EL CULTURE ARK

Association sans but lucratif


Dénomination : EL CULTURE ARK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 874.428.571

Publication

11/02/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0874.428.572

Benaming

(voluit) : el culture ark

(verkort) : ontslag & benoeming

Rechtsvorm : VZW op 4/1/2014 , om in zonder winstoogmerk, de van de vereniging zonder

Zetel : Kleine Warande 58, 8470 Gistel

Onderwerp akte : statutenwijziging, doel, benaming, zetelverplaatsing,

De Buitengewone Algemene Vergadering is unaniem overeengekomen overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de statuten winstoogmerk "El Culture Ark" aan te passen overeenkomstig de volgende statuten:

Artikel 1:

De vereniging draagt als naam "Culture Ark"

Artikel 2:

De vereniging heeft haar zetel in Ronse, Wijnstraat 17 in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. De

Raad van Bestuur kan kantoren of centra van werkzaamheden oprichten waar zij dit nodig acht.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel:

Het opnemen, verrijken en verspreiden van wereldse culturele kennis. Het in contact brengen en verenigen van verschillende culturele groepen en stromingen. Het op een interactieve en ludieke manier wegwerken van drempels. Een platform aanbieden aan kunstenaars waardoor ze hun creaties kunnen tentoonstellen/verkopen. Alsook het aanbieden van ruimtes voor artistieke ontplooiing en het organiseren van culturele evenementen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeen-stemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten onder-tekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid ais van private instel-lingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Artikel 5:

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal toegetreden leden is onbeperkt. Het

aantal effectieve leden kan door de raad van bestuur beperkt worden, maar kan nooit minder dan drie zijn.

Onder effectieve leden wordt verstaan; de mensen met betrekking tot de organisatie van de projecten en, activiteiten en hierbij dus actief deelnemen aan het verwezenlijken van het doel van de VZW. Enkel de algemene vergadering kan beslissen welke de personen zijn die tot effectieve leden benoemd worden. Zij kunnen zich kandidaat stellen via een motivatiebrief met CV of via e-mail. Alleen de effectieve leden genieten de volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

O

*14040040*

i

III

bei ai BE sta

A

Neáargetegd Var artifie oe

reditbank va

Brug " - afdeling ta Qoete

~ JAN' ~~ritïiE=

ürlMar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Onder toegetreden leden wordt verstaan: mensen die ons steunen. Dit met een financiële of materiële bijdrage of via hun actief en vrijwillig hulp verlenen in het belang van de doelstellingen van de vzw. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6:

De effectieve leden hoeven geen "lidgeld" te betalen maar van hen wordt wel verwacht dat ze paraat staan om op elk moment bij te springen in de inspanningen die voor de VZW geleverd dienen te worden inzake het verwezenlijken van het doel van de vzw.

De toegetreden leden dienen een minimale maandelijkse bijdrage van één euro te betalen, We hebben lidkaarten van 3, 6 en 12 maanden. Indien men hulp verleent op een andere manier, hetzij op financieel, materieel of op praktisch gebied, dient men deze driemaandelijkse bijdrage niet te betalen. Betaling van deze bijdrage of voldoen aan de voorschriften zoals hierboven vermeldt wordt aanzien ais steun voor onze vereniging en als vraag om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen via multimedia. Jaariijks legt de raad van bestuur de lijst van leden die hun maandelijkse bijdrage hebben betaald ter bekrachtiging voor aan de algemene vergadering.

Het saldo der bijdragen zal aangewend worden tot het vormen van een kapitaal dat gebruikt zal worden voor het dekken van kosten die in functie staan van de doelstellingen van de VZW. Deze bijdragen zijn niet terugeisbaar,

Artikel 7:

Elk lid (toegetreden of effectief) is vrij om uit de vereniging te treden door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Een toegetreden lid wordt ook aanzien als ontslagnemend, ais het lid de lidmaatschapsbijdrage van de volgende periode nog niet heeft betaald.

Indien de effectieve leden zich niet meer kunnen of willen inzetten om de doelen van de vzw te verwezenlijken zal men zich in de algemene vergadering buigen over een eventuele uitsluiting van die leden. Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Hierbij moet ook het betrokken lid zijn gehoord. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de algemene vergadering het lidmaatschap schorsen van de persoon die:

- de plichten opgelegd aan de leden, namelijk het naleven van de statuten en het huishoudelijk reglement alsook de besluiten van haar organen en/of de belangen van de vereniging of één van haar organen niet verhinderen, niet nagevolgd worden.

- Na schriftelijke aanmaning (email of post) in gebreke blijft om zijn financiële en/of natuurlijke verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief en/of per email worden meegedeeld aan het betrokken lid. Dit gebeurt minstens één maand vooraf. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit plaats te hebben gehad. Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Algemene vergadering

Artikel 8:

De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27juni 1921. leder effectief lid han schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een tid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- de aanvaarding van nieuwe effectieve en toegetreden leden

- de uitsluiting van effectieve en toegetreden leden

- de benoeming en afzetting van bestuurders

-de kwijting van de bestuurders en commissarissen

-de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

- de goedkeuring van rekeningen en begroting

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- bekrachtiging van het reglement van inwendige orde

- de wijziging van de statuten, hiervoor is een 2/3 meerderheid noodzakelijk

-de Doelwijziging, hiervoor is er 2/3 aanwezigheid nodig en een 4/5 meerderheid van stemmen. Ook voor het stopzetten van de vereniging is er een 2/3 aanwezigheid nodig en een 4/5 meerderheid van stemmen.

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 9:

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen en telkens wanneer de raad

van bestuur het nodig acht. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Op verzoek van één vijfde van de effectieve leden moet de raad van bestuur voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering. De voorstellen voor de Algemene Vergadering kunnen enkel door de effectieve leden ingediend en behandeld worden. De oproeping van de algemene vergadering wordt twee weken op voorhand voorzien. Dit per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda, De dagorde, dag, uur en plaats van de vergadering zoals bepaald door de raad van bestuur, worden aangegeven. Elk voorstel wordt op de agenda geplaatst. Bijkomende agendapunten en stukken voorgesteld op het moment van de vergadering moeten worden aanvaard door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien beide verhinderd zijn duiden ze samen een waarnemend voorzitter aan. Het secretariaat van de algemene vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur. Elke stemgerechtigde kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering tenzij men in de algemene vergadering beslist het bijwonen van de algemene vergadering door buitenstaanders goed te keuren. Deze buitenstaanders moeten telkens uitgenodigd worden om deel te kunnen nemen aan de vergadering.

Artikel 10:

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Het stemmen geschiedt openbaar.

Artikel 11:

De notulen der algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder, ten zetel van de vereniging bijgehouden, register. Deze worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen. Ook wordt het register digitaal bijgehouden zodanig de leden hier vrije toegang tot hebben via de website van de vzw. Wij wensen een volledige openheid naar al onze leden toe.

Raad van Bestuur

Artikel 12:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, verkozen door en onder de

effectieve leden van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuur-der kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Indien het aantal leden van de raad van bestuur onder drie valt moet de AV zo vlug mogelijk in vervanging voorzien.

Iedere bestuurder kan door de algemene vergadering ontslagen worden,

De raad van bestuur bestaat uit minimum 3 leden en maximum 7 leden. De raad van bestuur kiest onder zichzelf een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en/of een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Artikel 13:

Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering toegekend zijn, worden uitgeoefend door de raad van bestuur. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, haar bevoegdheid of haar verantwoordelijkheid overdragen aan het dagelijks bestuur, aan één of meer van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De raad van bestuur legt het reglement van inwendige orde en de eventuele wijzigingen ter bekrachtiging voor aan de algemene vergadering.

Mop 2.2

g

Voor-

Lbehouden

aan bet

Elelgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 14:

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of door minstens twee bestuurders. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de vergadering schriftelijk of per email aangekondigd aan alle effectieve leden. Agenda, dag, uur en plaats van de vergadering worden aangegeven.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid, ontstentenis of belet door de ondervoorzitter. Bij diens afwezigheid, ontstentenis of belet zal de secretaris de vergaderingen leiden. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van haar leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslag-gevend. Indien de helft van de effectieve leden niet aanwezig is zullen de uitnodigingen opnieuw verstuurd worden en indien men dan opnieuw afwezig of belet is zullen de beslissingen met de aanwezigen genomen worden.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daar bij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Begrotingen en rekeningen

Artikel 15:

Het boekjaar van de vereniging stemt overeen met twaalf maanden uit het kalenderjaar, dit van 1 januari tot 31 december. Met het eindigen van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, Ook de begroting van het volgend jaar wordt door de raad van bestuur opgemaakt. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding en vereffening

Artikel 16:

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden, als mede de vereffeningvoorwaarden.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Artikel 17:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 18:

Voor alles waarin in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt verwezen naar de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig op de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

De Buitengewone Algemene Vergadering keurt unaniem het ontslag van volgende bestuurders goed:

-Maes Michiel, Brusselsepoortstraat 95, 9000 Gent, geboren op 19/711983 te Oostende

-Peers Guy (RR56.12.17-305.57)

De Buitengewone Algemene Vergadering keurt unaniem de benoeming van volgende bestuurders goed: -Van Grembergen Loïc, Rogier Van Der Weydenstraat 27, 1000 Brussel, geboren op 13/4/1979 te Wirrijk als onder-voorzitter

-De Beule Kinnie, De Wrttestraat 9, 2600 Berchem, geboren op 25/04/1983 te Wilrijk als secretaris

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Ranse op vier januari 2014, in 2 exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het

_anderewordtneergelegciop_de Griffie_van-deRechtbank van-Koophandet te Oostende_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EL CULTURE ARK

Adresse
KLEINE WARANDE 58 8470 GISTEL

Code postal : 8470
Localité : GISTEL
Commune : GISTEL
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande