DOMUS INNOVA

Divers


Dénomination : DOMUS INNOVA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 563.314.533

Publication

06/10/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mod Word 11.1

BELGE

MONITEUF

~

Is overeengekomen hetgeen volgt:

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort)

o563,3A4 .533

DOMUS INNOVA

111\WW1

Rechtsvoren : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP Zetel : STAGESTRAAT 26. 8791 BEVEREN-LEIE, BELGIE

(volledig adres) Onderwerp akte

~

Domus Innova

Gewone Commanditaire Vennootschap

8971,Beveren-Leie, Stagestraat 26

OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden:

1)Mevrouw Laila CLARISSE (nn.70.02.26-152-67), geboren te Kortrijk op 26 februari 1970, wonende te 8791 Beveren-Leie, Stagestraat 26

2)Juffrouw Eline DEKYVERE (Nn: 93.09.21 -202 -20) geboren te Kortrijk op 21 september 1993 wonende, te 8501 Kortrijk-Heule René Declercglaan 31

TITEL I - OPRICHTING

Vorm van de vennootschap.

De comparanten richten bij deze een gewone commanditaire vennootschap op, De vennootschap is een

handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

B

29 -09- 2014 LGISCH STAATSBLAD

NEERGELEGD

27 ME 2014

Rechtbankx .KCO xgAJ DBL Gent,

Naam - zetel

De naam van de vennootschap luidt: " DOMUS INNOVA",

Haar zetel wordt gevestigd te 8791 Beveren-Leie, Stagestraat 26.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Gecommanditeerde en stille vennoten.

Comparant sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de vennootschap. Zij staat hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk in voor alle verbintenissen van de vennootschap,

Comparant sub 2 treedt op als stille vennoot. Zij staat slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van haar inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur stelt.

Kapitaal - Plaatsing en storting van het kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt vijfduizend Euro (5.000 Euro) , en is

verdeeld in 500 aandelen op naam.

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben zich

onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng, en wel als volgt:

Inbreng

De oprichter sub 1 heeft ingetekend op 270 aandelen en betaalde hierop 2700 euro

De oprichter sub 2 heeft ingetekend op 230 aandelen en betaalde hierop 2300 euro.

Samen: 500 aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

Verdeling van de participatie in het kapitaal van de vennootschap

De toegekende aandelen naar aanleiding van de hierboven beschreven Inbrengen, komen aan de

comparanten toe als volgt:

'Comparant sub 1 : 270 aandelen

"Comparant sub 2 : 230 aandeel

" Samen : 500 aandelen

TITEL fl - STATUTEN

Artikel 1 - rechtsvorm - naam - identificatie

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. De naam van de vennootschap luidt : " DOMUS INNOVA".

Artikel 2 - zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8791 Beveren-Leie, Stagestraat 26.

De zetel kan zonder statutenwijziging in België worden verplaatst binnen het Nederlands taalgebied of het

tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 3 - doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door deelname van deze:

1.Het adviseren, coördineren in de ruimste zin van de betekenis van allerlei renovaties/verbouwingsprojecten, Het ter beschikking stellen van technische expertise en werkkrachten in het kader van deze algemene coÔrdinering van het bouwwerf..

2.Optreden als vastgoedexpert , in het bijzonder bij het opmaken van schade-opmetingen,

plaatsbeschrijvingen bij verkoop of verhuring, alsook de globale waardebepaling ven een woning.

3.het verrichten van studie- en onderzoekswerk, het verstrekken van juridisch advies;

4.het organiseren van en medewerken aan voordrachten, seminaries, conferenties, voorlichting-, opleidings-en vormingscursussen;

5.het waarnemen van bestuursmandaten en dergelijke functies in andere vennootschappen.

6.het uitvoeren van management- en consultancy opdrachten.

7.het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten vennootschappen.

8.het patrimonium van de vennootschap beheren, in de ruimste zin van het woord, oordeelkundig uitbreiden,alle beschikbare middelen beleggen zowel in roerende als in onroerende goederen. Binnen dit kader kan men overgaan tot het aankopen, onderschrijven, beheren, verkopen, omruilen voor eigen rekening van aandelen, deelbewijzen en/of effecten allerlei van vennootschappen en/of vereniging eender welke, alsmede van andere roerende en/of onroerende waarden, tegoeden en/of vorderingen.

9.het aankopen, verkopen, opschikken, valoriseren, bouwen, huren, verhuren of leasen van onroerende goederen, al dan niet gemeubileerd;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

10.het besturen van vennootschappen, welk doel deze vennootschappen ook mogen hebben, het deelnemen in en het directievoeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder, vereffenaar of aanverwante functies;

11.het bevorderen van de oprichting van vennootschappen en/of het participeren in bestaande of nog op te richten vennootschappen. De vennootschap kan door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, financiële tussenkomst of afspraak deelnemen aan andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen, zonder onderscheid, ongeacht of het maatschappelijk doel gelijk, verwant of analoog is aan het hare of waarvan de deelname of samenwerking kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. Zij kan alle brevetten, licenties en vergunningen solliciteren of deze aankopen, overdragen en uitbaten en alle genotsrechten toestaan.

12.het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm. In dit kader kan zij zich ook borgstellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmandaten en kapitalisatieondernemingen. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen, als bedoeld in de wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs en in alle uitvoeringsbesluiten op deze wetgeving.

De vennootschap mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van die aard zijn dat ze de verwezenlijking ervan bevorderen. De vennootschap kan haar doel verwezenlijken voor eigen rekening en voor rekening van derden, voor zover toegelaten, in consignatie, in die haar het meest geschikt lijkt, zowel in België als in het buitenland.

De algemene vergadering kan, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, het maatschappelijk doel wijzigen of uitbreiden.

Artikel 4 - duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 - kapitaal

Flet kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 5.000 euro, en is verdeeld in 500 aandelen op naam met een nominale waarde van 10 euro ieder.

Artikel 6 - aandelen

§1 overgang van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medevennoot of aan een derde, na vooraf aan alle andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen zoals aangeduid in paragraaf vijf hierna.

Indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

Wanneer geen der vennoten wenst gebruik te maken van zijn inkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde mits deze derde vooraf aanvaard wordt door de vennoten die tenminste drie vierden van het kapitaal bezitten.

M

§2 vorm van overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

§3 publiciteit van overdracht

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad, conform artikel 67 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

§4 overgang van aandelen in geval van overlijden (Voortzettingsbeding bij overlijden, geen ontbinding).

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaatlgaan slechts over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden in nederdalende rechte lijn en moeten daarenboven behoren tot de personen die de vereiste hoedanigheid bezitten om vennoot te kunnen worden, indien hij/zij door het orgaan bevoegd over hun toetreding als vennoot te beslissen wordt/worden aanvaard, op de wijze als bepaald in geval van overdracht van aandelen onder de levenden.

De erfgenamen en legatarissen die in de onmogelijkheid verkeren om vennoot te worden hebben recht op de waarde van de aandelen zoals deze wordt vastgesteld overeenkomstig het bepaalde in §5 hierna.

§5 waarde van de aandelen

De waarde van het aandeel is het (gewogen) gemiddelde van de boekhoudkundige waarde, de substantiële waarde en de rendementswaarde,

Voor de boekhoudkundige en substantiële waarde van een aandeel gebruikt men de balans van het meest recente afgelopen boekjaar, voorafgaand aan het tijdstip van het gebeuren waardoor een waardebepaling van de aandelen noodzakelijk is.

De boekhoudkundige waarde komt overeen met het eigen vermogen van de vennootschap.

De substantiële waarde is de boekhoudkundige waarde, met meerekening van de al dan niet geboekte reserves en voorzieningen voor eventuele verliezen, sociaal passief, belastingen en rekening houdende met alle onderschattingen en/of overschattingen van het actief en het passief.

De rendemenstwaarde moet berekend worden, enerzijds op basis van de gemiddelde winst van de voorbije vier boekjaren, en anderzijds op basis van de gemiddelde historische cash-flow van de voorbije vier boekjaren.

Indien partijen geen akkoord bereiken omtrent de waarde van het aandeel, dan kan de waarde worden vastgesteld door een externe deskundige in gemeen overleg door beide partijen aan te duiden. Raken zij het niet eens over de aanstelling van een deskundige, dan zat deze op verzoek van de meest gerede partij aangeduid worden door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel in wiens ambtsgebied de vennootschap haar zetel heeft

Artikel7 - vennoten.

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verplichtingen van de vennootschap.

Artikel 8 - bestuur

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

De opdracht van de zaakvoerder(s) wordt verleend voor onbepaalde duur.

De benoeming gaat in nadat de betrokken zaakvoerder uitdrukkelijk de opdracht heeft aanvaard en voor

zover er geen wettelijk of reglementair beletsel bestaat tegen de aanstelling. De bevestiging der aanvaarding

wordt in de notulen opgenomen.

Een zaakvoerder wordt benoemd door een besluit van de algemene vergadering genomen bij bijzondere meerderheid van drie vierden van de aandelen. Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering genomen bij bijzondere meerderheid van 65 procent van de aandelen.

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht, Zijn er twee zaakvoerders, dan dienen ze beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte. Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen ze gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten vcor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Bij overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van de enige zaakvoerder zal een stille vennoot, of een andere door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel als voorlopig bewindvoerder aangesteld persoon, alle dringende daden van louter beheer kunnen verrichten gedurende een periode van maximum één maand.

Artikel 9 - controle.

iedere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern IDAC-accountant, ingeschreven op het tableau van het Instituut der Accountants.

Artikel 10 - algemene vergadering van de vennoten.

§1 Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap op de derde vrijdag van de maand januari om 10 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De jaarvergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder(s), het college van zaakvoerders of van de gecommanditeerde vennoten.

Tot de bevoegdheid van deze jaarvergadering behoort de goedkeuring van de jaarrekening, het bestemmen van het resultaat en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

De vennoten worden opgeroepen tot de jaarvergadering door middel van een uitnadigingsbrief ten minste acht dagen vaár de vergadering bij gewoon schrijven. Indien al de vennoten tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering is deze regelmatig samengesteld, zelfs indien geen oproepingen werden gedaan en/of geen termijnen nageleefd werden.

Elk aandeel heeft recht op één stem.

De besluiten van de jaarvergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid, onverminderd de regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke bepalingen zoals hierna bepaald.

§2 buitengewone algemene vergadering.

De buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur aangewezen in de uitnodigingen.

De buitengewone algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder(s), het college van zaakvoerders of van de gecommanditeerde vennoten. Zij zijn ook verplicht de buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe strekkende verzoek door één of meerdere stille vennoten die samen ten minste één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vennoten worden opgeroepen tot een buitengewone algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering bij gewoon schrijven. Indien al de vennoten tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering is deze regelmatig samengesteld zelfs indien geen oproepingen werden gedaan en/of geen termijnen werden nageleefd.

Elk aandeel heeft recht op één stem,

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering, onder andere in verband met statutenwijziging, het aannemen van nieuwe vennoten, het uitsluiten van vennoten, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap worden genomen met een bijzondere meerderheid van drie vierden van de stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 - boekjaar inventaris  jaarrekening  winstverdeling  reservering.

Het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september daarna.

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen. Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering.

Geen uitkering van de winst mag geschieden indien op de datum van afsluiting-van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Artikel 12 - ontbinding  vereffening.

De vennootschap wordt ontbonden ten gevolge van een rechterlijke beschikking die kracht van gewijsde heeft verkregen, maar ook ten gevolge van een besluit van de buitengewone algemene vergadering genomen met inachtneming van de quorumvereisten als gezegd in artikel 10 hiervoor.

Met het oog op de vereffeningsactiviteiten benoemt de buitengewone algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen verbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen.

Worden er geen vereffenars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars.

Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer zij optraden in hun hoedanigheid van zaakvoerders, en hebben de bevoegdheden om de verrichtingen te stellen opgesomd in de atikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de buitengewone algemene vergadering behoeven. Hun aanstelling geldt, behoudens ontslag door de buitengewone algemene vergadering of door hen aangeboden, voor onbepaalde duur en tot de beëindiging van hun opdracht.

Zijn er meerdere vereffenaars, dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de gewone regels van vertegenwoordigende raden,

De nettowinst van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten verdeeld van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig, de aandelen op een gelijke voet worden gesteld ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in mindere mate is gestort, ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in hogere mate is gestort, tot beloop van het verschil.

TITEL 111 OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1.Het eerste boekjaar vangt aan op heden en eindigt op 30 september 2015

2.De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

3.Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien, en dat vanaf één november 2013.

4.De voorgenoemde gecommanditeerde vennoot verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

5.Wordt benoemd tot niet statutair zaakvoerder van de vennootschap voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordingingsbevoegdheid conform artikel 8 van onderhavige statuten: Laila Clarisse, die hier tussenkomt en dit mandaat aanvaardt.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Opgemaakt in zesvoud te Beveren-Leie op 25 augustus 2014.

Een origineel wordt bewaard op de zetel van de vennootschap. Een exemplaar wordt neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk. De overige exemplaren zijn bestemd voor diverse doeleinden.





De gecommanditeerde vennoot De commanditaire vennoot

Laila CLARISSE Elbe DEKYVERE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge ...

«10

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOMUS INNOVA

Adresse
Rechtsvoren : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP Zetel : STAGESTRAAT 26. 8791 BEVEREN-LEIE, BELGIE

Code postal : 8791
Localité : Beveren
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande