EUROPEAN LETTERING INSTITUTE, AFGEKORT : E.L.I

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEAN LETTERING INSTITUTE, AFGEKORT : E.L.I
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 558.886.086

Publication

19/08/2014
ÿþMoo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter r



maa



e NEERGELE

bel ai Be Sta

ie Rechtbank Koophandel

0 4 AUG 2014

Gent Afdeling Brugge Sg'iifffier

Ondernemingsnr: U__5__5 8W -

Benaming

(voluit) : EUROPEAN LETTERING INSTITUTE

(verkort) : E.L.I

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : JULIUS DELAPLACESTRAAT 12, 8310 BRUGGE (SINT-KRUIS)

Onderwerp akte : OPRICHTING

rE

D

11

9157051*

MONITEU BELGE

11 -08 20111 B: LGISCH S ATSB

'russen de ondergetekenden:

1. mevrouw Comil Lieve

2. mevrouw Carry Wouters

3. de heer Jo De Baerdemaeker

4. de heer Immanuel Corbillon

5. mevrouw Claire Van Waetermeulen

allen van Belgische nationaliteit, wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming "European Lettering lnstitute" beheerst door de volgende regels

TITEL 1 BENOEMING  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht onder de benaming European Lettering institute, vereniging zonder winstoogmerk afgekort E.L.I.

De statuten, alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten de benaming bevatten, voorafgegaan of gevolgd door de termen "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

génieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het eerste lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Julius Delaplacestraat 12, 8310 Brugge (Sint-Kruis) en ressorterend onder het Gerechtelijk arrondissement Gent, afdeling Brugge.

Hij kan worden verplaatst bij beslissing van Raad van Bestuur naar elke andere plaats.

Artikel 3

De VZW stelt zich tot:

-zowel voor eigen rekening van derden, in België of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden om het even welke industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

-Het inrichten en geven van cursussen en opleidingen tot "leftering artist" in dag- en/of avondonderwijs.

Op de laatste blz. vare Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

-Het ontwikkelen, begeleiden, uitwerken en organiseren van allerlei seminaries, opleidingen, salons, tentoonstellingen, beurzen en andere events ter plaatse en/of op andere locaties.

-De promotie en organisatie van uitvoerende kunstevenementen. Alle overige ondersteunende activiteiten voor de uitvoerende kunsten.

-De aan-en verkoop, groot- en kleinhandel, in-en uitvoer van nieuwe kunstvoorwerpen in gespecialiseerde winkels en galerijen.

-Het aanvaarden van grafische opdrachten in binnen- en buitenland.

-Uitwisseling van studenten met enig andere of gelijkaardige opleidingen in het buitenland,

-De planning, conceptie, uitwerking, begeleiding en het voeren van reclame- en promotiecampagnes, acties en initiatieven in druk, telecommunicatie en alle mogelijke kanalen, zowel in binnen-als buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

-Prepress- en premedia-activiteiten/diensten

-Het zetten van bv tekst en beeld op film, steen, fotografisch of normaal papier en andere dragers

-De reproductie, productie van boekdrukvormen, offsetproductle- en offsetdrukplaten, diepdrukreproducties en diepdrukcilinders.

-Dit alles in de meest uitgebreide kennis van de termen.

-De vereniging kan de activiteit uitoefenen van onroerende financieringshuur

-Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

-De vereniging mag, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen door inbreng, afstand, fusie, inschrijving of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of op welke wijze ook, inzake ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of samenhangend doel nastreven of eenvoudig nuttig zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

-Zij mag namelijk alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het verwezenlijken van haar doel verkopen, kopen, verhuren, verpachten, pachten, oprichten of ruilen.

-Zij mag alle fabrieksmerken, patenten en vergunningen nemen, bekomen, aankopen of afstaan en in het algemeen alle burgerlijke, commerciële, industriële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doel aansluiten of van die aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

-Zij mag zowel in België als in het buitenland, alle zetets tot uitbating en fabricatie, acte bijhuizen agentschappen, handelskantoren of stageplaatsen oprichten, aankopen of overdragen aan andere fysieke of juridische personen.

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijd ontbonden worden door de algemene vergadering.

TITEL Il - LEDEN, RECHTEN EN PLICHTEN

Artikel 5

De effectieve leden zijn de oprichters

Artikel 6

Elk effectief lid is vrij uit te treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur.

Een effectief lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard, Het ontslag gaat in op de datum dat de Raad van Bestuur het feit vaststelt.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden toegesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het effectief lid overlijdt, onbekwaam wordt verklaard en/ of door ontbinding.

Artikel 7

De effectieve leden die ontslag nemen of uitgesloten worden of zijn rechthebbenden, kunnen geen aanspraak maken op enig deel van het maatschappelijk bezit. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen krijgen, zij kunnen geen regels doen leggen noch inventaris eisen,

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

, : MOD 2.2

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de leden van de Raad van Bestuur en de effectieve leden. Ieder lid beschikt over één stem. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht.

Artikel 9

Een Algemene vergadering zal jaarlijks plaatshebben binnen de zes maand, volgend op ieder boekjaar. Deze wordt samengeroepen door de voorzitter of bij gebrek daaraan door de secretaris bij gewone brief of email op de derde vrijdag van de maand december en voor het eerst in het jaar 2015.

Artikel 10

Elk schriftelijk voorstel, door een effectief lid dat voorkomt in het ledenregister, en dat aan de Raad van Bestuur toekomt, ten laatste 14 dagen voor de vergadering, moet op de agenda worden gebracht. Over zaken die niet op de agenda vermeld zijn, kan de Algemene Vergadering slechts beraadslagen en beslissen met de unanieme toestemming van de Raad van Bestuur en de gewone meerderheid van de Algemene Vergadering.

Artikel 11

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een ondervoorzitter of de oudste aanwezig bestuurder. Elk effectief lid van de Algemene vergadering kan zich bij volmacht laten

vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Elk effectief lid kan slechts één volmacht aanvaarden.

Artikel 12

De Algemene Vergadering beslist bij éénvoudige meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige leden behoudens in de gevallen waar de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven.

Artikel 13

Over een statutenwijziging kan de Algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Artikel 14

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen die door of namens de voorzitter en de secretaris ondertekend. Uittreksels en afschriften worden eveneens aldus ondertekend, ofwel door twee bestuurders.

De Algemene vergadering heeft aile bevoegdheden die de wet haar toekent en die deze statuten niet bij uitsluiting aan de Raad van Bestuur opdragen.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden. Zij worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering.

De leden van de Raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur. Ze zijn herbenoembaar bij aftreden.

Artikel 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders, maar minstens tweemaal per jaar. Bij een schriftelijke vraag van minstens twee bestuurders van de Raad van Bestuur dient de voorzitter binnen de 14 dagen de Raad van Bestuur samen te roepen.

Artikel 16

De samenroeping gebeurt door een schriftelijke uitnodiging die ten minste acht dagen vooraf verstuurd wordt en ondertekend wordt door of namens de voorzitter. Dit kan ook via een elektronische uitnodiging of in onderling akkoord.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter, of bij ontstentenis door het oudste van de aanwezige raadsleden. Elk effectief lid van de Raad van bestuur kan zich bij volmacht laten vervangen door een effectief raadslid. Een effectief raadslid kan slecht over één volmacht beschikken.

De Raad van Bestuur mag slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van de raadsleden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien de meerderheid van de raadsleden niet aanwezig zijn, dan kan een tweede vergadering bijeen geroepen worden, die geldig kunnen beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen, voor het vaststellen van de meerderheid worden de onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Voor personenkwesties is de geheime stemming verplicht. Hier wordt bij staking van de stemmen het voorstel verworpen.

De beslissingen van de raad van Bestuur worden opgenomen in verslagen die door of namens de voorzitter en de secretaris ondertekend worden. Dit verslag wordt op de volgende Raad van Bestuur goedgekeurd. Uittreksels en afschriften worden eveneens aldus door de voorzitter en de secretaris ondertekend ofwel door twee bestuurders. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden geacteerd in een register der beraadslagingen, gehouden op de zetel van de vereniging. De beslissingen moeten in principe niet bekend worden gemaakt, tenzij de statuten bepalen dat in bepaalde gevallen dit wel zou moeten gebeuren.

Artikel 17

De Raad van Bestuur bezit de meeste uitgebreide macht om de vereniging te besturen, Zij kan in rechte hetzij als eiser, hetzij ais verweerder optreden door toedoen van de voorzitter, de secretaris of de penningmeester.

Artikel 18

De vereniging wordt rechtsgeldig verbonden door de handtekening van twee bestuurders, Voor alle verrichtingen van dagelijks bestuur zal één handtekening volstaan, hetzij van de voorzitter, de penningmeester of de secretaris.

Financiële verrichtingen boven de 10.000,00 (tienduizend) Euro moeten eveneens ondertekend worden door de secretaris - penningmeester.

Artikel 19

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

De Raad van Bestuur kan ook andere functies instellen of bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of

meer van zijn raadsleden of aan om het even welke mandataris.

De Raad van Bestuur kan steeds besluiten deze bevoegdheden terug te nemen.

TITEL V BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 20

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar door de Raad van Bestuur vastgesteld en wordt door haar een begroting voor het volgend dienstjaar opgemaakt. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering. De boekhoudkundige verplichtingen worden strikt nageleefd, zoals bij wet voorzien is.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Met eerste maatschappelijk jaar loopt vanaf 1 juli 2014 en eindigt op 30 juni 2015. Vervolgens loopt ieder boekjaar vanaf 1 juli om te eindigen op 30 juni.

Alle verrichtingen gesteld in naam en voor rekening van de VZW sinds 1 juni 2014 werden overgenomen en bekrachtigd.

TITEL VI - ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 21

Bij ontbinding van de vereniging, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, wordt het netto overblijvend maatschappelijk bezit overgedragen aan een of meerdere verenigingen zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

gaan het

Belgisch

Staatsblad

TITEL VII - ALLERLEI BEPALINGEN

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Aldus opgesteld te Brugge op 1 juli 2014

De oprichters

1 Lieve Corail, Julius Delaplacestraat 12, 8310 Brugge (St.Kruis)

2 Carry Wouters, Heislagsebaan 174, 2930 Brasschaat

3 Jo De Baerdemaeker, Gounodstraat 8, bus 31, 2018 Antwerpen

4 Immanuel Corbillon, Emiel Vanderveldestraat 9, 8200 Brugge (St.Michiels)

5 Claire Van Waetermeulen, Rooberg 5A, 9860 Landskouter

Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting onmiddellijk bijeengekomen in Algemene Vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen.

1 Het eerste maatschappelijk jaar begint op de dag van de oprichting tot 30 juni 2015.

2 Het aantal bestuurders te bepalen op minimaal 3

Benoemingen als bestuurders;

1 Lieve Cornil, zoals hierboven voornoemd,

2 Carry Wouters, zoals hierboven voornoemd,

3 Jo De Baerdemaeker, zoals hierboven voornoemd,

4 Immanuel Corbillon, zoals hierboven voornoemd,

De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in de Raad van Bestuur en hebben met éénparigheid van stemmen aangeduid ais

Voorzitter: Lieve Corail, zoals hierboven voornoemd,

Ondervoorzitter Ja De Baerdemaeker, zoals hierboven voornoemd

Secretaris: Carry Wouters, zoals hierboven voornoemd,

Penningmeester; Carry Wouters, zoals hierboven voornoemd,

De heer Immanuel Corbillon wordt door mevrouw Carry Wouters aangesteld voor het dagelijks medebestuur van de voorzitter mevrouw Comil Lieve

Comil Lieve Ja De Baerdemaeker Bestuurder Carry Wouters

E3estuurder Bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROPEAN LETTERING INSTITUTE, AFGEKORT : E.…

Adresse
JULIUS DELAPLACESTRAAT 12 8310 SINT-KRUIS

Code postal : 8310
Localité : Sint-Kruis
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande