FENT

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : FENT
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 507.925.058

Publication

08/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Rechtsvorm en benaming

De vennootschap neemt de vorm aan van een vennootschap onder firma.

De vennootschap bestaat onder de benaming  FenT .

In alle akten, facturen en stukken wordt die naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vennootschap onder firma of de afkorting  V.O.F. , .gevolgd door de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap, het ondernemingsnummer, het woord  rechtspersonenregister of de afkorting  RPR , gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8810 Lichtervelde, Kleine Kauwentijnestraat 11.

Hij kan zonder wijziging van de statuten naar om het even welke plaats in België worden overgebracht bij gewoon

besluit van het bestuur. Dit besluit moet worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Het bestuur mag in België en in het buitenland administratieve en bedrijfszetels, bijkantoren,

opslagplaatsen en agentschappen oprichten.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening of voor rekening van derden zowel in België als het

buitenland:

Handel in planten, alsmede aan- en verkoop van alle benodigdheden voor bloemisterij.

Het opslaan van levende bloemen en planten alsook het kweken ervan in serres en het logistiek bewaren van

bloemen en planten in frigo s.

Conditioneren en verpakken van bloemen en planten alsmede de erbij horende dienstverleningen.

Markt- en straathandel in voedings- en genotsmiddelen en in bloemen en planten.

Handel in planten, alsmede aan- en verkoop van alle benodigdheden voor bloemisterij.

Het jaar tweeduizend en vijfien, op drie januari, om negentien uur, te Lichtervelde  Kleine Kauwentijnestraat 11, zijn verschenen

De heer Callens Francky, geboren op 27 juni 1969 (N.N. 69.06.27-237.56), wonende te 8850 Ardooie, Roeselaarsestraat 38. Mevrouw Baekeland Tania, geboren op 16 september 1975, (N.N. 75.09.16-076.15), wonende te 8800 Roeselare, Albrecht Rodenbachstraat 41.

Er wordt overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vennootschap onder firma, waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL I RECHTSVORM BENAMING ZETEL DOEL DUUR

STATUTEN

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : FenT

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Kl.Kauwentijnestraat 11

*15300356*

Luik B

8810

België

0507925058

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Lichtervelde

Griffie

Neergelegd

06-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Het ter beschikking stellen aan derden van lokalen, materiaal en personeel.

Verhuring van diverse materialen.

Het huren en verhuren en het ter beschikking stellen in gelijk welke vorm aan de ondernemingen en verenigingen van materialen en installaties in verband met de bovenstaande sectoren.

Organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches, recepties, enz.

De organisatie van allerhande evenementen en amusement/recreatie zoals bv. feesten, bruiloften, seminaries, recepties, lunches, degustaties, discobar, karaoke en allerlei klank-geluid en lichtspelen, culinaire manifestaties, theater, poppenkast, alsmede de verhuur van alle materialen daarmee verband houdend en dit alles in de meest ruime zin van het woord

Verhuur en exploitatie van eigen of geleased niet-residentieel onroerend goed, exclusief terreinen.

Het uitbaten van een hoeve voor kortstondige verblijven.

Verschaffen van accommodaties voor kortstondig verblijf.

Het uitbaten van een bed en breakfast, aanbieden van gastenkamers, het verzorgen van de ontvangst, ontbijt van klanten, in de meest uitgebreide zin.

Het uitbaten van een horecazaak; Het aanbieden van dranken voor, in het algemeen consumptie ter plaatse, eventueel in combinatie met enerlei vorm van amusement.

Eetgelegenheden met beperkte bediening

De uitbating van horecazaken, als daar zijn: café en cultuurcafé, taverne, brasserie, koffiehuis, tearoom, buffet, restaurant, hotel, pension, dansgelegenheden, en alles wat verband houdt met eet- en drankgelegenheden en met de horecasector.

De uitbating van een traiteurdienst en de bereiding, de verkoop, het opdienen en het verschaffen van warme of koude maaltijden, van snacks en van verkoop klare gerechten.

Uitbating en verhuren van sauna-complex, van ontspannings- en relaxatieruimte, en andere activiteiten in verband met recreatie.

Het uitbaten van een fitnesscenter, wellnesscenter en schoonheidsinstituut. Alsook het verhuur van de toestellen. De aan- en verkoop, het verhuren van rollend materieel.

De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in  t kort tussenpersoon in de handel.

De aan- en verkoop, groot- en kleinhandel, handelsbemiddeling, in- en uitvoer, huur en verhuur, ontwerp en fabricatie, vervaardigen, reinigen, onderhoud en herstelling van alle soorten stoffen, leder  en textielwaren, witgoed, bovenkleding, lingerie, strand- en badkleding, ceremoniekleding, beroepskleding, sportkleding, breigoed, bontwerk, schoeisel, kousen, fantasiejuwelen, uurwerken en alle mogelijke kledingaccessoires en modeartikelen en dit zowel voor dames, heren en kinderen.

Optreden in eigen naam, voor derden of als tussenpersoon voor import, export, handel en trading van alle consumptiegoederen, halffabricaten en grondstoffen.

Het optreden als tussenpersoon in de handel door bemiddeling en vertegenwoordiging, evenals alle activiteiten in verband met trading, met betrekking tot gelijk welke goederen en/of diensten, onder hun meest verscheiden vormen.

Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen, verenigingen zonder winstoogmerk, groepspraktijken, zelfstandigen, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van organisatie, administratie, management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

Arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiders en werknemers.

Managementactiviteiten van holdings: het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal en andere.

Het optreden als tussenpersoon in de handel door bemiddeling en vertegenwoordiging, evenals alle activiteiten in verband met trading, met betrekking tot gelijk welke goederen en/of diensten, onder hun meest verscheiden vormen.

Consultancy, bijstand en begeleiding hetzij rechtstreeks, hetzij in onderaanneming, van personen en bedrijven betreffende public relations, public affaires, externe en interne communicatie, persrelaties, marketing en publiciteit, en dit alles in de breedst mogelijke zin.

De productie, het opstellen, de redactie, het drukken, de verdeling, het uitgeven, het verspreiden en promoten van publicaties, documenten en informatiedragers betreffende de onderwerpen vervat in het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van onroerend vermogen, alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aankoop, de verkoop, het ter beschikking stellen, de bouw, verbouwingen, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkavelingen en, in het algemeen het productief maken van onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten.

De vennootschap is eveneens gerechtigd alle commerciële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen te doen die rechtsreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten of die verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken;

De vennootschap kan door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussenkomst of afspraak, deelnemen in alle andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen zonder onderscheid, ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht worden, wier maatschappelijk voorwerp gelijk is, verwant of analoog aan het hare of waarvan de deelname of samenwerking kan bijdragen tot verwezenlijking van het doel;

De vennootschap kan ten gunste van vennootschappen borgstellen of aval verlenen, optreden als agent of

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Voorgaande opsomming is aanwijzend en niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze dan ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk voorwerp.

De vennootschap kan alle om het even welke verrichtingen uitvoeren nodig of nuttig voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële-, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vennootschap mag zich borg stellen voor en waarborgen verlenen ten gunste van derden. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in het binnen- als in het buitenland, op alle wijzen die zij het best geschikt zal achten. De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken en allerhande roerende waarden, daaronder begrepen, de aankoop, de verkoop, arbitrage van dergelijke waarden. Bovendien kan zij functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550,00 Q').

Het is vertegenwoordigd door honderd aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen en onderschreven door:

Callens Francky, voornoemd 9.275,00 Q' (50 aandelen van 185,50 Q')

Baekeland Tania, voornoemd 9.275,00 Q' (50 aandelen van 185,50 Q')

Artikel 6: Vennoten

Alle oprichters zijn vennoten en alle aandelen in de vennootschap zijn gelijk. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel.

Iedere vennoot handelt afzonderlijk in naam van de vennootschap, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder dit tot een maximum van 10.000,00 Q' (m.a.w. moet er voor de bedragen boven de 10.000,00 Q' gezamenlijk worden opgetreden). Ieder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Artikel 7: Overdracht aandelen

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Zij blijft voortbestaan onder de overblijvende vennoten en de door alle overblijvende vennoten met unanimiteit goedgekeurde erfgenamen van de overleden vennoot. Indien deze goedkeuring niet wordt gegeven binnen een termijn van dertig kalenderdagen na de datum van overlijden van de overleden vennoot, wordt de goedkeuring geacht geweigerd te zijn.

Worden de erfgenamen van de overleden vennoot niet goedgekeurd door alle overblijvende vennoten, dan zullen de vennoten die de erfgenamen van de overleden vennoot hebben geweigerd, verplicht zijn om de aandelen van de overleden vennoot aan te kopen tegen de prijs zoals vastgesteld overeenkomstig onderhavige statuten. De andere vennoten mogen, indien zij zulks verlangen, aan deze koop deelnemen. De verdeling zal dan geschieden a rato van het aantal aandelen dat elke vennoot bezit. De vennoten die zich niet verzetten, kunnen evenwel een kleiner aantal aandelen dan gezegd pro rata overnemen.

De prijs welke de niet-goedgekeurde erfgenamen ontvangen voor de aandelen van de overleden vennoot, wordt in onderling overleg met de overblijvende vennoten bepaald. Komen zij niet tot overeenstemming, dan geldt de prijs zoals die door de jaarvergadering, zoals voorzien in onderhavige statuten, werd bepaald. Indien de jaarvergadering voorafgaand aan de overdracht niet tot een effectieve prijsvaststelling is overgegaan dan wordt de prijs vastgesteld door één deskundige, lid van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten of van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren. Deze deskundige wordt, behoudens indien deze wordt aangesteld in gemeen overleg tussen de erfgenamen van de overleden vennoot en de overblijvende vennoten binnen een termijn van vijftien kalenderdagen na de weigering, aangesteld door het bestuursorgaan binnen de dertig kalenderdagen na de weigering. Indien het bestuursorgaan niet tot een beslissing kan komen, wordt voornoemde deskundige, op eenvoudig verzoekschrift van de meest gerede partij, aangesteld door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel tot welker rechtsgebied de vennootschap behoort. De deskundige zal de prijs bepalen binnen de dertig kalenderdagen na zijn aanstelling. De kosten van de deskundige verbonden aan de aanstelling ervan zullen door de erfgenamen en de overblijvende vennoten worden gedragen in verhouding tot hun aandelenbezit.

TITEL III  BESTUUR  CONTROLE

Artikel 4: Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Behoudens een rechterlijke beslissing, kan zij niet worden ontbonden dan door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vorm en de regels gesteld voor een wijziging van de statuten. TITEL II - KAPITAAL VERTEGENWOORDIGING AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 8: Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer vennoten, zaakvoerder-vennoot genoemd. Wanneer meerdere zaakvoerders worden benoemd, dan treden deze op in college. De vennoten die als zaakvoerders optreden oefenen hun mandaat kosteloos uit, onverminderd het recht van de vennoten op de toekenning van een vergoeding voor kosten en vacaties, en van hun wedde voor de geleverde beroepsprestaties.

Artikel 9: Controle

Ingeval geen commissaris benoemd werd, heeft iedere vennoot afzonderlijk alle onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap. Elke vennoot kan zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een externe accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant meegedeeld aan de vennootschap.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10: Werking

De algemene vergadering groepeert alle vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen.

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van juni om 20u. Indien die dag een wettelijke feestdag

is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De vergadering wordt gehouden in de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 11: Bijeenroeping

De zaakvoerder roept de gewone algemene vergaderingen en de buitengewone algemene vergaderingen bijeen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, behalve wanneer de bestemmeling

het bestuursorgaan ervan uitdrukkelijk en schriftelijk vrijstelt, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en

eventuele commissaris ten minste 15 kalenderdagen vóór de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag,

uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen

met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de

andere personen, die erom verzoeken.

De vervulling van deze formaliteiten is evenwel niet vereist, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met

éénparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten.

De vennoten hebben stemrecht in verhouding tot hun gerechtigheid.

TITEL V - BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 12: Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Artikel 13: Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de balans, de resultatenrekening en zijn bijlagen. Deze zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden onderworpen.

Artikel 14: Verslag

Behoudens onder de voorwaarden gesteld door het Wetboek van vennootschappen, stelt het bestuursorgaan een jaarverslag op, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. De jaarlijkse algemene vergadering hoort in voorkomend geval het verslag van de zaakvoerder en commissaris(sen) en doet uitspraak over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na de goedkeuring van de jaarrekening doet de algemene vergadering uitspraak over de kwijting van de zaakvoerders en, in voorkomend geval, de commissaris(sen).

TITEL VI - UITKERING VAN DE WINST

Artikel 15: Uitkering winst

De nettowinst volgens de resultatenrekening zal als volgt bestemd worden:

- vijf procent aan de wettelijke reserve, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt;

- op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering over de bestemming die aan het overige

deel van de winst zal worden gegeven met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften.

De dividenden zijn betaalbaar op de door het bestuur vastgestelde plaatsen en tijdstippen.

TITEL VII - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 16: Vereffenaar(s)

Ingeval van ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt eveneens hun

bevoegdheden en hun vergoedingen.

Zolang de vereffenaars niet zullen aangeduid zijn, is de zaakvoerder van rechtswege belast met de vereffening.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de voorzitter van de bevoegde

rechtbank van koophandel is bekrachtigd of gehomologeerd.

De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de macht van de zaakvoerder.

TITEL VII  DIVERSE OVERGANGSBEPALINGEN

De oprichters nemen vervolgens volgende beslissingen:

1. Het eerste maatschappelijk boekjaar gaat in op datum 3 januari 2015 en eindigt op 31 december 2016.

2. De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar 2017.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

3. De oprichters verklaren dat zij alle verbintenissen en overeenkomsten door een van hen aangegaan in naam van de vennootschap en vooraleer deze rechtspersoonlijkheid verkreeg, voor rekening van de vennootschap overnemen en dit vanaf 1 januari 2014. Deze overname heeft slechts uitwerking vanaf het verkrijgen door onderhavige vennootschap van rechtspersoonlijkheid.

Zij verklaren en erkennen dat deze verbintenissen en overeenkomsten op de hoogte te zijn en verlenen aan de zaakvoerders alle nodige machten om alle formaliteiten te vervullen en alle akten te tekenen die noodzakelijk zouden blijken voor het op zich nemen door de vennootschap van deze verbintenissen en overeenkomsten.

4. De oprichters benoemen met éénparigheid van stemmen als niet-statutaire zaakvoerders voor onbepaalde tijd,

De heer Callens Francky, voornoemd.

Mevrouw Baekeland Tania, voornoemd.

en die verklaren de hun verleende opdrachten te aanvaarden.

De zaakvoerders zullen pas hun taken kunnen waarnemen na neerlegging van de stukken van de vennootschap

op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

5. De oprichters beslissen met éénparigheid van stemmen de zaakvoerders te bekleden met alle machten noodzakelijk voor de uitvoering van onderhavige oprichting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Dhr. Callens Francky Mevr. Baekeland Tania

Oprichter Oprichter

Coordonnées
FENT

Adresse
KL.KAUWENTIJNESTRAAT 11 8810 LICHTERVELDE

Code postal : 8810
Localité : LICHTERVELDE
Commune : LICHTERVELDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande