DR. HONDEGHEM MARC

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. HONDEGHEM MARC
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.172.707

Publication

02/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 15.03.2014, NGL 31.03.2014 14080-0419-010
05/03/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 09.02.2013, NGL 27.02.2013 13052-0518-008
29/12/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*11307911*

Neergelegd

27-12-2011



Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): Dr. Hondeghem Marc

0842172707

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 8400 Oostende, Koningsstraat 58

Onderwerp akte: BVBA : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Ides Henri Vander Heyde te Oostende op 23 december 2011, te registreren, dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd door :

De Heer HONDEGHEM, Marc Agnes Maurice, arts, geboren te Menen op veertien april duizend negenhonderdzevenenveertig, rijksregister nummer 470414-213-91, identiteitskaartnummer 591-3057244-03, echtgenoot van Mevrouw BECK, Maria Godelieve Albertine, wonende te 8460 Oudenburg, Polder 22.

Vorm en benaming :

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de naam "Dr. Hondeghem Marc".

Zetel :

De zetel is gevestigd te 8400 Oostende, Koningsstraat 58.

Doel :

De vennootschap heeft tot doel, in binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- het uitoefenen van de geneeskunde door het organiseren, bevorderen en structureren van alle beroepsactiviteiten van de geneesheer-vennoot of geneesheer-vennoten op het gebied van de algemene geneeskunde; dit in al zijn facetten en rekening houdend met de regelen van de Medische Plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunde. De geneeskunde wordt evenwel enkel uitgeoefend door de geneesheer-vennoot of geneesheer-vennoten, die voor de geneeskundige prestaties persoonlijk instaa(t)(n) en dit in naam en voor rekening van de vennootschap, en geenszins door de vennootschap zelf;

- het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van geneesheer of een bijzondere beroepstitel vereist is;

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, welke nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- het verwerven, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-venno(o)t(en);

- het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur, gebouwen en transportmiddelen noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten;

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-venno(o)t(en) toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

- het verstrekken van informatie en/of onderricht, het organiseren van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessencycli in verband met voormelde beroepsactiviteit en dit in de breedste betekenis van het woord; zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in roerende en onroerende goederen, deze goederen verwerven en beheren, alsmede alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks hiermee in verband staan of die van aard zijn om de opbrengst van de goederen die haar toebehoren te bevorderen, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze noch het burgerlijk karakter van de vennootschap noch haar prioritair medisch oogmerk wijzigen en dat deze handelingen geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met de unanimiteit van de stemmen.

De vennootschap mag voor de verwezenlijking van haar doel alle financiële, roerende of onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks in verband staan met dit doel of de verwezenlijking ervan kunnen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

vergemakkelijken, voor zover ze echter niet strijdig zijn met de burgerlijke aard, noch met het prioritair medisch oogmerk van de vennootschap.

Alle uit de ingebrachte medische activiteiten voortvloeiende inkomsten worden rechtstreeks voor en door de vennootschap geïnd, zoals alle uit voormelde medische activiteiten voortvloeiende uitgaven en onkosten door de vennootschap worden vereffend.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle verenigingen, associaties en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven, of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Duur :

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf de neerlegging bedoeld bij artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Kapitaal :

Het geheel geplaatste maatschappelijke kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd aandelen op naam zonder nominale waarde, die ieder één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Ieder aandeel, waarop aldus werd ingetekend, in geld volgestort werd ten belope van twee/derden, zodat de vennootschap uit dien hoofde over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) beschikt. De aandelen zijn steeds op naam.

Bestuur :

Behoudens hetgeen bepaald is in artikel 44 in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten.

De zaakvoerder(s) word(t)(en) benoemd door de statuten of door de algemene vergadering waarbij:

a. niet-statutaire zaakvoerders te allen tijde door de algemene vergadering kunnen worden afgezet;

b. statutaire zaakvoerders, waarvan het mandaat aan vennoten voorbehouden is, slechts kunnen ontslagen worden met eenparig goedvinden van alle vennoten en hun/haar opdracht wel om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk kan worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging;

c. enkel een arts-vennoot tot statutair zaakvoerder kan worden benoemd en voor niet-medische aangelegenheden ook een niet arts-vennoot kan benoemd worden tot niet statutair zaakvoerder.

De Heer HONDEGHEM, Marc Agnes Maurice, arts, rijksregister nummer 470414-213-91, wonende te 8460 Oudenburg, Polder 22, wordt benoemd tot statutaire zaakvoerder.

Het mandaat van zaakvoerder is als volgt in de tijd beperkt:

a. de duur van het mandaat van een, al dan niet statutair, zaakvoerder-vennoot is beperkt tot de duur van diens medische activiteiten;

b. de duur van het mandaat van een, steeds niet-statutaire, zaakvoerder-niet-vennoot bedraagt maximaal zes jaar; herverkiezing is evenwel mogelijk.

Het mandaat van de arts-zaakvoerder is onbezoldigd.

Reis- en andere kosten door de arts-zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de arts-zaakvoerder voor echt verklaarde staat. Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten. Voor zijn medische activiteit wordt de arts-vennoot volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed.

Indien hij de functie van commissaris uitoefent, wordt hij voor deze functie niet vergoed.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuursakten onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen voor bepaalde of een reeks bepaalde niet-medische rechtshandelingen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht.

Jaarvergadering :

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt elk jaar gehouden op de tweede zaterdag van de maand januari om elf uur, op de zetel of op elke andere plaats in het bericht van de bijeenroeping vermeld. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, en op de wijze voorgeschreven door de wet.

Elke wijziging der statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzigingen van de statuten inhoudt.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de werkelijke zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap gevestigd is, vermeld in de oproeping.

Boekjaar :

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober van ieder jaar en eindigt op dertig september van het daaropvolgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening en stelt hij het jaarverslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid, dit alles overeenkomstig artikel 92 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

De zaakvoerder(s) stelt (stellen) bovendien een jaarverslag op waarin hij (zij) zijn (hun) bestuur verantwoordt (verantwoorden).

Dit jaarverslag behelst een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap en behandelt inzonderheid de informatie over de punten vermeld in artikel 96 van het Wetboek van Vennootschappen.

Winstverdeling :

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de netto-winst van de vennootschap.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Onder het netto-actief moet worden verstaan het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke jaarrekening die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering ten hunne gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. Ontbinding en vereffening :

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening of tot aan de sluiting ervan.

Bij ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden, zal haar vereffening door één of meer overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen aan te stellen vereffenaar(s) geschieden en mits homologatie of bevestiging door de bevoegde rechtbank van deze benoeming.

De algemene vergadering bepaalt de wijze van vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Mits akkoord van de bevoegde rechtbank met betrekking tot het plan van de verdeling van de activa zal het batig saldo van de vereffening onder de vennoten verdeeld worden naar verhouding van hun aandelen, na gelijkstelling ervan inzake volstorting.

AANVULLENDE BESLUITEN VAN DE OPRICHTER

Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op 30 september 2012.

De eerste jaarvergadering zal bijgevolg in januari 2013 gehouden worden.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Gelijktijdig neergelegd : expeditie van de oprichtingsakte de dato 23 december 2011.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Afgeleverd vóór registratie met het oog op de neerlegging voorzien

in artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Geassocieerd notaris Ides Henri Vander Heyde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DR. HONDEGHEM MARC

Adresse
KONINGSSTRAAT 58 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande