DR. J. VAN CAUWELAERT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. J. VAN CAUWELAERT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 507.988.109

Publication

09/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

07-01-2015

*15300415*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0507988109

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

DR. J. VAN CAUWELAERT

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

(verkort) :

Otegemstraat 214 Bus 102 8550 Zwevegem

Onderwerp akte :

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Geassocieerd Notaris Jean-Charles De Witte te Kortrijk, op 29 december 2014, ter registratie aangeboden:

- Dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  DOKTERS VAN CAUWELAERT  GHESQUIERE , waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 36A, beslist heeft tot de partiële splitsing van de vennootschap, door oprichting van een nieuwe vennootschap, te weten de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  DR. J. VAN CAUWELAERT met zetel te 8550 Zwevegem, Otegemstraat 214 bus 102.

- De vergadering neemt kennis van het verslag van de oprichters nopens de inbreng in natura,

opgesteld in toepassing van artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen.

Het besluit van het verslag de dato 22 december 2014 van de bedrijfsrevisor aangewezen door de zaakvoerders, zijnde de Heer Michel De Bie, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  De Bie & Co , met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Wolvendreef 61D, ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder nummer BE 0471.374.864, nopens de inbreng in natura in de nieuw op te richten burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Dr. J. Van Cauwelaert , luidt letterlijk als volgt:

 IX. CONCLUSIES

Ondergetekende, de burgerlijke vennootschap  DE BIE & C° - bedrijfsrevisorenkantoor die de vorm van een BVBA heeft aangenomen, met zetel van de vennootschap gevestigd te 8500 Kortrijk, Wolvendreef 61 D, met als mandaatdrager Michel DE BIE, bedrijfsrevisor, verklaart overeenkomstig de bepalingen van het artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen in relatie met het artikel 78 van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2001 tot uitvoering van het Wetboek van vennootschappen, dat in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij oprichting van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA  DR. J. VAN CAUWELAERT de betreffende activa- en passivabestanddelen worden ingebracht aan de netto-boekwaarde of de nominale waarde in het kader van het boekhoudkundig continuïteitsprincipe en dat :

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en inzake fusies en splitsingen, en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2. de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

3. de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering van de in te

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B

Aldus opgesteld te Kortrijk op 22 december 2014 door de burgerlijke vennootschap  DE BIE & C° - bedrijfsrevisorenkantoor die de vorm van een BVBA heeft aangenomen - met als mandaatdrager Michel DE BIE

Bedrijfsrevisor

VASTSTELLING STATUTEN.

Als vergoeding voor deze inbreng in natura, waarvan de totale waarde gelijk is aan ¬ 183.501,76 worden tweehonderd (200) volledig afbetaalde aandelen zonder nominale waarde toegekend. Deze tweehonderd (200) aandelen worden overeenkomstig de bepalingen van het voorstel tot partiële splitsing alsmede van de bepalingen opgenomen door de buitengewone algemene vergadering van de inbrengende vennootschap  Dokters Van Cauwelaert - Ghesquiere , toegekend als volgt:

1. Aan de Heer Jan Van Cauwelaert De Wyels, geboren te Eeklo, op 17 april 1970, wonende te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 36A, worden honderd (100) aandelen toegekend.

2. Aan Mevrouw Sophie Ghesquiere, geboren te Kortrijk, op 29 januari 1968, wonende te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 36A, worden honderd (100) aandelen toegekend.

SAMEN: Tweehonderd (200) aandelen, vertegenwoordigend de geheelheid van het maatschappelijk kapitaal.

brengen bestanddelen aan de op 31 augustus 2014 weergegeven netto-boekwaarde of nominale waarde, verantwoord zijn rekening houdend met de in huidig controleverslag weergegeven vennootschapsrechtelijke context van de continuïteit in het kader van de voorgenomen partiële splitsingsoperatie. Er werd bij de bepaling van de inbrengwaarde geen rekening gehouden met de mogelijke latente meer- of minwaarden van de in te brengen bestanddelen in  going-concern optiek. 4. de als tegenprestatie te verstrekken vergoeding 183.501,76 EUR (honderddrieëntachtigduizend vijfhonderd en één EUR en zesenzeventig cent) bedraagt met de uitgifte van 200 nieuwe aandelen zonder de vermelding van een nominale waarde per aandeel, elk aandeel vertegenwoordigend 1/200ste van het maatschappelijk kapitaal. Deze 200 aandelen zullen worden toebedeeld aan :

Identificatie van de inbrengers Aantal aandelen

. mevrouw Sophie GHESQUIÈRE 100

. de heer Jan VAN CAUWELAERT  DE WYELS 100

TOTAAL 200

Terzake wenst ondergetekende te vermelden dat de opdracht van ondergetekende er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat het controleverslag geen  fairness-opinie omvat.

Uit het huidige controleverslag blijkt dat de door de zaakvoerders weerhouden waarde aan de nettoboekwaarde of de nominale waarde ten minste overeenkomt met de als tegenprestatie te verstrekken vergoeding.

Bovendien kan ondergetekende verklaren dat de vermogensbestanddelen, deel uitmakend van de hiervoor beschreven inbreng in natura, naar economische maatstaven kunnen worden gewaardeerd. Dit controleverslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van het artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de inbreng in natura volgend uit de voorgenomen partiële splitsing van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA  DOKTERS VAN CAUWELAERT - GHESQUIERE en het huidige controleverslag mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

De statuten van de nieuwe burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  DR. J. VAN CAUWELAERT worden als volgt

vastgesteld:

Naam: De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de naam  DR. J. VAN CAUWELAERT .

Zetel: te 8550 Zwevegem, Otegemstraat 214 bus 102.

Duur: De duur van de vennootschap is onbepaald.

Doel: De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van de volledige praktijk geneeskunde door de geneesheren-vennoten,

rekening houdend met de Medische Plichtenleer.

Dit kan onder andere omvatten:

- Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen voor de uitoefening van de

beroepsactiviteit;

- Het inrichten van algemene diensten en medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of

nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- Het aanleggen van reserves teneinde alle nodige apparaten en gebouwen aan te schaffen;

- Het verrichten van wetenschappelijk onderzoek;

* * *

- vervolg

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

- De aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de geneesheren-vennoten;

- Het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheren-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in de geneeskunde, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

- Het beleggen in roerende of onroerende goederen, het investeren van haar middelen, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap mag alle handelingen verrichten in rechtstreeks verband met haar doel. De eigenlijke geneeskunde zal enkel door de geneesheren-vennoten worden uitgeoefend en geenszins door de vennootschap.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd dertien duizend tweehonderd achtendertig euro vijfentachtig eurocent (¬ 113.238,85).

Het wordt vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder. Dit zaakvoerderschap wordt waargenomen door de enige vennoot die geneesheer is.

De duur van het mandaat van zaakvoerder is beperkt tot de duur van de medische activiteiten. Indien meerdere zaakvoerders of zaakvoerder niet-geneesheren is de duur van het mandaat beperkt tot 6 jaar en is vernieuwbaar.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er één zaakvoerder is, wordt de vennootschap vertegenwoordigd in alle akten, inbegrepen akten met openbare ambtenaren alsmede handelingen in rechte, door de enige zaakvoerder, alléén optredend.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, wordt de vennootschap vertegenwoordigd in alle akten, inbegrepen akten met openbare ambtenaren alsmede handelingen in rechte, door alle zaakvoerders, gezamenlijk optredend.

Controle: Voor zover de wet het vereist, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich hiertoe laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te hare laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing.

Jaarvergadering: De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni om achttien uur in de Gemeente waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

Boekjaar: Het boekjaar vangt aan op 01 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Ontbinding - vereffening: De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders als vereffenaars beschouwd. Zij zullen beschikken over alle machten zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen. De algemene vergadering kan evenwel steeds ten allen tijde de bevoegdheden van de vereffenaars uitbreiden of inperken binnen de beperkingen door de wet gesteld.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

Bij de ontbinding dient er een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of beroepsgeheim van de vennoten.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort tot dat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers zal steeds voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de rechtbank van koophandel.

OVERGANGSBEPALINGEN - BENOEMINGEN.

1. Het eerste boekjaar loopt vanaf 01 september 2014 en eindigt op 31 december 2015.

2. De eerste jaarvergadering zal plaats hebben op de derde vrijdag van de maand juni om achttien uur van het jaar 2016.

3. De oprichter benoemt volgend persoon als gewone zaakvoerder:

De Heer Jan Van Cauwelaert-De Wyels, voornoemd.

De duur van zijn mandaat is onbepaald.

De zaakvoerder zal zijn mandaat bezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende

beslissing van de algemene vergadering.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Tegelijk met deze neergelegd:

- afschrift akte;

- verslag bedrijfsrevisor;

- verslag oprichters.

Geassocieerd Notaris Jean-Charles DE WITTE,

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 21.06.2016, NGL 08.07.2016 16313-0525-013

Coordonnées
DR. J. VAN CAUWELAERT

Adresse
NIEUWSTRAAT 7 8890 MOORSLEDE

Code postal : 8890
Localité : MOORSLEDE
Commune : MOORSLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande