DR.H.DUPREZ

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR.H.DUPREZ
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 561.869.035

Publication

15/09/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14308050*

Neergelegd

11-09-2014

Griffie

0561869035

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

DR.H.Duprez

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij akte verleden voor geassocieerd notaris Stijn Verhamme, te Tielt, 5 september 2014, neergelegd vóór registratie, werd een vennootschap opgericht met volgende gegevens:

OPRICHTERS:

De heer DUPREZ Herman Michel Jean Marie, geboren te Tielt op 24 september 1951, wonende te 8700 Tielt, Plantinstraat 29.

RECHTSVORM:

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

BENAMING:

Dr.H.Duprez

ZETEL:

8700 Tielt, Plantinstraat 29.

DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

In binnen-en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden , het uitoefenen van de geneeskunde, rekening houdend met de Medische Plichtenleer, door de enige geneesheer-vennoot, meer bepaald op het gebied van de algemene geneeskunde, de arbeidsgeneeskunde en de verzekeringsgeneeskunde, waarbij hij onder andere kan optreden als medisch consultant, als raadsgeneesheer, en gerechtelijke medische expertises kan uitvoeren.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de ven-nootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Dit omvat:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-vennoot;

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voornoemde medische disciplines, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake de voornoemde medische disciplines en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de medische plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten, van welke aard ook. Het investeren en beleggen, zoals onder meer de aankoop, de verhuring en de oprichting van gebouwen, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt.

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Plantinstraat 29

8700 Tielt

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenasscociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

DUUR:

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

KAPITAAL  AANDELEN:

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro.

Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig aandelen zonder nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Zolang het kapitaal niet vol gestort is, is de inschrijver op aandelen verbonden door het totaal bedrag van zijn aandelen.

De aandelen zijn op naam.

STATUUT VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn ondeelbaar en onsplitsbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar ten titel.

De uitoefening van rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde eigendom of aan de in vruchtgebruik en naakte eigendom toebehorende aandelen, zijn geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden.

Indien tussen de mede-eigenaars geen overeenstemming wordt bereikt, kan de rechtbank op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om voormelde rechten uit te oefenen in het gezamenlijk belang van de mede-eigenaars.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de geneesheren-vennoten en benoemd door de algemene vergadering. De duur van het mandaat is beperkt tot de duur van de medische activiteiten. Indien meerdere zaakvoerders of zaakvoerder niet-geneesheren is de duur van het mandaat beperkt tot 6 jaar en is vernieuwbaar. Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtname van de vereisten van statutenwijziging. BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER(S)

De zaakvoerder kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maat-schappelijk doel.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht. Wordt benoemd tot statutair zaakvoerder voor de duur van haar medische activiteit: de heer Herman Duprez, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering van de vennootschap gaat door op de tweede maandag van de maand juni van ieder jaar om negentien uur, op de zetel van de vennootschap. Indien de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag. BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

BALANS - RESERVE - WINSTVERDELING

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en af-schrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van de nettowinst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden :

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

VEREFFENAAR BEVOEGDHEDEN

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de af-handeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Zij kunnen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, eventueel op voordracht van de algemene vergadering. De vereffenaar(s) beschik(t)(ken) over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

De vereffenaar(s) moet(en) tijdens de zesde en de twaalfde maand van het eerste jaar van vereffening verslag uitbrengen bij de rechter door middel van een vereffeningsstaat. Vanaf het tweede jaar van vereffening volstaat één staat per jaar.

Voor zij de vereffening afsluiten, moet(en) de vereffenaar(s) een plan met de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voorleggen aan de rechtbank die uitdrukkelijk zijn instemming moet betuigen met dit plan.

Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de aandeelhouders a rato van hun aandelenbezit.

VEREFFENING

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de bijzondere Algemene Vergadering.

Wanneer tengevolge van een geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de Algemene Vergadering binnen een termijn van ten hoogste twee maand nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten wor-den vastgesteld, besluiten over ontbinding van de vennootschap.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in een verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennoot-schap.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

- Het eerste boekjaar begint op datum van neerlegging van voormeld uittreksel op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel en eindigt op 31 december 2015.

- De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in 2016.

- Volmacht wordt gegeven aan de BVBA Maertens Management & Co, met kantoor te 8700 Tielt, Pittemsesteenweg 32, met mogelijkheid tot in de plaatsstelling, teneinde de vennootschap te vertegenwoordigen in de opstartfase tegenover de verschillende administraties der belastingen en bij alle formaliteiten bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en bij de ondernemingsloketten. - Alle bepalingen in deze statuten die herhalingen zijn van wat vermeld staat in het wetboek van vennootschappen worden bij een wetswijziging vervangen door de nieuwe bepalingen van het wetboek vennootschappen. In deze herhalingen dienen de erin vervatte verplichtingen niet als statutaire doch louter als wettelijke verplichtingen aanzien te worden. Bijgevolg kunnen de zaakvoerders enkel aansprakelijk gesteld worden wegens schending van statutaire bepalingen in de mate dat verplichtingen geschonden worden waarbij van de wet wordt afgeweken of aan de wet wordt toegevoegd.

Voor eensluidend ontledend en letterlijk uittreksel

Stijn Verhamme, geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van de akte van 5 september 2014

Coordonnées
DR.H.DUPREZ

Adresse
PLANTINSTRAAT 29 8700 TIELT

Code postal : 8700
Localité : TIELT
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande