DR. ANNE VANDEWIELE - KLINISCH BIOLOOG

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. ANNE VANDEWIELE - KLINISCH BIOLOOG
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 534.499.791

Publication

27/05/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

ELLE

ver GRU;FIE dei

CHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

eePUGGE (Afdeling Brugge)

ATSBLAD ) 1 D mua

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : Dr. Anne Vandewiele - Klinisch Bioloog

(verkort) :

NITEUR B

0 53z1 " 4<Y3 73/1

*13079437*

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Keidamstraat 79 8700 Tielt

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Oprichting - statuten - benoemingen

ER BLIJKT uit een akte verleden voor Bart Cluyse, notaris te Pittem, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid genaamd `Notaris Bart Cluyse', met zetel te Pittem, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge met ondernemingsnummer 0502.854.532, op vier mei tweeduizend en dertien, waarvan een afschrift werd afgeleverd vóór de formaliteit van registratie van de akte-oprichting overeenkomstig artikel 173, 1°bis van het wetboek van registratierechten en enkel bestemd am neergelegd te worden op de rechtbank van koophandel dat door:

Mevrouw VANDEWIELE, Anne Tonie Maria, (Rijksregister nummer 82.01.25-194.09), geboren te Tielt op vijfentwintig januari negentienhonderd tweeëntachtig echtgenote van de heer YSEBAERT, Maarten, geboren te Kortrijk op tweeëntwintig juli negentienhonderd tweeëntachtig, wonende te 8700 Tielt, Keidamstraat 79.

Gehuwd te Laarne op zevenentwintig september tweeduizend en acht onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor Notaris Godelieve Monballyu destijds te Pittem op zestien september tweeduizend en acht en volgens verklaring niet gewijzigd tot op heden;

de hierna vermelde vennootschap werd opgericht (bij wijze van uittreksel):

Rechtsvorm en naam: De vennootschap is opgericht als een Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid. Zij draagt de benaming "DR. ANNE VANDEWIELE  KLINISCH BIOLOOG",

Zetel: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8700 Tielt, Keidamstraat 79, De zetel mag in elk ander gedeelte van het Nederlandstalig gebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten. De artsen-vennoten zullen eveneens een bijkomende praktijk mogen vestigen, dit mits naleving van de code van de medische plichtenleer en mits voorafgaande goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating, kan de vennootschap, bij beslissing van het bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

Duur: De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Doel: De vennootschap heeft tot doet:

In binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde door de arts-vennoot of artsenvennoten op het vlak van de klinische biologie, met in acht name van de regels van de geneeskundige plichtenleer, onder meer betreffende het beroepsgeheim en dit ais hoofdzakelijk doel. Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd door en voor de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteiten voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

De geneesheer-vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam van en voor rekening van de vennootschap. De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt.

Voormeld doel omvat

-het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

-de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de arts-vennoot;

ISCH STA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

-het scheppen van de mogelijkheden om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

-het verstrekken van informatie en/of onderricht en/of organisatie inzake klinische biologie en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen;

-de vennootschap mag eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren of die ze wil vererven, zoals onder meer de aankoop, de verhuring,

de oprichting, het in vruchtgebruik nemen van gebouwen, of de aankoop van roerende goederen, zelfs gefinancierd door leningen, en dit onder uitdrukkelijke voorwaarde dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. ingeval de vennootschap meerdere vennoten telt, dienen beslissingen in verband met het investeringsbeleid te gebeuren met unanimiteit van de stemmen.

-de vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

-de vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Te dien einde mag zij alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

De vennootschap kan, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten, van welke aard ook. De vennootschap kan bijgevolg, eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, het beheer uitoefenen over aile roerende en onroerende goederen die haar toebehoren onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook.

De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. Alsmede al hetgeen daar rechtstreeks verband mee houdt,

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit ailes rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline en waakt erover dat de onafhankelijkheid van de geneesheren-vennoten in de uitoefening van hun beroep gewaarborgd blijft.

De algemene vergadering, beraadslagend en stemmend in de voorwaarden vereist voor de wijzigingen aan de statuten, kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden.

Kapitaal en aandelen: Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen op naam zonder nominale waarde, die Ieder één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Zolang het kapitaal niet volgestort is, is de inschrijver op zijn aandelen verbonden door het totaal bedrag van zijn aandelen. De aandelen zijn op naam.

Op het kapitaal werd op volgende wijze ingeschreven door inbreng in geld: Mevrouw VANDEWIELE, Anne Tonia Maria, voornoemd, schrijft in op honderd zesentachtig (186) aandelen, hetzij voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) hetwelk zij gedeeltelijk volstort door de inbreng van een globaal bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR). Uit het voorgaande blijkt dat de oprichter nog een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR) ter volstorting van de aan haar toegekende honderd zesentachtig (186) aandelen dient te storten.

De aldus onderschreven aandelen worden als voormeld toegekend aan mevrouw VANDEWIELE, Anne Tonia Maria, voornoemd, die aanvaardt honderd zesentachtig (186) aandelen op haar naam, zonder aanduiding van de nominale waarde, uitgegeven aan de prijs van honderd euro (100,00 EUR) per aandeel.

Bestuur en vertegenwoordiging: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen. Minstens één zaakvoerder heeft de hoedanigheid van geneesheer-vennoot. Het mandaat van de zaakvoerder-arts is beperkt in de tijd, namelijk voor de duur van zijn medische beroepsactiviteit. Indien een zaakvoerder niet de hoedanigheid heeft van geneesheer-vennoot, beperkt zijn taak zich enkel tot een beheersfunctie. De medische zaken worden uitsluitend door de arts-vennoot behandeld, Het mandaat van een zaakvoerder die geen geneesheer is, wordt vastgelegd voor een beperkte en bepaalde duur van maximaal zes jaar. Het mandaat van de zaakvoerders is steeds hernieuwbaar. De zaakvoerders worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering, die de duur van hun opdracht bepaalt, rekening houdend met het voormelde.

De zaakvoerder of iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren. Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de algemene regels van beraadslagende vergaderingen. In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap, welke steeds een geneesheer zal zijn behoudens voor bijzondere en beperkte volmachten welke louter administratieve taken betreffen die volledig los staan van de uitoefening van de geneeskunde. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden. De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door een bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Ingeval van éénhoofdigheid: Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder, De duur van het mandaat is dan beperkt tot de duur van de medische activiteit.

Jaarvergadering: De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand mei om twintig uur (20.00 uur), Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhouders-vergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Ingeval van éénhoofdigheid: De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard. Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen doch dienen deze. formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

Boekjaar: Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar. Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België. De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Winstverdeling: Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Vereffening: De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten. De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng. Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders/geneesheren als vereffenaars beschouwd. Zij zullen beschikken over aile machten zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen. De algemene vergadering kan evenwel steeds ten allen tijde de bevoegdheden van de vereffenaars uitbreiden of inperken binnen de beperkingen door de wet gesteld. Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging of homologatie van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen. Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Benoemingen: Na gewezen te zijn op de wettelijke verbodsbepalingen en de statutaire bepalingen omtrent de benoeming van zaakvoerders heeft de oprichter beslist tot benoeming van de eerste gewone zaakvoerders.

- voor de duur van haar medische beroepsactiviteit, als zaakvcerder-vennoot, mevrouw VANDEWIELE, Anne Tonia Maria, voornoemd;

- voor de duur van zes (6) jaar, de heer YSEBAERT, Maarten, (Rijksregister nummer 82.07.22.121.20, geboren te Kortrijk op tweeëntwintig juli negentienhonderd tweeëntachtig, echtgenoot van mevrouw VANDEWIELE Anne, wonende te 8700 Tielt, Keidamstraat 79, die hier in deze akte is tussengekomen en hier aanwezig is;

en welke partijen verklaard hebben deze benoeming te aanvaarden en bevestigen dat de uitoefening van deze functie hen niet verboden is, inzonderheid krachtens het Koninklijk Besluit nummer 22 van 24 oktober 1934.

Voormelde zaakvoerders worden benoemd vanaf heden, met dien verstande, dat zij vanaf heden tot op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



rechtbank van koophandel, zullen optreden als volmachtdragers van de vennoten en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en de wet.

Slot- en overgangsbepalingen:

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en veertien. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en vijftien.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge --- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL ---

Bart Cluyse, notaris te Pittem.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- eensluidend afschrift oprichtingsakte.







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 26.09.2015, NGL 30.09.2015 15618-0547-011

Coordonnées
DR. ANNE VANDEWIELE - KLINISCH BIOLOOG

Adresse
KEIDAMSTRAAT 79 8700 TIELT

Code postal : 8700
Localité : TIELT
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande