ENERGY TEAM ZUIDWEST, AFGEKORT : ETZ

Association sans but lucratif


Dénomination : ENERGY TEAM ZUIDWEST, AFGEKORT : ETZ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 808.799.955

Publication

18/07/2014
ÿþMOT) 2.2

rierY In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

111111111111.111111,11,111J1

BELGISCI

MONIT

11

EUR BEL(4)tz

-07- 2014

I STAAT :::

NEERGELEGD

20 JUNI 2014

7..'iMetbank van KOOPHANDEL Gent, fjpiWMORTRIJK



Ondememingsnr : 0808.799'.955

Benaming

(voluit) ENERGY TEAM ZUIDWEST

(verkort): ETZ

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Kortrijkstraat 77 - 8560 Wevelgem

Onderwem akte Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 1 oktober 2013 heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en volgende nieuwe tekst aan te nemen:

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam ENERGY TEAM ZUIDWEST, afgekort Erz.

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Kortrijkstraat 77, 8560 Wevelgem en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Kortrijk. De algemene vergadering kan te allen tijde deze zetel verplaatsen, conform de procedures tot statutenwijziging.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel de ontwikkeling en welzijn van al haar leden te bevorderen door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van de diverse disciplines binnen de triatlon- en duatIonsport, en dit voor alle leeftijden, zowel op recreatief als competitief vlak binnen een kwalitatief en medisch verantwoord kader.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, informatiemomenten, vormingssessies, groepsbevorderende activiteiten.

Daarnaast kan de VZW aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zuilen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

ARTIKEL 4

De vereniging bestaat uit werkende leden (volgens de wet 'effectieve leden') en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Hun aantal is bepaald op minstens drie.

Toegetreden [eden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

_

Op de lactste blz. van Lulk B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 5

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de raad van bestuur. Een kandidaat-lid dient zich te engageren voor de realisatie van de doelstellingen in een werkgroep van de vereniging.

ARTIKEL 7

De werkende leden van de vereniging zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 8

Werkende leden kunnen te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur op het adres van de maatschappelijke zetei.

Een werkend lid kan verdet slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering met 2(3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Een werkend Iid waarvan de beeindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW of met de verplichtingen opgelegd door deze statuten kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van ildmaatschap De

niet-vernieuwing van het lidgeld wordt eveneens ais reden van ontslag beschouwd.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van werkende leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van werkende leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

ARTIKEL 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a) het wijzigen van de statuten;

b) het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e) het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f) het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g) het uitsluiten van een werkend lid;

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; I) alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

ARTIKEL 11

a) De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone algemene vergadering worden tijdens het eerste semester van het kalenderjaar gehouden op de maatschappelijke zetel of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

b) Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering moeten worden samengeroepen door de raad van bestuur op verzoek van minstens twee bestuurders of op verzoek minstens één vijfde van de werkende leden. Op verzoek van één vijfde van de werkende leden moet de raad van bestuur binnen de 21 dagen voorzien in de bijeenroeping van de bijeenkomst. De bijeenkomst zelf moet uiterlijk de 40e dag na dit verzoek plaatsvinden.

c) De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd per fax, e-mail, gewone post of aangetekend schrijven.

De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of diens plaatsvervanger aangeduid door de raad van bestuur. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De uitnodiging bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk agendapunt dat tot twee dagen voor de vergadering bij de raad van bestuur werd aangebracht door één twintigste van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

werkende leden moet eveneens op de agenda worden gebracht. Agendapunten die op de bijeenkomst zelf worden aangebracht, kunnen niet behandeld worden.

ARTIKEL 12

a) In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende loden op voorwaarde dat minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden in gewone gevallen niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemm en wordt het voorstel verworpen.

b) In geval van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging dient twee derden van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

Indien dit quorum op de eerste vergadering niet wordt bereikt, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissing tot statutenwijziging wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Deze vier vijfden meerderheid is eveneens vereist voor het uitspreken van de ontbinding van de vereniging.

c) Tot uitsluiting van een werkend lid dient met twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden te worden gestemd. Minstens de helft van de leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

d) Onthoudingen en ongeldige stemmen worden in de in b) en c) vermelde procedures meegeteld als tegenstemmen.

e) De stemming kan gebeuren door afroeping, handopsteking, of  indien gevraagd door minstens één/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden  door geheime stemming.

d) Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register, Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Alle werkende leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden.

Belanghebbende derden die de notulen van de Algemene vergadering wensen in te kijken dienen hiervoor een schriftelijk verzoek in te dienen bil de Raad van bestuur om tijdstip van inzage af te spreken.

ARTIKEL 13

a) De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie en maximum acht bestuurders.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, moet de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder,

b) De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot

onder het statutaire minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

c) De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester,

d) De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. ln geval van ontslag van de voorzitter dient hij/zij dit schriftelijk mede te delen aan een medebestuurder.

e) De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

f) Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

ARTIKEL 14

a) De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of diens plaatsvervanger aangewezen door de raad van bestuur zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist alsook binnen de veertien dagen na het verzoek daartoe door twee bestuurders De raad zetelt minstens viermaal per jaar. De oproepingen tot de raad van bestuur worden per fax of e-mail of gewoon schrijven of aangetekend schrijven verstuurd minstens acht dagen op voorhand. Indien alle bestuurders hiermee akkoord gaan, kan een kortere oproeptemiijn voorzien worden.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen diens plaatsvervanger, zoals aangeduid door de raad van bestuur.

b) iDe raad kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De

beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

ARTREL 16

Ten aanzien van derden is de vereniging in en buiten rechte steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De volmachten worden individueel, gezamenlijk of als college uitgeoefend, op beslissing van de raad van bestuur.

ARTIKEL 18

Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet warden gespecifieerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen.

Het dagelijks bestuur betreft de handelingen die wegens hoogdringendheid niet kunnen wachten op een besluit van de raad van bestuur en die tegelijk slechts een gering effect hebben op de werking van de vereniging of die tegelijk van dagdagelijkse aard zijn.

De raad van bestuur kan te allen tijde het mandaat als dagelijks bestuur ontnemen. Een dagelijks bestuurder kan ten allen tilde diens mandaat neerleggen door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

Te

MOD 2.2

Luik B - Vervolg ^ ..... { 11 ...... - " - -------- " ----- - " - - - ------

... _

ARTIKEL 20

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een gelijkaardige jeugd- of sportvereniging. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

De algemene vergadering heeft op 1 oktober 2013 kennis genomen van het ontslag ais bestuurder van:

Beel Jonas, Grote Moistenstraat 26, 8710 Wielsbeke, geboren op 22/08/1987, te Waregem Danneels Marijke, Nachtegaalstraat 10A, 8560 Wevelgem, geboren op 03/01/1961, te Elsene Derijcke Chantal, Abdis Agnesstraat 5, 8560 Wevelgem, geboren op 09/11/1956, te Kortrijk lgodt Sandra, Kroonstraat 28, 8560 Wevelgem, geboren op 30/11/1970, te Kortrijk Vansteenlant Joeri, Kreeftenstraat 1, 8820 Torhout, geboren op 21/06/1982, te Torhout

De algemene vergadering heeft op 1 oktober 2013 tot bestuurders herbenoemd voor onbepaalde duur:

Derijcke Diederik, Kortrijkstraat 77, 8560 Wevelgem, geboren op 20/09/1987, te Kortrijk Derijcke Ronald, Kroonstraat 28, 8560 Wevelgem, geboren op 28/09/1959, te Wevelgem Soete Lien, Kortrijkstraat 77, 8560 Wevelgem, geboren op 28104/1987, te Kortrijk

De algemene vergadering heeft op 1 oktober 2013 tot nieuwe bestuurders benoemd: D'haene Gert-Jan, Trompetstraat 52, 8540 Deerlijk, geboren op 20/07/1990, te Waregem

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Derijcke Diederik, Kortrijkstraat 77, 8560 Wevelgem, geboren op 20/09/1987, te Kortrijk Derijcke Ronald, Kroonstraat 28, 8560 Wevelgem, geboren op 28/09/1959, te Wevelgem Soete Lien, Kortrijkstraat 77,8560 Wevelgem, geboren op 28/04/1987, te Kortrijk D'haene Gert-Jan, Trompetstraat 52, 8540 Deerlijk, geboren op 20/07/1990, te Waregem

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur oefent zijn mandaat uit als een college, conform de bepalingen in de statuten.

De vereniging wordt in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

Te Wevelgem, op 1 oktober 2013

Derijcke Diederik Soete Lien

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Lui B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

22/09/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter grif

NE R( El_EGD I 26. OS. 2,

RECHTBANK KOOPi-;tiALTEL

KOFTFcI.;,{

Giráe

Ondememingsnr : 0808.799.955

IBenarnhIg

(voluit) : Energy Team Zuidwest

(verkort) : ETZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kroonstraat 28 Wevelgem 8560

Onderwerp akte : Wijziging statuten beslist In vergadering van 15/3/2011

- Wijziging adres van maatschappelijke zetel

- Benoeming nieuwe bestuurders

- Wijziging adres van maatschappelijke zetel

De ondergetekenden

Ronald Derijcke, Kroonstraat 28, Wevelgem 8560, geboren op 28 september 1959

Chantal Derijcke, Abdis Agnesstraat 5, Marke 8510, geboren op 9 november 1956

Sandra Igodt, Kroonstraat 28, Wevelgem 8560, geboren op 30 november 1970

zijn overeengekomen de statuten te wijzigen van ETZ, vereniging zonder winstoogmerk, waarvan dit de

nieuwe statuten zijn, van kracht geworden op 15 maart 2011.

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " ENERGY TEAM ZUIDWEST ", afgekort " ETZ ", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te KORTRIJKSTRAAT 77 - WEVELGEM 8560 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

De vzw heeft als doel de ontwikkeling en welzijn van al haar leden te bevorderen door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van de diverse disciplines binnen de triatlon & duatlonsport, en dit voor alle leeftijden, zowel op recreatief als competitief vlak binnen een kwalitatief en medisch verantwoord kader.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meen activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, groepsbevorderende activiteiten"

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie bestaande uit de oprichters. De vereniging bestaat uit een Raad van Bestuur, werkende leden en aangesloten atleten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11111.!!Rgell

MOD 2.2

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

De stichters van de vereniging zijn, met name:

Ronald Derijcke, Kroonstraat 28, Wevelgem 8560, geboren op 28 september 1959 Chantal Derijcke, Abdis Agnesstraat 5, Marke 8510, geboren op 9 november 1956 Sandra Igodt, Kroonstraat 28, Wevelgem 8560, geboren op 30 november 1970

Art. 6. De vereniging heeft ook aangesloten atleten. Om atleet te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: de minimumleeftijd van 12 jaar bereikt hebben; een jaarlijks lidgeld betalen. indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de Iidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege ais ontslagnemend beschouwd. Atleten nemen niet deel aan de algemene vergadering, zij hebben bijgevolg geen inzage in de begroting en rekeningen. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 7. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de atleten wordt bepaald door de raad van bestuur..

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

e

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit de raad van bestuur en de werkende leden,en geeft de

goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

eArt. 9. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger

Art. 10. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 11. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt

c datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 12. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig ( raad van

' N bestuur en werkende leden ) of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 13. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

v

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 14. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum acht leden. De leden worden voor een periode van 2 jaar benoemd en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende vergadering van de raad van bestuur. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

DL

Art. 15. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" de aansluiting of uitsluiting van een werkend lid;

" de aansluiting of uitsluiting van een atleet

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 16. De raad van bestuur heeft aile bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 17. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 18. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de raad van bestuur verstuurd.

Art. 19. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 20. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in het verslag, die op het secretariaat ter inzage liggen van de werkende leden.

Art. 21. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 22. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december.

Art. 23. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 24. Bij ontbinding van de vereniging wijst de raad van bestuur één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige jeugdvereniging of sportvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 25. Vooral wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

MOD 2.2

Luik (B - Vervolg

De nieuwe samenstelling van raad van bestuur is samengesteld uit :

De stichters van de VZW :

- Ronald Derijcke : Bestuurslid

Kroonstraat 28  8560 Weveigem

Rijksregistemr.: 590928 167 04

- Chantal Derijcke : Secretaris

Abdis Agnesstraat 5  8510 Marke

Rijksregistemr.: 561109 240 64

- Sandra Igodt : Bestuurslid

Kroonstraat 28  8560 Wevelgem

Rijksregistemr.: 701130 172 87

Nieuw benoemde bestuursleden :

- Diederik Derijcke : Voorzitter

Kortrijkstraat 77  8560 Wevelgem

Rijksregistemr.: 870920 205 18

- Jonas Beel : Ondervoorzitter:

Grote Molstenstraat 26 - 8710 Wielsbeke

Rijksregistemr: 870822-087.69

- Lien Soete : Penningmeester

Kortrijkstraat 77  8560 Wevelgem

Rijksregistemr : 870428 454 76

- Marijke Danneels : Bestuurslid

Nachtegaalstraat 10 A  8560 Wevelgem

Rijksregistemr.: 610103 298 27

- Joerie Vansteelant : Coordinator TopTeam

Kreeftenstraat 1  8820 Torhout

Rijksregistemr.: 820621 339 19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

> Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
ENERGY TEAM ZUIDWEST, AFGEKORT : ETZ

Adresse
KROONSTRAAT 28 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande