E.B.V.

Société en commandite simple


Dénomination : E.B.V.
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 841.293.668

Publication

06/12/2011
ÿþMud 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

'

1111111111,MII 111

`j1rüL'rga:l;r2,, ir'. ~ d ` _ ;. ri oe

rechtban

Brug. " - afd-Bltnc= r.e CezeJncra

op L it NOV. 2811

C- t itf ierje arrfr%er

Vccr-

behouden

asn het

L3elgisch

Staatsblad

II

7 Ondernemingsnr : ©2q4 . 53 . 13.6

# enarrdng

;voluit) ' E.B.V.

Rechtsvorm: Gewone commanditaire vennootschap

Zetel: Hogenblik 35, 8470 Gistel

pnder-wetp-akte : Oprichting

Tussen ondergetekenden

1.De heer Dany Denduyver

Hogenblik 35

8470 Gistel

NN: 56.06.19-291.66

2.Mevrouw Maria Verkindt

Hogenblik 35

8470 Gistel

NN: 57.09.07-276.95

Artikel 1 Naam

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming E.B.V.

Artikel 2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Hogenblik 35, 8470 Gistel. De zetel mag niet overgebracht

worden naar een andere plaats zonder de toestemming van alle vennoten.

Artikel 3 Doel

De vennootschap heeft als doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in

samenwerking met derden;

-Ingenieurs en aanverwante technische adviseurs, exclusief landmeters

-Risicoanalisten en schadetaxeurs

-Schatten en evalueren van onroerend goed voor een vast bedrag of op contractbasis -Overige gespecialiseerde wetenschappelijke technieken en technische activiteiten -De vennootschap heeft tot doel:

1. het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechterlijk statuut;

2. het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

3. het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn acts-'viteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Op de laatste blz van Li fr B verre eden " Recto : Naam er hoedanigheid van de instrumente ende notaris hetzij van de persclo)n(en) bevoegd de rechtspersoon ter. aanzien van derder te vertegeno,00rdigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stelten, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende han-'delingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

-De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening: het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondememingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

-De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend voor eigen rekening en in eigen naam:

1)het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenshuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

2)het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

3)het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en. coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verfenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondememingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden ais bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4 Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Iedere vennoot zal een einde mogen stellen aan

de vennootschap mits hij zes maanden vooraf zijn medevennoten per aangetekende brief verwittigt.

Artikel 5 Kapitaal  Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt duizend euro en wordt vertegenwoordigd door honderd aandelen

met een nominale waarde van tien euro elk. Het kapitaal wordt ingebracht als volgt :

Als vergoeding voor hun respectieve inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend :

-Door de heer Dany Denduyver: 900 euro

-Door mevrouw Maria Verkindt: 100 euro

Als vergoeding voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

-aan de heer Dany Denduyver: 90%

-aan mevrouw Maria Verkindt: 10%

Artikel 6 Beherende en stille vennoten

De heer Dany Denduyver is hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt beherende vennoot genoemd.

Mevrouw Maria Verkindt is stille vennoot. Zij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de

vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen. De machten van

de stille vennoten bestaan in :

 de controle van de vennootschap;

 het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s);

 de goedkeuring omtrent de vervreemding der financiële vaste activa;

 het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 7 Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder. Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de

ganse duur van de vennootschap en als statutaire zaakvoerder, de heer Dany Denduyver. Zijn mandaat kan

niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de

vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

1.

Artikel 8 Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een

medevennoot of aan een derde, na vooraf aan alle andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden van

zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke

e van akkoord tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de vennoot zijn woonplaats heeft.

indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kun-,nen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

Wanneer geen der vennoten wenst gebruik te maken van zijn inkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde mits deze derde vooraf aanvaard wordt door de meerderheid van twee derden van de andere vennoten.

NDe overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de

eq vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 9 Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle

andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht een vergoeding in geld op te eisen,

die overeenstemt met de waarde van het aandeel van de overledene.

et

et De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken,

noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 10 Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 juli en eindigt op 31 maart van ieder jaar.

leder jaar op 31 maart zal een inventaris en een jaarrekening worden opgemaakt.

Artikel 11 Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

:r.73Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig

akkoord van de stille vennoten wordt vereist.

De vennoten mogen evenwel bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of

et

gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen

dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de

winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12 Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien

is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 13 Jaarvergadering  Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand september om tien uur ten

maatschappelijke zetel.

S"

''Vocr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen.

Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen vôôr de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vernielden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer Dany Denduyver. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen de instemming van alle vennoten, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

Artikel 14 Ontbinding  Vereffening

in geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist. Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN  VOLMACHT

1.Het eerste boekjaar loopt vanaf 1 juli 2011 tot 31 maart 2013. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2013. De vennootschap verbindt er zich toe om alle handelingen gesteld door de handelszaak vanaf 1 juli 2011 over te nemen overeenkomstig artikel 60 Venn. W. Deze handelingen worden geacht te zijn verricht in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting.

2.Met eenparigheid van stemmen wordt volmacht gegeven aan Boekhoudkantoor An Brysse en Partners BVBA vertegenwoordigd door An Brysse, Pater Vandemoerelaan 5, 8420 De Haan, om in naam van de vennootschap alle stukken te tekenen strekkende tot de inschrijvingen in het handelsregister, aanvraag ondememingsnummer via kruispuntbank, tot aanvraag van het BTW nummer en het vestigingsattest bij de Kamer voor Ambachten en Neringen en tof het invullen van alle aangiften en formaliteiten terzake en tot het voeren van alle besprekingen en briefwisselingen dienaangaande.

3.De komparanten verklaren bij toepassing van artikel dertien bis vennootschappenwet dat de gewone commanditaire vennootschap E.B.V. alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert heden.

Verleden te Gistel, 15 november 2011

' Dany Denduyver Maria Verkindt

Op de laatste blz van luik B vermelden - Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de persc(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ter aanzrer van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
E.B.V.

Adresse
HOGENBLIK 35 8470 GISTEL

Code postal : 8470
Localité : GISTEL
Commune : GISTEL
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande