FEDERATIE CENTRA BASISEDUCATIE, AFGEKORT : FEDERATIE CBE

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATIE CENTRA BASISEDUCATIE, AFGEKORT : FEDERATIE CBE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.458.141

Publication

28/05/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de ale ter griffie

estr-geiegeliontvangen op

: " 9 MEI 2014

ter griffie vance.Mgderiandstalige

Mtank van kriánphandel Brusscl

11111M1111111

Onderhemingsnr : 0478.458.141

Benaming

(voluit): Federatie Centra Basiseducatie

(verkort}

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Priemstraat 53 bus 221, 1000 Brussel

Onderwerp akte: Wijziging van statuten

, STATUTEN

De Algemene Vergadering besliste de statuten als volgt te wijzigen:

HOOFDSTUK I : NAAM - ZETEL  DOEL

; Artikel 'L

, De vereniging draagt de naam; Federatie Centra voor Basiseducatie, vereniging zonder winstoogmerk. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming Federatie CBE vzw te gebruiken.

Artikel 2..

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Marcel Broodthaersplein 8 bus 6, 1060 Brussel, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3.

' De vereniging heeft tot doel

1. de algemene inhoudelijke en organisatorische belangen te bewaken en te behartigen van de sector basiseducatie,

2 de belangen van de centrumbesturen als werkgevers te bewaken en te behartigen

" De vereniging zal de doelstelling realiseren in voortdurend overleg met de leden en door middel van activiteiten die behoren tot de sfeer van belangenbehartiging, inclusief de beleidsadvisering.De vereniging treedt ten aanzien van verschillende overheden en instanties op als vertegenwoordiger van de aangesloten Centra voor Basiseducatie,

De vereniging kan alle middelen aanwenden en alle activiteiten ontplooien die de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bevorderen. Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom houden of er het gebruik van hebben.

Miket 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il LEDEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt en moet minstens 3/4de van het aantal erkende en gesubsidieerde Centra voor Basiseducatie bedragen.

Artikel 6.

Tot de vereniging kan als lid toetreden elke rechtspersoon die als Centrum voor Basiseducatie erkend en gesubsidieerd is door de Vlaamse Gemeenschap, Elk aangesloten Centrum voor Basiseducatie kan daarnaast één natuurlijke persoon voordragen die als natuurlijk persoon tot de vereniging toetreedt. Het genoemde lid is hetzij personeelslid, hetzij lid van het bestuur van het voordragende Centrum, De aanvaarding van nieuwe leden behoort tot de autonome bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die de toelating of weigering niet moet motiveren.

Het aangaan van het lidmaatschap van de vereniging sluit de aanvaarding in van de statuten, van het huishoudelijk reglement en van de regels van democratie en de verdragen van de Verenigde Nattes en van Europe over de rechten van de mens. De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Artikel 7.

De rechtspersonen-leden zijn toi een jaarlijkse bijdrage verplicht waarvan de criteria voor de berekening worden vastgesteld door de Algemene Vergadering en die voor het jaar X niet meer mag bedragen dan 5% van de voor het schooljaar X-1  X van overheidswege toegekende werkingsmiddelen . De natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging zijn vrijgesteld van het betalen van een bijdrage.

Artikel 8.

§1. Het staat de leden vrij om op elk tijdstip uit de vereniging ontslag te nam en Dit ontslag moet per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur meegedeeld worden. Wordt geacht ontslagnemend te zijn, het lid dat in gebreke blijft zijn bijdrage te betalen, binnen de maand na de herinnering die hem per aangetekend schrijven werd toegezonden.

§2. Voor de rechtspersonen die lid zijn van de vereniging, eindigt het lidmaatschap van rechtswege bij verlies van de erkenning of de subsidiëring als Centrum voor Basiseducatie.

Voor de natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging eindigt het lidmaatschap van rechtswege:

" wanneer het Centrum voor Basiseducatie waardoor ze als lid van de vereniging zijn voorgedragen niet langer lid is van de vereniging.

" wanneer ze niet langer behoren tot het personeel of het bestuur van het Centrum voor Basiseducatie waardoor ze als lid van de vereniging zijn voorgedragen

.wanneer het Centrum voor Basiseducatie waardoor ze als lid van de vereniging zijn voorgedragen, een ander natuurlijk persoon als lid voordraagt.

Artikel 9.

Onverminderd de bepalingen uit artikel 8, kan de uitsluiting van een lid slechts gebeuren onder de voorwaarden, zoals bepaald door de wet van 27 juni 1921, en zoals gewijzigd door de wet 2 mei 2002, betreffende de vereniging zonder winstgevend doel, verder vzw-wetgeving genoemd, en nadat het lid gehoord werd, Een ontslagnemend of uitgesloten lid heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kan niet de teruggave eisen van betaalde bijdragen of een gedane inbreng vorderen.

HOOFDSTUK III : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die bestaat uit de rechtspersonen die tot de vereniging zijn toegetreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11.

De Raad van Bestuur duidt buiten zijn leden een voorzitter aan. Die wordt hetzij gekozen buiten de leden van de vereniging, hetzij gekozen onder de natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging,

De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden een penningmeester aan,

Artikel 12.

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of 2 bestuurders. Dit gebeurt schriftelijk of per e-mail, één week voor de geplande bijeenkomst. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door een lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig indien ten minste de helft van de leden aanwezig is, Wanneer men niet geldig kan vergaderen, mag de Raad van Bestuur voor een tweede vergadering met dezelfde agenda werden samengeroepen. Over deze agenda zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezigen. Elk lid heeft recht op één stem, De voorzitter neemt aan de Raad van Bestuur deel met raadgevende stem, De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. In geval van staking van stemmen wordt een afkoelingsperiode ingelast, waarna er over de voorliggende kwestie een nieuwe stemming volgt. De Raad van Bestuur beslist over de duur van de afkoelingsperiode. Als er ook over de duur van de afkoelingsperiode geen beslissing kan worden genomen, beslist de voorzitter of zijn vervanger over die duur.

Artikel 13,

§1 De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de de vzw-wetgeving, en door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke akte,

§ 2. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan de voorzitter, aan één of meerdere van de bestuurders of aan personeelsleden van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan ten aile tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur.

Bestuurders of personeelsleden die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

HOOFDSTUK IV : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14,

De Algemene Vergadering heeft volgende bevoegdheden:

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

4. het uitsluiten van de leden;

5, het goedkeuren van het huishoudelijke reglement van de vereniging;

6, het bepalen van de criteria voor de berekening van het lidgeld;

7, het ontbinden van de vereniging;

8. het goedkeuren van de meerjarenplannen, de jaarplanning en het jaarverslag.

9. kwijting verlenen aan de bestuurders

De wijziging van de statuten gebeurt conform de bepalingen van de vzw-wetgeving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur per gewoon schrijven of per e-mail telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.De oproepingsbrief of email wordt verzonden ten minste acht dagen voorafgaand aan de vergadering. De Algemene Vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

Ze moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting en het beleid van de bestuurders. De Raad van Bestuur is tevens verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen als minstens één vijfde van de leden het vraagt. in dit geval dient de Raad van Bestuur binnen de maand gevolg te geven aan dit verzoek,

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij diens afwezigheid door een ander lid van de Raad van Bestuur, De wijze van aanduiding van een ad-hoc voorzitter bij afwezigheid van de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Artikel 16.

Elk lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 17.

De agenda wordt samengesteld door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door een lid - minimum 2 weken voor de vergadering van de Raad van Bestuur - moet ook op de agenda worden geplaatst.

Artikel 18.

De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen wanneer er een meerderheid van leden effectief aanwezig of bij volmacht is vertegenwoordigd. De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij meerderheid der uitgebrachte stemmen behalve in de gevallen waarin de vzw-wetgeving het anders voorziet en in gevallen bepaald door het huishoudelijk reglement. In geval van staking van stemmen wordt een afkoelingsperiode ingelast, waarna er over de voorliggende kwestie een nieuwe stemming volgt. De Algemene Vergadering beslist over de duur van de afkoelingsperiode. Als er ook over de duur van de afkoelingsperiode geen beslissing kan worden genomen, beslist de voorzitter of zijn vervanger over die duur.

HOOFDSTUK V: BEGROTING EN REKENINGEN,

Artikel 19,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

HOOFDSTUK VI ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 20,

De ontbinding van de vereniging en de vereffening verlopen volgens de bepalingen van de vzw-wetgeving.

Artikel 21.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meerdere organisaties die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreven.

HOOFDSTUK VII SLOTBEPALINGEN,

Artikel 22. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, wordt verwezen naar de bepalingen van de vzw-wetgeving en naar het huishoudelijk reglement.

aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Algemene Vergadering, gehouden te Brussel op 10 februari 2010.

MOD 2,2

Luik B - vervolg

ibè.Zilfdé-V-erdide-ring-Verl'eérit ontslag aan alLe Bestuurders en stelt de'VelgendéïéChtSPerionen als bestuurders aan:

Centrum voor 13asiseducatie Antwerpen vzw, Vredestraat 93, 2600 BERCHEM

Centrum voor Basiseducatie Kempen vzw, Otterstraat 109 bus 1, 2300 TURNHOUT

Centrum voor Basiseducatie Open School vzw, Leopoldstraat 52, 2800 MECHELEN

Centrum voor Basiseducatie Open School vzw, Erasme Ruelensvest 127, 3001 LEUVEN

Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde vzw, Nieuwstraat 5, 1830 MACHELEN

; Centrum voor Basiseducatie Brussel vzw, Marccistraat 16, 1000 BRUSSEL

Centrum voor Basiseducatie Limburg Midden-Noord vzw, Paul Nicoulaan 29 bus 4 3630 MAASMECHELEN

Centrum voor Basiseducatie Limburg-Zuid vzw, Ursulinenstraat 7, 3800 SINT-TRUIDEN

Centrum voor Basiseducatie Leerpunt Waas & Dender vzw, Emiel Van Winckellaan 23, 9200 DENDERMONDE

Centrum voor Basiseducatie Zuid-Oost-Vlaanderen vzw, Bert Van Hoorickstraat 19, 9300 AALST

vzw Centrum voor Basiseducatie Leerpunt Gent ivleetjesland Leiel and, Kolveniersgang 133, 9000 GENT

Centrum voor Basiseducatie Kortrijk-Roeselare vzw, Sint-Elooisdreef 56A, 8500 KORTRIJK

Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek vzw, Collaert Mansionstraat 24, 8000 BRUGGE

De Raad van Oestuur duidt als voorzitter aan:

Jan Van Gompel, Bruulstraat 34 3360 Bierbeek, geboren op 05/06/1957

De Raad van E3estuur duidt als afgevaardig bestuurder aan:

Steven Van den Eynde, Kleine Nieuwedijkstraat 77 2800 Mechelen, geboren op 15/05/1975

Jan Van Gomel, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

04/03/2013
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

Voor-behoude

aan hei

Belgisc Staatsbl<

NEERG~:.LEGD

19. 02, 2013

; .. ._KoRTR;,I1.

Ondernemingsar : 0478.458.141

Benaming

(voluit) : Federatie Centra Basiseducatie

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Elooisdreef 56, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Wijziging van statuten

STATUTEN

De Algemene Vergadering besliste de statuten als volgt te wijzigen:

HOOFDSTUK l : NAAM - ZETEL  DOEL

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam: Federatie Centra voor Basiseducatie, vereniging zonder winstoogmerk, De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming Federatie CBE vzw te gebruiken.

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Priemstraat 53 bus 221, 1000 Brussel in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3,

De vereniging heeft tot doel

1. de algemene inhoudelijke en organisatorische belangen te bewaken en te behartigen van de sector basiseducatie.

2 de belangen van de centrumbesturen ais werkgevers te bewaken en te behartigen

De vereniging zal de doelstelling realiseren in voortdurend overleg met de leden en door middel van activiteiten die behoren tot de sfeer van belangenbehartiging, inclusief de beleidsadvisering.De vereniging treedt ten aanzien van verschillende overheden en instanties op als vertegenwoordiger van de aangesloten Centra voor Basiseducatie,

De vereniging kan alle middelen aanwenden en alle activiteiten ontplooien die de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bevorderen. Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom houden of er het gebruik van hebben.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il: LEDEN

i



1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto " Naam er, hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(n)n(en) bcvocgd de vereniging, stichting of organisme ten aaivicn van derden te vertegenwoordigen ,

Verso " Nahm en hmndlekeninc

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5..

Het aantal leden is onbeperkt en moet minstens 314de van het aantal erkende en gesubsidieerde Centra voor Basiseducatie bedragen.

Artikel 6.

Tot de vereniging kan als lid toetreden elke rechtspersoon die ais Centrum voor Basiseducatie erkend en gesubsidieerd is door de Vlaamse Gemeenschap. Eik aangesloten Centrum voor Basiseducatie kan daarnaast één natuurlijke persoon voordragen die als natuurlijk persoon tot de vereniging toetreedt. Het genoemde lid is hetzij personeelslid, hetzij lid van het bestuur van het voordragende Centrum. De aanvaarding van nieuwe leden behoort tot de autonome bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die de toelating of weigering niet moet motiveren.

Het aangaan van het lidmaatschap van de vereniging sluit de aanvaarding in van de statuten, van het huishoudelijk reglement en van de regels van democratie en de verdragen van de Verenigde Naties en van Europa over de rechten van de mens. De leden zuilen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen,

Artikel 7,

De rechtspersonen-leden zijn tot een jaarlijkse bijdrage verplicht waarvan de criteria voor de berekening worden vastgesteld door de Algemene Vergadering en die voor het jaar X niet meer mag bedragen dan 5% van de voor het schooljaar X-1  X van overheidswege toegekende werkingsmiddelen . De natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging zijn vrijgesteld van het betalen van een bijdrage.

Artikel 8.

§1. Het staat de leden vrij om op elk tijdstip uit de vereniging ontslag te nemen- Dit ontslag moet per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur meegedeeld worden. Wordt geacht ontslagnemend te zijn, het lid dat in gebreke blijft zijn bijdrage te betalen, binnen de maand na de herinnering die hem per aangetekend schrijven werd toegezonden.

§2. Voor de rechtspersonen die lid zijn van de vereniging, eindigt het lidmaatschap van rechtswege bij verlies . van de erkenning of de subsidiëring als Centrum voor Basiseducatie.

§3. Voor de natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging eindigt het lidmaatschap van rechtswege:

" wanneer het Centrum voor Basiseducatie waardoor ze als tid van de vereniging zijn voorgedragen niet langer lid is van de vereniging.

" wanneer ze niet langer behoren tot het personeel of het bestuur van het Centrum voor Basiseducatie waardoor ze als lid van de vereniging zijn voorgedragen

" wanneer het Centrum voor Basiseducatie waardoor ze als lid van de vereniging zijn voorgedragen, een ander natuurlijk persoon als lid voordraagt.

Artikel 9.

Onverminderd de bepalingen uit artikel 8, kan de uitsluiting van een lid slechts gebeuren onder de voorwaarden, zoals bepaald door de wet van 27 juni 1921, en zoals gewijzigd door de wet 2 mei 2002, betreffende de vereniging zonder winstgevend doel, verder vzw-wetgeving genoemd, en nadat het lid gehoord werd. Een ontslagnemend of uitgesloten lid heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kan niet de teruggave eisen van betaalde bijdragen of een gedane inbreng vorderen.

HOOFDSTUK 111: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die bestaat uit de rechtspersonen die tot de vereniging zijn toegetreden,

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 11.

De Raad van Bestuur duidt buiten zijn leden een voorzitter aan. Die wordt hetzij gekozen buiten de leden van de vereniging, hetzij gekozen onder de natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging.

De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden een penningmeester aan.

Artikel 12.

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of 2 bestuurders. Dit gebeurt schriftelijk of per e-mail, één week voor de geplande bijeenkomst. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door een lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig indien ten minste de helft van de leden aanwezig is. Wanneer men niet geldig kan vergaderen, mag de Raad van Bestuur voor een tweede vergadering met dezelfde agenda worden samengeroepen. Over deze agenda zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezigen. Elk lid heeft recht op één stem. De voorzitter neemt aan de Raad van Bestuur deel met raadgevende stem. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen, In geval van staking van stemmen wordt een afkoelingsperiode ingelast, waarna er over de voorliggende kwestie een nieuwe stemming volgt. De Raad van Bestuur beslist over de duur van de afkoelingsperiode. Ais er ook over de duur van de afkoelingsperiode geen beslissing kan worden genomen, beslist de voorzitter of zijn vervanger over die duur.

Artikel 13.

§1 De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de de vzw-wetgeving, en door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke akte.

§ 2. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan de voorzitter, aan één of meerdere van de bestuurders of aan personeelsleden van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur.

Bestuurders of personeelsleden die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

HOOFDSTUK IV : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14.

De Algemene Vergadering heeft volgende bevoegdheden:

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

4. het uitsluiten van de leden;

5. het goedkeuren van het huishoudelijke reglement van de vereniging;

B. het bepalen van de criteria voor de berekening van het lidgeld;

7. het ontbinden van de vereniging;

8. het goedkeuren van de meerjarenplannen, de jaarplanning en het jaarverslag.

9. kwijting verlenen aan de bestuurders

De wijziging van de statuten gebeurt conform de bepalingen van de vzw-wetgeving.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mpp 2.2

Artikel 15.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur per gewoon schrijven of per e-mail telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.De oproepingsbrief of email wordt verzonden ten minste acht dagen voorafgaand aan de vergadering. De Algemene Vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

Ze moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting en het beleid van de bestuurders. De Raad van Bestuur is tevens verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen als minstens één vijfde van de leden het vraagt. In dit geval dient de Raad van Bestuur binnen de maand gevolg te geven aan dit verzoek.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij diens afwezigheid door een ander lid van de Raad van Bestuur. De wijze van aanduiding van een ad-hoc voorzitter bij afwezigheid van de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Artikel 16.

Elk lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 17.

De agenda wordt samengesteld door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door een lid - minimum 2 weken voor de vergadering van de Raad van Bestuur - moet ook op de agenda worden geplaatst.

Artikel 18.

De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen wanneer er een meerderheid van leden effectief aanwezig of bij volmacht is vertegenwoordigd, De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij meerderheid der uitgebrachte stemmen behalve in de gevallen waarin de vzw-wetgeving het anders voorziet en in gevallen bepaald door het huishoudelijk reglement. In geval van staking van stemmen wordt een afkoelingsperiode ingelast, waarna er over de voorliggende kwestie een nieuwe stemming volgt. De Algemene Vergadering beslist over de duur van de afkoelingsperiode. Als er ook over de duur van de afkoelingsperiode geen beslissing kan worden genomen, beslist de voorzitter of zijn vervanger over die duur.

HOOFDSTUK V : BEGROTING EN REKENINGEN.

Artikel 19.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

HOOFDSTUK VI : ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 20.

De ontbinding van de vereniging en de vereffening verlopen volgens de bepalingen van de vzw-wetgeving.

Artikel 21.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meerdere organisaties die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreven.

HOOFDSTUK VII SLOTBEPALINGEN.

Artikel 22. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, wordt verwezen naar de bepalingen van de vzw-wetgeving en naar het huishoudelijk reglement.

aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Algemene Vergadering, gehouden te Brussel op 10 februari 2010.

r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

A"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vcrvolg

Dezelfde vergadering verleent ontslag aan alle Bestuurders en stelt de volgende rechtspersonen als bestuurders aan:

Centrum voor Basiseducatie Antwerpen vzw, Vredestraat 93, 2600 BERGHEM

Centrum voor Basiseducatie Kempen vzw, Offerstraat 109 bus 1, 2300 TURNHOUT

Centrum voor Basiseducatie Open School vzw, Leopoldstraat 52, 2800 MECHELEN

Centrum voor Basiseducatie Open School vzw, Erasme Ruelensvest 127, 3001 LEUVEN

Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde vzw, Nieuwstraat 5,1830 MACHELEN

Centrum voor Basiseducatie Brussel vzw, Marcgstraat 16, 1000 BRUSSEL

Centrum voor Basiseducatie Limburg Midden-Noord vzw, Paul Nicoulaan 29 bus 4 3630 MAASMECHELEN

Centrum voor Basiseducatie Limburg-Zuid vzw, Ursulinenstraat 7, 3800 SINT-TRUIDEN

Centrum voor Basiseducatie Leerpunt Waas & Dender vzw, Emiel Van Winckellaan 23, 9200 DENDERMONDE

Centrum voor Basiseducatie Zuid-Oost-Vlaanderen vzw, Bert Van Hoorickstraat 19, 9300 AALST

vzw Centrum voor Basiseducatie Leerpunt Gent Meetjesland Leieland, Kolveniersgang 133, 9000 GENT

Centrum voor Basiseducatie Kortrijk-Roeselare vzw, Sint-Elooisdreef 56A, 8500 KORTRIJK

Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek vzw, Colbert Mansionstraat 24, 8000 BRUGGE

De Raad van Bestuur duidt als voorzitter aan:

Jan Van Gompel, Bruulstraat 34 3360 Bierbeek, geboren op 05/06/1957

De Raad van Bestuur duidt als afgevaardig bestuurder aan:

Steven Van den Eynde, Kleine Nieuwedijkstraat 77 2800 Mechelen, geboren op 15/05/1975

Jan Van Gompel, voorzitter

Op de iaatstc b17 van Luik B vcrrnelderi Recty î4aarn u hoedanigheid van de in4trunicnturendc notaris, hct?ij van de perso(a)n(cn) bevoegd de verer4ing, sticliling of organisme len aanzien van derden te verlegenwoordigen

Verso : Naani en handtc.hcrang

Coordonnées
FEDERATIE CENTRA BASISEDUCATIE, AFGEKORT : F…

Adresse
SINT-ELOOISDREEF 56 A 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande