DR. BORNY FILIP

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. BORNY FILIP
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.757.018

Publication

10/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 24.05.2014, NGL 04.07.2014 14276-0138-009
17/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 25.05.2013, NGL 09.09.2013 13579-0214-012
30/10/2012
ÿþ Med Word 11.1

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

A +iai~eas3"

Ondernemingsnr : IDel8 Benaming

(voluit) : Dr. Borny Filip

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Patersstraat 7 bus 1A, 8900 leper

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor Meester Eric HIMPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke maatschap "Eric l-iIMPE  Annelles HIMPE, Geassocieerde Notarissen" met zetel te leper, op twaalf oktober tweeduizend en twaalf, waarvan een expeditie wordt neergelegd vóór registratie, blijkt dat door de Heer Filip. Louis Gustaaf BORNY, geboren te Blankenberge op vier maart negentienhonderd tachtig, ongehuwd, wonende te 8900 leper, Patersstraat 711A, een vennootschap werd opgericht met volgende statuten:

1) RECHTSVORM : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

2) NAAM Dr. Borny Filip

3) ZETEL : Patersstraat 7 bus 1A, 8900 leper

4) DOEL : De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van de geneeskunde, specialisatie radiologie, door haar vennoten-geneesheren, ingeschreven op de lijst van de Orde der Geneesheren, onder naleving van de deontologische gedragsregels zoals bepaald in de Code van de geneeskundige plichtenleer. De vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam van en voor rekening van de vennootschap. De vennootschap realiseert haar doel door de activiteiten van de vennoot, geneesheer-specialist in de voornoemde specialisatie. De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren. Te dien einde mag zij alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

Te dien einde mag zij technisch, verpleegkundig of administratief personeel in dienst nemen en mag zij aile medische apparatuur dienstig voor voornoemde praktijk en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, aankopen, huren, leasen of invoeren. In hetzelfde kader mag zij eveneens een medisch secretariaat oprichten gelast met de inning en de verdeling van de erelonen.. De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline.

Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven, De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie. De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

De vennootschap mag om het vermogen dat in de vennootschap opgebouwd werd doelmatig te beheren, een onroerend vermogen opbouwen door onder andere: het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen. De vennootschap mag beleggen in roerende en onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de' vennootschap aan te tasten. Het beleggen en investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

Het doel kan ook inhouden het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake geneeskundige activiteit en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versla : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend niet de medische plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De vennootschap mag alles doen wat rechtstreeks in verband staat met haar doel, dit alles in overeenstemming met de toepasselijke regels van de medische deontologie, eigen aan het beroep van geneesheer.

5) MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL ; Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen. Het maatschappelijk kapitaal werd afbetaald en volstort als volgt:

Door de Heer Filip Borny, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van het volledige kapitaal en waarvan hij twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng worden hem honderd zesentachtig (186) aandelen toegekend. Ieder aandeel is volstort ten belope van

twee/derden (213). Ondergetekende notaris bevestigt dat in overeen-stemming met artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen een bedrag, groot twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) v66r de oprichting van de vennootschap gedeponeerd werd bij storting op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij Deutsche Bank te Roeselare, en dit op zicht van een attest van deponering van deze gelden afgeleverd door voormelde bank op vijf oktober tweeduizend en twaalf.

6) DUUR ; De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

7) BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP : De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, vennoten, De duur van het mandaat is beperkt tot zes jaar en is vernieuwbaar. Indien de vennootschap slechts uit één vennoot bestaat en er geen zaakvoerder benoemd Is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

ledere zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of verweerder.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de 'hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

8) BEPALINGEN BETREFFENDE

a) Het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst: Het batig saldo, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. De algemene vergadering beslist vrij over de aanwending van het saldo. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van h'et gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan : het totale bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden. Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten: 10 het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding. 20 behoudens.in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

b) de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo: Na delging van al de schulden en lasten en van de kosten van vereffening, dient het netto-actief eerst tot de terugbetaling van het uitgedrukte kapitaal aan de maatschappelijke aandelen. Indien de aandelen niet alle in dezelfde verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars alvorens tot de terugbetaling over te gaan, rekening houden met dit verschil van toestand en de gelijkheid van al de maatschappelijke aandelen herstellen, hetzij door aanvullende fondseninvorderingen ten laste van de aandelen die in onvoldoende mate werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in het voordeel van de aandelen die voor een hoger bedrag warden volgestort.

Het beschikbare saldo wordt in gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

9) BEGIN EN EINDE VAN HET BOEKJAAR : Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

10) a) JAARVERGADERING VAN DE AANDEELHOUDERS ; De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste zaterdag van de maand mei om tien uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De gewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

in een andere plaats aangewezen in de oproeping. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in tweeduizend dertien.

b) VOORWAARDEN VOOR TOELATING : Een aanwezigheidslijst met opgave van de naam en de voornaam of de maatschappelijke benaming van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, moet door iedere aandeelhouder of lasthebber ondertekend worden vooraleer tot de vergadering toegelaten te worden.

c) VOORWAARDEN VOOR DE UITOEFENING VAN HET STEMRECHT ; Elk aandeel geeft recht op één

stem. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het

stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst,

11) BENOEMING NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER :

Onmiddellijk hierna heeft de vennoot een algemene vergadering gehouden en heeft hij met. eenparigheid

van stemmen beslist te benoemen tot niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap: de Heer Filip Borny,

voornoemd, die verklaart te aanvaarden. De duur van het mandaat is beperkt tot de duur van de medische

activiteit.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte-oprichting

Geassocieerd Notaris Eric Himpe te leper

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

29/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 24.08.2016 16465-0067-011

Coordonnées
DR. BORNY FILIP

Adresse
BOHEMENBERG 1A 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande