ESCULA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ESCULA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 545.958.857

Publication

20/02/2014
ÿþ rp Mal 2,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

i

fil

q111.11110

ÿ 8 Q

Ondememingsnr : 5 4 5 9 5 8 5 7

, Benaming

(voluit) : ESCULA

Rechtsvoren : BVBA

Zetel : 8940 WERVIK, Geluwestraat 62.

Onderwerp akte : oprichting ingevolge partiële splitsing

Uit het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de BVBA 'Passiflore' met zetel te

' 8940 Wervik, Geluwestraat 62, RPR leper 0464.134.112, gehouden voor notaris Thierry Devos te Wervik op 31

! januari 2014, in zijn kantoor, blijkt dat ingevolge partiële splitsing van gemelde vennootschap, een

vennootschap werd opgericht met volgende kenmerken:

11 rechtsvorm en naam; besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de naam "ESCULA",

2/ zetel: 8940 Wervik, Geluwestraat 62; RPR leper.

3f duur: De vennootschap is opgericht voor onbeperkte tijd.

41 kapitaal: 33.000 euro, volledig volgestort, door inbreng in natura van het afgesplitste vermogen van,

voormelde bvba'Passiflore' als omschreven in :

a) het verslag van de oprichters opgemaakt in uitvoering van artikel 219, § 1, derde lid van het Wetboek van, vennootschappen.

b) het verslag opgemaakt door BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, vertegenwoordigd door de BVBA ' Piet Dujardin, vertegenwoordigd door dhr. Piet Dujardin, bedrijfsrevisor, op 30 januari 2014, in uitvoering van! artikel 219, § 1, eerste en tweede lid van zelfde Wetboek, en waarvan de besluiten luiden als volgt:

" Ingevolge het ingestelde onderzoek bij de oprichting door inbreng in natura van de BVBA ESCULA middels! partiële afsplitsing van de BVBA PASSIFLORA naar de nieuw op te richten vennootschap, kan ik besluiten dat:

1.De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren; de oprichters van de vennootschap zijn verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal en de fractiewaarde van de door de op te richten vennootschap uit te geven aandelen gecorrigeerd met de overige eigen vermogensbestanddelen die ten gevolge van de partiële afsplitsing van activa en passiva vanuit de BVBA PASSIFLORA volgens het' boekhoudkundig continuXteitsprincipe overgaan naar de op te richten vennootschap, de BVBA ESCULA.

2.De beschrijving van de inbreng voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

3.De voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering ter bepaling van het aantal uit te geven aandelen en ter bepaling van de ruilverhouding voor de toebedeling aan de aandeelhouders: van de BVBA PASSIFLORA zijn bedrijfseconomisch verantwcord, onder voorbehoud van de inbrengwaarde, dewelke overeenkomstig het boekhoudrechtelijk continuïteitsbeginsel gebaseerd is op de boekwaarde van des betreffende activa dewelke wellicht lager is dan de reële venale waarde van de betreffende activa. De waardebepalingen waartoe de toegepaste waarderingsmethoden leiden komen tenminste overeen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, verhoogd met de overige eigen, vermogensbestanddelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is. lk dien weliswaar een principieel` voorbehoud te formuleren voor financiële gevolgen naar aanleiding van eventuele fiscale controles bij de betrokken vennootschap.

4.De inbreng van de actief- en passiefbestanddelen van de BVBA PASSIFLORA leidt volgens het boekhoudkundig contintüteitsprincipe tot de overgang van eigen vermogensbestand-'delen voor een bedrag van 160.302,73 EUR, bestaande uit kapitaal voor een bedrag van 32.530,19 EUR verhoogd met 127.772,54 EUR: overige eigen vermogens-bestanddelen.

5.De als tegenprestatie verstrekte vergoeding bestaat uit 2,400 aandelen zonder vermelding van nominale, waarde voor een totaal bedrag aan kapitaal van 32.530,19 EUR, verhoogd met 127.772,54 EUR overige eigen; vermogensbestanddelen uit de partieel te splitsen BVBA PASSIFLORA.

Ik wil er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de, á rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de ' operatie waarin dit verslag werd opgesteld?

51 samenstelling kapitaal: vertegenwoordigd door 12.000 aandelen zonder nominale waarde, welke werden toegekend aan de vennoten van de partieel gesplitste vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~~e~l

8As3K kppq

~~ (£e 1 1 FEB, 2014 \\, ,Griffie

fe

.re

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

6/ boekjaar: gaat in op 1 juli en eindigt op 30 juni; eerste boekjaar eindigt op 301612014.

71 aanleg reserveslwinstverdeling:

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit,

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste (1120ste) vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze éénitiende (1/10de) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een dee! ervan zal worden gereserveerd. 8/ bestuur/bevoegdheid:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlij-'ke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoot (vennoten).

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrich-ten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is,

ledere zaakvoerder, alleen optredend, vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Tot zaakvoerders worden benoemd, voor onbepaalde duur:

- De heer DE MAZIERE Pieter, wonende te 8940 Wervik, Geluwestraat 62

- Mevrouw VANDEN BRANDE Barbara, wonende te 8940 Wervik, Geluwestraat 62

Deze mandaten zullen onbezoldigd worden uitgeoefend.

9/ commissaris: Bij toepassing van artikel 141 van het Wetboek van vennootschappen, wordt beslist geen commissaris te benoemen.

10/ doel De vennootschap heeft tot doel:

I, VOOR EIGEN REKENING:

1.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

2.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten,

3.Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, het verlenen van zakelijke borgen op haar activa, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

II. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

1.de uitbating van één of meer al dan niet industriële apotheken

2. de groot  en kleinhandel, de aan  en verkoop alsook de research, ontwikkeling, commercialisatie en bereiding van aile soorten chemische, farmaceutische, fytofarmaceutische, parafarmaceutische, homeopatische en hygiënische producten, pesticiden en specialiteiten inclusief cosmetica, parfumerie, baby-, dieet-, kinder- en natuurvoeding

3.de groot  en kleinhandel, de aan  en verkoop, de productie en reparatie van alle soorten gezichts  en gehoorapparaten, zonnebrillen, van alle soorten artikelen, producten, toestellen en voorwerpen in verband met bandagisterie en orthopedie

4.het uitvoeren van klinische analyses, veterinaire prcducten en instrumenten, met inbegrip van artikelen voor kleine huisdieren en neerhofdieren

5.de ontledingen van eetwaren, drinkwaters en alle mogelijke biologische-werkzame producten of samenstellingen

6.Het verlenen van diensten en adviezen aan derden.

7.Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

8.1-let waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitcefenen van opdrachten en functies.

9.1-let onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa;

10.De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

III. BIJZONDERE BEPALINGEN De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende . handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of ; schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar vennoten en haar zaakvoerders) en kan alle kosten maken ' en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht,

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in `> de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten erº% over het' vermogensbeheer en het beleggingsadvies

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet,

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van , derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak."

10/ gewone algemene vergadering: moet elk jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van oktober om 19.00u. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerst-volgende werkdag gehouden. De gewone algemene vergadering zal gehouden worden in de zetel of een in de oproepingsbrief aan te duiden plaats gelegen in de gemeente waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

11/ Bijzondere volmacht; bijzondere volmacht werd verleend aan cvba Lead Service, Stationsstraat 173 te 8790 Waregem om de vennootschap te vertegenwoordigen bij het ondernemingsloket, de Kruispuntbank van ondernemingen, de BTW-administratie en overige fiscale administraties, en er alle noodzakelijke formaliteiten te vervullen.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Thierry Devos

Samen hiermee neergelegd: afschrift akte + bijzonder verslag oprichters + controleverslag

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ESCULA

Adresse
GELUWESTRAAT 62 8940 WERVIK

Code postal : 8940
Localité : Geluwe
Commune : WERVIK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande