn aandelen te ondertekenen in het register van aandelen, zal de zaakvoerders) hem bij aangetekende brief aanmaning doen om deze formaliteit te vervullen binnen de acht dagen. Bleef deze aanmaning zonder gevolg, dan zal de zaakvoerder(s), na afloop van de gestelde termijn mogen ondertekenen in de plaats van de in gebreke zijnde vennoot. Wanneer de zaakvoerders) persoonlijk de aandelen van de in gebreke zijnde vennoot overneemt, wordt zijn handtekening vervangen door die van een lasthebber die daartoe bijzonder wordt aangesteld door de voorzitter van de bevoegde rechtbank.

Niettemin zal de overdracht slechts dan ingeschreven worden in het register van aandelen, wanneer de zaakvoerder(s) heeft vastgesteld dat de vennootschap de overdrachtsprijs heeft ontvangen, alsmede het bedrag, met bijkomende kosten, van de storting welke op de aandelen van de in gebreke zijnde vennoot moesten worden gedaan. Na de overdracht stelt de zaakvoerders) de overdrachtsprijs ter beschikking van de in gebreke zijnde vennoot.

Artikel 8 : Aandelen op naam - Register - Overdracht.

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden waarin worden aangetekend:

1) de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elk vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2) de gedane stortingen;

3) de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Artikel g : Aandelen in onverdeeldheid, met vruchtgebruik bezwaard of in pand gegeven.

s.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar ten titel.

De uitoefening van de aan het aandeel verbonden rechten zijn geschorst zolang niet één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangeduid. De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde eigendom of in gesplitste eigendom, namelijk in naakte eigendom en vruchtgebruik, worden geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden. Het in pand geven mag echter niet leiden tot ontbinding van de vennootschap.

Artikel 10 : Overdracht van aandelen - Recht van Voorkeur.

De enige vennoot kan vrij zijn aandelen overdragen aan een arts, die in het kader van de vennootschap zijn geneeskunde zal uitoefenen.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan met instemming van alle medevennoten, aan een arts, die in het kader van de vennootschap zijn geneeskunde zal uitoefenen.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De toestemming van alle medevennoten en de voorafgaandelijke goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren is evenwel niet vereist voor de overdracht van de blote eigendom van de aandelen aan de echtgeno(o)t(e) van de overdrager en aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of de rechte neerdalende lijn van de overdrager, die niet noodzakelijk de hoedanigheid van arts dienen te hebben.

Indien de personen waaraan de blote eigendom van de aandelen vrij kan worden overgedragen zoals voormeld niet de hoedanigheid hebben van arts, is het hen verboden zich te mengen in de uitoefening van de geneeskunde en het artsenberoep.

Indien de vruchtgebruiker en de blote eigenaar beslissen een einde te stellen aan de opsplitsing blote eigendom-vruchtgebruik van een aandeel, dient de blote eigendom aan de vruchtgebruiker te worden overgedragen.

Een vennoot die één of meer aandelen wenst over te dragen moet van zijn voornemen kennis geven aan zijn medevennoten, bij een ter post aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

De medevennoten zullen over een termijn van één maand beschikken (ingaande op datum van de aangetekende brief die het aanbod inhoudt) om zich uit te spreken over het aanbod dat hen wordt gedaan en om zich te verzetten tegen de voorgestelde overdracht. Blijven zij in gebreke gedurende één maand te antwoorden, zullen zij geacht worden met de voorgestelde overdracht in te. stemmen.

Indien meerdere vennoten hun recht van voorkeur gelijktijdig uitoefenen, zullen de hiernavolgende regelen worden toegepast.

,,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennoten die het recht van voorkeur uitoefenen zullen voor zover zij geen andere schikkingen treffen, de aan te kopen aandelen verdelen onder hen, naar verhouding van het aantal aandelen dat zij reeds bezitten.

De prijs zal bepaald worden in onderling akkoord of bij gebrek aan akkoord, op dezelfde wijze als bij weigering van afstand of overdracht zoals bepaald wordt hierna.

Artikel 11 : Overdracht van aandelen onder de levenden - Weigering van goedkeuring.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden.

Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt een recht van voorkeur overeenkomstig voorgaand artikel toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek van overeenstemming tussen partijen, zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beinvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de bevoegde rechtbank. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open. De betaling van één/vijfde van de afkoopwaarde der aandelen zal in elk geval moeten gebeuren binnen de drie maand, na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld.

Het saldo van de afkoopwaarde zal in vier gelijke jaarlijkse afkortingen mogen betaald worden, telkens op de verjaardatum van de betaling van de eerste schijf.

Het verschuldigd blijvend saldo brengt een intrest op van twee ten honderd boven de wettelijke intrest.

De in dit geval verkregen aandelen kunnen niet verder overgedragen worden, voor hun prijs volledig uitbetaald is.

Zo de afkoop niet is gebeurd binnen de voormelde termijn van drie maanden, kan de overdrager de ontbinding van de vennootschap eisen, binnen de veertig dagen volgend op de termijn van drie maanden.

Artikel 12 : Overgang van aandelen bil overlijden - Weigering van goedkeuring.

Telt de vennootschap slechts één vennoot en bevinden zich onder zijn erfgenamen geen arts, dan zal bij diens overlijden, de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn bij toepassing van artikel 39 van het Wetboek van vennootschappen.

De erfgenamen zullen :

- ofwel de naam, het doel en de overige specifieke statutaire bepalingen wijzigen (zoals de regeling inzake de overdracht en overgang van aandelen en het bestuur van de vennootschap), zodat de vennootschap geen artsvennootschap meer is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zolang de statuten niet zijn gewijzigd, kan het doel van de vennootschap niet meer verwezenlijkt worden en blijft de bedrijvigheid van de vennootschap beperkt tot het beheer en het instandhouden van de goederen van de vennootschap.

- ofwel de door hen geërfde aandelen overdragen aan een derde die de hoedanigheid van arts heeft. Zolang deze overdracht niet is gebeurd, blijven de aan de aandelen verbonden lidmaat-schapsrechten geschorst en kan het doel van de vennootschap niet meer verwezenlijkt worden.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle medevennoten, aan een arts, die in het kader van de vennootschap zijn geneeskunde zal uitoefenen.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen één maand na het overlijden van de vennoot aan de zaakvoerder(s) nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten en als vennoot worden toegelaten, worden vennoot.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten en de erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die niet ais vennoot worden toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen; deze waarde wordt, bij gebrek aan minnelijk akkoord, vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Artikel 1.3 : Aansprakeliikheid.

De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn. De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, ais arts, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

TITEL III : BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING,

Artikel 1.4: Benoeming - Ontslag.

De vennootschap wordt bestuurd en vertegenwoordigd door één of meer zaakvoerders, al dan niet arts.

Er dient minstens één zaakvoerder arts te zijn.

De zaakvoerders-artsen worden benoemd door de algemene vergadering van de vennoten voor de duur van hun medische activiteiten.

Uittredende zaakvoerders zijn herbenoembaar.

Niet-statutaire zaakvoerders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

Statutaire zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van alle vennoten. Hun opdracht kan echter wel om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden her-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

roepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

De duur van het mandaat is beperkt tot de duur van de medische activiteiten. Indien meerdere zaakvoerders of zaakvoerder niet-geneesheren is de duur van het mandaat beperkt tot zes jaar en is vernieuwbaar.

Artikel 15 : Bevoegdheid van de zaakvoerders} Vertegenwoordiging van de vennootschap.

Ieder zaakvoerder-arts heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder-arts vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Indien er ook een zaakvoerder werd benoemd die geen arts is, blijven diens interne bestuursbevoegdheid en externe vertegenwoordigingsbevoegdheid evenwel beperkt tot niet-medische aangelegenheden.

Artikel 16 : Salaris.

Het mandaat van zaakvoerder-arts wordt hetzij bezoldigd hetzij kosteloos uitgeoefend. Voor zijn medische activiteit wordt de arts volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed. Indien hij de functie van commissaris uitoefent, wordt hij voor deze functie niet vergoed.

Artikel 17 : Bijzondere volmachten.

Ieder zaakvoerder kan, onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid gemachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Een zaakvoerder-arts kan aan een derde niet-arts enkel zijn bevoegdheden voor één of meerdere niet-medische handelingen overdragen.

De gemachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

TITEL IV : CONTROLE.

Artikel 18 : Controle.

Zolang de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 van het Wetboek van vennootschappen, zal er geen commissaris benoemd worden, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

TITEL V : ALGEMENE VERGADERINGEN.

Artikel 19 : Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering  Schriftelijke besluitvorming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De gewone algemene vergadering van de vennoten wordt ieder jaar gehouden de tweede maandag van de maand juni om tien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, op hetzelfde uur.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats vermeld in de uitnodigingsbrieven.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Artikel 20 : Bijeenroeping.

De bijeenroepingen voor de algemene vergaderingen worden gedaan door de zaakvoerder(s) en de commissarissen, indien er zijn, zoals voorzien door de wet.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Zij worden vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

Is de enige vennoot tevens de enige zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Nochtans zal een vergadering die de algemeenheid der maatschappelijke belangen verenigt, doordat al de vennoten, houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, obligatiehouders, commissarissen en zaakvoerders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, regelmatig samengesteld zijn, zelfs zonder naleving van de voorschriften betreffende de bijeenroepingen.

Artikel 21 : Samenstelling en bevoegdheid

De geldig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

Haar besluiten zijn verbindend voor allen, ook voor degenen die afwezig zijn of tegenstemmen.

Zij bezit de bevoegdheden die haar toegekend worden door de wet en deze statuten.

Zij alleen heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in de statuten, de zaakvoerders en commissarissen te benoemen, deze te ontslaan en hun kwijting te verlenen van hun bestuur, alsook om de jaarrekening goed te keuren.

Artikel 22 : Vertegenwoordiging van vennoten.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot volmacht geven aan een

..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

gevolmachtigde, al dan niet vennoot, om hem op de algemene vergadering te vertegenwoordigen en eventueel in zijn naam en plaats te stemmen, door middel van brief, telex, telegram, telefax, elektronische briefwisseling of ieder communicatiemiddel dat in een schriftelijk document kan gematerialiseerd warden bij de bestemmeling en in een schriftelijk bewijs bij de verstuurder en voor zover er voldaan wordt aan de identificatievoorwaarden, indien zulks vereist is door het bestuursorgaan.

Telt de vennootschap slechts één vennoot, dan kan deze zijn bevoegdheden niet overdragen. Hij kan wel schriftelijk stemmen.

Artikel 23 : Verdaging van de algemene vergadering.

Elke algemene vergadering, gewone, bijzondere of buitengewone, kan door de zaakvoerder(s) tijdens de zitting worden verdaagd met maximum drie weken. De verdaging vernietigt alle genomen besluiten. De tweede vergadering beraadslaagt over dezelfde agenda en beslist definitief.

Artikel 24 : Stemrecht Quorum en meerderheid.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Behoudens in de gevallen door de wet, de onderhavige statuten of de bepalingen van de Code van Geneeskundige Plichtenleer voorzien, worden de besluiten genomen met gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen,

Artikel 25 : Schorsing van stemrecht.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Artikel 26 : Schriftelijke besluitvorming  besluitvorming op afstand.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

De vennoten hebben de mogelijkheid am op afstand deel te nemen aan de algemene vergadering, door middel van een door de vennootschap ter beschikking gesteld elektronisch communicatiemiddel. Wat de naleving van de voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid betreft, worden de vennoten die op die manier aan de algemene vergadering deelnemen, geacht aanwezig te zijn op de plaats waar de algemene vergadering wordt gehouden.

Voor de toepassing van het voorgaande lid moet de vennootschap de hoedanigheid en de identiteit van de vennoot kunnen controleren aan de hand van het gebruikte elektronische communicatiemiddel, hetwelk de vennoot, in staat stellen om rechtstreeks, gelijktijdig en ononderbroken kennis te nemen van de besprekingen tijdens de vergadering en om het stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken, alsook om dee! te nemen aan de beraadslagingen en om het recht uit te oefenen om vragen te stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 27 : Notulen.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de aanwezige vennoten.

Wanneer op afstand werd deelgenomen aan de algemene vergadering, vermelden de notulen van de algemene vergadering de eventuele technische problemen en incidenten die de deelname langs elektronische weg aan de algemene vergadering en/of aan de stemming hebben belet of verstoord.

Deze notulen warden in een speciaal register ingeschreven of ingehouden, dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard. Behalve wanneer de beslissingen van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgelegd worden, zullen de afschriften of uittreksels in rechte of aan derden af te leveren, worden ondertekend door een zaakvoerder.

De besluiten van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden eveneens vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

De notulen moeten op het eerste verzoek van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren voorgelegd worden.

TITEL VI : BOEKJAAR - WINSTVERDELING.

Artikel 28 : Boekiaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 29 : Bestemming van de winst - Reserve.

Van de nettowinst, zoals deze blijkt uit de jaarrekening, wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd (5 %) afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), bij gewone meerderheid van stemmen geregeld.

Het saldo van de netto-winst zal worden aangewend:

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding ;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet-afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

TITEL VII : ONTBINDING - VEREFFENING,

Artikel 30 : Ontbinding  Benoeming van vereffenaar(s).

Behalve in geval van ontbinding van de vennootschap en vereffening in één akte, overeenkomstig de bepalingen van artikel 184 § 5 van het Wetboek van vennootschappen, zal (zullen) bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik ook, de vereffenaar(s), benoemd door de algemene vergadering, zorgen voor de vereffening van de vennootschap.

Is (Zijn) er geen vereffenaar(s) benoemd, dan geschiedt de vereffening door de zaakvoerders) die op dat ogenblik in functie is (zijn),

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen en ontslaan. Zij besluit of de vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen.

Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten, dient er een beroep gedaan te worden op artsen,

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd, De voorzitter van de rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat hij of zij heeft nagegaan dat de vereffenaar(s) voor de uitoefening van zijn (hun) mandaat alle waarborgen van rechtschapenheid bied(t)(en).

Het benoemingsbesluit van de vereffenaar(s) kan één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars - bevatten, eventueel in volgorde van voorkeur, voor het geval de benoeming van de vereffenaar niet wordt bevestigd of gehomologeerd door de voorzitter van de rechtbank.

Zo de voorzitter van de rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst hij of zij één van de alternatieve kandidaten aan als vereffenaar. Voldoet geen enkele van de kandidaten aan de wettelijke voorwaarden, dan wijst de voorzitter van de rechtbank zelf een vereffenaar aan.

De vereffenaar(s) is (zijn) bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de wet, tenzij de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit,

Een ontbinding en vereffening in één akte is slechts mogelijk mits naleving van volgende . voorwaarden

1° er is geen vereffenaar aangeduid;

2° alle schulden ten aanzien van derden zijn terugbetaald of de nodige gelden om die te voldoen werden geconsigneerd;

3° alle vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 31 : Wijze van vereffening.

Behalve in geval van ontbinding en vereffening in één akte, leg(t)(gen) de vereffenaar(s) voor de afsluiting van de vereffening, het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verde(e)l(t)(en) de vereffenaar(s) het netto-actief, in geld of in effecten,

onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moet(en) de vereffenaar(s), alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening

houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van

de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

In geval van ontbinding en vereffening in één akte, gebeurt de terugname van het resterend actief door de vennoten zelf.

TITEL VIII : GESCHILLEN.

Artikel 32 : Gerechtelijke bevoegdheid.

Voor alle betwistingen met betrekking tot vennootschapsaangelegenheden en de uitvoering van deze statuten tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, vaste vertegenwoordigers, corn m issa rissen, vereffenaars of gewezen zaakvoerders, vaste vertegenwoordigers, commissarissen, vereffenaars, zijn uitsluitend de rechtbanken van de zetel van de vennootschap bevoegd, tenzij de vennootschap hieraan uitdrukkelijk verzaakt.

Geschillen die van deontologische aard zijn worden voorgelegd aan de Provinciale Orde der

Geneesheren.

Artikel 33 : Wiizigingen.

Iedere wijziging aan onderhavige statuten of stopzetting dient te worden medegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

In geval van uitbreiding van het doel van de vennootschap moet de kennisgeving voorafgaandelijk gebeuren.

Artikel 34 : Deontologische bepalingen.

Alle vennoten-artsen dienen de naleving van de medische gedragsregels te respecteren. De bepalingen van de Code van Geneeskundige Plichtenleer, opgesteld door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren, worden geacht integraal deel uit te maken van deze statuten.

De vrije artsenkeuze, de diagnostische en therapeutische vrijheid, evenals het respecteren van het beroepsgeheim, moeten worden nageleefd.

Bij meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere venno(o)t(en) in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening. De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren. Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie. De maatregelen dienen vooraf schriftelijk te worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

TITEL IX : ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 35 : Keuze van woonplaats,

leder zaakvoerder, vaste vertegenwoordiger, commissaris of vereffenaar, die in België geen woonplaats heeft, Is verplicht in België woonplaats te kiezen voor alle betrekkingen met de vennootschap, zoniet wordt hij van rechtswege geacht woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALING

1) Zetel van de vennootschap:

De zetel van de vennootschap is gelegen te 8930 Menen (Rekkem), Priester Coulonstraat nummer 25.

2) Afsluiten eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar start op heden en loopt tot eenendertig december tweeduizend vijftien.

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden  in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen  alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap en dit tot op heden.

3) Datum eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien.

4) Benoeming zaakvoerder:

De Heer Daniel DEWULF, voornoemd, dokter in de geneeskunde, wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder voor de duur van zijn medische activiteiten. Hij verklaart het mandaat te aanvaarden. Het mandaat is kosteloos, tenzij de algemene vergadering anders beslist,

5) Volmacht Kruispuntbank der Ondernemingen, Kamer van Ambachten en Neringen, en BTW:

De oprichter geeft bij deze bijzondere volmacht aan de naamloze vennootschap SA Fiduciaire Groupe LIFAP-COFISIM, te 7700 Mouscron, rue Charles Quint, 25, vertegenwoordigd door Didier Vanderroost, evenals zijn medewerkers, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot

indeplaatstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen aangaande deze

vennootschap met betrekking tot KBO, administratie der belastingen, vergunningen en andere overheidsdiensten

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

IV. BEKRACHTIGING VERBINTENISSEN AANGEGAAN IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING.

De vennootschap bekrachtigt en neemt overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, alle verbintenissen over die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan door de oprichter.

Deze verbintenissen en overeenkomsten worden derhalve geacht oorspronkelijk door de vennootschap te zijn aangegaan.

V. CONTROLE.

Uit te goeder trouw verrichte schattingen, uitgaande van het voor de oprichting opgestelde financieel plan, blijkt dat de vennootschap die met haar bedrijf start, voor het eerste boekjaar zal voldoen aan de criteria vermeld in artikel twaalf, paragraaf twee van de wet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig, berekend volgens artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen.

Dientengevolge wordt geen commissaris benoemd en is artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen van toepassing.

Voor gelijkvormige analytische uittreksel

Tegelijk neergelegd: expeditie van de akte + aangehechte stukken, formulier 1 + kopij, cheque

Op de laatst blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 31.08.2016 16568-0144-009

Coordonnées
DOKTERSPRAKTIJK DANIEL DEWULF

Adresse
PRIESTER COULONSTRAAT 25 8930 REKKEM

Code postal : 8930
Localité : Rekkem
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande