DR. PAUL BOURGEOIS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. PAUL BOURGEOIS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 874.593.372

Publication

13/01/2014
ÿþ~r ,~à-~---~" ~ Moa 2.1

;;\\\

,



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte







111

NEERGELEGD

30. 12. 201

RECHiBiG1jr}f fiéOPHANDEL

KORTRIJK

Ondememingsnr : 0874.593.372

Benaming

(voluit) : DR. PAUL BOURGEOIS

Rechtsvorrn : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 8500 Kortrijk, Sint Martens-Latemlaan 14

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING - STATUTENWIJZIGING

Uit een akte verleden voor meester Stan Devos, geassocieerd notaris te Zwevegem, op 18 december 2013, ter registratie, blijkt hetgeen volgt:

IS VERSCHENEN

De buitengewone algemene vergadering van "DR. PAUL BOURGEOIS", met zetel te 8500 Kortrijk, Sint-:

Martens-Latemlaan 14, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0874.593.372;

EERSTE BESLUIT KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD

De algemene vergadering beslist, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van, honderd negenendertigduizend vijfhonderd euro (139.500,000, zonder uitgifte of creatie van nieuwe aandelen, doch mits verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen. De algemene vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door inbreng in geld.

TWEEDE BESLUIT VERWEZENLIJKING VAN DE KAPITAALVERHOGING

Is vervolgens tussengekomen, de heer Bourgeois, voornoemd, die verklaart alle aandelen van de vennootschap te bezitten en die vervolgens verklaart volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap.

Na deze uiteenzetting verklaart de heer Bourgeois, enige vennoot, een bedrag van honderd negenendertigduizend vijfhonderd euro (139.500,00¬ ) in te brengen. Dit bedrag staat naar zijn verklaring ter, beschikking van de vennootschap op rekening 001-7149210-95 bij BNP Paribas Fortis, zoals bevestigd aan de' hand van het bankattest dat aan de werkende notaris wordt overhandigd en dat door de werkende notaris zal bewaard blijven in het dossier.

Voormeld bedrag van honderd negenendertigduizend vijfhonderd euro (139.500,00E) wordt volledig volgestort in geld.

De algemene vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, en meer

in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten' opzichte van de vijf voorbije boekjaren.

DERDE BESLUIT - VASTSTELLING VAN DE KAPITAALVERHOGING

De algemene vergadering stelt vast en verzoekt mij, Notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van honderd negenendertigduizend vijfhonderd euro (139.500,00¬ ) aldus daadwerkelijk werd verwezenlijkt en dat het kapitaal daadwerkelijk werd gebracht op honderd achtenvijftigduizend honderd euro (158,100,00E), vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen op naam zonder nominale waarde.

VIERDE BESLUIT - WIJZIGING VAN ARTIKEL 5 VAN DE STATUTEN

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de beslissing tot kapitaalverhoging die voorafgaat, beslist de algemene vergadering artikel vijf van de statuten te vervangen door de volgende tekst: "Artikel 5. Geplaatst kapitaal

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op honderd achtenvijftigduizend honderd euro (158.100,00¬ ) en is' vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk; één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle tweehonderd (200) aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen."

VIJFDE BESLUIT  WIJZIGING VAN DE ARTIKELEN 8, 9,10 EN 24 VAN DE STATUTEN

De vergadering beslist de artikelen 8, 9, 10 en 24 ais volgt aan te passen:

"Artikel 8. Ondeelbaarheid

De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar ten titel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De uitoefening van de aan de aandelen verbonden rechten zijn geschorst zolang niet één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangeduid.

De rechten die verbonden zijn aan de in vruchtgebruik en blote eigendom toebehorende aandelen, worden dóor de vruchtgebruiker uitgeoefend.

Het vruchtgebruik van de aandelen in een professionele vennootschap met rechtspersoonlijkheid dient in het bezit te zijn van personen die het beroep van arts uitoefenen of zullen uitoefenen in het kader van de vennootschap.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin worden aangetekend;

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke huidige of oud - vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdracht en de overgang van aandelen, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende(n) in geval van overgang wegens overlijden.

De overdracht en de overgang van aandelen geldt ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van vennoten, Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dit register inzage nemen."

"Artikel 9. Overdracht van aandelen onder de levenden

Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een arts, ingeschreven op de lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard. Indien dit niet het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding.

De verdeling der aandelen onder de artsen-vennoten mag niet beletten dat elke arts vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerde werk.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Overdrachten van de aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Tegen de weigering van toestemming is geen verhaal mogelijk. De weigerende vennoten beschikken over zes maanden vanaf de weigering om ovememers te vinden; bij gebreke zullen zij gehouden zijn zelf de aandelen te kopen of van hun weigering af te zien.

Voorgaande geldt niet voor de overdracht van de blote eigendom van de aandelen aan de echtgenoot van de overdrager en aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte neerdalende lijn van de overdrager."

"Artikel 10. Overgang van aandelen bij overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een ander arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden zoals bepaald in onderhavige statuten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet voldoen aan de voorwaarden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een ander arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid van artikel 1 (naam) en 3 (doel) en de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd."

"Artikel 24. Benoeming van vereffenaar(s).

Bij ontbinding met vereffening van de vennootschap worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Zij kunnen pas in functie treden nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, tenzij de algemene vergadering in het benoemingsbesluit van de vereffenaar in alternatieve kandidaat-vereffenaars heeft voorzien. Tenzij de akte van benoeming anders bepaalt, beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide bevoegdheden voorzien bij de wet, De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herste!(t)(len) de vereffenaar(s) het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Tenzij de vereffening plaatsvindt samen met de ontbinding in één akte, zenden de vereffenaars in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de rechtbank van

C N

Voorbehouden maan het eegisch Staatsblad

koophandel. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden.

Voor zij de vereffening afsluiten, moet(en) de vereffenaar(s) een plan met de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voorleggen aan de rechtbank die uitdrukkelijk zijn instemming moet

betuigen met dit plan. "

Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de aandeelhouders a rato van hun aandelenbezit.

Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep te worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

In afwijking van voorgaande alinea's kan een ontbinding en vereffening in één akte plaatsvinden indien voldaan is aan de wettelijke voorwaarden daartoe."

ZESDE BESLUIT-- VOLMACHT VOOR DE COORDINATIE.

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerder(s) tot uitvoering van de genomen besluiten en geeft volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoordineerde tekst der statuten,

ZEVENDE BESLUIT MACHTEN AAN HET BESTUURSORGAAN

De vergadering verleent aile machten aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen beslissingen.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Opgemaakt door meester Stan Devos, geassocieerd notaris te Zwevegem

Bijlagen :

- een uitgifte van het proces-verbaal

- coordinatie van de statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 18.06.2013, NGL 20.08.2013 13436-0262-015
23/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 19.06.2012, NGL 22.08.2012 12425-0549-015
22/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 21.06.2011, NGL 20.07.2011 11310-0584-015
12/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 15.06.2010, NGL 08.07.2010 10276-0510-015
14/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 16.06.2009, NGL 10.07.2009 09389-0335-014
24/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 30.06.2008, NGL 22.07.2008 08430-0098-013
26/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 30.06.2007, NGL 23.07.2007 07435-0401-013
14/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 16.06.2015, NGL 10.07.2015 15291-0587-014

Coordonnées
DR. PAUL BOURGEOIS

Adresse
SINT-MARTENS-LATEMLAAN 14 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande