DR. HEIDI HANNON NEFROLOGIE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. HEIDI HANNON NEFROLOGIE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 553.984.222

Publication

24/06/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De overeenkomsten die de vennootschap wenst af te sluiten met andere artsen of met derden dienen vooraf ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De vennootschap heeft als bijkomstig doel: het beleggen of investeren van haar middelen, zelfs gefinancierd door leningen, onder de uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijke karakter van de vennootschap niet wijzigt. Dit houdt ondermeer in dat de vennootschap alle investeringen en beleggingen kan uitvoeren zoals onder meer de aankoop, de verhuring en de oprichting van gebouwen, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt.

Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

KAPITAAL:

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Zolang het kapitaal niet volgestort is, is de inschrijver op aandelen verbonden door het totaal bedrag van zijn aandelen. De aandelen zijn op naam.

AANDELEN:

De aandelen zijn ondeelbaar en onsplitsbaar tegenover de vennootschap. De uitoefening van de rechten verbonden aan de aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom worden geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden.

ALGEMENE VERGADERING:

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de Algemene Vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard. Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Vergaderen van de Algemene Vergadering

De jaarvergadering van de vennootschap gaat door op de laatste vrijdag van de maand maart van ieder jaar om 20.00 uur, op de zetel van de vennootschap. Indien de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Bevoegdheid van de algemene vergadering

1. De gewone en de bijzondere Algemene Vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

" de vaststelling van de jaarrekening

" bestemming van de beschikbare winst

" aanleggen van een toereikende reserve, rekening houdend met het doel van de vennootschap

" benoeming van commissaris (commissarissen)

" vaststelling van salaris van de commissaris zo deze functie door de arts zelf niet waargenomen

is.

" bepalen van de vergoeding aan de arts-vennoot voor zijn professionele activiteit. Die vergoeding moet daarmee in verhouding zijn.

" het verlenen van kwijting volgens artikel 284 uit het Wetboek van Vennootschappen.

1. De buitengewone Algemene Vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de

statuten, om tot vervroegde ontbinding van de vennootschap te besluiten, om tot verhoging of tot

vermindering van het kapitaal te besluiten.

Tot wijziging van de statuten wordt besloten met éénparigheid van aan al de aandelen verbonden

stemmen.

Notulen

De notulen van de algemene en de bijzondere Algemene Vergadering worden ondertekend door de

vennoot-zaakvoerder. Zij worden op de zetel van de vennootschap bewaard. Zij moeten op eerste

verzoek van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren voorgelegd worden.

BESTUUR:

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder. Dit zaakvoerderschap wordt waargenomen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

door de enige vennoot die arts is. Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten.

De zaakvoerder kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht. CONTROLE:

Controle gebeurt door de commissaris.

De enige vennoot kan alle bevoegdheden van de commissaris uitoefenen.

VERTEGENWOORDIGING:

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De vennootschap wordt rechtsgeldig verbonden door de bovenvermelde vertegenwoordiger.

BENOEMING ZAAKVOERDER:

Met éénparigheid van stemmen wordt als eerste gewone zaakvoerder benoemd, Dokter Heidi Hannon, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van de zaakvoerder is van beperkte duur, namelijk voor de duur van zijn medische activiteiten.

BOEKJAAR:

Het boekjaar loopt van één oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar.

JAARREKENING  WINSTVERDELING:

Elk jaar maakt de zaakvoerder een inventaris op alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultaatrekening en de toelichting, zij vormt één geheel. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De zaakvoerder stelt jaarlijks een verslag op waarin rekenschap wordt gegeven van het beleid.

Een passende toelichting wordt gegeven over de aangelegenheden bedoeld in artikel 92, 94, 95, 96, 143 en 319 van het Wetboek van Vennootschappen.

Winstverdeling

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van de nettowinst wordt ten minste één/twintigste (1/20') vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij één/tiende (1/10') van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden. Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden:

1. voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico s.

Tot het aanleggen van een reserve dient te worden beslist met éénparigheid van aan al de aandelen verbonden stemmen.

1. tot het uitkeren van een redelijk dividend.

ONTBINDING EN VEREFFENING:

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de buitengewone Algemene Vergadering.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van Vennootschappen. Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in artikel 214 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Benoeming van vereffenaars

Bij ontbinding is de in functie zijnde zaakvoerder van rechtswege als vereffenaar te beschouwen. Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten. De vereffenaar treedt pas in functie nadat de Rechtbank van Koophandel is overgegaan tot bevestiging van zijn benoeming.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

WIJZIGINGEN:

Ieder wijziging aan onderhavige statuten dient voorafgaandelijk te worden medegedeeld aan de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

DEONTOLOGIE:

De arts-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de geneeskundige Plichtenleer. Bij meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere vennoot in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening. De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren. Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen dienen vooraf schriftelijk te worden medegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

OVERGANGSBEPALINGEN:

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen van de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 1: Eerste boekjaar  eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar loopt van 1 juli 2014 tot 30 september 2015. Bijgevolg zal de eerste jaarvergadering doorgaan in het jaar 2016.

De vennootschap zal dus boekhoudkundig werkzaam zijn vanaf 1 juli 2014.

Artikel 2: Benoeming van een niet-statutair zaakvoerder

Met éénparigheid van stemmen wordt als eerste gewone zaakvoerder benoemd, Dokter Heidi Hannon, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van de zaakvoerder is van beperkte duur, namelijk voor de duur van zijn medische activiteiten.

Artikel 3: Benoeming van een commissaris

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake.

VOLMACHT

De comparante en de aldus benoemde zaakvoerder stelt, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij één of meer erkende ondernemingsloketten en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de BTW te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name:

de naamloze vennootschap Fiscaal Buro Ghesquière met zetel te 8800 Roeselare, Meensesteenweg 401, vertegenwoordigd door de heer Filip Ghesquière, accountant-belastingconsulent, wonende te 8800 Roeselare, Sterrebosdreef 22.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Als enig vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Dr. Heidi Hannon nefrologie verbindt Dokter Heidi Hannon, voornoemd, er zich uitdrukkelijk toe de gedragsregels van de Code van de medische plichtenleer strikt na te leven.

De vennootschap die, de verschuldigde honoraria rechtstreeks ontvangt, zal de arts-vennoot een normale vergoeding uitkeren in verhouding tot zijn geleverde prestaties.

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd:

" Een expeditie van de oprichtingsakte Notaris Dirk Delbaere

Coordonnées
DR. HEIDI HANNON NEFROLOGIE

Adresse
VARENDREEF 5 8020 HERTSBERGE

Code postal : 8020
Localité : Hertsberge
Commune : OOSTKAMP
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande