DR. FREDERICK MICHELS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. FREDERICK MICHELS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 812.158.729

Publication

30/04/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELL UEri

AONITEIlR

3E

bi

~ St

2 3 -04- 2014 11. 04, 2014 GISCH STAÇ3JSt3 RECHTBANK R KOOPHANDEL

Ondernemingsnr : 0812.158.729

Benaming

(voluit) : DR. FREDERICK MICHELS

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Elleboogstraat 27 te 8500 Kortrijk

(volledig adres)

Onderwerp akte : kapitaalverhoging - wijzigingen statuten

Uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Philippe DEFAUW, Notaris met standplaats te Kortrijk, op achtentwintig maart tweeduizend en veertien, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. FREDERICK MICHELS", met zetel te 8500 Kortrijk, Elleboogstraat, 27 (RPR Kortrijk, ondernemingsnummer 0812.158.729), onder meer de volgende besluiten heeft genomen:

1/ De vergadering besloot tot aanpassing van artikel 3 van de statuten aan het besluit de dato 16 april 2010 houdende verplaatsing van de zetel van de vennootschap met onmiddellijke ingang naar "8500 Kortrijk, Elleboogstraat, 27" (besluit bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 11 mei 2010, onder het nummer 10068826), en dit door wijziging van de eerste alinea van gezegd artikel als volgt:

"De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8500 Kortrijk, Elleboogstraat, 27.".

2/ -De vergadering besloot, onder de voorwaarden en de bepalingen van artikel 537 WIB, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van vijfentachtig duizend vijfhonderd euro (¬ 85.500,00), om het kapitaal te brengen van achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) op honderd en vier duizend honderd euro (¬ 104.100,00).

Deze kapitaalverhoging werd verwezenlijkt door inbreng in geld en ging gepaard met de creatie en uitgifte van achthonderd vijfenvijftig (855) nieuwe aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen en die delen in de winsten pro rata temporis vanaf de inschrijving.

Er werd onmiddellijk a pari in geld ingeschreven op deze achthonderd vijfenvijftig (855) nieuwe aandelen, tegen de prijs van honderd euro (¬ 100,00) per aandeel, hetzij tegen de totale prijs van vijfentachtig duizend vijfhonderd euro (¬ 85.500,00).

Deze achthonderd vijfenvijftig (855) nieuw uitgegeven aandelen zijn volledig volgestort op het ogenblik van inschrijving voor een totaal bedrag van vijfentachtig duizend vijfhonderd euro (¬ 85.500,00).

Gezegd bedrag van vijfentachtig duizend vijfhonderd euro (¬ 85.500,00) werd gestort op de bijzondere rekening met het nummer BE43 0017 2343 7901 geopend bij BNPPF op naam van de vennootschap "DR. FREDERICK MICHELS". Een attest van deponering betreffende deze storting voor gezegd bedrag van vijfentachtig duizend vijfhonderd euro (¬ 85.500,00) werd in toepassing van artikel 311 van het wetboek van vennootschappen afgeleverd door voornoemde bankinstelling op 27 maart 2014.

De totale intekenprijs ten belope van vijfentachtig duizend vijfhonderd euro (¬ 85.500,00) werd volledig geboekt op de rekening "Kapitaal".

Als vergoeding voor de gedane inbreng zijn aan de inbrenger, die verklaarde te aanvaarden, achthonderd vijfenvijftig (855) nieuwe, volledig volgestorte kapitaalsaandelen van de vennootschap "DR. FREDERICK MICHELS", toegekend.

-De vergadering stelde vast dat de vooropgestelde kapitaalverhoging door inbreng in geld volledig werd onderschreven. De vergadering stelde achtereenvolgens vast dat de kapitaalverhoging effectief verwezenlijkt werd en het kapitaal van de vennootschap aldus gebracht werd op honderd en vier duizend honderd euro (¬ 104.100,00) en wordt vertegenwoordigd door duizend éénenveertig (1.041) aandelen zonder aanduiding van; nominale waarde, die elk één/duizend éénenveertigste (1/1.041ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

3/ De vergadering besloot tot aanpassing van artikel 5 van de statuten aan het genomen besluit tot kapitaalverhoging, en dit door vervanging van de volledige tekst van gezegd artikel door de volgende tekst:

"Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd en vier duizend honderd euro (¬ 104.100,00).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het wordt vertegenwoordigd door duizend éénenveertig (1.041) aandelen zonder aanduiding van nominale

waarde, die elk één/duizend éénenveertigste (111.041ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Zolang het kapitaal niet volgestort is, is de inschrijver op aandelen verbonden door het totaal bedrag van zijn

aandelen.

De aandelen zijn op naam.".

4/ De vergadering besloot tot invoeging van een bijkomend artikel 7bis, luidend als volgt:

"Artikel 7bis ; aandelen op naam  register van aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar. Zij zijn ingeschreven in een register van aandelen, gehouden op de zetel,

waarin wordt vermeld:

1° de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem

toebehorende aandelen,

2° de aantekening van de gedane stortingen,

3° de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de

overdrager en de overnemer in gevat van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de

rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen wordt aan de vennoten een certificaat tot

bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Kunnen enkel vennoot worden: artsen ingeschreven op de Lijst van de Orde der Artsen, die hun medische

activiteit in het kader van de vennootschap (zullen) uitoefenen en die door de bestaande vennoten met

eenparigheid van stemmen worden aanvaard.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich, ook na kapitaalverhoging of vermindering of na overdracht

van aandelen onder levenden of wegens overlijden, steeds te verhouden tot hun respectieve activiteit in de

vennootschap.".

5/ De vergadering besloot tot wijziging en/of herformulering van:

- de modaliteiten inzake de uitoefening van lidmaatschapsrechten van de aandelen ingeval van opsplitsing

in vruchtgebruik en blote eigendom, en

- de modaliteiten inzake de overdracht van aandelen, en wel als volgt:

a) artikel 8: vervanging van de volledige tekst van dit artikel door de volgende tekst:

"Ingeval van splitsing van de aandelen in vruchtgebruik en blote eigendom dient het vruchtgebruik in het bezit te zijn van artsen, ingeschreven op de Lijst van de Orde der Artsen, die hun medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen in het kader van de vennootschap. De blote eigenaar dient steeds een natuurlijk persoon te zijn.

Ingeval de blote eigenaar geen arts is, is zijn of haar inmenging in de uitoefening van de geneeskunde en het artsenberoep ontegensprekelijk verboden.

Kan enkel blote eigenaar worden: mevrouw Eike Lieve Rita SWAENEPOEL, geboren te Kortrijk op 20 augustus 1979, wonende te 8500 Kortrijk, Elleboogstraat 27.

Alle rechten die verbonden zijn aan de in vruchtgebruik en blote eigendom gesplitste aandelen, worden door de vruchtgebruiker-arts uitgeoefend.

Indien een einde wordt gemaakt aan de splitsing van de aandelen in vruchtgebruik en blote eigendom, kan dit enkel door overname van de blote eigendom door de vruchtgebruiker-arts, die daardoor volle eigenaar wordt van de aandelen.

Indien bij overlijden van de vruchtgebruiker, de blote eigenaar de volle eigendom van de aandelen verkrijgt, dient zij onmiddellijk de aandelen over te dragen aan een arts, die zijn of haar medische activiteit uitoefent, of zal uitoefenen in het kader van de vennootschap, of dient zij over te gaan tot een wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap.";

b) artikel 9: vervanging van de volledige tekst van dit artikel door de volgende tekst:

"Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een arts van dezelfde of aanverwante discipline, die zijn of haar medische activiteit uitoefent of zal uitoefenen in het kader van de vennootschap, Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Artsen.

Evenwel kan de blote eigendom van de aandelen van een vennoot worden overdragen onder de levenden aan andere personen dan een arts van dezelfde of aanverwante discipline, doch mits eenparige instemming van al de vennoten, mits voorafgaandelijke instemming van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Artsen, op voorwaarde dat het vruchtgebruik op de overgedragen aandelen in het bezit is van artsen ingeschreven op de Lijst van de Orde der Artsen, die hun medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen in het kader van de vennootschap, en onder de voorwaarden bepaald in artikel 8 van de statuten.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich steeds te verhouden tot hun respectieve activiteit in de vennootschap.".

6/ De heer Frederick MICHELS diende vrijwillig, en met onmiddellijke ingang van 28 maart 2014, zijn ontslag in als niet-statutair zaakvoerder van de vennootschap. De vergadering besloot voor zoveel als nodig dit ontslag te aanvaarden. Vervolgens besloot de vergadering te benoemen tot statutair zaakvoerder van de vennootschap, met onmiddellijke ingang van 28 maart 2014 voor de duur van zijn medische activiteiten: voornoemde heer Frederick MICHELS, die verklaarde dit hem toegekende mandaat te aanvaarden en niet te zijn getroffen door enige verbodsbepaling die zich hiertegen verzet. De vergadering besloot vervolgens tot dienovereenkomstige aanpassing van artikel 18 van de statuten, en dit zoals bepaald hierna.

7/ De vergadering besloot tot wijziging van de artikelen 18 en 22 van de statuten, inzake de benoeming van de zaakvoerder(s) en de modaliteiten inzake het bestuur van de vennootschap, zowel op vlak van intern bestuur als inzake de externe vertegenwoordiging van de vennootschap, en wel als volgt:

a) artikel 18: vervangen van de volledige tekst van dit artikel door de volgende tekst:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

"De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet

vennoten.

De zaakvoerder(s) word(t)(en) benoemd door de statuten of door de algemene vergadering waarbij:

a. niet-statutaire zaakvoerders te allen tijde door de algemene vergadering kunnen worden afgezet;

b. statutaire zaakvoerders, waarvan het mandaat aan vennoten voorbehouden is, slechts kunnen ontslagen worden niet eenparig goedvinden van alle vennoten en hun/haar opdracht wel om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk kan worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging;

c. enkel een arts-vennoot tot statutair zaakvoerder kan worden benoemd en voor niet-medische aangelegenheden ook een niet arts-vennoot kan benoemd worden tot niet statutair zaakvoerder.

De heer Frederick MICHELS, arts, specialisatie orthopedische chirurgie, geboren te Kortrijk op 1 december 1976, wonende te 8500 Kortrijk, Elleboogstraat 27, is benoemd tot statutair zaakvoerder, voor de duur van zijn medische activiteiten.

Het mandaat van een zaakvoerder is ais volgt in de tijd beperkt:

a. de duur van het mandaat van een, al dan niet statutair, zaakvoerder-vennoot is beperkt tot maximaal de duur van diens medische activiteiten, waarbij deze duur wordt herleid tot zes jaar in geval er meerdere vennoten zijn;

b. de duur van het mandaat van een, steeds niet-statutaire, zaakvoerder-niet-vennoot bedraagt maximaal zes jaar; herverkiezing is evenwel mogelijk.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuursakten onder elkaar verdelen, zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen voor bepaalde of een reeks bepaalde niet-medische rechtshandelingen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht.

De zaakvoerder(s) is (zijn) niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij (ze) is (zijn) verantwoordelijk voor de uitvoering van de hem (hun) opgedragen taak en aansprakelijk voor bestuursfouten, in overeenstemming met het gemeen recht en het wetboek van vennootschappen.

Hij (zij) is (zijn) jegens de vennootschap en jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van de overtreding van het wetboek van vennootschappen of van de statuten. Professioneel is hij persoonlijk onbeperkt aansprakelijk,

Ten aanzien van overtredingen waaraan hij (zij) geen deel hebben gehad, wordt (worden) hij (zij) van die aansprakelijkheid slechts ontheven indien hem (hun) geen schuld kan verweten worden en hij (zij) die overtredingen heeft (hebben) aangeklaagd op de eerste algemene vergadering nadat hij (zij) er kennis van heeft (hebben) gekregen.";

b) artikel 22: schrappen van de volledige tekst van dit artikel, hetwelk zonder voorwerp is geworden door de verwerking van de desbetreffende bepalingen in het bovenvermelde artikel 18.

Voorts besloot de vergadering tot dienovereenkomstige aanpassing van artikel 17 van de statuten, en dit door vervanging van de volledige tekst van gezegd artikel 17 door de volgende tekst:

"Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. Zij moeten op eerste verzoek van de Provinciale Raad van de Orde der Artsen voorgelegd worden.

Deze notulen worden in een speciaal register ingeschreven of ingebonden, dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

De afschriften van of uittreksels uit deze notulen die in rechte of anders moeten worden voorgelegd, worden door de personen, die als orgaan de vennootschap kunnen verbinden, ondertekend.

De besluiten van de enige vennoot die overeenkomstig artikel 14 van deze statuten handelt in de plaats van een algemene vergadering worden eveneens vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.".

8! De vergadering besloot tot aanpassing van de artikelen 10 en 25 van de statuten aan de vigerende wetgeving, en meer in het bijzonder het wetboek van vennootschappen, en schrapping van bepalingen die inmiddels zonder voorwerp zijn geworden, en wel als volgt:

- artikel 10: schrappen in de voorlaatste alinea van de woorden ", dit alles zoals bepaald in de tweede en derde alinea van het artikel 8 der statuten" (bepaling zonder voorwerp ingevolge de wijziging van artikel 8 van de statuten krachtens het vijfde besluit);

- artikel 25: vervangen van de volledige tekst van dit artikel door de volgende tekst:

"Bij de ontbinding van de vennootschap, om het even om welke reden, zal de vereffening verzekerd worden door de alsdan in functie zijnde zaakvoerders, tenware de algemene vergadering te dien einde één of meer vereffenaars zou aanstellen met vaststelling van hun machten en van hun bezoldiging.

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel ter bevestiging of homologatie worden voorgelegd.

De algemene vergadering zal de wijze van vereffenen vaststellen bij enkele meerderheid van stemmen. Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

 Voer- .0 behouden 'aan het Belg sch Staatsblad Het mVennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris of bestuurder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank.

ontbinding en vereffening in één akte

Onverminderd artikel 181 van het wetboek van vennootschappen, zijn een ontbinding en vereffening in één akte evenwel mogelijk mits naleving van de volgende voorwaarden:

1. er is geen vereffenaar aangeduid;

2. er zijn geen passiva luidens de staat van activa en passiva als bedoeld in artikel 181 van het wetboek van vennootschappen;

3. alle vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

De terugname van het resterend actief gebeurt door de vennoten zelf.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.".

Voorts besloot de vergadering tot invoeging van de woorden 'Artikel 22 : Boekjaar -- inventaris  jaarrekening' na de woorden 'HOOFSTUK IV- BOEKJAAR EN JAARREKENINGEN' en voor de woorden 'Het boekjaar' en tot schrapping in zelfde artikel '22' van de tweede alinea beginnend met de woorden 'Het eerste boekjaar' (overgangsbepaling die zonder voorwerp is geworden).

9/ De vergadering verleende machtiging aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen besluiten. De vergadering verleende machtiging aan notaris Philippe Defauw om de gecoördineerde statuten van de vennootschap op te stellen en neer te leggen ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Philippe DEFAUW, Notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie proces-verbaal dd. 28/03/2014; gecoördineerde tekst van statuten.





















op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 01.06.2012, NGL 13.08.2012 12405-0398-010
02/09/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 01.06.2011, NGL 29.08.2011 11468-0482-010
26/08/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 01.06.2010, NGL 18.08.2010 10430-0351-009
05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 01.06.2016, NGL 30.08.2016 16528-0396-010

Coordonnées
DR. FREDERICK MICHELS

Adresse
ELLEBOOGSTRAAT 27 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande