FAMILIEKUNDE VLAANDEREN REGIO WESTKUST, AFGEKORT : FV-WESTKUST

Association sans but lucratif


Dénomination : FAMILIEKUNDE VLAANDEREN REGIO WESTKUST, AFGEKORT : FV-WESTKUST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 808.410.470

Publication

05/03/2012
ÿþ MOD 2.2

~1jt í r ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

b III

" iaosoa7s* fll



Ondernemingsnr : 0808.410.470

Benaming

(voluit) : Vlaamse Vereniging voor Familiekunde Regionale Afdeling

Westkust vzw

(verkort) : WF Westkust vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Veurnelaan 109, 8670 Koksijde

Onderwerp akte : wijziging statuten, naam en maatschappelijke zetel - benoemingen Raad van bestuur

Voorafgaande versies van de statuten werden gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 23/12/2008 onder de benaming Vlaamse Vereniging voor Familiekunde Regionale Afdeling Westkust. Deze vernieuwde statuten vervangen alle vorige versies.

De Algemene Vergadering van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde, regionale Afdeling Westkust vzw, bijeen i.n vergadering op 20 januari 2012, heeft besloten tot de wijziging van haar statuten en wel als volgt

HOOFDSTUK 1 Naam, zetel en doel.

Art. 1De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur onder de benaming Familiekunde Vlaanderen regio Westkust, afgekort FV-Westkust, verder genoemd de vereniging.

Art. 2De zetel van de vereniging is gevestigd te 8670 Koksijde, Leopold 11-laan 2, gerechtelijk arrondissement Veurne. Het werkingsgebied van de vereniging is het bestuurlijke arrondissement Veurne.

Art, 3De vereniging heeft tot doel in haar werkingsgebied personen te verenigen die de familiekunde beoefenen en meer bepaald:

- Het organiseren en coördineren van activiteiten in verband met genealogie,lteraldiek en heemkunde

- Het bevorderen, propageren en innoveren van het genealogisch, historisch en folklorisch familieonderzoek, onder brede lagen van de bevolking; de opleiding en de aanmoediging tot het samenstellen van een familiegeschiedenis.

- De leden met raad en daad te helpen bij hun genealogisch onderzoek door het verstrekken van advies en voorlichting en de uitwisseling van genealogische gegevens. - Het vrijwaren en conserveren van familiearchief en historische documenten.

- het uitgeven van boeken, periodieken en programma's inzake genealogie en lokale geschiedenis

- Het ondersteunen, adviseren en begeleiden van andere sociale, educatieve of culturele organisaties en openbare besturen.

Art. 4De afdeling maakt deel uit van Familiekunde Vlaanderen en verleent haar volle medewerking aan alle acties die noodzakelijk zijn voor de goede werking van Familiekunde Vlaanderen of wettelijk noodzakelijk zijn of opgelegd door de bevoegde diensten van de Vlaamse Gemeenschap

HOOFDSTUK II - Lidmaatschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 5De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is beperkt tot twintig, maar zal tenminste drie leden bedragen. De effectieve leden zijn de stemgerechtigde leden. De toegetreden leden zijn niet stemgerechtigde leden.

Art. GEffectieve leden zijn de natuurlijke personen die, naast lid te zijn van Familiekunde Vlaanderen, deelnemen aan de werkzaamheden van de vereniging en zijn tot geen bijdrage verplicht. De oprichtende personen van deze vereniging zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Art. 7Kunnen als toegetreden leden aanvaard worden, alle Ieden van Familiekunde Vlaanderen en bij uitzondering personen die omwille van een meerwaarde voor de vereniging door een meerderheid van de Raad van. Bestuur worden aanvaard

Art. 8ledere persoon vermeld in art. 7 kan een verzoek tot toetreding als effectief lid richten tot de raad van bestuur, die het verzoek op de eerstvolgende algemene vergadering zaI behandelen; tegen de beslissing van de algemene vergadering, die niet met reden moet omkleed zijn, kan geen verhaal worden ingesteld.

Art. 9leder effectief lid kan te alle tijde uit de vereniging treden door middel van een aangetekend schrijven, gericht aan de raad van bestuur

Art. 10Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden en de rechthebbenden van overleden leden kunnen geen aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging. Uitgesloten effectieve en toegetreden leden hebben geen recht op inzage in de documenten aangaande de vereniging.

Art. 1 IDe rechten van de effectieve leden zijn, naast diegene nader omschreven in deze statuten, de volgende:

 gratis toegang tot het documentatiecentrum van de vereniging;

 inzagerecht van het ledenregister;

inzagerecht van alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging;

- het recht de raad van bestuur te vragen de algemene vergadering bijeen te roepen, voor zover 1/5 van de Ieden dit verzoekt;

 het recht op een bijzondere procedure in geval van uitsluiting;

 het recht de ontbinding te vorderen van de vereniging, die de wet of de statuten ernstig schendt;

 het recht de nietigheid van een handeling van de vereniging te vorderen;

 het recht beroep aan te tekenen bij de Rechtbank tegen de beslissing genomen door de vereffenaars betreffende de bestemming van het vermogen in geval van ontbinding van de vereniging;

het recht een beslissing van de Rechtbank uit te lokken betreffende de taak van de vereffenaars.

 het recht de stemming te eisen in een algemene vergadering over de ontheffing van zijn mandaat als bestuurder indien hij in die functie op eigen verzoek ontslag indient.

De plichten van de effectieve leden zijn de volgende:

 de wetten, statuten en huishoudelijk reglement alsook alle rechtsgeldige beslissingen van de organen van de vereniging naleven.

De rechten van de toegetreden leden zijn de volgende:

 gratis toegang tot het documentatiecentrum van de vereniging

het recht kennis te nemen van de beslissingen van de algemene vergadering die hen

aanbelangen;

 het recht de ontbinding van de vereniging te vorderen voor zover de vereniging de wet of de statuten ernstig schendt;

 het recht de nietigheid te vorderen van beslissingen, genomen door de algemene vergadering.

De plichten van de toegetreden leden zijn de volgende:

 de statuten en huishoudelijk reglement alsook alle beslissingen die rechtsgeldig

getroffen werden door de organen van de vereniging naleven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" y ~

De wet van 27 juni 1921 betreffende o.a. de Belgische verenigingen zonder winstoogmerk is niet van toepassing op de toegetreden leden.

Art. 12Door hun toetreding aanvaarden de effectieve leden en toegetreden leden alle bepalingen van de statuten, de reglementen en de beslissingen die door de organen van de vereniging rechtsgeldig worden getroffen.

Art. 13Ieder effectief lid of toetredend lid dat zijn bijdrage niet tijdig heeft betaald aan Familiekunde Vlaanderen wordt, na nog eens te zijn aangemaand, beschouwd als ontslagnemend. De uitsluiting van de leden kan slechts door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgesproken. worden.

HOOFDSTUK III - De raad van bestuur

Art 14De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste vijftien leden, die door de algemene vergadering worden gekozen onder de effectieve leden voor een termijn van drie jaar, De leden van de raad van bestuur zijn steeds herkiesbaar.

Art 15De leden van de raad van bestuur kiezen onder hen minimum een voorzitter, een secretaris en een penningmeester die samen het dagelijks bestuur vormen. Ze worden benoemd voor dezelfde ambtstermijn als de raad van bestuur. Als de raad van bestuur uit slechts drie leden bestaat dan is er geen dagelijks bestuur.

Art. 16De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend. Wanneer het gaat om personen zal overgegaan worden tot een geheime stemming; bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De helft van de leden van de raad van bestuur moet aanwezig zijn om een rechtsgeldige beslissing te nemen. Ieder lid beschikt over één stem. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur voor zover hij drager is van een geschreven en gedateerde volmacht. Een mandataris kan slechts over één volmacht beschikken.

De notulen van de zittingen van de raad van bestuur worden opgemaakt door de secretaris of zijn plaatsvervanger en door hem en de voorzitter of zijn plaatsvervanger ondertekend,

De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of zijn plaatsvervanger, of op verzoek van twee bestuurders. Het verzoek van de twee bestuurders wordt gericht aan de voorzitter of zijn plaatsvervanger die de nodige maatregelen treft om de vergadering bijeen te roepen binnen een termijn van twee maanden.

Art. 17De raad van bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur en van beschikking te stellen, behalve die welke uitdrukkelijk door de statuten of de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Hij stelt het huishoudelijk reglement op en legt het ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur is gemachtigd zijn bevoegdheden, maar niet alle, onder zijn verantwoordelijkheid over te dragen aan één of meerdere Leden van de raad van bestuur.

Art. 1 SBehoudens algemene bepalingen van art, 17 worden alle akten die de vereniging verbinden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders, voor zover vooraf goedgekeurd door de raad van bestuur of de algemene vergadering. Zij zijn niet gehouden tegenover derden enige voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor te leggen.

HOOFDSTUK 1V - De algemene vergadering

Art. 19De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door een door de voorzitter aangewezen bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, die de agenda opmaakt. De oproep wordt tenminste acht dagen op voorhand bekend gemaakt.

De algemene vergadering heeft minstens eenmaal per jaar plaats in de loop van het eerste kwartaal van het boekhoudkundig jaar om minstens te beraadslagen over de jaarrekening en de begroting.

Elk voorstel, ondertekend door één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art. 20De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

 het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken

met inachtneming van de wettelijke beschikkingen ter zake;

 de benoeming en de afzetting van de bestuurders en de duur van hun mandaat;  de benoeming en de afzetting van de perso(o)n(en) belast met nazicht van de boekhouding als de vertegenwoordigers van de leden en de duur van hun mandaat;

 de benoeming en de afzetting van vertegenwoordigers van de vereniging en de duur van hun mandaat;

 de kwijting van de bestuurders en de verantwoordelijke(n) belast met het nazicht van de boekhouding;

 het uitsluiten van leden;

 de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

 de goedkeuring van het huishoudelijk reglement;  het benoemen van vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding;

 de raad van bestuur machtigen zijn bevoegdheden, maar niet alle, over te dragen aan

één of meerdere leden van de raad van bestuur of aan derden;

 de omvorming van vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

 het aanvaarden van leden.

Art. 21De raad van bestuur kan een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens als hij dit nuttig oordeelt. Hij is er toe gehouden indien tenminste 1/5 van de leden het verzoeken bij een aangetekende brief gericht aan de raad van bestuur met opgave van de agenda. Deze bijzondere algemene vergadering moet gehouden worden binnen de twee maanden.

Art. 22De algemene vergadering vertegenwoordigt alle effectieve leden. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, tenzij de statuten of de wet er anders over beschikken.

Alle beslissingen betreffende personen en alle verkiezingen gebeuren bij geheime stemming. Bij staking van stemmen bij een geheime stemming is het voorstel verworpen; in alle andere gevallen is bij staking van stemmen de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Ieder lid beschikt over één stem. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de vereniging en voor zover hij drager is van een geschreven en gedateerde volmacht. Een mandataris kan slechts over één volmacht beschikken.

Art, 23Over punten die niet op de agenda staan, mag slechts beraadslaagd worden indien de algemene

vergadering met een meerderheid van drie vierden van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden het aldus beslist, met uitzondering van:

 het wijzigen van de statuten;

 het uitsluiten van leden;

 het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

 het toekennen van het patrimonium;

 het omvormen van de vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk.

Deze agendapunten dienen vooraf vermeld te worden op de agenda.

Art. 24De notulen van de zitting van de algemene vergadering worden opgemaakt door de secretaris en door hem en de voorzitter ondertekend. De notulen worden bewaard op de zetel van de vereniging, waar ieder effectief lid en toegetreden lid of belanghebbende derde er inzage van kan nemen,

De beslissingen van de algemene vergadering worden via het tijdschrift van de vereniging bekendgemaakt. HOOFDSTUK V - Rekeningen en begroting

I

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 25Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 26Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgend jaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

De algemene vergadering benoemt een of twee leden die in naam van alle leden belast zijn met het nazicht van de boekhouding. Ze worden benoemd voor een termijn van drie jaar. Ze formuleren hun bevindingen in een schriftelijk verslag dat uiterlijk vbbr de algemene vergadering aan de voorzitter van de vergadering overhandigd wordt. Dit verslag wordt bij de notulen van de vergadering gevoegd.

Art. 27De leden van de raad van bestuur en van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat uit als college, behalve:

 de voorzitter die de vereniging vertegenwoordigt in en buiten rechte en in die functie alleen mag tekenen;

 de secretaris die alle uitgaande briefwisseling alleen tekent, behalve de oproepen voor de algemene vergadering en de verslagen van de algemene vergadering en de raad van bestuur die door de voorzitter en de secretaris ondertekend worden;

 de penningmeester is bevoegd om voor alle ontvangsten alleen te tekenen en ook voor alle uitgaven beneden de 500 euro;

 voor uitgaven boven de 500 euro zijn twee handtekeningen vereist: die van de penningmeester samen met een lid van de raad van bestuur;

 de penningmeester is verantwoordelijk voor de verklaring van de taks op de vergoeding van de successierechten (art. 147 t/m 150 van de wet van successierechten) en mag hiervoor alleen tekenen voor zover de vereniging hier aan onderworpen is;

 de secretaris is verantwoordelijk voor de openbaarmakingsformaliteiten en verplichte neerlegging van de vereiste documenten, zoals voorzien in art 26 novies van de wet van 27 juni 1921 en mag hiervoor alleen tekenen.

HOOFDSTUK VI - Diverse bepalingen

Art. 28De algemene vergadering kan bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de effectieve leden en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden de statuten van de vereniging wijzigen, De wijziging van de doeleinden is slechts geldig indien ze met vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden wordt goedgekeurd.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, mag een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 29De algemene vergadering kan slechts tot de ontbinding van de vereniging beslissen bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de effectieve leden met een meerderheid van vier vijfden der aanwezige of vertegenwoordigde leden

Bij ontbinding van de vereniging zal het patrimonium door de algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, toegewezen worden aan de vzw Familiekunde Vlaanderen die in overleg met het gemeentebestuur van Koksijde zal overgaan tot herbestemming van het patrimonium tussen Familiekunde Vlaanderen, het Erfgoedhuis Bachten de Kupe of het gemeentelijke archief

Art. 30Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten voorzien is, handelt de vereniging overeenkomstig de wetten op de vereniging zonder winstoogmerk.

aldus vastgesteld door de Algemene Vergadering op 20 januari 2012

BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR:

Luik B - Vervolg

V,Por-

eaAouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

M0D 2,2

Tijdens de Algemene Vergadering van 20 januari 2012 werd volgende persoon benoemd tot bestuurder voor een periode van drie jaar:

Diederik Joseph Maurice Cornelius CAILLIAU, wonende 9971 Lembeke, Eikenlaan 22, geboren te Beveren-IJzer op 12 januari 1947

Marc Alfons Maurice DERUDDER, wonende 8630 Veurne, Proostdijkstraat 1, geboren te Tielt op 23 juni 1956

Roger Emiel Cornelius LOMBRé, wonende 8670 Koksijde, Oude Zeedijkstraat 2, geboren te Veurne op 5 september 1947

Marie Chantal LOONES, wonende 8670 Koksijde, Sint-Andréstraat 2, geboren te Nieuwpoort op 6 december 1960

Willy Joseph MOONS, wonende 8670 Koksijde, Oude Zeedijkstraat 1, geboren te Mechelen op 25 oktober 1939

Joeri Jules Camiel STEKELORUM, wonende 8670 Koksijde, Houtsaegerlaan 33, geboren te Veurne op 2 augustus 1968

Gabriel André Ignatius VAN CANNEYT, wonende 8670 Koksijde, Ringweg 5, geboren te Wingene op 31 juli ; 1934

Hilon Norbert VANLEENHOVE, wonende 8620 Nieuwpoort, Stuiverwijk 15, geboren te Stuivekenskerke op 18 januari 1942

Reginald Florent Simon VERMOOTE, wonende te 8670 Koksijde, Hostenstraat 19, geboren te Nieuwpoort op 25 maart 1960

BENOEMING BESTUURSFUNCTIES:

Tijdens de Raad van Bestuur van 20 januari 2012 werd volgende persoon voor een periode van drie jaar benoemd tot de volgende bestuursfunctie:

Voorzitter: Joeri Jules Camiel STEKELORUM

Secretaris: Hilon Norbert VANLEENHOVE

Penningmeester; Marc Alfons Maurice DERUDDER

Voor eensluidend verklaard met de beslissingen vervat in het verslag van de Algemene Vergaderingen van 20 januari 2012 en in het verslag van de Raad van Bestuur van 20 januari 2012.

(get,) Joeri STEKELORUM, voorzitter

(get,) Hilon VANLEENHOVE, secretaris

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

10/03/2015
ÿþiw If11 0 7595~I~YN~R~IMM~1W

NEERGELEGD TER GRfppf. Rechtbank van Koophandel G:nt

2'621E62.0125015 Afderneu RNE

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondtrnemingsnr : 0808.410.470

Benaming

(voluit) : Familiekunde Vlaanderen regio Westkust

(verkort) : EV-Westkust

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Leopold-II-laan 2, 8670 Koksijde

Onderwerp akte : Ontslagen en benoemingen Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van Familiekunde Vlaanderen regio Westkust, bijeen in vergadering op 23; januari 2015, heeft besloten tot de wijziging van de samenstelling van de Raad van Bestuur.

De volgende personen werden benoemd tot bestuurder,

Philip Leon Marie OVERBERGH, wonende 8630 Veurne, lepersesteenweg 119 en geboren op 4 mei 1967

pierre François Celestine RYCKAERT, wonende 8670 Koksijde en geboren op 3 februari 1948

De volgende personen hebben hun bestuursmandaat beëindigd:

Roger Emiel Cornelius LOMBRé, wonende 8670 Koksijde, Oude Zeedijkstraat 2 en geboren op 5 september

1947

Reginald Florent Simon VERMOOTE, wonende 8670 Koksijde, Hostenstraat 19 en geboren op 25 maart

1960

Voor eensluidend verklaard met de beslissingen vervat in het verslag van de Algemene Vergadering van 23: januari 2015

(get.) Joeri STEKELORUM, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
FAMILIEKUNDE VLAANDEREN REGIO WESTKUST, AFG…

Adresse
LEOPOLD II-LAAN 2 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : KOKSIJDE
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande