FINDEV

Société en commandite simple


Dénomination : FINDEV
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 839.695.544

Publication

10/10/2011
ÿþ ;: , Maa 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1!1

" iiisasoz

Ondernemingsnr : 2 3 5. b J s, S r Benaming

(voluit) : FINDEV

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap Zetel : 8470 Gistel, Moerestraat 90 Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit de onderhandse akte van 24 september 2011 blijkt dat een gewone commanditaire vennootschap werd opgericht tussen de hiernagenoemde vennoten:

De Heer Defreyne Vincent Roger Andries, geboren te Oostende op 04 december 1980 en wonende te 8470 Gistel, Moerestraat 90, die zal optreden als de beherende vennoot

De Heer Defreyne Jean-Luc, geboren te Oostende op 15 april 1955 en wonende te 8400 Oostende, Kapucijnenstraat 4, die zal optreden als stille vennoot.

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8470 Gistel; Moerestraat 90.

Hij mag naar ieder ander adres in België binnen het Nederlands taalgebied af in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad worden overgebracht, bij beslissing van de zaakvoerder(s).

iedere verandering van zetel wordt door de zaakvoerder(s) in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. De vennootschap kan, bij beslissing van de zaakvoerder(s), bedrijfszetels, verkoopspunten, bijkantoren en agentschappen oprichten en dit zowel in België als in het buitenland.

Doel

De vennootschap heeft tot doel:

I. VOOR EIGEN REKENING

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle

verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht,...), zoals de huurfinanciering van onroerend goed aan derden, het

aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen,

prospecteren en uitbaten van onroerend goed, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerend goed betreffende de inrichting en uitrusting van onroerend goed, alsmede alle handelingen die rechtsstreeks of onrechtsstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van onroerend goed te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerend en onroerend goed.

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerend goed en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, opties, futures, warrants, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emottenten. - Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm, het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin, aile handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk zijn voorbehouden aan depositobanken,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Niedergelego ter grime ret.lor rok,

rechtbarttt van koophan deI Brugge  afdeiing. te Ocstensàe

lp 28 S

Griffie0e greffer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kap italisatieondememingen.

Il. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

- Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

- Het verschaffen van hulpmiddelen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met het voorgaand. Deze diensten kunnen worden geleverd krechtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van de opdracht kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elkandere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

- Het samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of nog op te richten rechtspersonen of ondernemingen, het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

- Optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

- Het onderzoek, ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immatriële vaste activa.

III. BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar vennoten en zaakvoerders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenzins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wetten en koninklijke besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich tevens dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar roerende als onroerende goederen in pand of hypotheek te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Behoudens door de rechter en onverminderd de wettelijke bepalingen terzake, kan de vennootschap slechts door de wil der aandeelhouders ontbonden worden bij een besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging der statuten zijn gesteld; tenzij het netto-actief van de vennootschap is gedaald beneden een vierde van het kapitaal, in welk geval de vergadering tot ontbinding kan besluiten als het voorstel terzake goedgekeurd wordt door een vierde van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfduizend euro (¬ 5.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend (1000) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die

ieder één/duizendste (111000) van het kapitaal vertegenwoordigen.

1) De Heer Vincent DEFREYNE, schrijft in op negenhonderd negennegentig (999) aandelen door volstorting van een bedrag van vierduizend negenhonderd vijvennegentig euro (¬ 4.995,00).

2) De Heer Jean-Luc Defreyne, schrijft in op één (1) aandeel door volstorting van een bedrag van vijf euro (¬ 5,00).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Overdracht en overgang van aandelen

GOEDKEURING

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen, op straffe van nietigheid, slechts overgedragen worden onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming van tenminste de helft van de vennoten die tenminste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht voorgenomen wordt.

Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan aan de echtgenoot en aan bloedverwanten in opgaande of dalende lijn van een vennoot.

De beschikkingen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

VOORKOOPRECHT

Indien de overdracht onder levenden of de overgang ingevolge overlijden van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de vennoten overeenkomstig paragraaf `goedkeuring' van dit artikel, dan zullen de zaakvoerder(s), op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of, in geval van overgang ingevolge overlijden, op verzoek van de erfgena(a)m(en) of legataris(sen), de vennoten in algemene vergadering samenroepen teneinde zich over de voorgedragen overdracht te beraden, Het voorstel tot overdracht onder levenden zal aUe voorwaarden en de prijs waartegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

In geval van weigering van de goedkeuring, dienen de vennoten die zich verzet hebben, binnen de drie maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen die zij reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling. De afkoopprijs wordt vastgesteld in gemeen overleg tussen de betrokkenen en bij gebrek aan akkoord door een bedrijfsrevisor of een extern accountant aangesteld in gemeen overleg tussen de betrokkenen en bij gebrek aan akkoord over deze aanstelling door een bedrijfsrevisor of een extern accountant aangesteld  op verzoek van de meest gerede partij  door de voorzitter van de rechtbank van koophandel handelende zoals in kort geding. De bedrijfsrevisor/extern accountant zal de afkoopprijs bepalen in functie van de reële waarde van de aandelen, waarbij rekening gehouden zal worden met alle elementen die de waardering van deze aandelen kunnen beïnvloeden en onder meer met eventuele latente meer- of minwaarden en met de bestaansmogelijkheden en toekomstperspectieven van de vennootschap. De waarde vastgesteld door de bedrijfsrevisor/extern accountant is bindend voor de betrokkenen, zonder mogelijkheid van verzet of beroep. De aandelen die binnen de 3 maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten zouden zijn afgekocht overeenkomstig de alinea die voorafgaat, worden geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die In het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot.

De erfgenamen en rechtverkrijgenden van een overleden vennoot of zaakvoerder zullen nooit gerechtigd zijn, om welke reden ook, de zegels te doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, noch inventaris te doen opmaken van de maatschappelijke goederen en waarden.

Agemene vergadering

De algemene vergadering zat gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand juniom 10.00 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

De eerste jaarvergadering zal doorgaan de laatste zaterdag van de maand juni in 2013.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder.

De oproepingsbrieven voor de jaarlijkse algemene vergaderingen worden vijftien dagen vooraf per ter post aangetekend schrijven aan de vennoten verstuurd, behoudens zo de vennoten de zaakvoerder(s) vrijstellen van het verzenden van deze oproepingsbrieven.

Ieder aandeel geeft recht op één stem, behoudens de dwingende wettelijke beperkingen.

Tenzij andersluidende bepalingen van de wet of van deze statuten, worden de besluiten genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen,

Voor de uitoefening van het stemrecht in de algemene vergadering en voor de uitoefening van alle rechten verbonden aan het aandelenbezit, erkent de vennootschap in principe slechts één eigenaar per aandeel. Eigenaars in onverdeeldheid, vruchtgebruikers en blote eigenaars en alle personen die samen in een aandeel gerechtigd zijn moeten zich door eenzelfde persoon laten vertegenwoordigen.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, zal bij splitsing van de blote eigendom en het vruchtgebruik de door de vruchtgebruikers aangestelde persoon de aandelen vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakoerder(s) word(t)en benoemd door de vennoten voor een tijdsduur door haar vast te stellen.

Bestuursbevoegdheid

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het wetboek van van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamelijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen tot uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamelijk gegeven te worden.

Ve rteg enwoo rdi g hei dsbevoegd h ei d

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Benoeming statutaire zaakvoerder

De Heer Vincent DEFREYNE, wonende te 8470 Gistel, Moerestraat 90, wordt benoemd tot statutair zaakvoerder van de vennootschap. De duurtijd van het mandaat is onbeperkt

Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van ieder boekjaar worden door de zaakvoerder(s) een inventaris en jaarrekening opgesteld,

overeenkomstig de wettelijke voorschriften.

De bruto opbrengst van het boekjaar, na aftrek van de algemene onkosten, de waardecorrecties, de nodige

afschrijvingen en de fiscale voorzieningen, maakt het netto-resultaat uit van het boekjaar.

Ingeval van netto-winst wordt na aftrek van de gebeurlijke overgedragen verliezen, vijf ten honderd

voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve.

Deze voorafneming is niet meer verplicht zodra het reservefonds ééntiende van het kapitaal bedraagt.

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder welke bestemming aan het saldo zal

gegeven worden.

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag van neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op éénendertig december 2012.

Ontbinding en vereffening

De vennootschap wordt niet ontbonden door het uittreden, de ontzetting, het faillissement, het kennelijk onvermogen of de dood van een vennoot.

Bij de ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden, zal haar vereffening door één of meer overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen aan te stellen vereffenaar(s) geschieden. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de

bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de wijze van vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen. De dwingende voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen inzake de vereffening van vennootschappen zullen daarbij moeten nageleefd worden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan van de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Het maatschappelijk vermogen zal eerst dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken.

Het batig saldo zal verdeeld worden onder de vennoten, in evenredigheid met het aantal aandelen dat ze bezitten waarbij aan elk aandeel dezelfde rechten zullen toekomen.

Algemene bepalingen

De vennoten verklaren zich uitdrukkelijk te schikken naar de dwingende bepalingen van de wet. Dienvolgens worden de dwingende bepalingen van de wet van dewelke bij tegenwoordige akte niet is afgeweken, als geacteerd aanzien.

Anderzijds moeten de beschikkingen in deze akte welke zouden strijdig zijn met dwingende wetsbepalingen als onbestaande worden geacht, zonder evenwel de nietigheid van de akte tot gevolg te hebben.

Voor alles wat verband houdt met de uitvoering van de statuten, verklaren de vennoten woonst te kiezen op de zetel van de vennootschap.

Slotbepalingen

Overname verbintenissen

De comparanten verklaren dat de vennootschap, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie alle verbintenis-sen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting op het tijdstip van die neerlegging zijn aangegaan, waaronder ook diegene tot aan die neerlegging aangegaan door de zaakvoerder(s) van de vennootschap aangezien zij alle te aanzien zijn als verricht voor rekening van de vennootschap in oprichting.

Bijzondere volmacht met recht van indeplaatsstelling wordt verleend aan Fiduciaire Geert Claeys, gevestigd te 8400 Oostende, Nieuwpoortsesteenweg 507 evenals aan haar aangestelden en lasthebbers om de vervulling van alle administratieve formaliteiten bij o.a. het ondernemingsloket, sociale secretariaten, sociale verzekeringsfondsen, BTW administratie en belastingsadministratie te verzekeren.

Voor eensluitend uittreksel

Beherend vennoot

Defreyne Vincent

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FINDEV

Adresse
MOERESTRAAT 90 8470 GISTEL

Code postal : 8470
Localité : Moere
Commune : GISTEL
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande