EDDY DEWAELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : EDDY DEWAELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 844.760.924

Publication

05/02/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 12.11.2013, NGL 31.01.2014 14024-0196-011
20/01/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 12.11.2014, NGL 15.01.2015 15014-0102-015
31/10/2012
ÿþMod Word 11 I

i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II 11111 j161*

be

a

BE Ste

BE





NEERGELEGD

MONITEUf; BEL(-7

2 4 -iu- 2012

LGSCH BT'.



i0, 10, 2012



RECHTBANK KOOPHANDEL









Ondernemingsnr : 0844760924

Benaming

(voluit} ; EDDY DEWAELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

(verkort).

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Ellendedreef 8, 8553 Zwevegem (Otegem)

(volledig adres)

Onderwerp akte : QUASI - INBRENGEN

Neerlegging van de revisorale verslagen m.b.t. quasi-inbrengen, en bijzonder verslag van de zaakvoerder in toepassing van art. 220 W. Venn.

Eddy Dewaele

zaakvoerder

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de persotoinfen' bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/04/2012
ÿþ,r..~..~.._.~x..~

!Md Vine 51

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behoude

aan het

Belgisct Staatsbla

191 A





Ondernemingsnr : a Lr~ eo. qui

Benaming

(voluit) : Eddy Dewaele Architectenvennootschap

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Ellendedreef 8, 8553 Zwevegem - Otegem

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bob BULTEREYS te Avelgem op 22 maart 2012, neergelegd ter registratie te Kortrijk i,

Houdende de oprichting van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, die werd opgericht onder de naam "EDDY DEWAELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP", met zetel te 8553  Zwevegem (Otegem), Ellendedreef 8.

Ondermeer wat volgt:

1. Rechtsvorm - Naam.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

Haar maatschappelijke naam luidt : "Eddy Dewaele Architectenvennootschap". Enkel deze naam zal worden gebruikt.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een BVBA'.

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

2. Zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8553  Zwevegem (Otegem), Ellendedreef 8.

De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in deze gemeente en naar elke andere gemeente in het Vlaams Gewest of het Tweetalig Brussel Gewest bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder. De zaakvoerder zorgt voor de bekendmaking van dit besluit in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden.

De vennootschap kan kantoren, bijhuizen, agentschappen, opslagplaatsen inrichten in België en in het buitenland, eveneens bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

3. Duur - Aanvang.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur, te rekenen vanaf haar oprichting.

4. Vennoot - Oprichter.

De heer DEWAELE Eddy Frans, geboren te Avelgem op 30 mei 1960, feitelijk gescheiden, wonende te

8553  Zwevegem (Otegem), Ellendedreef 8.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij liét Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

5. Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,- ê).

Het is vertegenwoordigd door 100 aandeien, ieder met een gelijke waarde.

Bij de oprichting werd op dit maatschappelijk kapitaal volledig ingeschreven a pari in speciën en volstort ten

belope van 12.400,- E.

6. Boekjaar.

Het maatschappelijke boekjaar begint op één juli en wordt afgesloten op dertig juni.

Het eerste boekjaar zal lopen vanaf 22 maart 2012 tot 30 juni 2013.

7. Reserves - Winstverdeling - Vereffening.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke lasten en afschrijvingen, maakt de netto-winst uit.

Eerst wordt van deze winst minstens vijf procent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserves ; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien om gelijk welke reden het reservefonds beneden peil komt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die er de aanwending van bepaalt, wel verstaan zijnde dat ieder aandeel recht heeft op gelijk deel in de verdeling van de winsten.

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering. Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, stelt de algemene vergadering van vennoten de vereffenaar(s) aan, bepaalt hun bevoegdheden en hun emolumenten en stelt de wijze van vereffening vast overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is van rechtswege vereffenaar.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te worden met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

8. Bestuur - Vertegenwoordiging.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bezoldigde of onbezoldigde zaakvoerders, al dan niet vennoten. Zij worden door de vennoten benoemd voor een bepaalde tijd of zonder beperking van duur.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door één of meer bezoldigde of onbezoldigde lasthebbers, natuurlijke personen, al dan niet vennoten, daartoe aangesteld door de enige vennoot, handelend als algemene vergadering.

Alle zaakvoerders die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap, zijn natuurlijke personen, die ertoe gemachtigd werden het beroep van Architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om alle daden van beheer en beschikking te stellen die de vennootschap aanbelangen.

Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, en die gerechtigd zijn tot de uitoefening van het beroep van architect en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Alle akten die de vennootschap verbinden, alle machten en volmachten, alle afzettingen van agenten, bedienden of loontrekkenden van de vennootschap, worden, in geval van meerdere zaakvoerders, geldig ondertekend door één zaakvoerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

De zaakvoerder mag zekere bevoegdheden voor een welbepaald doel overdragen aan gelijk welke persoon. Alle mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap, zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van Architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde Van Architecten.

Benoeming niet-statutaire zaakvoerder

Wordt als niet-statutair zaakvoerder benoemd : de heer Eddy DEWAELE, voornoemde oprichter, welke

aanvaardt en dit zonder beperking van duur.

Overeenkomstig de statuten die voorafgaan, vertegenwoordigt de zaakvoerder de vennootschap in en

buiten rechte.

Zijn mandaat zal bezoldigd uitgeoefend worden, tot een andersluidend besluit van de algemene

vergadering.

9. Toezicht.

Voor zover en zodra het Wetboek Vennootschappen dit vereist, wordt het toezicht over de vennootschap aan een of meer commissarissen opgedragen. Deze worden benoemd door de algemene vergadering, die ook hun eventuele vergoeding bepaalt.

Zo geen commissaris dient aangesteld te worden, dan heeft iedere vennoot individueel de rechten van onderzoek en controle op alle verrichtingen van de vennootschap; hij kan zonder verplaatsing inzage nemen van de boeken, briefwisseling en van alle geschriften van de vennootschap.

Er diende geen commissaris te worden benoemd.

10. Doel

De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met

derden, prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op :

Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

- Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met beroep van architect, waaronder :

" Het ontwerpen van gebouwen en dergelijke en controle op de uitvoering ervan;

" Het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, akoestiek, verluchting, en dergelijke;

" Het uitvoeren van expertises;

" De taken toevertrouwd aan veiligheidscoórdinatie en epb-verslaggeving;

" Stedenbouw, burgerlijke bouwkundige, topografie, milieubeheer;

" Tuin-, landschap- en binnenhuisarchitectuur.

- Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel.

- De vennootschap is bevoegd op een niet-commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goede huisvader, en onder meer alle roerende en onroerende goederen aankopen, verkopen, in huur nemen, verhuren, in vruchtgebruik/recht van opstal/erfpacht nemen en geven, ruilen; belangen nemen bij middel van associatie, inbreng, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op om het even welke andere wijze, in andere architectenvennootschappen.

De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers of met architectenvennootschappen, waarin zij al dan niet participeert.

De vennootschap mag participeren in andere vennootschappen voor zover deze deelnemingen van professionele aard zijn en waarvan het maatschappelijk doel en de activiteiten van de betreffende vennootschappen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Andere wettelijke en gereglementeerde activiteiten dan de activiteit van architect, kunnen door de vennootschap of haar vennoten slechts worden waargenomen voor zover wordt beantwoord aan de daartoe eventueel wettelijk gestelde kwalificaties en/of voorwaarden, en voor zover deze niet vallen onder de deontologische voorziene beperkingen.

- Aankoop, verkoop, beheer, uitbating, inrichting, verhuur en alle andere diensten in verband met onroerend goed, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

- Aankoop, verkoop, beheer, uitbating, verhandeling van alle roerende goederen en waarden voor eigen rekening en voor rekening van derden.

Hoewel de vennootschap bevoegd is om financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten dient dit te gebeuren op

o Niet commerciële wijze

o Volgens het beheer van een goed huisvader

De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

De vennootschap mag niet aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetgeving op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Elke eventuele wijziging of aanvulling van het doel dient voorafgaand ter goedkeuring aan de Provinciale Raad te worden voorgelegd.

11. Jaarvergadering.

leder jaar wordt een jaarvergadering gehouden in de maatschappelijke zetel op de tweede dinsdag van

november om achttien uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de

eerstvolgende werkdag.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op dinsdag 12 november 2013 om 18 uur.

OVERGANGSBEPALINGEN

Alle handelingen door de vennoot-oprichter gesteld vanaf 1 maart 2012 tot 22/03/2012, in het kader van de doelomschrijving van de vennootschap, warden geacht te zijn gedaan in naam en voor rekening van de thans opgerichte vennootschap en worden derhalve door de vennootschap aanvaard en aangenomen.

VOLMACHT

wordt verleend aan Accountantskantoor Filip Filieux, kantoorhoudend te 8540  Deerlijk, Oudenaardse Heerweg 11, met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle nodige formaliteiten te vervullen uit hoofde van deze oprichting, met inbegrip van deze inzake het Ondernemingsloket en de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Bob Bultereys

tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte dd. 22/03/2012

"

"

Bijlagen bïj het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EDDY DEWAELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

Adresse
ELLENDEDREEF 8 8553 OTEGEM

Code postal : 8553
Localité : Otegem
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande