FINISOL

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : FINISOL
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 832.283.754

Publication

06/01/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

111Y~I~lY1lllll III1V " 11003338"

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ITEU 7LiGÜ j z11e -r;

) 3 0 -12

BELGISCH Seqp-

BESTULR

o1ON

DIRE

Griffie

Ondernemings~r~

Benami 8 3 2 2 8 3 7 5 4

(voiuiq : FINISOL

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel : Weibroekstraat 9, 830fl Knokke-Heist

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden :

Mevrouw De Smet Katharina, wonende Weibroekstraat 9, 8304 Knokke-Heist

en

De Heer Poelvoorde Roland, wonende Weibroekstraat 9, 830-f Knokke-Heist

verklaren onder hen een vennootschap onder firma op te richten, waarvan de statuten als volgt worden vastgelegd.

Artikel 1 : Naam

De vennootschap draagt de naam : "FINISOL" VOF

Artikel 2 : Zetel

De maatschappelijke zetel der vennootschap is gevestigd te : Weibroekstraat 9, 830'1 Knokke-Heist.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder, deze zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland :

- het verlenen van advies en verrichten van prestaties inzake administratieve en organisatorische', aangelegenheden, budgetcontrole, algemeen management, managementbegeleiding en -sturing;

- het geven van advies en trainingen;

- het verrichten van diverse bedrijfseconomische en wetenschappelijke studies allerhande;

- de uitbouw en beheer van een vermogen, zowel roerend als onroerend, alsmede alle handelingen die. rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengsten ervan te. bevorderen. Het beheer van roerende en onroerende goederen voor rekening van derden zal slechts geschieden op voorwaarde dat de vennootschap terzake over de vereiste vergunningen en toelatingen beschikt;

- het nemen van participaties in verenigingen, vennootschappen, samenwerkingsverbanden of projecten op gelijk welke wijze met het oog op het renderen van de beschikbare middelen;

- het ter beschikking stellen tegen vergoeding van gebouwen, lokalen, goederen, materieel, rollend materieel, meubelen, producten, informatica en communicatiemedia in het kader van de in haar doel genoemde

" activiteiten;

- het ontwikkelen, in licentie nemen en geven en aan- en verkopen van allerhande prototypes, tekeningen en modellen, fabricageprocédés voor allerhande industrie en ambachten;

- het in leasing geven van onroerende goederen;

- de planning en ontwikkeling van handels-, industriële en commerciële projecten van allerlei aard in binnen-en in buitenland, alsmede het participeren in alle beleggings- en financiële transacties die aan de ontwikkeling: van zulke projecten ten goede komen. De vennootschap kan de uitvoeringen van dergelijke projecten' organiseren, en er ook toezicht op uitoefenen.

De vennootschap kan haar diensten verlenen onder welke vorm ook, aan alle personen, zowel: rechtspersonen als natuurlijke personen, en kan elke hiertoe strekkende transactie of financiële verrichting doen, en zich borg stellen ten overstaan van derden met het oog op verhandelingen voor deze derden.

"

Op de laatste biz. van Luik_B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegc de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Zij zal zelf of door tussenkomst van derden alle mogelijke handelingen van commerciële of financiële aard uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar maatschappelijk doel of de verwezenlijking ervan zouden kunnen vergemakkelijken.

De vennootschap mag overgaan tot het uitgeven van obligatieleningen en vastgoedcertificaten.

De vennootschap kan alle bestuursopdrachten waarnemen en tevens mandaten en funties uitoefenen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatschappelijk doel verband houden of die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan.

De vennootschap kan tevens als vereffenaar worden aangesteld.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap is opgericht voor een duur van vijf jaar, te rekenen vanaf heden. Zij zal telkens stilzwijgend verlengd worden voor een nieuwe termijn van vijf jaar, behoudens, ofwel andersluidende overeenkomst tussen partijen, ofwel het verzoek tot ontbinding van de vennootschap door een der partijen, per aangetekend schrijven aan de tegenpartij gericht, minstens zes maanden voor het verstrijken van een vijfjaarlijkse periode.

Artikel 5 : Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ¬ 1000. Het is verdeeld over honderd (100) gelijke aandelen

die ieder één honderdste (1/100 ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vennoten doen de respectievelijke inbreng van :

Katharina De Smet ¬ 500

Roland Poelvoorde ¬ 500

Artikel 6 : Afstand van rechten

Tot verhogen of vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering, volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten en met inachtneming van de hierna volgende bepalingen.

Behoudens in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, schrijven de vennoten in op de kapitaalsverhoging, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal voor hun aandelen vertegenwoordigd.

Artikel 7 : Aandelen op naam - register

De aandelen zijn steeds op naam :

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin worden aangetekend :

1. de identiteit van elke vennoot en het aantal hem toebehoorde aandelen;

2. de gedane stortingen

3. de overdracht en de overgang van aandelen, gedagtekend en ondertekend door de overgedragen en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende(n) in geval van overgang wegens overlijden.

De overdracht en de overgang van aandelen geldt ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het aandelenregister.

Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dit register inzage nemen.

Artikel 8 : Overdracht van aandelen

Ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, beslist deze vrij tot de overdracht onder de levenden van het geheel of een gedeelte van zijn aandelen.

Overlijdt de enige vennoot dan zijn de beperkingen van de overgang van aandelen zoals in volgende alinea uiteengezet niet van toepassing.

In geval de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid niet overgedragen worden onder de levenden en overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle vennoten.

Deze bepaling is van toepassing zowel op de overdrachten of overgangen in volle eigendom, als op deze in vruchtgebruik of in naakte eigendom, alsmede op de overgang van rechten tengevolge van de toepassing van de regels betreffende de huwgemeenschap van goederen bestaan de tussen een vennoot en zijn echtgenoot of van huwelijksvoorwaarden.

Artikel 9 : Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Op 31 december van ieder jaar zal een uitbatingsrekening opgemaakt worden. Het resultaat van de

vennootschap, na aftrek van de voorafnamen wegens persoonlijke arbeid van de vennoten zal zijn bestemming

krijgen bij beslissing van de algemene vergadering der vennoten, welke zal plaatsgrijpen maximum zes

maanden na het afsluiten van het boekjaar.

Het eerste boekjaar gaat in op 1 januari 2011.

Artikel 10 : Ontbinding van de vennootschap

De vennootschap zal van rechtswege ontbonden worden in volgende gevallen :

1. Op verzoek van een der vennoten, overeenkomstig artikel vier.

lor-oehouden aan het Belgisch Staatsblad -

2. Op verzoek van een der vennoten, wanneer de verliezen van de vennootschap minstens een keer het geïnvesteerd kapitaal belopen.

3. Bij overlijden van een der vennoten, tenzij de overlevende vennoten verkiezen het aandeel van de overledene over te nemen of te laten overnemen door een persoon door hen aan te duiden. In dit geval zal de waarde van het deelbewijs uitgekeerd worden aan de erfgenamen, volgens schatting in gemeen overleg of bij gebrek aan akkoord door een gemeenschappelijk aan te duiden deskundige.

Indien de overblijvende vennoten het aandeel van de overleden wensen over te nemen of te laten overnemen, moet hij de erfgenamen daarvan in kennis stellen per aangetekende brief, te verzenden binnen de veertien dagen nadat hij kennis krijgt van het overlijden.

Artikel 11 : Zegels

In geen geval en onder geen enkel voorwendsel mogen de vennoten, alsook de schuldeisers, erfgenamen en rechthebbbenden van een vennoot, de zegels doen leggen op de goederen en waarden van de ' vennootschap.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 12 : Vereffening

De vereffening van de maatschappij geschiedt door de zorg van de beide vennoten, of in geval van

overlijden, van de overlevende vennoot.

Bij gebrek aan verstandhouding over de wijze van vereffening, zal deze geschieden door een vereffenaar,

aan te duiden door de voorzitter van de bevoegde rechtbank.

Artikel 13 : Beheer

De vennootschap wordt beheerd door een of meer deelnemende zaakvoerders. Aan deze persoon alleen wordt de leiding van de zaken van de vennoten toevertrouwd. Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap en in rechte als eiser of als verweerder. Evenwel met betrekking tot alle handelingen die de vennootschap verbinden voor een bedrag dat de som van overschrijdt ¬ 5.000,00 is de handtekening van alle zaakvoerders vereist. De zaakvoerder of zaakvoerders mogen het dagelijks bestuur van de vennootschap of sommige van hun bevoegdheden overdragen aan elke persoon die zij bekwaam zouden achten.

Worden benoemd tot onbezoldigd zaakvoerder voor de duur van de vennootschap :

Mevrouw Katharina De Smet

De heer Roland Poelvoorde

Artikel 14 : Betwistingen

Alle betwistingen aangaande de uitvoering van onderhavig contract of zijn interpretatie, zullen onderworpen worden aan een scheidsrechter in gemeen akkoord door de partijen aan te duiden, of bij gebrek aan akkoord door de voorzitter van de rechtbank van het gebied, op verzoek van de meest gerede partij. De scheidsrechter

" zal ontslagen zijn van procedure termijnen en formaliteiten en zal soeverein beslissen en zonder verhaal.

Artikel 15 : Verwijzing naar wetgeving

Voor hetgeen niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien verwijzen partijen naar de wetten op

de handelsvennootschappen.

Poelvoorde Roland (zaakvoerder)

Coordonnées
FINISOL

Adresse
WEIBROEKSTRAAT 9 8301 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8301
Localité : Heist-Aan-Zee
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande