FBI - NATIONAL ACADEMY ASSOCIATES - EUROPEAN CHAPTER - BELGIUM, AFGEKORT : FBINAA-BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : FBI - NATIONAL ACADEMY ASSOCIATES - EUROPEAN CHAPTER - BELGIUM, AFGEKORT : FBINAA-BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 448.114.957

Publication

30/12/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte Ier griffie -

NEERGELEGD

RIOW4111111 IIVV

Griffie 4zlBOi'itbank Koophandel

1 6 DEC 2014

0-t4fIt Afdorlt'iti erugge

bb

Ondernemingsnr : 0448.114.957

Benaming

(voluit) : FBI - National Academy Associates - European Chapter -

Belgium

(verkort) : FBINAA-Betgium

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zandstraat 148, 8200 Brugge

Onderwerp akte : 1. Gecoördineerde versie van de statuten '2014'

2, Wijziging raad van bestuur

De bijzondere algemene vergadering van 20 november 2014, rechtsgeldig samengesteld, is overeengekomen artikel 2 (maatschappelijke zetel) en de artikelen 4 t.e.m. 8 (lidmaatschap) van de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk hierboven nader geïdentificeerd te vervangen , alsook artikel 10 (algemene vergadering) en artikel 15 (raad van bestuur) als volgt te vervolledigen:

TITEL I. - Naam, zetel

Art. 1, De vereniging wordt genoemd "FBI - National Academy Associates - European Chapter - Belgium", afgekort: "FBINAA-Belgium"'. Deze benaming staat voor Federal Bureau of investigation  National Academy Associates,

Art. 2.

§1. De maatschappelijke zetel wordt overgebracht naar de gebouwen van de federale politie te 1000 Brussel, Koningsstraat 202A, binnen het gerechtelijke arrondissement Brussel. Alle stukken voorgeschreven. door de VZW wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel, van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

§2. Onverminderd de maatschappelijke zetel zal alle briefwisseling van de vereniging geschieden op het postadres Adriaanstraat 29 te 3090 Overijse,

TITEL ü. - Maatschappelijk doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel leidinggevende politiefunctionarissen, graduates van de FBINA Association, aangepaste vormingsmogelijkheden aan te bieden en de onderlinge netwerking te bevorderen door o.a..

a) het organiseren van een "Retraining Session" van de FBINAA in overleg met het "FBINAA European Chepter";

b) haar medewerking te verlenen aan internationale publicaties in verband met politiediensten, door het verzorgen van verklarende teksten;

c) het verzamelen, het ter beschikking stellen en het verspreiden van wettelijke en verklarende teksten met betrekking tot de organisatie, de opdrachten, de aanwending van specifieke middelen en de beleidsproblemen van de politiediensten;

d) haar medewerking te verlenen aan, studiedagen of aan aile andere bijeenkomsten en activiteiten waar de organisatie, de opdrachten en de beleidsproblemen van de politiediensten behandeld worden.

Zij mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan, onder meer, haar medewerking verlenen aan en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

TITEL I Il. - Leden

Sectie I  De werkelijke leden

Art 4. De vereniging bestaat uit niet minder dan drie werkelijke leden. Werkelijke leden hebben het recht

om de algemene vergadering bij te wonen en te stemmen. Zij oefenen aile bij de wet aan werkelijke leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

toegekende rechten uit. Om als werkelijk lid te worden beschouwd, moet men eerst toegetreden lid zijn geworden alsook het door de algemene vergadering bepaalde jaarlijkse lidgeld hebben vereffend binnen de gevraagde termijn.

Art 5. Een lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de raad van bestuur bepaalde termijn niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen als werkelijk lid.

Art 6.

§ 1. De werkelijke leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag wordt schriftelijk ingediend en gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in bij ontvangst van het schrijven.

§ 2. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faillissement, onbekwaamverklaring of vereffening.

§ 3. Werkelijke leden kunnen slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering, die de beslissing moet nemen met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Op vraag van het betrokken lid, wordt het voorafgaand gehoord. De beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet worden gemotiveerd.

Sectie Il  De toegetreden leden

Art 7.

§1. tedere Belgische politieambtenaar die met vrucht de professionele en academische 10 weken durende opleiding voor leidinggevenden heeft gevolgd aan de National Academy van het Federal Bureau of Investigation in Quantico, Virginie kan op eenvoudig mondeling verzoek aan een lid van de raad van bestuur vragen om als toetredend lid te worden aanvaard.

§2. De algemene vergadering beslist autonoom op haar eerstvolgende vergadering over de aanvaarding en moet die beslissing niet motiveren. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§3. Toegetreden leden bezitten niet de rechten en plichten van de werkelijke leden. Zij mogen alle activiteiten en bijeenkomsten van de vereniging zonder stemrecht bijwonen, Zij betalen geen ledenbijdrage. Toegetreden leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag aan te bieden aan de raad van bestuur.

Art 8. Onverminderd Art 7 kunnen eveneens Belgische politieofficieren die een andere door het Federal Bureau of Investigation georganiseerde cursus voor leidinggevenden hebben gevolgd, alsook de verbindingsofficieren van de FBI verbonden aan de ambassade in België, evenals aile buitenlandse politieambtenaren die dezelfde opleiding hebben gevolgd en die professioneel geaccrediteerd zijn in België op eenvoudig mondeling verzoek aan een lid van de raad van bestuur vragen om als toetredend lid te worden aanvaard.

TiTEL IV.  Bijdragen

Art. 9. De leden betalen een gelijke jaarlijkse bijdrage van maximaal 100 Euro. Het bedrag wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Toetredende leden zijn vrijgesteld van deze bijdrage.

TITELV. Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Elk lid beschikt over één stem. De toetredende leden mogen de algemene vergadering bijwonen, doch zijn niet stemgerechtigd, Elk lid mag hoogstens één lid vertegenwoordigen op de algemene vergadering. De beslissingen van de algemene vergadering worden, behoudens afwijkende statutaire of wettelijke bepalingen, genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. fle stemming gebeurt bij handopsteking tenzij minstens vijf van de aanwezige leden verzoeken om een geheime stemming.

Art. 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a) de wijziging der statuten;

b) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

c) de goedkeuring van rekeningen en begrotingen;

d) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

e) het aannemen en de uitsluiting van leden;

f) desgevallend, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

g) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

I) alle gevallen waarin de wet een besluit van de algemene vergadering vereist;

j) de huishoudelijke reglementen worden opgesteld en gewijzigd door de Algemene Vergadering.

Art. 12. De jaarlijkse algemene vergadering heeft plaats in de loop van het tweede trimester. Naast de

jaarlijkse algemene vergadering kunnen door de voorzitter van de raad van bestuur te allen tijde algemene

vergaderingen bijeengeroepen worden.

º%

r

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De voorzitter van de raad van bestuur is daartoe verplicht wanneer minstens 1/3 van de leden dit met een aangetekend schrijven aanvragen.

Art. 13. Oproepingen tot de algemene vergadering dienen schriftelijk te gebeuren, tenminste acht dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van een derde van de leden. Aile leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Art, 14. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd, Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard dat ter inzage zal zijn van de leden. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en warden gegeven aan elke belanghebbende.

TITEL VI. - Raad van bestuur

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie bestuurders. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen voor de duur van 5 jaar. De bestuurders zijn herbenoembaar. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 16, Vertegenwoordiging:

a) De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn [eden. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor onverschillig welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

b) Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door een gewone meerderheid van bestuurders die gezamenlijk handelen.

c) De raad kan gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art. 17. Dagelijks bestuur

a) De raad van bestuur kan onder zijn leden één of meer personen met het dagelijks bestuur belasten en hen machtigen om in deze zaken, hetzij afzonderlijk, hetzij gezamenlijk, door hun handtekening de vereniging te verbinden.

b) Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

c) In afwijking van artikel 13bis VZW-wet kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van twee bestuurders beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen die verband houden met vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 1.500 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet wanneer ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

d) Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Art. 18. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. Het vermogen van de vereniging, ingeval zij wordt ontbonden, moet tot een belangen loze doelstelling worden aangewend en dient bv. te worden overgedragen aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen als deze of aan een vereniging die projecten steunt ter ontplooiing van minderbedeeiden,

T1TEL VII. - Diverse bepalingen

" Art. 19. Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste dienstjaar aanvangen op de datum waarop de statuten in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad verschijnen en eindigen op 31 december van het jaar volgend op de publicatie in die bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 20, De interne communicatie gebeurt in één der officiële landstalen of het Engels.

Art. 21. Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld krachtens de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (meermaals gewijzigd).

Getekend,

MdD 2.2

Luik B - Vervolg

Amauts Rudy (bij volmacht), Beneux Philippe (was getekend), Berliere Yves (verontschuldigd zonder volmacht), Callebaut Dirk (was getekend), Carton Carlo (bij volmacht), De Block Simon (verontschuldigd zonder volmacht), De Landsheer Jurgen (was getekend), Duchi Joos (was getekend), Gauquie Sabien (was getekend), Goegebuer Frank (was getekend), Janssen Patrick (was getekend), Lauwers Daniël (bij volmacht), Lepage Christian (verontschuldigd zonder volmacht), Luypaert Geert (was getekend), Rabijns Kurt (was getekend), Rulot Charles (verontschuldigd zonder volmacht), Sabbe Donald (verontschuldigd zonder volmacht), Saim Frederic (afwezig), Van Gaever Chris (was getekend), Van Thielen Paul (bij volmacht), Verstraete Dirk (was getekend), Verstraete Sabine (verontschuldigd zonder volmacht), Verté Dany (was getekend), Vervaenen Marc (bij volmacht), Veyt Herbert (bij volmacht).

Met de bijzondere algemene vergadering van 18 december 2013, rechtsgeldig samengesteld, werd:

- kwijting verleend aan en beslist tot ontslag als bestuurder en voorzitter; Joos DUCHT, ° Kuume op 14-021960, Herfstlaan 22, 8434 Westende;

- kwijting verleend aan en beslist tot ontslag als bestuurder en secretaris: Dany VERTE, * Blankenberge op 13-03-1955, Kraaienhof 12, 8200 Brugge;

- kwijting verleend aan en beslist tot ontslag als bestuurder en penningmeester: Frank GOEGEBUER, ° Brugge op 04-07-1951, Schouwvegersstraat 24, 8000 Brugge;

' - kwijting verleend aan en beslist tot ontslag ais bestuurder: Marc VAN LAERE, ° Geraardsbergen op 15-011956, Trapstraat 17, 9500 Geraardsbergen;

- kwijting verleend aan en beslist tot ontslag als bestuurder: Dirk CALLEBAUT, ° Kassel (BRD) op 10-101961 , Pieter De Bruynestraat 19, 9300 Aalst;

- beslist tot benoeming als bestuurder en voorzitter: Jurgen DE LANDSHEER, ° Aalst op 08-09-1977, Mottedries 27/A, 9450 Heldergem;

- beslist tot benoeming als bestuurder en secretaris: Dirk VERSTRAETE, ° Etterbeek op 16-07-1971 , Adriaanstraat 29, 3090 Overijse;

- beslist tot benoeming ais bestuurder en penningsmeester: Dirk CALLEBAUT, ° Kassel (BRD) op 10-101961 , Pieter De Bruynestraat 19, 9300 Aalst;

- beslist tot benoeming ais bestuurder: Geert LUYPAERT, ° Dendermonde op 13-02-1968, Lievehereboomstraat 12/A, 3720 Kortessem;

- beslist tot benoeming ais bestuurder: Chris VAN GAEVER, ° Lokeren op 15-10-1969, Trieststraat 144, 9960 Assenede.

p

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FBI - NATIONAL ACADEMY ASSOCIATES - EUROPEAN…

Adresse
ZANDSTRAAT 148 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande