DRYHOUCK

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DRYHOUCK
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 550.440.851

Publication

18/04/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MW Woid 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van de akte

Nwereivenegia giii -pie, gilillir do

I

1

Voorbehouden I I 111*IiI.IjI1 J1IM1111111

aan Pet

Belgisch Staatsblad

1

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DRYHOUCK V.O.F.

r

(verkort):

Rechtsvorm: Vennootschap onder Firme

Zetel : Rolleweg 32, 8210 Loppem (volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING Tussen de ondergetekenden:

de heer Hans Van Poucke

wonende aan de Rolleweg 32 te 8210 Loppem, België,

ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0538.970.602

Hierna "Partij A" genoemd

en

mevrouw Katrien Rosier

wonende aan de Rolleweg 32 te 8210 Loppem, België,

Hierna "Partij B" genoemd

waarbij

partijen hierna elk afzonderlijk "Partij" of gezamenlijk "de Partijen" worden genoemd;

naar deze overeenkomst tot oprichting van een vennootschap onder firma wordt verwezen onder de term "Overeenkomst".

A.Voorwerp van de Overeenkomst

Partijen zijn overeengekomen een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een vennootschap onder firma, onder de hierna volgende voorwaarden en modaliteiten.

B.Statuten van de vennootschap

I.BENAMING, ZETEL EN DUUR

Artikel 1 - naam

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma, met als bena-ming "Dryhouck".

Artikel 2 -zetel

0550. 41io . 154

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8210 Loppem, Rolleweg 32,

De zetel kan worden verplaatst naar elke andere plaats in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweeta-lig gebied Brussel-Hoofdstad, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist is, door een beslissing van de zaak-voerder.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad worden bekend-gemaakt.

Artikel 3 - duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening van de vennootschap te zijn aangegaan,

DOEL

Artikel 4 - doel

De vennootschap heeft tot doel:

- het voorzien van een gans gamma aan dagelijkse kantoordienstverlening, zoals de financiële planning, de facturatie, de boekhouding bijhouden, activiteiten met betrekking tot personeelszaken, de behandeling van post, de logistiek, enz, voor een vast bedrag of op contractbasis;

- het verstrekken van advies op bedrijfseconomisch en financieel vlak, het verlenen van diensten en manage-ment consulting, in het algemeen en in het bijzonder, het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrij-ven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marke-ting, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruim-te betekenis;

-de teelt van blad- en stengelgroenten, vruchtgroenten en wortel- en knolgewassen, paddenstoelen en truffels, groentezaad, met inbegrip van suikerbietzaad, zoet maïs of suikermaïs, van andere groenten, van wortels en knollen, en van suikerbieten;

- de teelt van fruit, zoals appels, peren, abrikozen, kersen, perziken, enz.;

- het kweken van eenden, ganzen, kalkoenen en parelhoenders;

- de exploitatie van pluimveebroeierijen;

- de teelt van gewassen in combinatie met het fokken van vee;

- de verwerking van groenten en fruit;

- het voeren van een kleinhandel in verse groenten en fruit;

- het organiseren van vorming en opleiding;

- het ontwerpen en verhandelen van textielpatronen, kleding, juwelen, meubels en decoratieartikelen;

- het ontwikkelen van, investeren in en verhuren en verhandelen van onroerend goed, in België en het bui-

tenland.

De vennootschap kan aile rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. Zij kan dit doen in België en in het buitenland, en voor eigen rekening en voor reke-ning van derden.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten zou beschikken, zul-len in onderaanneming worden uitgegeven. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op getijk welke wijze  rechtstreeks of zijdelings  deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstel-len, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Het doel van de vennootschap kan enkel worden gewijzigd bij besluit van een buitengewone algemene vergade-ring met unanimiteit

III.VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5- kapitaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 20.000,00 EUR, vertegenwoordigd door 100 aandelen, volledig volstort.

Artikel 6- vennoten

De vennoten zijn:

-de heer Hans Van Poucke, wonende aan de Rolleweg 32 te 8210 Loppem;

-mevrouw Katrien Rosier, wonende aan de Rolleweg 32 te 8210 Loppem.

De heer Hans Van Poucke brengt een bedrag van 10.000,00 EUR in de vennootschap in. In ruil voor deze inbreng worden de heer Van Poucke 50 aandelen toegekend.

Mevrouw Katrien Rosier brengt een bedrag van 10.000,00 EUR in de vennootschap in. In ruil voor deze inbreng worden mevrouw Rosier 50 aandelen toegekend.

De vennoten zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

Zij zullen voldoende tijd en zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden, en verbinden zich er toe geen zelf-standige activiteiten uit te oefenen die op enige manier concurrerend zijn met deze van de vennootschap, be-houdens andersluidend akkoord van de vennoten.

Artikel 7- aandelenregister

De aandelen zijn op naam een voorzien van een volgnummer, Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, en bevat:

-nauwkeurige informatie betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

-de gedane stortingen;

-de overdrachten van aandelen niet hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Overdrachten en overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving op zijn naam vragen. Dit is een uittreksel uit het aandelenregis-ter, getekend door een zaakvoerder, dat het aantal aandelen dat een vennoot in de vennootschap heeft, ver-meldt.

Artikel 8- rekeningen-courant

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant worden geopend waarin aile sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, worden gebracht. Zij zullen recht geven op een interest berekend op basis van een marktconforme rentevoet, betaalbaar om de twaalf maanden.

Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze stor-ting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in zijn bezit, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Artikel 9- overdracht van aandelen

Buiten de toestemming van aile medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet over-dragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

IV.BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 10- zaakvoerders

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, die al dan niet vennoot van de vennootschap zijn.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing bij gewone meerderheid van stemmen van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11- bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder(s) is (zijn) bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlemg vai he maaischappelljk doei. Uitzondering wordt gemaakt voor bandelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte. Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzonderlijk de vennootschap. Evenwel zullen verbintenissen boven 5.000,00 EUR enkel kunnen worden aangegaan mits de handtekening van twee zaakvoerders,

De zaakvoerder kan ook gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Hij mag enkel bijzonder en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen toekennen.

Artikel 12- controle

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten, ledere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en, algemeen, in al de documenten van de vennootschap.

V.ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13- bijeenroeping en agenda

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de vierde vrijdag van de maand maart om 17u00. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Iedere vennoct heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per gewone brief die hij ten laatste acht dagen vôôr de vergadering moet hebben verstuurd. Deze brief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door Hans Van Poucke of, in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel.

Artikel 14- besluitvorming

De vergadering zal slechts regelmatig kunnen beraadslagen mits aanwezigheid van de meerderheid van de ven-noten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot. Geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Ieder aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen, Is die van de voorzitter beslis-send. De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten.

VLBOEKJAAR EN JAARREKENING

Artikel 15- boekjaar

Ieder boekjaar begint op ééri januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Artikel 16-jaarrekening

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks worden opgesteld overeenkomstig de relevante wettelijke bepalingen. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarreke-ning op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er aan het resultaat zal worden gegeven.

Artikel 17deelname in de winst

De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen in zijn bezit. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

of gedeel-telijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij gewone meerderheid van stemmen, mogen beslis-sen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal warden uitgekeerd, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst

Artikel 18- deelname in het verlies

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

VII.ONTBINDING EN VEREFFENING Artikel '19- opzegging

De vennootschap kan worden ontbonden, mits opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven, en na het verstrijken van een opzeggingstermijn van twaalf maanden volgend op de da-turn van de opzegging.

Artikel 20- overlijden van een vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Zij wordt voortgezet door de over-levende vennoten, samen in voorkomend geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde.

Artikel 21- onbekwaamverklaring

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene verga-dering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap, Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

Artikel 22- vereffenaars - bevoegdheden

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening aan de vennoten worden toevertrouwd, waarbij de vereffenaar(s) zal (zullen) worden aangesteld door de algemene vergadering met unanimiteit van stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de relevante bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met unanimiteit van stemmen anders beslist.

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal worden

verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 17. Het eventueel nettoverlies zef volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

C,Slotbepalingen

B.1 .benoeming zaakvoerders

Worden tot zaakvoerders benoemd voor onbepaalde duur:

 de heer Hans Van Paucke

 mevrouw Katrien Rosier

Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet werden getroffen door enige maatre-gel die zich hiertegen zou verzetten,

B.2.eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2014.

B.3.Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op 27 maart 2015.

"

Voor-kiehou den aan het Belgisch Staatsblad

Opgemaakt in Loppem op 29 maart 2014, in vier originele exemplaren. Naast ontvangst van een origineel exemplaar door elke Partij, zal een origineel worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van Brugge, en zal een ander origineel op de zetel van de vennootschap worden bewaard.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge (Get.) Hans Van Poucke

Zaakvoerder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DRYHOUCK

Adresse
ROLLEWEG 32 8210 LOPPEM

Code postal : 8210
Localité : Loppem
Commune : ZEDELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande