DR. DECRAMER ARNE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. DECRAMER ARNE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 846.726.559

Publication

22/06/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12303342*

Neergelegd

20-06-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0846726559

Benaming (voluit): Dr. Decramer Arne

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8200 Brugge, Ten Walle 17

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte, verleden voor Notaris Dirk Hendrickx te Brugge op negentien juni tweeduizend twaalf, neergelegd vóór registratie, dat een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) werd opgericht met de naam  Dr. Decramer Arne , waarvan de zetel gevestigd is te 8200 Brugge, Ten Walle 17, met een kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), gesplitst in honderdzesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

Kapitaal

Het kapitaal werd onderschreven door de echtgenoten de heer Arne Decramer en mevrouw Flore Dewulf, samenwonend te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Ten Walle 17, elk voor 93 aandelen. Ieder aandeel waarop werd ingeschreven is volgestort tot beloop van 1/3.

De gemelde bedragen werden gestort op een speciale bankrekening op naam van de vennootschap in oprichting, geopend bij de BNP Paribas Fortis.

Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- De uitoefening van de orthopedische chirurgie;

- De uitoefening van een huisartsenpraktijk;

- In binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde door de arts-zaakvoerder of artsen-zaakvoerders op het gebied van de orthopedie en de evaluatie van de menselijke schade, rekening houdend met de Medische Plichtenleer en dit als hoofdzakelijk doel.

De geneesheer-zaakvoerder of geneesheer-zaakvoerders, die allen lid dienen te zijn van de orde der geneesheren, verbinden zich ertoe hun volledige medische activiteit in de vennootschap te brengen.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer ter zake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

Het doel zal verder onder meer omvatten:

" het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voorvermelde activiteit;

" het uitoefenen van alle medische expertises en onderzoeken;

" de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de arts-zaakvoerder of artsen-zaakvoerders;

" het scheppen van de mogelijkheden om de arts-zaakvoerder of artsen-zaakvoerders toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

" de organisatie van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessencycli in verband met de beroepsactiviteiten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

" het verstrekken van informatie en/of onderricht en/of organisatie inzake orthopedie en microchirurgie en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren of die ze wil verwerven, zoals onder meer de aankoop, de verhuring, de oprichting, het in vruchtgebruik nemen van gebouwen, of de aankoop van roerende goederen, zelfs gefinancierd door leningen, en dit onder uitdrukkelijke voorwaarde dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Ingeval de vennootschap meerdere vennoten telt, dienen beslissingen in verband met het investeringsbeleid te gebeuren met unanimiteit van de stemmen.

De eigenlijke geneeskunde zal enkel door de geneesheer-zaakvoerder of geneesheren-zaakvoerders worden uitgeoefend en geenszins door de vennootschap. De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen worden afgesloten. Alsmede al hetgeen daar rechtstreeks verband mee houdt.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer te zake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt tot eenendertig december tweeduizend dertien.

De algemene vergadering.

Minstens eenmaal per jaar komen de vennoten samen in algemene vergadering.

Is er slechts één vennoot, dan oefent hij alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Bevoegdheid van de algemene vergadering.

A. De gewone en bijzondere algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van:

" de vaststelling van de jaarrekening;

" bestemming van de beschikbare winst;

" benoeming van de commissaris (commissarissen);

" vaststelling van salaris van de commissaris zo deze functie door de geneesheer zelf niet waargenomen is;

" bepalen van de vergoeding aan de geneesheer-zaakvoerder of geneesheren-zaakvoerders dit voor zijn professionele activiteit. Die vergoeding moet daar mee in verhouding zijn.

" het verlenen van kwijting volgens artikel 137 van de vennootschappenwet.

" Investeringen.

B. De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten, om tot vervroegde ontbinding van de vennootschap te besluiten, om tot verhoging of tot vermindering van het kapitaal te besluiten, om over overdracht van aandelen onder levenden te beslissen.

Jaarvergadering  buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand juni om 10h00 op de zetel van de vennootschap.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

De gewone en de bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap, of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap is gevestigd, aangewezen in de oproeping.

De aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders-geneesheer.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt het zaakvoerdersschap waargenomen door de enige vennoot die geneesheer is.

Elke zaakvoerder kan - afzonderlijk optredend - alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon-niet vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepelijke volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd.

Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed. Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder echt verklaarde staat. Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Het mandaat van de zaakvoerder is van bepaalde duur, namelijk voor de duur van zijn medische activiteiten.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovenvermelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Winstverdeling

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van de nettowinst wordt ten minste 1/20 voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat zij 1/10 van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Over de bestemming van het saldo van de nettowinst wordt beslist door de gewone algemene vergadering. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met de reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden. Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en de schulden.

Ontbinding

De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap te beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voor te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van vennootschappen. Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrage bepaald in artikel 214 van het Wetboek van vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Ontbinding en vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij ontbinding wordt de in functie zijnde zaakvoerder van rechtswege als vereffenaar beschouwd. Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer

Luik B - Vervolg

van de patiënten en/of het beroepsgeheim van vennoten. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerder van rechtswege als vereffenaar beschouwd.

Kennisgeving van wijzigingen

Elk ontwerp van statuten, huishoudelijk reglement, of oprichtingsakte van een vennootschap of vereniging, elk ontwerp van overeenkomst, evenals elk stuk waarnaar daarin verwezen wordt, dient voorafgaandelijk door elke geneesheer ter goedkeuring voorgelegd te worden aan zijn Provinciale Raad die de conformiteit van de voorgelegde stukken met de medische deontologie in het algemeen en de bepalingen van dit hoofdstuk in het bijzonder nagaat. Hetzelfde geldt voor elk ontwerp van wijziging van om het even welk van deze stukken.

De voorgelegde stukken moeten alle door de Code van de geneeskundige plichtenleer vereiste gegevens bevatten, uitdrukkelijk de naleving ervan garanderen en de bevoegdheid van de provinciale raad op dit vlak erkennen.

Deontologie

De geneesheer-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Huishoudelijk reglement

Als vennoot van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de vorm van een burgerlijke vennootschap  Dr. Decramer Arne  , heeft Dokter Arne Decramer er zich uitdrukkelijk toe verbonden de gedragsregels van de code van de medische plichtenleer strikt na te leven.

De vennootschap die de verschuldigde honoraria rechtstreeks ontvangt, zal de geneesheer-vennoot een normale vergoeding uitkeren in verhouding tot zijn geleverde prestaties.

Professionele samenwerking tussen geneesheren

In het geval dat er een professionele samenwerking tussen geneesheren tot stand zou komen, zal dit gebeuren conform de artikelen 159 tot 163 van de regels met betrekking tot de professionele samenwerking tussen geneesheren, zoals deze tekst werd goedgekeurd door de Nationale Raad van zestien maart tweeduizend en twee en de eventueel daarop aangebrachte latere wijzigingen. Overneming van de verbintenissen.

De comparanten hebben verklaard dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van de vennootschapswet de verbintenissen overneemt die voor rekening, en ter name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit te rekenen vanaf 01 april 2012.

Benoeming van de eerste gewone zaakvoerder.

Als eerste zaakvoerder werd benoemd voor de duur van de vennootschap, de heer Arne Decramer, voornoemd.

Volmacht

De hierna genoemde personen werden aangesteld als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij één of meer erkende ondernemingsloketten en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de BTW te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name: de BVBA Adfisc, te 8800 Roeselare, Kwadestraat 20/C.

Dirk Hendrickx, Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

oor-Voor

behouden behouden

aan het aan het

elisch Belgisch

taatsla Staatsblad

02/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.09.2015, NGL 30.09.2015 15618-0545-012

Coordonnées
DR. DECRAMER ARNE

Adresse
TEN WALLE 17 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande