FEDERATIE ALUMINIUM CONSTRUCTEURS, AFGEKORT : F.A.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATIE ALUMINIUM CONSTRUCTEURS, AFGEKORT : F.A.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 891.787.811

Publication

11/02/2013
ÿþC. MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. Van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Neaergeiegd ter griffie ven 08 rechtbank van koóp,handei Brugge -- . : - mg te e " ~ . ¬ ~~

op 3 JAN. 2813

Griffie Ce orrff7ar

Ondernemingsnr : 0891.787,811

Benaming

(voluit) : FEDERATIE ALUMINIUM CONSTRUCTE

(verkort) : F.A.C.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Rozenlaan 36, 8460 Oudenburg

Onderwerp akte : Wijziging statuten - wijziging boekjaar - (her)benoeming bestuurders

Uittreksel uit het verslag van de algemene ledenvergadering gehouden op 18 oktober 2012.

STATUTENWIJZIGING

De vergadering is akkoord met de lagervermelde wijzigingen en aldus worden de statuten goedgekeurd.

1. Aanpassing van artikel 2 van de statuten aan nieuwe wetgeving (zetelverplaatsing is voortaan eerr. statutenwijziging en kan niet langer beslist worden door het bestuursorgaan).

Nieuw artikel 2

De vereniging is gevestigd te 8460 Oudenburg, Rozenlaan 36 in het gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetelvestiging wordt bepaald bij beslissing van de Algemene Vergadering volgens de vereisten geldend voor een statutenwijziging en kan door dezelfde instantie verplaatst warden naar het om het even welke andere plaats in België.

2. Aanpassing van artikel 6 van de statuten aan nieuwe wetgeving (statuten dienen voortaan een maximumbedrag aan lidgeld te voorzien).

Nieuw artikel 6

Alle leden (effectieve en toegetreden) betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, welke door de Raad van', Bestuur wordt vastgesteld, en welke niet hoger mag zijn dan EUR *. Deze lidmaatschapsbijdrage is niet', terugvorderbaar door de leden noch door de erfgenamen of rechthebbenden.

3. Schrapping van artikel 7.3. van de statuten (ingevolge nieuwe wetgeving dient ledenlijst/register niet langer op de griffie neergelegd te worden).

Nieuw artikel 7

7.1, De volheid van het lidmaatschap komt toe aan de effectieve leden. Het weze uitdrukkelijk opgemerkt dat enkel zij deelnemen aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Enkel zij zijn drager van alle wettelijke en statutaire rechten en plichten verbonden aan de rechtspersoon van de vereniging. Enkel zij hebben onder meer zit-, spreek-, en stemrecht op de Algemene Vergadering, en het investigatie- en inzagerecht.

7.2. Wie als effectief lid van de vereniging wil worden aanvaard, dient zich schriftelijk kandidaat te stellen bij de Raad van Bestuur, De aanvaarding als effectief lid gebeurt discretionair door de leden van de Raad van Bestuur. Het lidmaatschap wordt bekrachtigd op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

7.3..

MOI? 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

7.4. Elk effectief lid kan op ieder ogenblik uit de vereniging treden door bij aangetekende brief zijn ontslag aan te bieden aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur,

Het effectief lid dat ontslag neemt, moet een opzegtermijn van 3 maanden in acht nemen; de opzegtermijn begint te lopen vanaf de 1ste van de maand volgend op de maand waarin het ontslag wordt gegeven. Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijke of statutaire minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Het lidmaatschap eindigt eveneens bij :

-Een rechtspersoon: wanneer deze ophoudt te bestaan (ontbinding, faillissement, fusie,.._).

-Een natuurlijke persoon; bij diens overlijden, onbekwaamverklaring of onder voorlopige bewindstelling

-In geval van niet-betaling van de ledenbijdrage, 1 maand na verzending van een ingebrekestelling tot

inregelstelling verstuurd per aangetekende brief.

-Het niet meer voldoen aan de inhoudelijke voorwaarden om effectief lid te worden in de V.Z.W., 1 maand

na verzending van een ingebrekestelling tot inregelstelling verstuurd per aangetekende brief.

7.5. Een lid wordt uitgesloten indien het de belangen of de faam van de vereniging schaadt en / of het, na op schriftelijke wijze behoorlijk te zijn aangemaand door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, zijn verplichtingen zoals beschreven In de statuten en het huishoudelijk reglement, niet nakomt.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering uitgesproken worden. Deze zal in een geheime stemming met een meerderheid van twee derde van de aanwezigen beslissen, na het betrokken lid te hebben gehoord. Tegen een beslissing tot uitsluiting staat geen verhaal open.

De Raad van Bestuur kan, in afwachting van een beslissing van de Algemene Vergadering, de leden schorsen die zich zouden hebben schuldig gemaakt aan handelingen in strijd met de statuten.

7.6. Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden effectief lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze mogen geen opgave, verantwoording van rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen. Evenmin kunnen zij de vereniging laten ontbinden.

4, Aanpassing van artikel 10 van de statuten door schrapping van punt 8 (restbevoegdheid voor het nemen van beslissingen ligt bij raad van bestuur en niet bij algemene vergadering).

Nieuw artikel 10

De Algemene vergadering is bevoegd over :

1.de wijzigingen aan de statuten van de vereniging;

2.de benoeming en het afzetten van de bestuurders;

3.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

4.het opstellen van een kwaliteitsreglement inzake de kwaliteit van metalen ramen, deuren, gevels, enz.;

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6.de uitsluiting van leden;

7.de kwijting aan de bestuurders en voorkomend de commissaris (sen).

5. Aanpassing van artikel 19 alinea 2 van de statuten door schrapping van het systeem van coöptatie (niet toegestaan in de rechtsvorm van een VZW).

Nieuw artikel 19

Het mandaat van de bestuurders eindigt door :

-Het verstrijken van termijn.

-Ontslag.

-Ontzetting door de Algemene Vergadering.

-Bij een rechtspersoon, wanneer deze ophoudt te bestaan (ontbinding, faillissement, fusie,...).

-Bij een natuurlijke persoon: bij diens overlijden, onbekwaamverklaring of onder voorlopige bewindstelling,

ln voornoemde gevallen of ingeval van langdurige afwezigheid dient de Algemene Vergadering in vervanging te voorzien. De door de Algemene Vergadering verkozen plaatsvervanger beëindigt het mandaat van de vervangen bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

6. Aanpassing van artikel 21 alinea 2 van de statuten (verhoging van de individuele vertegenwoordigingsbevoegdheid tot een bedrag van EUR 5.000 en schrapping van laatste zin met het oog op verduidelijking).

7. Aanpassing van artikel 21 alinea 3 van de statuten (volledige bevoegdheidsdelegatie door raad van bestuur is niet mogelijk).

Nieuw artikel 21

De Raad van Bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. Zij heeft de meest ruime bevoegdheid over alles wat de vereniging aanbelangt en dat niet door de wet of door onderhavige statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden. Zo onder meer stelt de raad van bestuur het intern of huishoudelijk reglement op waaraan aile leden zich dienen te houden.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met dien verstande dat de vereniging rechtsgeldig verbonden wordt door de voorzitter , de secretaris of de penningmeester alleen optredend enkel voor zover de aangegane verbintenis niet (5.000,00 ¬ ) vijfduizend euro te boven gaat. Voor aangelegenheden boven dat bedrag dienen twee bestuurders de verbintenis aan te gaan.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk delegeren aan één of meer van zijn leden (afgevaardigd bestuurder) of aan een derde (directeur), Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

8. Aanpassing van artikel 29 van de statuten door wijziging van het boekjaar om het boekjaar te laten aanvangen op 1 juli van een kalenderjaar en te laten eindigen op 30 juni van het daaropvolgend kalenderjaar.

Nieuw artikel 29

Het boekjaar van de vereniging loopt van 9 juli tot 30 juni van het volgend kalenderjaar, datum waarop de rekeningen worden afgesloten, Elk jaar op 30 juni, worden de rekeningen van het vorige dienstjaar afgesloten en wordt de begroting opgemaakt van het volgend dienstjaar. Beiden worden onderworpen aan respectievelijk de goedkeuring der eerstvolgende algemene vergadering der effectieve leden.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26nonies V&S-wet,

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

9. Beslissing tot verlenging van het boekjaar ingegaan op 1 januari 2012 tot 30 juni 2013. (HER)BENOEMING BESTUURDERS

De vergadering beslist met unanimiteit en met afzonderlijke schriftelijke stem om volgende bestuurders te herbenoemen:

-Etienne Clinquart, wonende te 3191 Hever, Stationsstraat 19;

-Frank Van Geertruyen, wonende te 9230 Wetteren, Vantegemstraat 39;

-Philip Van Daele, wonende te 9070 Heusden, Mareldongen 7;

-Peter Lootens, wonende te 9620 Zottegem, Industrielaan 11;

-Andy Coninx, wonende te 3950 Bochoit, Kerkhofstraat 22;

-Rita Sprangers, wonende te 2390 Malle, Industrieweg 18.

De vergadering beslist met unanimiteit en met afzonderlijke schriftelijke stem om volgende bestuurder te benoemen: Mark Vorsselmans, wonende te 2990 Wuustwezel, Tereik 37.

Hun mandaten gaan in op 18 oktober 2012 en zullen eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2015. Zij zullen niet bezoldigd warden voor de uitoefening van hun mandaat. Alle bestuurders verklaren het mandaat te aanvaarden.

i

Luik B - Vervolg

De benoemden stellen hun Raad van Bestuur als volgt voor;

Voorzitter, Etienne Clinquart;

Ondervoorzitter, Frank Van Geertruyen;

Penningmeester, Philip Van Daele;

Secretaris, Peter Lootens.

MOD 2,2

Philip Van Daele

Penningmeester

Tegelijk hiermee neergelegd: de gecoordineerde statuten d.d. 25 oktober 2012.

Vdor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FEDERATIE ALUMINIUM CONSTRUCTEURS, AFGEKORT …

Adresse
ROZENLAAN 36 8460 OUDENBURG

Code postal : 8460
Localité : OUDENBURG
Commune : OUDENBURG
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande