FRIETROCK DE LEET

Association sans but lucratif


Dénomination : FRIETROCK DE LEET
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.612.665

Publication

08/04/2015
ÿþi

u

iii

na neerlegging van de akterie

KO

Z 6 Ik~~Pº%1 24415

Griffie

ivSOo 2.2

- I ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : «a{9. 6-6-e Benaming

(voluit) : Frietrock De Leet

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vandenpeereboompleïn 51, 8900 leper

: Onderwerp akte : Stichting

STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Frietrock De Leet

Oprichting van deze VZW op 25 maart 2015 door:

Thijs Patrick, Jozef, Elfde Julistraat 132, 8530 Harelbeke

De Boeck Lucia, Elfde Julistraat 132, 8530 Harelbeke

Morcelé Sabine, Sonja, Werfstraat 9, 8900 leper

Leterme Francis, Gerard Werfstraat 9, 8900 leper,

Vandermeersch Patrick, Johan Lombaardstraat 28, 8900 leper

1.Naam en doel van de vereniging

Artikel 1 : De vereniging draagt als naam "Frietrock De Leet ". Op elke publicatie en in elk stuk van of uitgaande van de vereniging wordt de naam steeds vernield met het opschrift "vzw" of voluit "vereniging zonder winstoogmerk". De zetel van de vereniging is gevestigd te 8900 leper, A. Vandenpeereboomplein 51. Aldus is de zetel gevestigd in het gerechtelijke arrondissement leper.

Artikel 2 : De vereniging heeft als doel: het organiseren van muzikale optredens en activiteiten in en rondom leper, met nadruk op pop- en rockoptredens.

De vereniging mag voor het realiseren van haar doel alle overeenkomsten aangaan die ermee in overeenstemming zijn. Zij mag onroerende goederen huren of verwerven, personeelsleden in dienst nemen en ontslaan en alle andere rechtshandelingen stellen. De vereniging mag In ondergeschikte orde tevens handelsdaden stellen voor zover deze handelingen haar leden geen stoffelijk voordeel verschaffen en voor zover deze handelingen ondergeschikt zijn aan en dienen ter ondersteuning van haar doel. De vereniging mag hiertoe alle overeenkomsten aangaan en hiervoor de nodige schikkingen treffen.

Jaarlijks wordt ook een sociaal interessant initiatief in de kijker gezet en gesteund.

Artikel 3 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

2.De leden van de vereniging

Artikel 4 : De vereniging bestaat uit effectieve leden en uit toegetreden leden (hierna gewone leden genoemd). Er zijn steeds minstens 3 effectieve leden, waarbij de stichters de eerste effectieve leden van de vereniging zijn. Alleen de effectieve leden bezitten de volheid van lidmaatschap en zijn gerechtigd met beslissende stem deel te nemen aan de algemene vergadering en de in de wet en deze statuten voorziene rechten uit te oefenen. Gewone leden mogen niet deelnemen aan de algemene vergadering, oefenen geen stemrecht uit en genieten de in de wet en deze statuten voorziene rechten niet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

^ MOD 2.2

~

Artikel 5 s Als effectief lid van de vereniging kan ieder natuurlijk of rechtspersoon toetreden die door de algemene vergadering wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Eikeen kan hiertoe zijn schriftelijke kandidatuur indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur of de algemene vergadering dient een weigering van lidmaatschap niet te motiveren. in geval van aanvaarding van een effectief

lid draagt de raad van bestuur zorg voor de correcte aanpassing van de ledenlijst voor de tijdige neerlegging

overeenkomstig de wettelijke verplichtingen. De raad van bestuur draagt tevens zorg voor het bijhouden van het register van de effectieve leden van de vereniging en houdt het ter inzage van de leden.

Artikel 6 : De raad van bestuur kan ook andere personen toelaten als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden. Ze hebben enkel de rechten die het huishoudelijk reglement hen toekent, maar hebben verder geen stemrecht in de vereniging.

Artikel 7 : De bijdrage, die jaarlijks van de effectieve leden en/of van de gewone leden mag worden gevraagd, mag nooit meer bedragen dan 150 euro. De raad van bestuur stelt het juiste bedrag van de bijdrage vast. Wle de bijdrage niet betaalt ondanks een schriftelijke aanmaning verliest van rechtswege zijn lidmaatschap.

Artikel 8 : Het staat elk effectief lid vrij om te allen tijde uit de vereniging te treden door het nemen van ontslag. Hiertoe dient het ontslag schriftelijk overgemaakt te worden aan de raad van bestuur. Wanneer door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijk minimum zou vallen gaat dit ontslag maar in op de eerstvolgende algemene vergadering, die dan binnen de twee maand moet worden gehouden.

Een effectief lid kan ook uit de vereniging uitgesloten worden. Tot uitsluiting van een effectief lid wordt beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde effectieve leden. Het effectief lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, kan na ontvangst van de uitnodiging van de algemene vergadering aan de raad van bestuur vragen om gehoord te worden. De beslissing tot uitsluiting dient gemotiveerd te worden en wordt aan het betreffende effectief lid schriftelijk meegedeeld.

Een effectief lid dat overlijdt, failliet verklaard wordt, onbekwaam verklaard wordt of onder voorlopig bewind geplaatst wordt, houdt van rechtswege op effectief lid te zijn van de vereniging.

Een effectief lid dat ontslag heeft genomen of uitgesloten werd of van rechtwege ophoudt om lid van de vereniging te zijn, kan geen enkele aanspraak formuleren op het vermogen van de vereniging noch de door hem of haar betaalde bijdrage terugvorderen. In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Artikel 9 : De effectieve leden en gewone leden zijn niet persoonlijk verbonden door de handelingen die voor en namens vereniging gesteld worden.

Artikel 10 : De effectieve leden hebben overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 inzagerecht in de begrotingen, rekeningen, registers van leden en de notulen van de algemene vergaderingen en raden van bestuur.

3.De bestuursorganen van de vereniging

Artikel 11 : De werking van de organen van de vereniging gebeurt overeenkomstig de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en deze statuten. De werking van de bestuursorganen kan nader geregeld worden in een huishoudelijk reglement dat op voorstel van de raad van bestuur besproken en goedgekeurd wordt door de algemene vergadering.

De Algemene Vergadering

Artikel 12 : Alle effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering. Zij worden op de algemene vergadering uitgenodigd door toedoen van de raad van bestuur. De uitnodiging gebeurt schriftelijk (mag per mail) en bevat plaats, datum en agenda van de vergadering. De uitnodiging wordt minimaal 8 dagen vooraf opgestuurd. De agenda van de algemene vergadering wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

De effectieve leden kunnen een voorstel op de agenda laten plaatsen, indien zij dit voorstel minimaal 4 dagen voor de vergadering overmaken aan de voorzitter of de secretaris, Wanneer het voorstel niet tijdig werd ingediend, wordt het aangehouden voor bespreking op de eerstvolgende algemene vergadering.

In geval de algemene vergadering moet beslissen over een statutenwijziging dienen de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk in de oproepingsbrief zelf of in bijlage vermeld te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Artikel 13 : De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig plaatsvinden voor zover minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, De algemene vergadering, die wordt geleid door de voorzitter, beslist over de agendapunten bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens in de gevallen door de wet of de statuten bepaald en waarvoor een bijzondere meerderheid is vereist,

Zo kan een statutenwijziging slechts worden goedgekeurd wanneer twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is en het voorstel door twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden wordt aanvaard. Heeft de wijziging betrekking op het doel van de vereniging dan dient het voorstel aangenomen te +morden door vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, In geval op een eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die dan over de voorgestelde wijziging beslist met de gestelde meerderheden ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn tegenstelbaar aan alle effectieve leden ongeacht of zij aanwezig, vertegenwoordigd of afwezig waren op de algemene vergadering,

Enkel effectieve leden van de vereniging kunnen een ander effectief lid vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Een effectief lid kan slechts één volmacht dragen. Ook derden kunnen deelnemen aan de algemene vergadering, althans voor zover hun aanwezigheid noodzakelijk is en door twee derde van de algemene vergadering wordt goedgekeurd. Deze derden hebben er geen stemrecht.

Artikel 14 : De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van bestuurders;

-de benoeming, afzetting en het bepalen van de vergoeding van de bestuurders als de vereniging zou

beslissen tot het vergoeden ervan;

-het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en de rekening;

-de ontbinding van de vereniging en de bestemming van het vermogen;

-de witsluiting van een effectief lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-de goedkeuring van het huishoudelijk reglement.

Artikel 15 : De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens zij dit nodig acht en minstens één keer per jaar voor de bespreking en de goedkeuring van de begroting en rekening. De algemene vergadering moet eveneens bijeengeroepen worden telkens één vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt en dit via het richten van een schriftelijk verzoek hiertoe aan de raad van bestuur, De raad van bestuur doet het nodige binnen de maand na het neerleggen van het verzoek, waarbij de poststempel geldt als bewijs.

De raad van bestuur

Artikel 16 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die minstens uit drie personen bestaat. Leden van de raad van bestuur moeten geen lid zijn van de algemene vergadering, In de raad van bestuur zetelen steeds minder leden dan er zetelen in de algemene vergadering.

Artikel 17 : De raad van bestuur leidt in het algemeen de zaken van de vereniging. Zij bezit volheid van bevoegdheid in het bestuur van de vereniging met uitzondering van die bevoegdheden die uitdrukkelijk aan de algemene

vergadering voorbehouden zijn. De raad van bestuur beslist aldus over het aanwerven of ontslaan van personeelsleden, over alle aankopen van zowel roerende als onroerende goederen of over alle andere overeenkomsten die dienen te worden aangegaan ten behoeve van de vereniging. De raad van bestuur treedt op in rechte als eiser en als verweerder en vertegenwoordigt de vereniging aldus in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Het is tevens de raad van bestuur die beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur draagt tevens zorg voor de naleving van alle wettelijke verplichtingen die op de vereniging rusten met uitzondering van die verplichtingen die door de algemene vergadering moeten warden vervuld.

Artikel 18 : De algemene vergadering bepaalt het aantal bestuurders, benoemt en ontslaat de bestuurders. Indien er meer kandidaten dan het aantal beschikbare plaatsen zijn, gebeurt de stemming in elk geval schriftelijk en geheim. In het andere geval kunnen de effectieve leden eveneens vragen dat de stemming schriftelijk en geheim gebeurt. Wie het meeste stemmen haalt, is verkozen, Behalve voor de eerste samenstelling van de raad van bestuur, waarover de stichters als eerste effectieve leden beslissen, kunnen alle

MOU 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

effectieve leden en ook niet leden zich kandidaat stellen om bestuurder te worden van de vereniging. Zij dienen hun kandidatuur schriftelijk in bij de raad van bestuur op de zetel van de vereniging na ontvangst van de oproepingsbrief en uiterlijk de dag voor de algemene vergadering die over de benoeming beslist.

De eerste raad van bestuur evenals aile daaropvolgende raden van bestuur worden samengesteld voor een termijn van zes jaar.

Uiterlijk drie maand voor het verstrijken van de termijn van 6 jaar doet de zetelende raad van bestuur het nodige tot bijeenroeping van een algemene vergadering om tot een nieuwe benoeming van een raad van bestuur over te gaan. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De zetelende raad van bestuur verstuurt hiertoe een oproepingsbrief aan alle effectieve leden van de vereniging en alle in functie zijnde bestuurders. In geval van ontslag of het wegvallen om andere redenen van een bestuurder lopende een termijn van 6 jaar, benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder die de resterende tijd van de lopende termijn uitdoet.

Artikel 19 : De raad van bestuur kiest een voorzitter, een secretaris en een penningmeester voor de vereniging. Twee functies kunnen door dezelfde persoon worden waargenomen. Ze moeten lid zijn van de raad van bestuur of van de algemene vergadering. De raad kan tevens andere functies in het teven roepen voor zover zij dit nodig acht voor de vereniging. De raad kan tevens beslissen tot de benoeming van een afgevaardigd bestuurder zoals hierna bepaald.

DE VOORZITTER leidt de vergaderingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering. In geval hijszij afwezig is of in de onmogelijkheid is om zijnlhaar wil te kennen te geven, wordt hij/zij tijdelijk vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

De SECRETARIS maakt de notulen op en zorgt ervoor dat ze opgenomen worden in notulenboek, Hij/zij zorgt ervoor dat alle registers worden bijgehouden en dat alle stukken overeenkomstig de wet ter inzage liggen op de zetel van de vereniging.

DE PENNINGMEESTER houdt de rekeningen bij, maakt een voorstel van begroting op en doet de ontvangsten en de uitgaven.

De taakverdeling heeft, behoudens de uitzondering hierna bepaald, een louter intern karakter.

De raad van bestuur beslist als college bij gewone meerderheid van stemmen. Minstens de helft van de bestuurders dient aanwezig te zijn, In geval een meerderheid van effectieve leden van de raad van bestuur niet aanwezig is om geldig te beraadslagen, wordt een volgende vergadering belegd en wordt een nieuwe uitnodiging verstuurd. In dat geval kan er beslist worden ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 20 : De raad van bestuur wordt bijeengeroepen per brief of e-mail en uiterlijk 5 dagen vcor de vergadering. De uitnodiging bevat de agenda,. De uiitnodiging gebeurt op initiatief van de voorzitter of de secretaris. De raad van bestuur komt minstens drie keer per jaar bijeen. Voor dringende beslissingen kan de uitnodigingstermijn beperkt worden tot 24u. Voor zover als wenselijk is Kan de raad van bestuur leden van de algemene vergadering of derden ais deskundigen zonder stemrecht uitnodigen op deze vergaderingen.

Artikel 21 : De bestuurders zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de beslissingen van de raad van bestuur, waartoe uitsluitend de vereniging gehouden is.

4.De vertegenwoordiging van de vereniging

Artikel 22 ; De vereniging wordt voor de uitvoering van aile beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur vertegenwoordigd door de voorzitter. De notulen van de vereniging, de begroting en de rekeningen, het register van de effectieve leden en de uitnodigingen voor de algemene vergaderingen worden steeds ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

In geval de voorzitter afwezig is of in de onmogelijkheid is om zijn/haar wil te kennen te geven, wordt die vervangen door een andere bestuurder. De raad van bestuur kan ook steeds een bijzondere volmacht verlenen aan één of meerdere van haar leden om de vereniging te vertegenwoordigen.

Artikel 23 : De vereniging wordt voor de handelingen van het dagelijks bestuur vertegenwoordigd door de voorzitter. In geval de waarde van de handeling de 5.000 euro te boven gaat, worden de stukken mee ondertekend door een andere bestuurder. In geval de voorzitter afwezig is of in de onmogelijkheid is om zijn/haar wil te kennen te geven, wordt de vereniging voor het dagelijks bestuur tijdelijk vertegenwoordigd door een andere bestuurder, aan te duiden door de raad van bestuur, en in voorkomend geval door de twee andere bestuurders.

5.Begrotingen en rekeningen

Artikel 24 : Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december,

MOD 2.2

y

" ' R:

Voor-

" behouden

' aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur komt onmiddellijk hierop bijeen en stelt volgende personen voor:

-wordt tot voorzitter aangesteld . Patrick Thijs

-wordt tot secretaris aangesteld : Mortele Sabine

-wordt tot penningmeester aangesteld: De Boeck Lucia

De Secretaris De Voorzitter

Sabine MORTELE Patrick THIJS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/04/2015
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(vericart) 8900 IEPER

Rechtsvorm : VZW

Zetel: Vandenpeereboomplein 51

Onderwerp akte : Stichting

STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Frietrock De Leet

Oprichting van deze VZW op 25 maart 2015 door;

Thijs Patrick, Jozef, Elfde Julistraat 132, 8530 Harelbeke

De Hoeck Lucia, Elfde Julistraat 132, 8530 Harelbeke

Morcelé Sabine, Sonja, Werfstraat 9, 8900 leper

Leterme Francis, Gerard Werfstraat 9, 8900 leper.

Vandermeersch Patrick, Johan Lombaardstraat 28, 8900 leper

1.Naam en doel van de vereniging

Artikel 1 : De vereniging draagt als naam "Frietrock De Leet ". Op elke publicatie en in elk stuk van of uitgaande van de vereniging wordt de naam steeds vermeld met hefopschrift "vzw" of voluit "vereniging zonder

winstoogmerk'. De zetel van de vereniging is gevestigd te 8900 leper, Vandenpeereboomplein 51. Aldus is

de zetel gevestigd in het gerechtelijke arrondissement leper.

Artikel 2 : De vereniging heeft als doel: het organiseren van muzikale optredens en activiteiten in en rondom leper, met nadruk op pop- en rockoptredens,

De vereniging mag voor het realiseren van haar doet alle overeenkomsten aangaan die ermee in overeenstemming zijn. Zij mag onroerende goederen huren of verwerven, personeelsleden in dienst nemen en ontslaan en alle andere rechtshandelingen stellen. De vereniging mag in ondergeschikte orde tevens handelsdaden stellen voor zover deze handelingen haar leden geert stoffelijk voordeel verschaffen en voor zover deze handelingen ondergeschikt zijn aan en dienen ter ondersteuning van haar doel. De vereniging mag hiertoe alle overeenkomsten aangaan en hiervoor de nodige schikkingen treffen.

Jaarlijks wordt ook een sociaal interessant initiatief in de kijker gezet en gesteund.

Artikel 3 : De vereniging Is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

2.De leden van de vereniging

Artikel 4 : De vereniging bestaat uit effectieve leden en uit toegetreden leden (hierna gewone leden genoemd). Er zijn steeds minstens 3 effectieve leden, waarbij de stichters de eerste effectieve leden van de vereniging zijn. Alleen de effectieve leden bezitten de volheid van lidmaatschap en zijn gerechtigd met beslissende stem deel te nemen aan de algemene vergadering en de in de wet en deze statuten voorziene rechten uit te oefenen. Gewone leden mogen niet deelnemen aan de algemene vergadering, oefenen geen stemrecht uit en genieten de in de wet en deze statuten voorziene rechten" niet.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11 IIII~IIIII I ~YIIIA

*150610 9*

Ondernemingsnr : ©6á 4 . 6.4 e. C655

Seriarning"

(voluit) : Frietrock De Leet

BEL

ONITEUR E

2 Q -04- á SISCH STA

tIÉRGELEGD TER GRIFFIE Rb. van koophandel Gent Afd, leper

Op 2. 5 ijja 2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

' À Mao 2.2

Y

Artikel 5 ; Als effectief lid van de vereniging kan ieder natuurlijk of rechtspersoon toetreden die door de algemene vergadering wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Elkeen kan hiertoe zijn schriftelijke kandidatuur indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur, De raad van bestuur of de algemene vergadering dient een weigering van lidmaatschap niet te motiveren. in geval van aanvaarding van een effectief lid draagt de raad van bestuur zorg voor de correcte aanpassing van de ledenlijst en voor de tijdige neerlegging overeenkomstig de wettelijke verplichtingen. De raad van bestuur draagt tevens zorg voor het bijhouden van het register van de effectieve leden van de vereniging en houdt het ter inzage van de leden.

Artikel 6 : De raad van bestuur kan ook andere personen toelaten als ereleden, beschermleden, steunende " of adviserende leden. Ze hebben enkel de rechten die het huishoudelijk reglement hen toekent, maar hebben verder geen stemrecht in de vereniging,

Artikel 7 : De bijdrage, die jaarlijks van de effectieve leden en/of van de gewone leden mag worden gevraagd, mag nooit meer bedragen dan 150 euro, De raad van bestuur stelt het juiste bedrag van de bijdrage vast. Wie de bijdrage niet betaalt ondanks een schriftelijke aanmaning verliest van rechtswege zijn lidmaatschap.

Artikel 8 : Het staat elk effectief lid vrij om te allen tijde uit de vereniging te treden door het nemen van ontslag, Hiertoe dient het ontslag schriftelijk overgemaakt te worden aan de raad van bestuur. Wanneer door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijk minimum zou vallen gaat dit ontslag maar in op de eerstvolgende algemene vergadering, die dan binnen de twee maand meet worden gehouden.

Een effectief lid kan ook uit de vereniging uitgesloten worden. Tot uitsluiting van een effectief lid wordt beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde effectieve leden. Het effectief lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, kart na ontvangst

e van de uitnodiging van de algemene vergadering aan de raad van bestuur vragen om gehoord te worden. De

' beslissing tot uitsluiting dient gemotiveerd te worden en wordt aan het betreffende effectief lid schriftelijk meegedeeld.

e Een effectief lid dat overlijdt, failliet verklaard wordt, onbekwaam verklaard wordt of onder voorlopig bewind

b geplaatst wordt, houdt van rechtswege op effectief lid te zijn van de vereniging.

Een effectief lid dat ontslag heeft genomen of uitgesloten werd of van rechtwege ophoudt om lid van de vereniging te zijn, kan geen enkele aanspraak formuleren op het vermogen van de vereniging noch de door hem of haar betaalde bijdrage terugvorderen. In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris

ere verlangen,

Artikel 9 : De effectieve leden en gewone leden zijn niet persoonlijk verbonden door de handelingen die voor

en namens vereniging gesteld worden.

r

Artikel 10 : De effectieve leden hebben overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 inzagerecht in de begrotingen, rekeningen, registers van leden en de notulen van de algemene vergaderingen en raden van bestuur,

3.De bestuursorganen van de vereniging

uc

Artikel 11 : De werking van de organen van de vereniging gebeurt overeenkomstig de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en deze statuten. De werking van de bestuursorganen kan nader geregeld worden in een huishoudelijk reglement dat op voorstel van de raad van bestuur besproken en goedgekeurd

°' wordt door de algemene vergadering.

P:

" S: . De Algemene Vergadering

Artikel 12 : Alle effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering. Zij worden op de algemene vergadering uitgenodigd door toedoen van de raad van bestuur, De uitnodiging gebeurt schriftelijk (mag per mail) en bevat plaats, datum en agenda van de vergadering. De uitnodiging wordt minimaal 8 dagen vooraf opgestuurd. De agenda van de algemene vergadering wordt vastgelegd door de raad van bestuur,

P:

De effectieve leden kunnen een voorstel op de agenda laten plaatsen, indien zij dit voorstel minimaal 4 dagen voor de vergadering overmaken aan de voorzitter of de secretaris. Wanneer het voorstel niet tijdig werd ingediend, wordt het aangehouden voor bespreking op de eerstvolgende algemene vergadering.

In geval de algemene vergadering moet beslissen over een statutenwijziging dienen de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk in de oproepingsbrief zelf of in bijlage vermeld te worden.

ivloD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13 : De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig plaatsvinden voor zover minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De algemene vergadering, die wordt geleid door de voorzitter, beslist over de agendapunten bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens in de gevallen door de wet of de statuten bepaald en waarvoor een bijzondere meerderheid is vereist.

Zo kan een statutenwijziging slechts worden goedgekeurd wanneer twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is en het voorstel door twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden wordt aanvaard. Heeft de wijziging betrekking op het doel van de vereniging dan dient het voorstel aangenomen te worden door vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. ln geval op een eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die dan over de voorgestelde wijziging beslist met de gestelde meerderheden ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn tegenstelbaar aan aile effectieve leden opgeacht of zij aanwezig, vertegenwoordigd of afwezig waren op de algemene vergadering.

Enkel effectieve leden van de vereniging kunnen een ander effectief lid vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Een effectief lid kan slechts één volmacht dragen. Ook derden kunnen deelnemen aan de algemene vergadering, althans voor zover hun aanwezigheid noodzakelijk is en door twee derde van de algemene vergadering wordt goedgekeurd. Deze derden hebben er geen stemrecht.

Artikel 14 : De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van bestuurders;

-de benoeming, afzetting en het bepalen van de vergoeding van de bestuurders ais de vereniging zou

beslissen tot het vergoeden ervan;

-het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en de rekening;

-de ontbinding van de vereniging en de bestemming van het vermogen;

-de uitsluiting van een effectief lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-de goedkeuring van het huishoudelijk reglement.

Artikel 15 : De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens zij dit nodig acht en minstens één keer per jaar voor de bespreking en de goedkeuring van de begroting en rekening. De algemene vergadering moet eveneens bijeengeroepen worden telkens één vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt en dit via het richten van een schriftelijk verzoek hiertoe aan de raad van bestuur. De raad van bestuur doet het nodige binnen de maand na het neerleggen van het verzoek, waarbij de poststempel geldt als bewijs.

De raad van bestuur

Artikel 16 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die minstens uit drie personen bestaat, Leden van de raad van bestuur moeten geen lid zijn van de algemene vergadering. In de raad van bestuur zetelen steeds minder leden dan er zetelen in de algemene vergadering.

Artikel 17 : De raad van bestuur leidt in het algemeen de zaken van de vereniging. Zij bezit volheid van bevoegdheid in het bestuur van de vereniging met uitzondering van die bevoegdheden die uitdrukkelijk aan de algemene

vergadering voorbehouden zijn. De raad van bestuur beslist aldus over het aanwerven of ontslaan van personeelsleden, over aile aankopen van zowel roerende als onroerende goederen of over alle andere overeenkomsten die dienen te worden aangegaan ten behoeve van de vereniging. De raad van bestuur treedt op in rechte als. etser en ais verweerder en vertegenwoordigt de vereniging aldus in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Het is tevens de raad van bestuur die beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur draagt tevens zorg voor de naleving van alle wettelijke verplichtingen die op de vereniging rusten met uitzondering van die verplichtingen die door de algemene vergadering moeten worden vervuld.

Artikel 18 : De algemene vergadering bepaalt het aantal bestuurders, benoemt en ontslaat de bestuurders. indien er meer kandidaten dan het aantal beschikbare plaatsen zijn, gebeurt de stemming in elk geval schriftelijk en geheim, In het andere geval kunnen de effectieve leden eveneens vragen dat de stemming schriftelijk en geheim gebeurt. Wie het meeste stemmen haalt, is verkozen. Behalve voor de eerste samenstelling van de raad van bestuur, waarover de stichters als eerste effectieve leden beslissen, kunnen alle

tep 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

effectieve leden en ook niet leden zich kandidaat stellen om bestuurder te worden van de vereniging. Zij dienen hun kandidatuur schriftelijk in bij de raad van bestuur op de zetel van de vereniging na ontvangst van de oproepingsbrief en uiterlijk de dag voor de algemene vergadering die over de benoeming beslist.

De eerste raad van bestuur evenals alle daaropvolgende raden van bestuur worden samengesteld voor een termijn van zes jaar.

Uiterlijk drie maand voor het verstrijken van de termijn van 6 jaar doet de zetelende raad van bestuur het nodige tot bijeenroeping van een algemene vergadering om tot een nieuwe benoeming van een raad van bestuur over te gaan. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De zetelende raad van bestuur verstuurt hiertoe een oproepingsbrief aan alle effectieve leden van de vereniging en aile in functie zijnde bestuurders. In geval van ontslag of het wegvallen om andere redenen van een bestuurder lopende een termijn van 6 jaar, benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder die de resterende tijd van de lopende termijn uitdoet.

Artikel 19 ; De raad van bestuur kiest een voorzitter, een secretaris en een" penningmeester voor de vereniging. Twee functies kunnen door dezelfde persoon worden waargenomen. Ze moeten lid zijn van de raad van bestuur of van de algemene vergadering. De raad kan tevens andere functies in het leven roepen voor zover zij dit nodig acht voor de vereniging. De raad kan tevens beslissen tot de benoeming van een afgevaardigd bestuurder zoals hierna bepaald.

DE VOORZITTER leidt de vergaderingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering. In geval hij/zij afwezig is of in de onmogelijkheid is om zijn/haar wil te kennen te geven, wordt hijlzij tijdelijk vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

De SECRETARIS maakt de notulen op en zorgt ervoor dat ze opgenomen worden in notulenboek. Hij/zij zorgt ervoor dat alle registers worden bijgehouden en dat alle stukken overeenkomstig de wet ter inzage liggen

" op de zetel van de vereniging,,

DE PENNINGMEESTER houdt de rekeningen bij, maakt een voorstel van begroting op en doet de ontvangsten en de uitgaven.

De taakverdeling heeft, behoudens de uitzondering hierna bepaald, een louter intern karakter.

De raad van bestuur beslist als college bij gewone meerderheid van stemmen. Minstens de helft van de bestuurders dient aanwezig te zijn. in geval een meerderheid van effectieve leden van de raad van bestuur niet aanwezig is om geldig te beraadslagen, wordt een volgende vergadering belegd en wordt een nieuwe uitnodiging verstuurd, In dat geval kan er beslist worden ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 20 : De raad van bestuur wordt bijeengeroepen per brief of e-mail en uiterlijk 5 dagen voor de vergadering, De uitnodiging bevat de agenda. De uitnodiging gebeurt op initiatief van de voorzitter of de secretaris. De raad van bestuur komt minstens drie keer per jaar bijeen, Voor dringende beslissingen kan de uitnodigingstermijn beperkt worden tot 24u. Voor zover als wenselijk is kan de raad van bestuur leden van de algemene vergadering of derden als deskundigen zonder stemrecht uitnodigen op deze vergaderingen.

Artikel 21 : De bestuurders zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de beslissingen van de raad van bestuur, waartoe uitsluitend de vereniging gehouden is.

4,De vertegenwoordiging van de vereniging

Artikel 22 : De vereniging wordt voor de uitvoering van alle beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur vertegenwoordigd door de voorzitter. De notulen van de vereniging, de begroting en de rekeningen, het register van de effectieve leden en de uitnodigingen voor de algemene vergaderingen worden steeds ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

In geval de voorzitter afwezig is of in de onmogelijkheid is om zijn/haar wil te kennen te geven, wordt die vervangen door een andere bestuurder. De raad van bestuur kan ook steeds een bijzondere volmacht verlenen aan één of meerdere van haar leden om de vereniging te vertegenwoordigen.

Artikel 23 De vereniging wordt voor de handelingen van het dagelijks bestuur vertegenwoordigd door de voorzitter, ln geval de waarde van de handeling de 5.000 euro te boven gaat, worden de stukken mee ondertekend door een andere bestuurder. In geval de voorzitter afwezig is of in de onmogelijkheid is om zijn/haar wil te kennen te geven, wordt de vereniging voor het dagelijks bestuur tijdelijk vertegenwoordigd door een andere bestuurder, aan te duiden door de raad van bestuur, en in voorkomend gevat door de twee andere bestuurders,

5.Begrotingen en rekeningen

Artikel 24 : Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

M00 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De rekening en begroting worden voorbereid door de raad van bestuur en worden jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De algemene vergadering tot goedkeuring van de begroting en rekening gaat door uiterlijk in de maand mei van het jaar waarop de goed te keuren begroting betrekking heeft. Zolang er geen goedgekeurde begroting is voor een bepaald jaar, mogen er gedurende die periode enkel verrichtingen gebeuren overeenkomstig de verrichtingen in dezelfde periode tijdens het voorbije begrotingsjaar.

Artikel 25 T. De leden van de vereniging kunnen van de vereniging geen dividenden of andere opbrengsten als winstvergoeding ontvangen.

Artikel 26 : De algemene vergadering verleent elk jaar aan de leden van de raad van bestuur kwijting voor de vervuiling van hun opdracht tijdens het voorbije jaar.

6.Ontbinding en vereffening

Artikel 27 i De vereniging wordt ontbonden na een beslissing van de algemene vergadering of bij beslissing van de bevoegde rechtbank. De algemene vergadering beslist over de ontbinding van de vereniging op de wijze door de statuten en de wet bepaalt.

Artikel 28 ; In geval van ontbinding na beslissing van de algemene vergadering, stelt de algemene vergadering een vereffenaar aan. Dit mag een persoon extern aan de vereniging zijn De vereffenaar staat in voor het beëindigen van aile lopende zaken, voor het aanzuiveren van het passief en het te gelde maken van het actief op de wijze door de wet bepaald en overeenkomstig de geldende principes.

Artikel 29 ; ln geval van ontbinding dient het eventueel saldo van het vermogen toegewezen te worden aan een gelijkaardig initiatief in leper.

Stotbepaiïngen

Artikel 30. Voor alle gevallen die niet voorzien zijn door deze statuten zijn de beschikkingen van de wet van 16.01.2003 toepasselijk..

De raad van bestuur kan en reglement van orde opstellen waarvan de inhoud echter niet mag afwijken van wat in de statuten is bepaald.

Overgangsbepalingen -

De VZW zet de werking verder van de bestaande vereniging en neemt daarom ook het rekeningnummer 001-6627415-63, momenteel op naam van BVBA De Leet over. De fondsen op deze rekening vormen. het startkapitaal van de VZW en zijn enkel bestemd voor de werking van dé VZW.

De stichtende leden:

Thijs Patrick De Boeck Lucia Vandermeersch Patrick

Leterme Francis Martelé Sabine

De algemene vergadering van 25 maart 2015 duidt volgende personen aan' ais bestuurder:

- Patrick Thijs Patrick, Jozef, Elfde Julistraat 132, 8530 Harelbeke Bijttebier Carl, Alois Surmont de voisberghestraat 23, 8900 Ieper - Martelé Sabine, Sonja, Werfstraat 9, 8900 leper

Van Hauwaert Frederic, Eric, Rijselsestraat 54 2A, 8900 leper,

. d .

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur komt onmiddellijk hierop bijeen en stelt volgende personen voor:

-wordt tot voorzitter aangesteld ; Patrick Thijs

-wordt tot secretaris aangesteld : Mortele Sabine

-wordt tot penningmeester aangesteld: De Boeck Lucia

DDe Secretaris De Voorzitter

Sabine MORTELE Patrick THIJS

Luik B - Vervolg

M0D2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FRIETROCK DE LEET

Adresse
VANDENPEEREBOOMPLEIN 51 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande