FLANDERS BRIDGE CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : FLANDERS BRIDGE CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.759.135

Publication

04/04/2011
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Krommedijk 32, 8301 Knokke - Heist

Onderwerp akte : OPRICHTING

FLANDERS BRIDGE CLUB vzw

Statuten

Ondergetekenden:

.; De Lille,Vredemart,

Monteyne Marc

Melon Willy

Demandt Mathieu (Pierre)

Lievens Guido

Van Driessche Christiaan

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27' juni 1921 en stellen hun statuten als volgt vast:

Hoofdstuk 1: Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1: De vereniging draagt de naam FLANDERS BRIDGE CLUB, vereniging zonder winstoogmerk

Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te :

Krommedijk 32, 8301 Knokke - Heist. Gerechtelijk arrondissement Brugge.

Bij eenvoudige beslissing van het bestuur kan de maatschappelijke zetel van Flanders B.C. overgebracht,

worden naar een andere locatie.

Artikel 3:De vereniging heeft tot doel:

Het Bridgespel te verspreiden door onder meer het inrichten van bijeenkomsten, lessen, speelavonden en, wedstrijden. Het vormen van ploegen om deel te nemen aan competities en toernooien van liga's.

De vereniging zal zich kunnen associëren met andere verenigingen die hetzelfde doel nastreven. Met het oog hierop kan Flanders B.C. roerende en onroerende goederen verwerven of huren, die voor de verwezenlijking van het doel nodig of nuttig zijn.

Artikel 4:De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

°p: 1 8 BAART 2011

De griffier,

Griffie

Ondernemi

Benaming

(voluit) : FLANDERS BRIDGE CLUB

~.-

0.8:34759i35

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

S Hoofdstuk 2: Leden MOD 2.2

Artikel 5:Het aantal leden is onbeperkt, doch mag nooit minder dan 8 bedragen. De ondergetekenden zijn stichtende leden.

Artikel 6: Tot de vereniging kunnen als lid toetreden de personen die hiertoe hun schriftelijke aanvraag

indienen, waarbij zij tevens hun instemming met de statuten en in voorkomend geval met het huishoudelijk reglement bevestigen en door de Raad van bestuur worden aanvaard.

Artikel 7:Elk lid is er toe gehouden een jaarlijkse bijdrage te betalen. Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de bestuursraad in functie van het budget.

Door de leden wordt er geen enkele persoonlijke verplichting aangegaan ingevolge de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8:Het lidmaatschap eindigt door ontslag, overlijden, verlies hoedanigheid of uitsluiting.

Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging op voorwaarde dat men dit ontslag 1 maand vooraf per aangetekend schrijven bekend maakt aan de Raad van Beheer.

De uitsluiting van een lid kan slechts in een geheime zitting door de Algemene Vergadering en met een

meerderheid van 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken en nadat het lid behoorlijk is opgeroepen en bij aanwezigheid gehoord is.

Artikel 9:Uittredende of uitgesloten leden en de rechthebbende van de overleden leden hebben geen aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bedragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen. Een uittredend of een uitgesloten lid kan in

geen geval mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vragen.

Artiket_10:Een lid, een uittredend lid of een uitgesloten lid kan nooit aanspraak maken op het vermogen van

de verenirding. " 4.

"

Hoofdstuk 3: Raad van Bestuur

Artikel 11:De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Het aantal leden van de Raad van Bestuur wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering.

Binnen de Raad van Bestuur wordt er een voorzitter, ondervoorzitter,toemooileider, penningmeester en een secretaris gekozen.

Artikel 12:De Raad ven Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging , zonder bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering bij elke gerechtelijke en buiten gerechtelijke handeling. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten van de vereniging aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur is aldus bevoegd om de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig te verbinden, o.a. voor alle roerende en onroerende rechtshandelingen, kopen en verkopen, lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek verlenen en opheffen, ...

Artikel 13:De raad van Bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde

handelingen en taken overdragen aan één der bestuurders of zelfs aan een ander persoon, lid van de vereniging of niet.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging,

Het mandaad van de bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 14:De Raad van Bestuur duidt één of meer afgevaardigde-bestuurders aan die met het dagelijks bestuur worden belast, Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekenen namens

de vereniging tevens aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van derden, zoals bank, post, vervoermaatschappijen, ....

Voor alle rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van 2 bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging. Is

echter machtiging van de Algemene Vergadering vereist tot het verrichten van de voorgenomen handeling, dan zal hiervan blijk dienen gegeven te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

r~

.;~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15:De Raad van Bestuur wordt samen geroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de Raad van Beheer samengeroepen door de ondervoorzitter.

De vergaderingen van de Raad Van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van beide voorgaande, door de secretaris.

De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig zodra de helft van haar aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Elk lid van de Raad van Bestuur heeft 1 stem. Elke bestuurder mag maximum 1 schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder om hem of haar

op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Bij staking van de stemmen heeft de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger een doorslaggevende rol.

De notulen van de vergadering van de Raad van Bestuur worden gehouden in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging.

Hoofdstuk 4: De Algemene Vergadering

Artikel 16:De Algemene Vergadering is samengesteld uit de bij de vereniging aangesloten leden. De

regelmatig bijeengeroepen Algemene Vergadering vertegenwoordigt af de leden. Haar besluit verbinden dan ook aile leden, ook zij die niet stemmen of tegen stemmen.

De Algemene Vergadering beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de Raad van Bestuur.

Zij kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de Raad van Bestuur overdragen, behoudens wat betreft het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het

goedkeuren van begrotingen en rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Artikel 17:De Algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur samengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist of binnen de maand na het indienen van een schriftelijk verzoek

gericht aan de Raad van Bestuur tot samenroepen van de Algemene Vergadering door 1/5 van de leden van de algemene vergadering.

De Algemene Vergadering moet tenminste 1 maal per jaar worden bijeengeroepen voor de goedkeuring en de begroting. Deze gaat door tijdens de maand oktober

Al de leden moeten minstens 8 dagen voor elke Algemene Vergadering worden opgeroepen door middel van een brief, al dan niet bij fax of elektronisch verstuurd, die de agenda vermeldt.

Artikel 18:De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van beide voorgaande door de secretaris.

De Algemene Vergadering beraadslaagt geldig zodra de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Behoudens wijzigingen van statuten, de ontbinding van de vereniging en de uitsluiting van een lid worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Alle leden beschikken over één stem. Elk lid kan zich op een Algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid voorzien van een

schriftelijke volmacht. Bij staking van de stemmen heeft de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger een doorslaggevende rol.

Telkens het om personen gaat, wordt er bij geheime stemming beslist.

Artikel 19:De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Over onderwerpen die niet op de

agenda voorkomen, kan niet worden gestemd zonder toestemming van 2/3 meerderheid van de Algemene Vergadering.

Elk agendapunt dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste 1/20 van het totaal aantal leden zoals vermeld op laatst ter griffie neergelegde lijst, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 20:Alle leden verbinden er zich toe zich aan de statuten te houden. De Algemene Vergadering kan met 2/3 meerderheid van de stemmen een huiselijk reglement vaststellen.

Artikel 21:De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en warden op de maatschappelijke zetel bijgehouden in een register. Leden en

belanghebbende derden hebben hierin inzagerecht. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hoofdstuk 5: Begroting en rekeningen

Artikel 22:Het verenigingsjaar begint op 1 september en eindigt op 31 augustus van het jaar daarop. Bij

afwijking hiervan start het eerste verenigingsjaar vanaf publicatie van deze statuten in het Belgisch Staatsblad tot 31 augustus 2011.

De Raad van Bestuur moet jaarlijks de rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgende dienstjaar ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorleggen.

Hiertoe houdt de vereniging jaarlijks in de maand december een statutaire vergadering, waarop de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders worden goedgekeurd. De rekeningen en begroting worden ten minsten 8 dagen voor de statutaire vergadering ter kennis gebracht van de Leden, die inzage

kunnen vorderen , doch zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund. De statutaire vergadering ontheft de penningmeester van zijn verantwoordelijkheid.

Artikel 23:Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

Hoofdstuk 6: Ontbinding en vereffening

Artikel 24:in geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering, of bij gebrek hiervan

door de bevoegde rechtbank, één of meerdere vereffenaars benoemd, hun bevoegdheden bepaald en de wijze van vereffening van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Artikel 25:ln elk geval van ontbinding van de vereniging, hetzij vrijwillig, gerechtelijk of van rechtswege zal het bezit van de vereniging overgedragen worden aan één of meerdere verenigingen waarvan het doel

overeenstemt met het doel van onderhavige vereniging. Deze vereniging zal aangeduid worden door de Algemene Vergadering,

Hoofdstuk 7: Slotbepaling

Artikel 26:Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Aldus aangenomen met eenparigheid van de stemmen op de Knokke-Heist op 2 december.2010.

Van deze akte werden 6 oorspronkelijke exemplaren ondertekend door de in aanhef genoemde stichtende leden.

oprichtingsvergadering gehouden te

Luik B - Vervolg M0D 2.2

Nadat de statuten werden vastgesteld zijn de stichtende leden onmiddellijk en voltallig in de Algemene Vergadering bijeen gekomen teneinde de Raad van Bestuur samen te stellen.

Werden tot bestuurder benoemd en hebben deze opdracht aanvaard:

De Lille Vredeman, Helmweg 14 8300 Knokke-Heist Monteyne Marc Leopoldlaan 113 B41 8300 Knokke-Heist 32.07.08-277.10

Melon Willy Obberg 164 1780 Wemmel 42.10.14-219.22

Demandt Mathieu(Pierre) Europastraat 19 8380 Brugge 39.11.23-255.48

Lievens GuidoVardenaarspolder 3 8300 Knokke-Heist 52.01 43.03.08-317.76

Van Driessche Christiaan V.Desadeleerhelling 9/02101 .192-53.82

Werden tot afgevaardigd-bestuurder benoemd: 47.04.17-409.96





De Lille Vredeman

Demandt Mathieu (Pierre)

De aldus benoemde bestuurders zijn vervolgens voltallig in onderstaande bestuurders gekozen tot:

Voorzitter: De Lille Vredeman Ondervoorzitter: Monteyne Marc Ondervoorzitter: Melon Willy Toemooileider-Secretaris: Demandt Mathieu (Pierre) Materiaalmeester: Van Driessche Christiaan

Penningmeester: Lievens Guido

Gedaan te Knokke-Heist, 20 december 2010. "

De Lille Vredeman I

I

de zitting samen gekomen en hebben

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)+ bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FLANDERS BRIDGE CLUB

Adresse
KROMMEDIJK 32 8301 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8301
Localité : Heist-Aan-Zee
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande