FARA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FARA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 447.110.612

Publication

30/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.06.2013, NGL 27.08.2013 13471-0411-012
21/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 01.06.2012, NGL 19.06.2012 12184-0273-015
20/06/2012
ÿþMod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V beha aai -Beli Staa lIIH1INIIIVIIIVR II

" iaiosose*





~-EGE] to

r cr2irrtE dei RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE BRUGGE (AfdRllfllg Brugge) op:

1 1 JUNI 2012

geer

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0447.110.612

Benaming

(voluit) : FARA

(verkort) :

Rechtsvorm : NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : Zeedijk 544 bus 3 te 8300 Knokke-Heist

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Thomas Dusselier te Knokke-Heist op zes juni tweeduizend en twaalf, neergelegd ter registratie te Knokke-Heist, blijkt dat de algemene vergadering volgende beslissing heeft genomen :

EERSTE BESLISSING

De vergadering stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris te acteren dat het kapitaal van de vennootschap, groot zestien miljoen en tienduizend Belgische frank (16.010.000,-Bef) overeenkomstig de vigerende wetgeving uitgedrukt wordt in euro en driehonderd zesennegentigduizend achthonderd zevenenzeventig euro drieënvijftig cent (396.877,53 EUR) bedraagt,

TWEEDE BESLISSING

De vergadering beslist het kapitaal te verhogen met drieduizend honderd tweeëntwintig euro zevenenveertig cent (3.122,47 EUR), om het kapitaal van driehonderd zesennegentigduizend achthonderd zevenenzeventig' euro drieënvijftig cent (396.877,53 EUR) te brengen op vierhonderdduizend euro (400.000,00 EUR).

De vergadering beslist dat deze kapitaalverhoging zal verwezenlijkt worden door incorporatie van een deel van de beschikbare reserves. Deze kapitaalverhoging wordt verwezenlijkt zonder uitgifte van nieuwe; kapitaalaandelen.

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van drieduizend honderd tweeëntwintig euro zevenenveertig cent (3.122,47 EUR), daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op vierhonderdduizend euro (400.000,00 EUR), vertegenwoordigd door duizend vijfhonderd éénenzeventig (1.571) kapitaalaandelen zonder nominale waarde.

DERDE BESLISSING

Ingevolge de genomen beslissingen, wordt artikel 5 van de statuten geschrapt en vervangen door de volgende tekst:

« Artikel 5  Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vierhonderdduizend euro (400.000,00 EUR)

Het wordt vertegenwoordigd door duizend vijfhonderd éenenzeventig (1.571) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder éénlduizend vijfhonderd éénenzeventigste (111.571ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.» VIERDE BESLISSING

De vergadering beslist tot de toevoeging van een artikel 5bis in de statuten, luidende als volgt:

« Artikel 5bis  Aard van de aandelen

Alle aandelen zijn op naam of gedematerialiseerd.

Het gedematerialiseerd effect wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een vereffeningsinstelling of bij een erkende rekeninghouder. Het op rekening geboekte effect wordt overgedragen door overschrijving van rekening op rekening.

Het aandeel op naam wordt- ingeschreven in een register van aandelen op naam. Dit register wordt gehouden op de zetel van de vennootschap. De algemene vergadering kan beslissen dat het register in elektronische vorm wordt gehouden. Van de inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van aandelen op naam. Elke aandelenoverdracht van aandelen op naam zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, af na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen.

Elke houder van een aandeel mag op gelijk welk ogenblik en op zijn kosten, de omzetting van zijn aandeel vragen in een aandeel op naam of een gedematerialiseerd aandeel. »

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste

w

-,i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

VIJFDE BESLISSING

De vergadering beslist over te gaan tot de herformulering van de statutaire bepalingen, inzake de bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van het bestuur; de benoeming en bezoldiging van de bestuurders en commissarissen, de bijeenkomst, werking en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering, de uitoefening van het stemrecht, het verloop van de vereffeningsprocedure,

De vergadering beslist een volledige nieuwe tekst van de statuten aan te nemen, en dit in overeenstemming van voorgaande beslissingen, en na actualisering van de tekst.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, beslist de vergadering dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt:

"HOOFDSTUK I: RECHTSVORM - NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1 Rechtsvorm  naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de benaming "FARA". Artikel 2 -- Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8300 Knokke-Heist, Zeedijk 544/3.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, lilia-+len, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten,

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Het verwerven, inrichten, herstellen en tot waarde brengen, beheren, verhuren of laten gebruiken op aile mogelijke wijzen, van gebouwde en ongebouwde, gemeubelde en ongemeubelde onroerende goederen,

Het verwerven, beheren en verkopen van roerende waarden, van aandelen en van participaties en belangen in aile mogelijke ondernemingen en vennootschappen.

Het opnemen van bestuurdersmandaten in- en het optreden als adviseur bij alle mogelijke ondernemingen en vennootschappen, en verder aile verrichtingen die behoren tot de activiteit van een zogenaamde "houdstermaatschappij" en dit alles zowel in het binnenland als in het buitenland.

De vennootschap mag zich tevens borg stellen ook onder de vorm van hypothecaire inschrijving op haar onroerende goederen, voor verbintenissen aangegaan door huurders van haar onroerende goederen.

De vennootschap mag aile roerende en onroerende, commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van aile intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Artikel 4  Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II: KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5  Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vierhonderdduizend euro (400.000,00 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend vijfhonderd éénenzeventig (1.571) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder één/duizend vijfhonderd éénenzeventigste (1/1,571ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Artikel 6  Voorkeurrecht bij kapitaalverhoging door inbreng in speciën

Hij elke kapitaalverhoging moeten de nieuwe aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de aandeefiiouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegen-woordigd,

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd over-'eenkomstig artikel 593 van het Wetboek van vennootschappen.

Het voorkeurrecht is verhandelbaar gedurende de gehele inschrijvingstijd.

Na het verstrijken van deze termijn, indien er geen publiek beroep op beleggers werd gedaan, zal de raad van bestuur het recht hebben om te beslissen dat derden al dan niet aan de verhoging van het kapitaal kunnen deelnemen of dat het geheel of gedeeltelijk niet gebruiken dcor de aandeelhouders van hun voorkeurrecht tot gevolg heeft dat het evenredig aandeel van de aandeelhouders die reeds van hun inschrijvingsrecht gebruik hebben gemaakt aangroeit. De raad van bestuur bepaalt eveneens de modaliteiten van deze volgende inschrij-+ving.

De algemene vergadering kan het voorkeurrecht beperken of opheffen overeenkomstig hetgeen werd bepaald in der artikelen 596 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 7 Aard van de aandelen

Alle aandelen zijn op naam of gedematerialiseerd.

Het gedematerialiseerd effect wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een vereffeningsinstelling of bij een erkende rekeninghouder. Het op rekening geboekte effect wordt overgedragen door overschrijving van rekening op rekening.

Het aandeel op naam wordt ingeschreven in een register van aandelen op naam. Dit register wordt gehouden cp de zetel van de vennootschap. De algemene vergadering kan beslissen dat het register in elektronische vorm wordt gehouden. Van de inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van

s

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

aandelen op naam. Elke aandelenoverdracht van aandelen op naam zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de ovememer, of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen,

Elke houder van een aandeel mag op gelijk welk ogenblik en op zijn kosten, de omzetting van zijn aandeel vragen in een aandeel op naam of een gedematerialiseerd aandeel.

Artikel 8  Ondeelbaarheid van de aandelen

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers, worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruohtgebruiker(s).

Artikel 9  Overdracht van aandelen, converteerbare obligaties en warrants

De overdracht van aandelen is aan geen enkele beperking onderworpen,

Deze regeling is van toepassing op alle aandelen van de vennootschap alsook op alle eventuele converteerbare obligaties en warrants, uitgegeven door de vennootschap.

Artikel 10 -- Verkrijging van eigen aandelen of certificaten

Conform de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen kan de vennootschap tot verkrijging van eigen aandelen of certificaten overgaan.

Artikel 11  Aandelen zonder stemrecht

Conform de artikels 480, 481 en 482 van het Wetboek van vennootschappen kan de vennootschap, mits naleving van de voorwaarden gesteld voor statutenwijziging, overgaan tot de creatie van aandelen zonder stem-'recht.

Artikel 12  Obligaties, warrants en certificaten

De vennootschap mag te allen tijde obligaties uitgeven bij besluit van de raad van bestuur.

Evenwel mag tot de uitgifte van in aandelen converteerbare obligaties of warrants slechts besloten worden door de algemene vergadering die beraadslaagt met naleving van de voorschriften omtrent statutenwijziging. De vennootschap kan, in het belang van de vennootschap, haar medewerking verlenen aan een derde voor de uitgifte door deze derde van certificaten die de effecten van de vennootschap vertegenwoordigen overeenkomstig de bepalingen van artikel 503 van het Wetboek van vennootschappen. De vennootschap kan besluiten de kosten verbonden aan de certificering en aan de oprichting en werking van de emittent van de certificaten ten laste te nemen. De certificaathouders, de emittent van de certificaten of derden kunnen zich enkel beroepen op de medewerking van de vennootschap voor de uitgifte van de certificaten, indien de ven-mootschap haar medewerking schriftelijk aan de emittent heeft bevestigd. De emittent van de certificaten die betrekking hebben op effecten op naam, moet zich aan de vennootschap in die hoedanigheid bekendmaken. De vennootschap neemt die vermelding op in het betrokken effectenregister.

HOOFDSTUK III: BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 13 Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door aile middelen, dat er meer dan twee aan-ideelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule  vermeld onder artikel 14 van deze statuten  krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 14  Bijeenkomsten  beraadslaging en besluitvorming

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, een gedelegeerd bestuurder, twee bestuurders, tenminste drie dagen voor de datum voorzien voor de vergadering.

De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e-mail.

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ont-'breken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is. De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in België of in het buitenland, op de plaats aangeduid in de oproeping.

Iedere bestuurder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in art. 1322, al. 2 B.W.) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van de raad van bestuur om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een bestuurder mag evenwel slechts één medebestuurder vertegenwoordigen en mag in dat geval dus benevens zijn eigen stem slechts één bijkomende stem uitbrengen.

Behalve in geval van overmacht, kan de raad van bestuur, slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van zijn leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld

-.. kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien ten minste twee bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

6. i De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Elke beslissing van de raad wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap dit vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestaan kapitaal.

De afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of elders moeten worden voorgelegd, worden geldig ondertekend door de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders,

Artikel 15  Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sectoren van haar acti-'viteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, direc-'teurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders, delegeren.

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

Artikel 16  Directiecomité

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuurs-+bevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur, Artikel 17  Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, hetzij door twee bestuurders samen optre-dend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur, Een gedelegeerde bestuurder is eveneens bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen wanneer zij wordt benoemd tot bestuurder of vereffenaar van een andere vennootschap.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden, Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 18  Kosten/uitgaven van de bestuurders

De normale en gerechtvaardigde uitgaven en kosten, welke de bestuurders kunnen doen gelden als gedaan in de uitoefening van hun functie, zullen worden vergoed en onder de algemene kosten in rekening worden gebracht.

Artikel 19  Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, onder de leden, natuurlijke personen of rechts-personen, van het Instituut van De Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2o van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere aandeelhouder conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van aandeelhouders steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria, Indien geen commissaris werd benoemd, kan iedere aandeelhouder zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap,

HOOFDSTUK IV., ALGEMENE AANDEELHOUDERSVERGADERINGEN

Artikel 20  Jaarvergadering  buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand juni van elk jaar,.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 31 van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vd6r de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dit vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze meegedeeld. Artikel 21  Oproeping

a) Elke algemene vergadering, zowel een gewone als een bijzondere, waarop alle aandelen vertegenwoordigd zijn, kan beraadslagen en beslissen zonder de naleving van de formaliteiten van de bijeenroeping te moeten aantonen;

b) in elk ander geval, wordt de algemene vergadering, zowel een gewone als een bijzondere, bijeen geroepen door hetzij de raad van bestuur, hetzij de commissarissen) van de vennootschap.

De bijenroepingen gebeuren overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Elke persoon mag aan de formaliteiten van bijeenroeping verzaken en de algemene vergadering zal toch als rechtsgeldig bijeengeroepen beschouwd worden, op voorwaarde dat de persoon die aan de formaliteiten verzaakt op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 22  Deponering van de effecten

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen, indien dit in de oproeping wordt vereist, minstens vijf werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, zijn voornemen om aan de vergadering deel te nemen schriftelijk ter kennis brengen van de raad van bestuur of de certificaten van zijn aandelen op naam, neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bijeenroepingsberichten worden vermeld.

Indien de raad van bestuur dit in de oproeping vereist, moeten de houders van gedematerialiseerde aandelen binnen dezelfde termijn een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest van onbeschikbaarheid neerleggen op de in de oproeping aangeduide plaats,

De houders van obligaties, warrants en certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen de algemene vergadering bijwonen doch enkel met raadgevende stem, mits naleving van de toelatingsvoorwaarden voorzien voor de aandeelhouders.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet ais werkdagen beschouwd.

Artikel 23 -- Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in art. 1322 al. 2 B.W.) en dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De raad van bestuur mag evenwel eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering. Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 24  Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de vooma(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 25  Samenstelling van het bureau  notulen

De algemene aandeelhoudersvergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de aandeelhou'*ders die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 26  Antwoordplicht bestuurders/commissarissen

De bestuurders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de aandeelhouders met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de aandeelhouders of het personeel van de ven-nootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de aandeelhouders met betrek-'king tot hun verslag,

Artikel 27  Verdaging

De raad van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de gewone algemene vergadering met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur heeft bovendien het recht, tijdens de zitting, de beslissing van eender welke algemene vergadering met betrekking tot eender welk agendapunt drie weken uit te stellen.

De raad van bestuur moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken,

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, met inbegrip van de even-ituele neerlegging van effecten of volmachten, blijven geldig voor de tweede vergadering. Nieuwe neerleggin-igen zullen toegestaan worden binnen de termijnen en op de voorwaarden vermeld in de statuten,

De verdaging kan slechts één keer gebeuren, De tweede algemene vergadering beslist definitief over de uitgestelde agendapunten.

Artikel 28  Beraadslaging  aanwezigheidsquorum

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de verga-'dering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene aandeelhoudersvergadering kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 29  Stemrecht

leder aandeel geeft recht op één stem.

De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen anders over besluit.

Iedere aandeelhouder kan eveneens per brief stemmen door middel van een formulier opgesteld door de raad van bestuur, dat de volgende vermeldingen inhoudt: (i) identificatie van de aandeelhouder, (ii) aantal stemmen waartoe hij gerechtigd is en (iii) voor elke beslissing die overeenkomstig het agenda door de algemene vergadering moet genomen worden de melding «ja», «neen» of «onthouding». De aandeelhouder die per brief stemt, is verplicht om desgevallend de formaliteiten om te worden toegelaten tot de algemene vergadering overeenkomstig artikel 22 van onderhavige statuten, na te leven.

Artikel 34  Aanwezigheidsquorum en meerderheid

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Artikel 31  Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de aandeel-+houders eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informa-'tiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile aandeelhou-'ders, bestuurders, commissarissen, warrant-, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld,

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle aandeelhouders niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

Artikel 32  Afsohriften en uittreksels van notulen

De afschriften en/of uittreksels van de notulen van de algemene vergaderingen bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur, door een gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

HOOFDSTUK V: BOEKJAAR  JAARREKENINGEN  DIVIDENDEN  WINSTVERDELING

Artikel 33  Boekjaar  jaarrekening  jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari van elk jaar en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op, Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een bestuurder of door een persoon belast met het dagelijks bestuur, of hiertoe uitdrukkelijk gemachtigd door de raad van bestuur. De bestuurders stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen. De bestuurders zijn evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 10 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 34  Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vor-lming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 35  Uitkering

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door haar of door de raad van bestuur.

Niet-geïnde dividenden verjaren door verloop van vijf jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 36 -- interimdividenden

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen,

Artikel 37 -- Verboden uitkering

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de wet dient door de aandeelhouder die haar heeft ontvan-'gen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering te zijner gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

HOOFDSTUK VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 38  Verliezen

a)Wanneer, ten gevolge van geleden verlies, het nettoactief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aange-'kondigde maatregelen. De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld,

b)Wanneer het nettoactief, tengevolge van geleden verlies, gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap uitgesproken worden wanneer zij wordt goedgekeurd door één vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

c)Wanneer het nettoactief gedaald is tot beneden het wettelijk minimumbedrag, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen, In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel 39 -- Ontbinding en vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomihté. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de ver-'effenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de beves-'tiging ervan, Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn niet de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan sleohts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een veref-'fenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen vierentwintig uur nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de aandeelhouders die één vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars,

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondisse-'ment waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder ai de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om aile aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

Artikel 40  Vereniging van alle aandelen in een hand

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden, indien binnen één jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is

opge-'nomen of deze niet geldig is omgezet in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor aile verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand tot een nieuwe aandeelhouder in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar omzetting in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of haar ontbinding.

Het gegeven dat alle aandelen in één hand verenigd zijn, alsmede de identiteit van de enige aandeelhouder moeten worden vermeld in het vennootschapsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

De enige aandeelhouder oefent de aan de algemene vergadering toegekende bevoegdheden uit. Hij mag die bevoegdheden overdragen. De beslissingen van de enige aandeelhouder die handelt in de plaats van de alge-+mene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden. De tussen de enige aandeelhouder en de vennootschap gesloten overeenkomsten worden, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, ingeschreven in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening moet worden neergelegd.

HOOFDSTUK VII ALGEMENE EN OVERGANGSBEPALINGEN

Artikel 41 -- Keuze van woonplaats

iedere bestuurder, commissaris of vereffenaar van de vennootschap die in het buitenland zijn woonplaats heeft, wordt tijdens de duur van zijn functie geacht woonstkeuze te hebben gedaan op de zetel van de vennootschap waar hem aile mededelingen, betekeningen en dagvaardingen geldig kunnen worden gedaan.

De houders van aandelen op naam zijn verplicht de vennootschap kennis te geven van elke verandering van woonplaats. Bij ontstentenis van kennisgeving worden zij geacht keuze van woonplaats te hebben gedaan in hun vroegere woonplaats."

ZESDE BESLISSING

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de raad van bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris aile machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer teleggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

VOLMACHT

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan kantoor JAREFIN, te 9051 Sint-Denijs-Westrem, Poolse-Wingiaan 90, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

voor eensluidende analytisch uittreksel------

Worden hierbij tegelijk neergelegd

- expeditie van de akte

- gecoordineerde statuten

(getekend) geassocieerd notaris Thomas Dusselier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

.voor-

.behouden

,aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste qlz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/05/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MaA Woel 11.1

s

b

i II IIII I 11 YIIIII

" 12066069*

ONITEUR

3 0 -os-

BELGISCH STA

NEbl-ttàELEGD ler GRWflE d:

3ELGE RECHTBANK VAN KOOPHANDELT' BRUGGE (Afdeling Brume)

2012 op' 2 3 APL 20 ege, , ,Pe

ATS81,Ar Griffie

Ondernemingsnr : 0447110612

Benaming

(voluit) : FARA

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 8300 Knokke-Heist, Zeedijk 544 bus 3

(volledig adres)

Onderwerp akte : (her)benoeming (gedelegeerd) bestuurders

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering dd. 05/01/2012 blijkt dat:

1) de hierna genoemde personen werden herbenoemd tot bestuurders, met onmiddellijke ingang en voor

een termijn van zes jaar waardoor hun respectievelijk mandaat zal vervallen na de jaarvergadering van 2017:

- de heer Roland Herzeel, wonende te 8300 Knokke-Heist, Zeedijk 544 bus 3;

- mevrouw Amandine De Moor, wonende te 9320 Aalst, Kromme Elleboogstraat 54;

Het mandaat van de heer Roland Herzeel wordt bezoldigd uitgeoefend. Het mandaat van mevrouw

Amandine De Moor wordt onbezoldigd uitgeoefend.

2) het mandaat van mevrouw Erna Roelandt wordt niet verlengd, derwijze dat zij, vanaf heden, niet langer bestuurder is van de vennootschap,

Uit de notulen van de raad van bestuur dd, 05/01/2012 blijkt dat de heer Roland Herzeel, voornoemd, werd benoemd tot a) voorzitter van de raad van bestuur en b) tot gedelegeerd bestuurder van de vennootschap en dit voor de duur van zijn mandaat als bestuurder en met macht zoals omschreven in de statuten.

In zijn hoedanigheid van gedelegeerd bestuurder beschikt hij o.m. over de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de vennootschap, omschreven in artikel 13 van de statuten.

Getekend

de heer Roland Herzeel

gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bie. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 03.06.2011, NGL 23.06.2011 11202-0411-012
28/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 04.06.2010, NGL 23.06.2010 10208-0601-012
23/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 05.06.2009, NGL 18.06.2009 09253-0024-012
30/03/2009 : DE061974
16/06/2008 : DE061974
11/06/2007 : DE061974
03/07/2006 : DE061974
04/07/2005 : AA061974
05/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 25.07.2015, NGL 30.07.2015 15373-0561-012
16/06/2004 : AA061974
17/09/2003 : AA061974
23/07/2003 : AA061974
18/07/2002 : AA061974
25/07/2000 : AA061974
07/07/1999 : AA061974
15/06/1999 : AA061974
28/04/1992 : AAA3494

Coordonnées
FARA

Adresse
ZEEDIJK 544, BUS 3 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande