EMERGENT GALERIE & VERENIGING, AFGEKORT : EMERGENT

Association sans but lucratif


Dénomination : EMERGENT GALERIE & VERENIGING, AFGEKORT : EMERGENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.183.930

Publication

01/07/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk( hierna "VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet") Art 1 Naam : De vzw draagt de naam 'EMERGENT Galerie&vereniging', afgekort 'EMERGENT'.

Art 1 Zetel : De zetel van de vzw is gevestigd op Grote Markt 26,8630 Veurne, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Veurne.

Art. 1 Duur : De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 2 Doel : De vereniging stelt zich tot doel een platform voor kwaliteitsvolle hedendaagse beeldende kunst te creëren en daar in de regio een breed en duurzaam draagvlak voor te genereren. Het is tevens het doel om binnen en ten aanzien van de complexe hedendaagse (kunst)wereld een heldere en coherente artistieke visie te ontwikkelen en te delen.

Art. 2 Activiteiten : Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren onder andere : Het organiseren van zowel solo- als groepstentoonstellingen, de ontwikkeling van een vriendenvereniging op basis van lidmaatschap, de verkoop van kunstwerken, de productie en de verkoop van kunstenaarseditties, het aanbiden van lessen, rondleidingen, workshops, uitstappen naar musea, kunstmanifestaties, kunstenaarsateliers. Ook niet-artistieke activiteiten, waaronder openingen en nocturnes, zullen in deze artistieke context georganiseerd worden. Deze opsomming is niet limitatief. De vzw kan alle daden van koophandel stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de doeleinden omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heefd, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art 4 Vergaderingen : De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen voor 30 juni gehouden worden op een plaats die vermeldt wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt naar alle leden verstuurd per email en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan het Bestuur.

Art 5 Samenstelling Raad van Bestuur : De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste negen Bestuurders, al dan niet leden van de vzw. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Wanneer de vzw slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : EMERGENT GALERIE & VERENIGING

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13303692*

(afgekort) : EMERGENT

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Grote Markt 26

0536183930

8630

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Veurne

Griffie

Neergelegd

27-06-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De raad van bestuur is samengesteld door : Advocatenkantoor Pierre Debra bvba, Ouden Beestenmarkt 18 te 8630 Veurne, vertegenwoordigd door Pierre Debra, die tekend. Door Dhr. Maes Frank, Groot-Brittanniëlaan 147, 9000 Gent en door Eggermont Sam, Baron Arthur Verhaegenlaan 9, 9820 Merelbeke.

Coordonnées
EMERGENT GALERIE & VERENIGING, AFGEKORT : EM…

Adresse
GROTE MARKT 26 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande