ELLISE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ELLISE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 628.657.493

Publication

20/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

16-04-2015

Griffie

*15306721*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0628657493

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

ELLISE

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor notaris Peter Verstraete, met standplaats te Roeselare, op 16 april 2015, neergelegd ter registratie, blijkt dat :

De heer DECLERCQ Sam Jo Emiel, geboren te Roeselare op 19 december 1979, echtgenoot van mevrouw FEYS Liesbeth Daisy Roger, geboren te Roeselare op 18 december 1982, wonende te 8800 Roeselare, Hommelweg 11.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor ondergetekende notaris op 29 juni 2009, ongewijzigd tot op heden, aldus verklaard.

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, met de benaming  ELLISE , met zetel te 8800 Roeselare, Hommelweg 11.

STATUTEN

TITEL I: NAAM - ZETEL - DUUR - DOEL

Artikel 1: Naam

De vennootschap is opgericht als een handelsvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de naam  ELLISE .

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Hommelweg 11.

Artikel 3: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd en dit met ingang van heden.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- Het verlenen van advies en bijstand, het uitvoeren van studies en opdrachten,

- Het aanbieden van oplossingen  in België als in het buitenland, als tussenpersoon of rechtstreeks, exclusief of in samenwerkingsverband  betreffende, management, communicatie, human resources, sales en marketing, financieringen en overheidstegemoetkomingen,

- Alle domeinen die gepaard gaan met het opstarten, acquisities, overnames, fusies en splitsingen, herstructureringen, aan -en verkopen, huur en onderhuur, exploitatie, leasing en franchising en het overlaten of overdragen daarvan  vrijwillig of gedwongen  van ondernemingen, handelsfondsen, vennootschappen, bedrijfstakken, productie-eenheden, gebouwen en uitrustingsgoederen, al dan niet industrieel, gronden, landerijen, domeinen en alle roerende en onroerende goederen, in België of in het buitenland, dit alles in de ruimste zin.

- Dit omvat verstrekken van adviezen, het aanraden, uitwerken, uitvoeren en opvolgen van juridische, fiscale, sociale (micro -en macro) economische, administratieve en organisatorische aangelegenheden; dit omvat tevens engineeringactiviteiten in verband met software, bouw, machinebouw, (electro) mechanica, hydraulica, productieprocessen, research en development en dergelijke; het ontwikkelen en commercialiseren van software; het uitvoeren van administratieve werkzaamheden, in de ruimste zin voor derden.

- Fabricatie van en de handel in hydraulische machines, werktuigmachines voor metaalbewerking alsmede voor de bewerking van hout, eboniet, kurk en been; alle toebehoren voor textielmachines;

Onderwerp akte :

Hommelweg 11 8800 Roeselare

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

alle toestellen, machines en uitrusting voor voor de voedingsnijverheid en de tabaksnijverheid; alle hef- en transporttoestellen, machinetoebehoren in het algemeen; aanhangwagens, koetswerk voor bedrijfsauto s en koetswerk voor autobussen en autocars; metalen constructies en algemene mechaniek.

- Verwerken van kunststoffen, lijmen, gieten, plooien, zagen, frezen, schuren, polieren van voornamelijk acrylaat en polycarbonaat.

Zij mag haar doel verwezenlijken voor eigen rekening of voor rekening van derden, op alle manieren die haar best geschikt blijken. Ze mag daarenboven alle daden van industriële, financiële, roerende en onroerende aard stellen, alsmede alle handelsverrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het doel. Ze mag ook deelnemen in andere vennootschappen of ondernemingen zowel in België als in het buitenland.

TITEL II: KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door duizend achthonderd zestig (1.860) gelijke aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op deze aandelen werd volledig in geld ingeschreven; deze aandelen werden volstort ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), zoals blijkt uit het bankattest dat aan de instrumenterende notaris werd voorgelegd.

de heer DECLERCQ Sam, voornoemd, heeft ingeschreven op 1.860 aandelen, voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), volstort ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

De vennootschap heeft aldus een bedrag tot haar beschikking van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR).

TITTEL III: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 15: Benoeming - Ontslag

15.1.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot. Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die het getal en de duur van hun opdracht bepaalt.

Aftredende zaakvoerders zijn herbenoembaar.

Niet statutaire zaakvoerder

De benoeming van een niet-statutaire zaakvoerder geschiedt met een gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen.

Gezien de ad nutum afzetbaarheid van een niet-statutaire zaakvoerder wordt over zijn ontslag beslist met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

15.2.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Telkens wanneer een rechtspersoon wordt voorgedragen voor een mandaat als zaakvoerder, moet een document aan de algemene vergadering worden voorgelegd waaruit zowel de identiteit van voormelde vaste vertegenwoordiger blijkt, evenals de bevestiging dat deze laatste bereid is de functie van vaste vertegenwoordiger waar te nemen.

De rechtspersoon is maar benoemd als zaakvoerder nadat de algemene vergadering de vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard. Bij het terugtreden van de vaste vertegenwoordiger neemt het mandaat van zaakvoerder van rechtswege een einde, tenzij de algemene vergadering voorafgaandelijk een nieuwe vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen, toe aan het bestuursorgaan. Voor het overige gelden voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel 16: Bestuur  bevoegdheid

Indien er slechts één zaakvoerder is benoemd, heeft hij de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen en in het algemeen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn in het kader van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die volgens de wet of volgens onderhavige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Zijn er 2 of meer zaakvoerders dan vormen zij samen een college van zaakvoerders. Het college van zaakvoerders heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van handelingen die nodig

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen die volgens de wet of volgens onderhavige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zullen de zaakvoerders handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Artikel 19: Vertegenwoordiging

Is er slechts één zaakvoerder, dan heeft deze de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder kan, afzonderlijk optredend, de vennootschap vertegenwoordigen in en buiten rechte, jegens derden. Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders, evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen, zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

Artikel 21: Bijzondere volmachten

De zaakvoerder(s) kan (kunnen), onder zijn/hun persoonlijke verantwoordelijkheid gemachtigden van de vennootschap aanstellen, al dan niet vennoten. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Aan deze volmachtdragers kunnen vergoedingen toegekend worden, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

TITEL V: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 25: Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de tweede donderdag van de maand september om 11.00u. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, op hetzelfde uur.

De jaarvergadering vindt plaats op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Op de agenda van de jaarvergadering staan ten minste de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst, de kwijting aan de zaakvoerders en - indien die er zijn - de commissarissen.

Artikel 29: Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem behoudens de in de wet of deze statuten voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

Behoudens in de gevallen voorzien in de wet of deze statuten, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de gevallen waarin conform de wet of onderhavige statuten een afwijkende meerderheid vereist wordt.

Artikel 30: Vertegenwoordiging op de vergadering

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber die steeds een vennoot moet zijn.

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of door hun vertegenwoordiger.

TITEL VI: INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE - WINSTVERDELING

Artikel 33: Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 april en eindigt op 31 maart.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maken de zaakvoerders de inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 34: Bestemming van de winst - Reserve

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien de algemene vergadering hiertoe beslist, wordt het resterend saldo van de winst als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

TITEL VII: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 35: Ontbinding en vereffening

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door het bestuursorgaan wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken.

Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door het bestuursorgaan wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

De vennoten ontvangen bij hun oproepingsbrief voor de buitengewone algemene vergadering een afschrift van deze verslagen en de staat van activa en passiva.

De beslissing van de algemene vergadering genomen terwijl de verslagen bedoeld in dit artikel ontbreken, is nietig.

De algemene vergadering beraadslaagt volgens de voorwaarden en vormen vereist voor een statutenwijziging. Na haar ontbinding wordt de vennootschap geacht voort te bestaan voor haar vereffening. Alle stukken uitgaande van een ontbonden vennootschap vermelden dat zij in vereffening is.

Artikel 36: Benoeming en werkwijze van de vereffenaars

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden. VERKLARINGEN VAN DE VERSCHIJNERS

Eerste boekjaar en jaarvergadering

1/ Het eerste boekjaar vangt aan op heden en zal eindigen op 31 maart 2016.

2/ De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op de tweede donderdag van de maand september 2016.

Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen, inclusief deze opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

BENOEMINGEN

NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap heeft de verschijner mij, notaris, verzocht te akteren dat tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd:

- de heer DECLERCQ Sam, voornoemd.

De aldus benoemde niet-statutaire zaakvoerder verklaart het hem toegekende mandaat te

aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van dit mandaat.

Iedere zaakvoerder alleen optredend is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen. COMMISSARIS

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake.

VOLMACHTEN

De verschijner en de aldus benoemde zaakvoerder stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde persoon aan als bijzondere gevolmachtigde, met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank met name bvba Fiduciaire Omez, te 8800 Roeselare, Beversesteenweg 255-A, vertegenwoordigd door de heer Kurt Lemmens, zaakvoerder-accountant.

VOOR GELIJKLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Peter Verstraete.

Gelijktijdige neerlegging :

- het afschrift van de oprichtingsakte

Coordonnées
ELLISE

Adresse
HOMMELWEG 11 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande