FND

Société en commandite simple


Dénomination : FND
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 597.801.991

Publication

19/02/2015
ÿþ9s I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

I

i IIIiiuiuiob~~iiu

*isoza

MONITEUR BELGE

11~ )2 2015

BELGISCH STAATSBLAD

NEERGELEGD

GG2 ti JAN, 2015 Reci~tale van KOOPHANDEL

Benaming : FND

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap Zetel : Gaversstraat 3 B2, 8530 Harelbeke

Ondernemingsar : O59 .8o4. ,9D

p

Voorwerp akte : O richtirSg

Uit een onderhandse akte, opgemaakt te Harelbeke op 2 januari 2015, blijkt dat een gewone commanditaire vennootschap werd opgericht.

Als gecommanditeerde vennoot zal de heer Filip Vergote, wonende te Gaversstraat 3 B2 te 8530 Harelbeke, optreden. Voornoemd gecommanditeerde vennoot is de enige aansprakelijke vennoot én stelt de statuten vast volgens de tekst die hierna zal worden weergeven.

De statuten van de vennootschap luiden als volgt

Artikel 1 Rechtsvorm  Naam  Identificatie

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Gaversstraat 3 B2 te 8530 Harelbeke.

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een andere plaats in het Vlaamse Gewest, in het Waals Gewest of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) zal de vennootschap bijhuizen, vaste inrichtingen. agentschappen en stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft als doel:

I, Voor eigen rekening:

A.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ..), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen,

B.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

C.Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, het verlenen van zakelijke borgen op haar activa, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

Il. Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden:

A.Het verlenen van diensten en adviezen aan derden.

B.Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coordineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

C.Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

D.Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa.

E.De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen.

III. Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar vennoten en haar zaakvoerders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak,

Artikel 4 -- Duur

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Artikel 5  Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt duizend euro (¬ 1.000,00) en is vertegenwoordigd door duizend (1.000) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/duizendste (111.000e) van het maatschappelijk vermogen vertegenwoordigen.

Het kapitaal van de vennootschap is volledig geplaatst.

Artikel 6  Aandelen

Aard van de aandelen

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in het aandelenregister. Van deze inschrijving worden certificaten afgegeven. De aandelen zijn voorzien van een volgnummer.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het aandelenregister wordt op de zetel van de vennootschap bewaard en is daar ten inzage van de vennoten en van eenieder die daartoe een rechtmatig belang kan doen gelden.

Alle overdrachten van aandelen worden tevens ingeschreven in het aandelenregister.

Ondeelbaarheid van de aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen.

De mede-eigenaars zijn verplicht zich door een gemeenschappelijke volmachtdrager te laten vertegenwoordigen en de vennootschap hiervan te berichten.

Ingeval van vruchtgebruik en voor zover geen gemeenschappelijke gemachtigde aangeduid is, moet, behoudens betreffende het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, de blote eigenaar van het effect ten opzichte van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker,

Artikel 8  Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, die gecommanditeerde of beherende vennoot moeten zijn.

De bevoegdheid van de zaakvoerder gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Zijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt, en enkel door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtname van de statutaire regels betreffende statutenwijziging.

Elke zaakvoerder afzonderlijk optredend, heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doe! van de vennootschap.

Elke zaakvoerder afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens welke zij optreden.

Artikel 10  Algemene vergadering van de vennoten

Algemene beginselen

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de wettelijke en statutaire perken te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap.

Zij vertegenwoordigt aile vennoten en haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet deelnemen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om tot geldige besluiten te komen, zijn nageleefd.

Plaats, dag en uur van de vergadering

De algemene vergaderingen worden gehouden, hetzij op de zetel van de vennootschap, hetzij op gelijk welke andere plaats vermeld in de oproepingsbrieven.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de laatste zaterdag van de maand september om elf uur.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerst volgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

Artikel I l  Boekjaar

Luik B  Vervolg

Het boekjaar gaat in op één april en eindigt op eenendertig maart van het daaropvolgend kalenderjaar.

111. VERKLARINGEN  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Aanvang werkzaamheden  Eerste boekjaar

De vennootschap begint te werken op de datum van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Het eerste boekjaar vangt aan bij de oprichting van de vennootschap en zal afgesloten worden op eenendertig maart tweeduizend en zestien (31 maart 2016).

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in de maand september van het jaar tweeduizend en zestien. Overname verbintenissen

Alle in naam en voor rekening van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen sinds 1 december 2014 worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen,

Benoemingen  aanvaardingen

De heer Filip VERGOTE, voornoemd, wonende te Gaversstraat 3 B2 te 8530 Harelbeke, die aanvaardt, wordt benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder, voor onbepaalde termijn ingaand op datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel

Het mandaat van de zaakvoerder zal bezoldigd worden uitgeoefend, tot een andersluidend besluit van de algemene vergadering.

IV. VOLMACHTEN

De ondergetekenden stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de aldus benoemde zaakvoerder aan als bijzondere gevolmachtigde, met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel.

Filip VERGOTE

Oprichter,

Zaakvoerder.

Voor-

1 ehntiden aan hei Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Fuik ii vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FND

Adresse
GAVERSSTRAAT 3, BUS 2 8530 HARELBEKE

Code postal : 8530
Localité : HARELBEKE
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande