DR. JOHAN BOURY

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. JOHAN BOURY
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.473.119

Publication

07/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.06.2014, NGL 30.06.2014 14251-0334-012
13/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 27.05.2013, NGL 07.06.2013 13164-0039-013
30/12/2011
ÿþMai Word 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch _ Staatsblad

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

á~C~AIvK ,

II A INIIIIV 1IIIII~II IV

*11197248*

Ondernemingsnr : 0841.473.119 lEPER

Benaming

(voluit) : Dr. JOHAN BOURY (verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8902 leper (Zillebeke), Victor Huysstraat 18

" (volledig adres)

Onderwerp akte : Quasi-inbreng (art. 220 en 222 wetboek van vennootschappen)

Neerlegging van het bijzonder verslag d.d. 12 december 2011 van het bestuursorgaan en van het' controleverslag d.d. 12 december 2011 van de CVBA BDO BEDRIJFSREVISOREN, Accent Business Park,: Kwadestraat 15315, 8800 Roeselare, vertegenwoordigd door bedrijfsrevisor Bertin POUSEELE.

Johan Boury, zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/12/2011
ÿþModal

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

!

na neerlegging ter griffie van de aI e

NA K

kor,

1 JI1j!111111j1j1111111

V bah aa Bal étau

~~ee'C'

~

rn

30 Nov. 2011 r

IEPef,

Ondernemingsnr: 0e211, " ~) 1

Benerrniing .

(voluit) : Dr. JOHAN BOURY

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : '8902 leper (Zillebeke), Victor Huysstraat 18

Onid rtstrer aio : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor ondergetekende notaris Luc GHESQU1ERE te leper op 21 november 2011, dragende volgende melding van registratie: "Geboekt zeven bladen drie verzendingen te leper de 28 november 2011 boek 176 blad 77 vak 13. Ontvangen vijfentwintig euro (25 EUR). De Ontvanger al, (getekend) Jean-Pierre Lemaire.".

BLIJKT : "

Dat daarbij een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte

Aansprakelijkheid werd opgericht.

1. Oprichter  Vennoot

Dokter BOURY Johan Georges Nestor, geboren te Wevelgem op 3 mei 1958, (identiteitskaart nummer 5906607454-34 / rijksregister nummer 580503-401-83), wonende te 8902 leper (Zillebeke), Victor Huysstraat 18, echtgenoot van mevrouw Vandemaele Carine.

2. Naam-Rechtsvorm

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm

van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

Ze draagt de naam "Dr. JOHAN BOURY"

3. Zetel

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 8902 leper (Zillebeke), Victor Huysstraat 18.

De vennootschap zal bijkomende administratieve zetels kunnen openen, dit mits naleving van de code van de medische plichtenleer en na voorafgaande goedkeuring van de bevoegde provinciale raad.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij besluit van de zaakvoerder(s). ledere verandering van de zetel van de vennootschap moet worden bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad en voorafgaandelijk aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De overbrenging van de zetel buiten de grenzen van het Vlaams Gewest en/of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een wijziging van het taalregime van de vennootschap tot gevolg en vereist de goedkeuring door. de buitengewone algemene vergadering van de omzetting van de statuten in de Franse/Duitse taal vastgesteld bij authentieke akte en genomen met inachtneming van de wettelijke quorumvereisten, opgelegd voor een wijziging van de statuten en bekendgemaakt aan de betreffende Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

4. Doel.

" De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van de geneeskunde als orthopedisch chirurg door de arts vennoot rekening houdend met de Medische Plichtenleer.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door. de vennootschap worden vereffend.

Het doe! kan onder meer omvatten:

- het inrichten " van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de arts-vennoot;

- het scheppen van de mogelijkheid om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in medische disciplines, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

Op de laatste blz. van Luik 8 verrielce,n . Rocto Naam en hoedanigheid van de instrunna.terende notaris, hetzij van cie persw,,o)n(en; bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van dertien te vertegenwoordigen

Vorzo : Naam en handtekening.

- het verstrekken van informatie en of onderricht inzake geneeskunde en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd warden door leningen. Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden, nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid, aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De arts-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

5. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd, te rekenen van de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte

De oprichter heeft verklaard dat de vennootschap, met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt "die in naam en voor rekening van de vennootschap, in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 oktober 2011 en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte.

6. Kapitaal - Maatschappelijk vermogen - Gestorte bedragen.

Het maatschappélijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt HÓNDERD EN ACHT DUIZEND EURO'

(108.000 Eur). Het is vertegenwoordigd door HONDERD EN ACHT (108) gelijke aandelen op naam, zonder

e nominale waarde, die ieder één.! honderd en" achtste (1/108 ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Op al deze kapitaalaandelen wordt ingeschreven door dokter Johan Boury.

De lidmaatschapsrechten, verbonden aan. deze honderd en acht (108) aandelen behoren dan ook uitsluitend toe aan dokter Johan Boury.

De inschrijver heeft verklaard en erkend dat ieder aandeel waarop werd ingeschreven volgestort is tot beloop van twee en twintig / honderd en achtste. De hierboven aangehaalde inbreng in geld ten belope van twee en twintig duizend euro (22.000 Eur) werd, overeenkomstig de wet, gedeponeerd op 15 november 2011

- . op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij Bank J. Van Breda & C° te

Antwerpen. Dit werd door de instrumenterende notaris, aan wie dit attest werd voorgelegd, bevestigd.

De vennootschap beschikt uit dien hoofde over een bedrag van TWEE EN TWINTIG DUIZEND EURO

- " (22.000,00 Eur).

^r Dokter Johan Boury dient rijgevolg op eerste verzoek van de zaakvoerder van zijn inbreng nog ZES EN TACHTIG DUIZEND EURO (86.000 Eur) vol te storten.

7. Bestuur en vertegenwoordiging - Controle - Benoeming van zaakvoerder.

a) Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de geneesheren-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van de activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar, eventueel hernieuwbaar.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om te handelen in naam en voor rekening van de vennootschap, in alle omstandigheden en om alle daden te stellen ter verwezenlijking van het doel van de

:r.73 vennootschap, behalve deze die de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De zaakvoerder kan niet-vennoten volmacht verlenen voor bepaalde opdrachten doch enkel voor niet-

s: medische zaken.

Elke zaakvoerder kan afzonderlijk optreden en heeft de meest uitgebreide bevoegheden, behoudens die

bevoegdheden die krachtens de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

:r.73 In geval van tegenstrijdigheid van belangen gelden de wettelijke bepalingen terzake.

b) Benoeming van-statutair zaakvoerder salaris

Vervolgens heeft de oprichter beslist Dokter Johan Boury voornoemd te benoemen tot eerste, statutair

zaakvoerder, en dit voor de duur van zijn activiteiten binnen de vennootschap.

Hij heeft dit mandaat aanvaard.

De opdracht van de zaakvoerder wordt bezoldigd in overeenstemming met de werkelijk geleverde

prestaties.

Voor zijn medische activiteit wordt de arts-vennoot volgens medische gebruiken op een normale manier

vergoed, dit in overeenstemming met de werkelijk geleverde prestaties.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerde werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en de terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap die onderworpen is aan de voorafgaande goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

c) Controle

De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan één of meer commissarissen opgedragen tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om niet een of meer commissarissen te moeten benoemen; in dat geval heeft iedere vennoot-individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch één of meer commissarissen te benoemen.

8. Maatschappelijk boekjaar.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

Op het einde van elk boekjaar sluit(en) de zaakvoerder de boeken en geschriften af en maakt (maken) de

zaakvoerder(s) de inventaris en de jaarrekening op.

De jaarrekening wordt binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar door de zaakvoerder(s) aan de

algemene vergadering voorgelegd.

Ten minste één maand voor de algemene vergadering overhandigt (overhandigen) de zaakvoerder(s)

desgevallend deze stukken met het jaarverslag aan de commissarissen. De jaarrekening, desgevallend het

jaarverslag en desgevallend het verslag van de commissarissen worden aan de vennoten gezonden, samen

met de oproeping tot de jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering goedgekeurd.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van, Koophandel

van het uittreksel van de oprichtingsakte en zal worden afgesloten op 31 december 2012.

9. Aanwending van de winst  wettelijke reserve.

Na goedkeuring van de balans beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de

zaakvoerders en commissarissen te verlenen kwijting.

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen verliezen, verdeeld als

volgt: "

1. ten minste vijf ten honderd (5%) wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat deze één tiende (1/10de) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2. over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder(s) door de algemene vergadering beslist, met éénparigheid van stemmen van alle artsen-vennoten, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen.

De zaakvoerder(s) bepaalt (bepalen) het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald.

10. Jaarvergadering  algemene vergadering  Uitoefening van stemrecht.

a) Jaarvergadering  algemene vergadering

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de vierde maandag van de maand mei om 14 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende maandag, op hetzelfde uur.

De algemene vergaderingen (jaarvergadering, bijzondere algemene vergadering, buitengewone algemene vergadering) worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats, vermeld in de oproepingsberichten. De bijeenroeping van de algemene vergaderingen geschiedt door de zaakvoerder(s) bij middel van een aangetekende brief, die de dagorde bevat en die minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering wordt verzonden. Deze wijze van bijeenroeping geldt niet wanneer de enige vennoot tevens enig zaakvoerder is.

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt.

De vennoten mogen zich doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot, die zelf stemrecht heeft.

b) Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem. Schriftelijke stemming is toegelaten.

Behalve in de gevallen waarin de wet of deze statuten een bijzonder aanwezigheids- en/of meerderheidsquorum opleggen, worden de besluiten van de algemene vergadering, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigdevennoten, bij gewone meerderheid van stemmen genomen.

In geval van statutenwijziging gelden de wettelijke " vereisten inzake aanwezigheids- en meerderheidsquorum. Iedere wijziging van de statuten, zo ondermeer wat betreft het doel, bijvoorbeeld de uitbreiding ervan of stopzetting, dient te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, met dien verstande dat in geval van uitbreiding de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren.

Wanneer één of meer aandelen aan verscheidene personen toebehoren, dan kan de uitoefening van de daaraan vèrbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

J

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

11. Verdeling saldo na vereffening.

Het batig saldo der vereffening zal tussen al de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen dat zij elk zullen bezitten, met dien verstande dat ieder aandeel hetzelfde recht geniet. Nochtans zo alle aandelen niet in gelijke verhouding volgestort zijn, zullen de vereffenaars, alvorens tot hoger voorziene verdeling over te gaan, met de verscheidenheid van deze toestand moeten rekening houden en het evenwicht herstellen door aile aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door geldoproepingen ten laste van de in mindere mate volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen van de in grotere mate volgestorte aandelen.

12. Aansprakelijkheid en regels van de orde.

De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg

tegenover deze laatste als arts persoonlijk verantwoordelijk zijn. De artsen - vennoten zijn verder onderworpen

aan al de regels van de Code van Geneeskundige plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde van

Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL, afgeleverd op ongezegeld papier ter inlassing in de bijlage tot het ,

Belgisch Staatsblad.

LUC GHESQUIERE

Notaris te leper

Tegelijk hiermee neergelegd :

- expeditie van de oprichtingsakte

Y - Voor: behouden aan het

Staatsblad



























Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

@ferro : Naam en handtekening

29/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 26.05.2015, NGL 23.06.2015 15209-0593-011

Coordonnées
DR. JOHAN BOURY

Adresse
VICTOR HUYSSTRAAT 18 8902 ZILLEBEKE

Code postal : 8902
Localité : Zillebeke
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande