FILET PUR

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : FILET PUR
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 534.423.676

Publication

15/05/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13302896*

Neergelegd

13-05-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0534423676

Benaming (voluit): Filet Pur

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 412

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Ten jare tweeduizend dertien, op acht mei.

Voor ons, Meester Annelies HIMPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke maatschap

 Eric HIMPE  Annelies HIMPE, Geassocieerde Notarissen met zetel te Ieper.

ZIJN VERSCHENEN:

1. De Heer VAN ESSCHE Joost Achiel Marie, geboren te Tielt op zestien september duizend negenhonderdzesenzestig, nationaal nummer 660916-449-35, wonende te 8760 Meulebeke, Hulstboomstraat 6, en zijn echtgenote,

2. Mevrouw AMEYE Annemie Rosa Jozefa, geboren te Izegem op drie januari duizend negenhonderdachtenzestig, nationaal nummer 680103-366-09, wonende te 8760 Meulebeke, Hulstboomstraat 6.

3. De naamloze vennootschap  VAN ESSCHE, AMEYE & CO , waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 412, ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder nummer 0452.814.707, bevoegde Rechtbank van Koophandel te Kortrijk, en met B.T.W.-nummer BE 0452.814.707.

Alhier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 27 van de statuten door haar gedelegeerd bestuurder, de Heer Joost Van Essche, voornoemd, herbenoemd tot bestuurder ingevolge beslissing van de algemene vergadering en tot gedelegeerd bestuurder ingevolge beslissing van de raad van bestuur, beide gehouden op vijf oktober tweeduizend en elf, samen gepubliceerd in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van negen november tweeduizend en elf onder nummer 11169007.

Die een vennootschap hebben opgericht met volgende statuten:

1) RECHTSVORM: Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

2) NAAM:  Filet Pur

3) ZETEL: 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 412

4) DOEL: De vennootschap heeft tot doel:

- het uitbaten van een slagerij en delicatessenwinkel

- een vennootschap voor de verkoop van al dan niet bereide gerechten en voedingswaren

- een vennootschap voor de organisatie van feestmaaltijden, barbecues en andere bijeenkomsten en

verkoop van aanverwante producten daarvoor

- het bereiden van vlees en bereide vleeswaren, charcuterie

- het uitbaten van alle eet- en drankgelegenheden

- het bereiden van en handel in, de aankoop en verkoop van allerlei klaargemaakte gerechten om mee

te nemen

- een vennootschap voor traiteurdiensten

- een vennootschap voor ambulante handel in voedingswaren, bereide schotels en drank

- het uitbaten van een landbouwbedrijf in de ruime zin, zowel landbouw, akkerbouw, als veeteelt

- alle handel in landbouwproducten en dieren en meer in het algemeen in voedingswaren en inzake

hulp- en nevenproducten dienstig voor de landbouwsector

- productie van hulp- en nevenproducten voor de landbouwsector

- adviserende- en dienstverlenende activiteiten betrekking hebbend op de landbouwsector in de ruime

zin, rechtstreeks en onrechtstreeks.

- Het verwerven van participaties in vennootschappen en het uitoefenen van maatschappelijke functies

in vennootschappen. Het verwerven van belangen op een andere wijze in vennootschappen of

handelsverenigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag alle burgerlijke-, handels-, nijverheids, financiële, roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel of die eenvoudig nuttig of bevorderlijk zijn voor de verwezenlijking van dit doel. Zij mag onder meer onroerende goederen verwerven, (ver)bouwen, opschikken, uitrusten, doch alleen met het oog op beheer en valorisatie en dus niet met het oog op verkoop of wederverkoop; zij mag echter onroerende goederen vervreemden met het oog op wederbelegging en opbrengst; zij mag beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden; zij mag belangen nemen door middel van inbreng, aankoop van maatschappelijke rechten of op een andere wijze, in om het even welke onderneming of vennootschap.

De vennootschap mag bestuurs- en vereffenaarsmandaten uitoefenen in vennootschappen.

Zij mag tevens onroerende en roerende goederen verwerven met het oog op terbeschikkingstelling ervan aan derden, ongeacht de juridische vorm van deze terbeschikkingstelling. De vennootschap mag persoonlijke en zakelijke zekerheden stellen ten behoeve van derden mits rekening te houden met de bepalingen van het vennootschapsrecht. De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, doch met uitzondering van alle activiteiten waartoe de vennootschap toelating of erkenning behoeft vanwege de commissie voor bank- en financiewezen. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in artikel drie, ten eerste en ten tweede van de Wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd eenennegentig. De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Voormelde opsomming is niet limitatief en louter exemplatief.

5) MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL : Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt driehonderdvijftienduizend twintig euro (315.020 EUR). Het is verdeeld in één en dertigduizend vijfhonderd en twee (31.502) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen. De comparanten verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is onderschreven en dit als volgt:

1. Inbreng in geld

1. Door de Heer Joost Van Essche, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van één/één en dertigduizend vijfhonderd en tweede (1/31.502de) van het kapitaal en waarvan hij tien euro (¬ 10,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng wordt hem één (1) aandeel toegekend. Dit aandeel is volledig volstort.

2. Door Mevrouw Annemie Ameye, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van één/één en dertigduizend vijfhonderd en tweede (1/31.502de) van het kapitaal en waarvan zij tien euro (¬ 10,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng wordt haar één (1) aandeel toegekend. Dit aandeel is volledig volstort.

Ondergetekende notaris bevestigt dat in overeen-stemming met artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen een bedrag, groot twintig euro (¬ 20,00) vóór de oprichting van de vennootschap gedeponeerd werd bij storting op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij Belfius Bank, en dit op zicht van een attest van deponering van deze gelden afgeleverd door voormelde bank op acht mei tweeduizend dertien.

2. Inbreng in natura.

Door de naamloze vennootschap  Van Essche, Ameye & Co , voornoemd, vertegenwoordigd als voormeld, worden de volgende roerende goederen ingebracht, vormende een bedrijfstak met als activiteit de exploitatie van een slagerij en delicatessenwinkel, uitgebaat op naam van de inbrenger te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 412, met als ondernemingsnummer 0452.814.707, op basis van een toestand afgesloten per één april tweeduizend en dertien :

Activabestanddelen :

- Personeel : pro memorie

- Overeenkomst betaalterminal : pro memorie

- Immateriële vaste activa : 73.910,00 EUR

- Materiële vaste activa : 127.090,00 EUR

- Financiële vaste activa : 2.500,00 EUR

- Voorrad : 182.860,94 EUR

Totaal activa : 386.360,94 EUR

Passivabestanddelen :

- Leasingschulden : -4.440,24 EUR

Totaal passiva : -4.440,24 EUR

Nettowaarde van de inbreng : 381.920,70 EUR

Verslag van de bedrijfsrevisor :

De comparanten verklaren dat zij kennis hebben genomen van het verslag van de bedrijfsrevisor, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin , vertegenwoordigd door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

aansprakelijkheid  Piet Dujardin , vertegenwoordigd door de Heer Piet Dujardin, kantoor houdende te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, opgemaakt in toepassing van artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen, op datum van zeven mei tweeduizend en dertien, waarvan de conclusies luiden als volgt :  Ingevolge het ingestelde onderzoek bij de oprichting met inbreng in natura van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FILET PUR kan ik besluiten dat:

1. De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der

Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichter van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal en de fractiewaarde van de door de vennootschap uit te geven aandelen, te verhogen met een vergoeding in rekening courant.

2. De beschrijving van de inbreng aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid voldoet.

Ik dien een principieel voorbehoud te formuleren nopens het bestaan van een uitwinningsrisico op de handelszaak naar aanleiding van een negatief netto bedrijfskapitaal per 1 april 2013 ten belope van 115.618,65 EUR.

Bovendien dien ik een voorbehoud te formuleren nopens het bestaan van een uitwinningsrisico op de handelszaak naar aanleiding van de hangende geschillen waarin de inbrenger verwikkeld is ten belope van afgerond 154.757,67 EUR.

Aangezien voorbeschreven inschrijvingen op de handelszaak niet opgeheven worden, dien ik een voorbehoud te formuleren nopens een mogelijks uitwinningsrisico op de vennootschap ten belope van 354.487,74 EUR. Verder dien ik een principieel voorbehoud te formuleren nopens de waarde van de voorraad handelsgoederen, ad 182.860,94 EUR, gezien ik mijn opdracht pas na inbrengdatum heb verkregen en dus niet aanwezig was bij de fysische inventaris, doch rekening houdende met de aard van de activiteiten, lijkt de inbrengwaarde m.i. bedrijfseconomisch aanvaardbaar.

Op datum van onderhavig verslag werd het akkoord vanwege NV E.B.-Lease, inzake de overdracht van de leasingovereenkomst naar de vennootschap, nog niet ontvangen. Bijgevolg blijft de inbrenger hoofdelijk aansprakelijk voor de nog openstaande schuld in kapitaal op inbrengdatum van de betreffende leasing ten belope van 4.440,24 EUR.

Het attest van het ontvangkantoor der directe belastingen, het ontvangkantoor BTW en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid werden op datum van onderhavig verslag nog niet bekomen. Bijgevolg wordt en blijft de overnemer hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele schulden van de overlater inzake directe belastingen, BTW en RSZ, tot op datum van melding aan de bevoegde ontvangkantoren van onderhavige inbreng.

3. De methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en de waarden waartoe de methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, verhoogd met een vergoeding in lopende rekening, zodat de inbreng niet overgewaardeerd is.

4. De als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura van voormelde bedrijfstak, bestaat uit 31.500 aandelen zonder nominale waarde van de nieuw op te richten vennootschap, te verhogen met een schuldvordering in lopende rekening met een totaal saldo ten belope van 66.920,70 EUR.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarvoor dit verslag werd opgesteld.

Bijzonder verslag van de oprichter :

In toepassing van artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen heeft voormelde inbreng in natura het voorwerp uitgemaakt van een bijzonder verslag van de oprichters gedagtekend op vijftien april tweeduizend en dertien.

Dit verslag zal samen met voormeld verslag van de bedrijfsrevisor ter griffie van de rechtbank van koophandel worden neergelegd overeenkomstig artikel 75 van het Wetboek van Vennootschappen.

Algemene voorwaarden van de inbreng in natura.

1. De vennootschap bekomt de volle eigendom en het volle genot van de ingebrachte bedrijfstak vanaf heden, mits er te rekenen vanaf heden alle lasten, voorheffingen en belastingen over gevraagd of te laten vragen te betalen en te vergoeden.

2. De inbrenger verklaart dat de ingebrachte bedrijfstak hem in volle eigendom toebehoort, hij er volledig vrij over kan beschikken en niet het voorwerp uitmaken van enige beslaglegging of inpandgeving.

3. De activa- en passivabestanddelen werden geïnventariseerd op één april tweeduizend dertien. De vennootschap zal de activa- en passivabestanddelen overnemen zoals ze op gezegde datum bestonden. De verrichtingen na deze datum uitgevoerd zijn voor rekening van de vennootschap (in voor- of nadeel).

4. Enkel de voorschreven activa- en passiva-bestanddelen van de bedrijfstak van de inbrenger maken deel uit van de inbreng in natura. De inbrenger zal alle niet voorschreven activabestanddelen van zijn handelszaak voor eigen rekening houden en zal instaan voor de vereffening van de niet voorschreven schulden tegenover derden.

5. De inbreng gebeurt met toepassing van artikel 11 en 18, §3 van het Wetboek der Belasting over de Toegevoegde Waarde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Vergelding voor de inbreng in natuur.

Aan de inbreng gedaan door de naamloze vennootschap  Van Essche, Ameye & Co , voornoemd, vertegenwoordigd als voormeld, wordt door de comparanten een globale waarde toegekend van driehonderd een en tachtigduizend negenhonderd twintig euro zeventig cent (¬ 381.920,70), die wordt vergoed door toekenning aan de naamloze vennootschap  Van Essche, Ameye & Co , voornoemd, vertegenwoordigd als voormeld, die aanvaardt, van een en dertigduizend vijfhonderd (31.500) volledig volstorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen, met een totale waarde van driehonderd vijftienduizend euro (¬ 315.000,00) en een vergoeding in rekening-courant bij de alhier opgerichte vennootschap ten bedrage van zes en zestigduizend negenhonderd twintig euro zeventig cent (¬ 66.920,70).

6) DUUR: De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

7) BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. Indien de vennootschap slechts uit één vennoot bestaat en er geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerders zijn enkel bevoegd om met unanimiteit van stemmen een aanvraag te doen om toegelaten te worden tot de procedure van gerechtelijke reorganisatie zoals voorzien in de Wet Continuïteit Ondernemingen van dertig januari tweeduizend en negen.

Twee gezamenlijk optredende zaakvoerders vertegenwoordigen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

8) BEPALINGEN BETREFFENDE :

a) Het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst: Het batig saldo, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. De algemene vergadering beslist vrij over de aanwending van het saldo. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan : het totale bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden. Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten: 1° het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding. 2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

b) de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo: Na delging van al de schulden en lasten en van de kosten van vereffening, dient het netto-actief eerst tot de terugbetaling van het uitgedrukte kapitaal aan de maatschappelijke aandelen. Indien de aandelen niet alle in dezelfde verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars alvorens tot de terugbetaling over te gaan, rekening houden met dit verschil van toestand en de gelijkheid van al de maatschappelijke aandelen herstellen, hetzij door aanvullende fondseninvorderingen ten laste van de aandelen die in onvoldoende mate werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in het voordeel van de aandelen die voor een hoger bedrag worden volgestort.

Het beschikbare saldo wordt in gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

9) BEGIN EN EINDE VAN HET BOEKJAAR: Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één april en eindigt op eenendertig maart van ieder daarop volgend jaar. Het eerste boekjaar zal eindigen op eenendertig maart tweeduizend veertien.

10) a) JAARVERGADERING VAN DE AANDEELHOUDERS : De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste woensdag van de maand september om achttien uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De gewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de

Luik B - Vervolg

vennootschap of in een andere plaats aangewezen in de oproeping. De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in tweeduizend veertien.

b) VOORWAARDEN VOOR TOELATING: Een aanwezigheidslijst met opgave van de naam en de voornaam of de maatschappelijke benaming van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, moet door iedere aandeelhouder of lasthebber ondertekend worden vooraleer tot de vergadering toegelaten te worden.

c) VOORWAARDEN VOOR DE UITOEFENING VAN HET STEMRECHT : Elk aandeel geeft recht op één

stem. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het

stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Benoeming niet-statutaire zaakvoerders.

Onmiddellijk hierna zijn de oprichters samengekomen in een algemene vergadering en hebben zij met

éénparigheid van stemmen beslist te benoemen tot niet-statutaire zaakvoerders van de vennootschap voor

onbepaalde duur :

1/ de naamloze vennootschap  Van Essche, Ameye & Co , voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger de

Heer Joost Van Essche, voornoemd;

2/ Mevrouw Annemie Ameye, voornoemd;

3/ de Heer VAN ESSCHE Lorenz Jonas, geboren te Izegem op zestien januari duizend

negenhonderdvierennegentig, nationaal nummer 940116-249-88, ongehuwd, wonende te 8760 Meulebeke,

Hulstboomstraat 6,

die allen verklaren hun mandaat te aanvaarden.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte-oprichting

- bijzonder verslag van de oprichter betreffende de inbreng in natura

- verslag van de bedrijfsrevisor betreffende de inbreng in natura

Geassocieerd Notaris Annelies Himpe te Ieper

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

22/01/2016 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
FILET PUR

Adresse
KORTRIJKSTRAAT 412 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande