FURNASSUR

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FURNASSUR
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 453.052.257

Publication

25/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 17.05.2014, NGL 20.08.2014 14442-0398-011
21/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 19.05.2012, NGL 14.08.2012 12414-0028-012
16/01/2012
ÿþRechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Sint Denijsplaats 4, 8630 Veurne

(volledig adres)

Onderwerp akte : OMZETTING AANDELEN AAN TOONDER IN AANDELEN OP NAAM - VERNIETIGING VAN DE GEDRUKTE AANDELEN - WIJZIGING EN COORDINATIE STATUTEN

Dat blijkt uit een authentieke akte verleden voor het ambt van Meester Serge Van Damme, Notaris te De Panne de dato TWEEENTWINTIG DECEMBER TWEEDUIZEND EN ELF, "Geboekt te Veurne, Registratiekantoor, 10 bladen, geen renvooien op 27 december 2011, Reg:5, boek 441, blad 45,vak 19. Ontvangen : vijfentwintig euro (25EUR). De Eerstaanwezend Instpecteur (getekend) Luc De Bergh.;" dat werd gehouden de Buitengewone Algemene Vergadering van de aandeelhouders van de Naamloze Vennootschap: "FURNASSUR", met maatschappelijke zetel te 8630 Veume, Sint Denijsplaats 4.

Ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer 0453.052.257 en BTW-plichtig onder het nummer 453.052.257.

Opgericht onder de maatschappelijk benaming "COSELINVEST" blijkens akte verleden voor het ambt van Meester Alain Delahaye, Notaris met standplaats te Diksmuide op zeven juli negentienhonderd vierennegentig, gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van achtentwintig juli daarna, onder nummer 940728487;

Waarvan de statuten diverse maten werden gewijzigd, doch voor het laatst krachtens de besluiten van de: Buitengewone Algemene Vergadering der Vennoten, gehouden en afgestoten voor het ambt van ondergetekende Notaris Serge Van Damme te De Panne, blijkens proces-verbaal de dato zevenentwintig maart; tweeduizend en negen, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van zeventien april daarna,' onder nummer 2009.04.17/0056530.

Waarvan de statuten sedertdien niet meer werden gewijzigd.

De Buitengewone Algemene Vergadering heeft volgende besluiten genomen met eenparigheid van: stemmen :

EERSTE BESLUIT

De vergadering besluit de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam.

TWEEDE BESLUIT

De algemene vergadering beslist de gedrukte aandelen te vernietigen.

DERDE BESLUIT

De Algemene Vergadering beslist het artikel negen van de statuten te herformuleren als volgt:

"Alle aandelen zijn op naam. Zij zijn voorzien van een volgnummer.

Zij worden ingeschreven in een register van aandelen op naam dat op de vennootschapszetel wordt bijgehouden en waarvan iedere aandeelhouder kennis kan nemen.

Indien het eigendomsrecht van een aandeel opgesplitst is in naakte eigendom en vruchtgebruik, dan worden de vruchtgebruiker en de naakte eigenaar afzonderlijk ingeschreven in het register van aandelen op naam, met: vermelding van hun respectievelijke rechten."

VIERDE BESLUIT  WIJZIGING VAN DE WIJZE VAN BIJEENROEPING VAN DE ALGEMENE VERGADERING:

De algemene vergadering beslist het artikel 23 van de statuten dat betrekking heeft op de wijze van' bijeenroeping van de algemene vergadering te vervangen door volgende tekst:

"Het bestuursorgaan van de vennootschap, en de commissarissen indien die er zijn, kunnen de algemene

" vergadering samenroepen. Zij moeten de algemene vergadering bijeenroepen wanneer vennoten die een vijfde

van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot de algemene vergadering dienen de agenda te vermelden.

De oproepingen worden verzonden volgens de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen."

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod Ward 57.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van ccJe.,.akte,w . -r INC+Ea.4..?CierrU re

-

uh iniini u i iiiNIM III

*12013219*

be a Bi sta

Ondernemingsnr : 0453.052.257 Benaming

(voluit) : FURNASSUR (verkort) :

x-~-

L ~.'r~S ~ ` '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beslist het deel van ditzelfde artikel 23 over de toelating tot de algemene vergadering eenvoudig op te heffen en niet te vervangen.

VIJFDE BESLUIT- WIJZIGING VAN ARTIKEL 28 VAN DE STATUTEN OVER DE ONTBINDING VAN DE VENNOOTSCHAP:

De algemene vergadering beslist het artikel 28 van de statuten over de ontbinding van de vennootschap te vervangen door volgende tekst:

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door de raad van bestuur wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door de raad van bestuur wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de aandeelhouders verzonden.

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging.

Vóór de beslissing tot ontbinding van de vennootschap bij authentieke akte wordt vastgesteld, moet de notaris na onderzoek het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschap gehouden is. In de akte dienen de conclusies van de commissaris, bedrijfsrevisor of accountant overgenomen te worden.

De aandeelhouders en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering.

ZESDE BESLUIT- WIJZIGING VAN ARTIKEL 28 VAN DE STATUTEN OVER DE ONTBINDING VAN DE VENNOOTSCHAP:

De algemene vergadering beslist het artikel 28 van de statuten over de ontbinding van de vennootschap te vervangen door volgende tekst:

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van de aandeelhouders bijeenroepen wanneer aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het pian voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden. Zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

ZEVENDE BESLUIT  ACTUALISERING EN COORDINATIE DER STATUTEN

Ten einde de statuten in overeenstemming te brengen met de voormelde besluiten, besluit de Algemene Vergadering dat de statuten vanaf heden luiden als volgt:

HOOFDSTUK I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 - Rechtsvorm-Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "FURNASSUR".

De vennootschapsnaam zal gebruikt worden in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Naamloze Vennootschap", of door de afkorting "NV".

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8630 Veurne, Sint-Denijsplaats, 4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het

tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, te publiceren in de

Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan bij gewone beslissing van de raad van bestuur bijhuizen en agentschappen in Belgié

of in het buitenland oprichten.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel :

- hei beheer van onroerend goed voor eigen rekening en voor rekening van derden, hierin onder meer

begrepen de verkoop, aankoop, huur, verhuur, ruiling, erfpacht of opstal geven en verkrijgen.

- het verstrekken van adviezen op administratief en boekhoudkundig niveau.

- het borgstellen voor derden.

- de uitbating van verzekerings- en wisselkantoor, spaarkas;

- het tijdelijk waarnemen van het beheer van andere verzekeringskantoren, hetzij ten verzoeke van de

rechtbank, hetzij ten verzoeke van een derde.

- alle leen-, fnancierings-, hypothecaire en financiéle verrichtingen, het optreden bij en negociéren van

beleggingen en financieringen en/of agentuur.

- het verlenen van financieel en fiscaal advies op alle gebied.

- alle aktiviteiten als reisagentschap.

- alle aktiviteiten als syndicus en als rentmeester.

De vennootschap mag alle industriële, handels- en financiële, roerende en onroerende verrichtingen stellen,

die zich rechtstreeks of onrechtstreeks bij het doel van de vennootschap aansluiten of de uitbreiding ervan

kunnen bevorderen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland, op

alle manieren en volgens de modaliteiten die haar het best schijnen.

Zij kan onder andere, zich door middel van associatie, inbreng, fusie, onderschrijving, deelneming, financiéle

of andere tussenkomst, interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen,

waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant zou zijn, of die voor haar een bron van afzetgebied zou kunnen

zijn.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

De artikelen van het Wetboek Vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een

vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Behoudens gerechtelijke ontbinding, kan de ven-nootschap slechts ontbonden worden door de

buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

HOOFDSTUK Il : KAPITAAL - AANDELEN EN ANDERE EFFECTEN

Artikel 5  Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt TWEEEËNZESTIGDUIZEND EURO (¬ 62.000) verdeeld in

TWEEDUIZEND VIJFHONDERD (2.500) gelijke aandelen, zonder nominale waarde.

Ieder aandeel vertegenwoordigt ÉÉNTWEEDUIZEND VIJFHONDERDSTE (1/2.500ste) van het kapitaal.

De Raad van Bestuur is bevoegd om hei kapitaal in de vennootschap in één of meerdere malen te verhogen

met een bedrag van honderddrieëntwintigduizend negenhonderd zesenveertig euro zesenzeventig eurocent (¬

123.946,76) overeenkomstig de modaliteiten die zij vaststelt.

Deze kapitaalsverhoging kan ook geschieden door omzetting van reserves met of zonder uitgifte van nieuwe

aandelen. De raad van bestuur kan deze bevoegdheid uitoefenen gedurende een hernieuwbare termijn van vijf

jaar.

Artikel 6 - Wijziging kapitaal

Onder voorbehoud van de toepassing van deze statuten in verband met het toegestaan kapitaal, en dit

overeenkomstig het Wetboek Vennootschappen, kan het kapitaal verhoogd of verminderd worden bij beslissing

van de algemene vergadering der aandeelhouders, beraad-slagend volgens de voorschriften inzake wijziging

der statu'ien.

Artikel 7 - Bescherming van het kapitaal

Bij vermindering van het netto-aktief tot minder dan de helft van het kapitaal, moet de buitengewone

algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van twee maanden nadat het verlies is of had moeten

vastgesteld zijn, om te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding of over andere in de agenda

aangekondigde maatregelen.

De raad van bestuur moet zijn voorstellen verantwoorden in een bijzonder verslag zoals bepaald in het

Wetboek Vennootschappen.

Onder netto-aktief moet in dit artikel worden verstaan, het geheel van het aktief zoals blijkt uit de balans,

verminderd met de voorzieningen en de schulden.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-aktief tengevolge van het geleden verlies gedaald is

tot minder dan één/vierde van het kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt

.goedgekeurd door éénvierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen. Is de algemene

vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door de derden geleden schade,

behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Artikel 8 - Uitgifte van effecten

De vennootschap kan aandelen, winstbewijzen, obligaties, warrants en andere effecten uitgeven.

Artikel 9 - Vorm van de aandelen en andere effecten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Alle aandelen zijn op naam. Zij zijn voorzien van een volgnummer.

Zij worden ingeschreven in een register van aandelen op naam dat op de vennootschapszetel wordt bijgehouden en waarvan iedere aandeelhouder kennis kan nemen.

Indien het eigendomsrecht van een aandeel opgesplitst is in naakte eigendom en vruchtgebruik, dan worden de vruchtgebruiker en de naakte eigenaar afzonderlijk ingeschreven in het register van aandelen op naam, met vermelding van hun respectievelijke rechten.

Artikel 10 - Ondeelbaarheid

De aandelen en andere effecten zijn ondeelbaar. Indien er meer dan een eigenaar is van een in onverdeeldheid gehouden aandeel of een ander effect, zal het uitoefenen van de rechten eraan verbonden, geschorst worden totdat een enkel persoon aangeduid wordt als zijnde, tegenover de vennootschap, eigenaar van dit aandeel of ander effect.

Artikel 11 - Overdracht van aandelen en andere effecten

De aandelen en andere effecten zijn vrij overdraagbaar.

Onder geen enkel voorwendsel mogen de erfgenamen, rechthebbenden of schuldeisers van de aandeelhouders zegels of beslag doen leggen op de bezittingen of de boekhouding van de vennootschap. Voor de uitvoering van hun rechten dienen zij zich te houden aan de inventarissen en balansrekeningen van de vennootschappen, alsook aan de beslissingen van de algemene vergadering.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 12 - Benoeming en ontslag van de bestuurders

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

De statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent in geval van staking van stemmen, houdt van rechtswege op gevolg te hebben totdat de raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

Zolang het Wetboek Vennootschappen dienaangaande niet gewijzigd is, mag de duur van hun opdracht de zes jaar niet overschrijden.

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

De bestuurders kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Ieder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Artikel 13 - Vacature

Wanneer één of meer plaatsen van bestuurder openvallen door overlijden, ontslag of om een andere reden, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst tot de definitieve benoeming overgaan. De bestuurder die aldus werd aangesteld is benoemd voor de tijd die nodig is om het mandaat van de bestuurder die hij vervangt te beëindigen.

Artikel 14 - Vergadering van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert na oproeping van de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist en bovendien binnen de veertien dagen na het verzoek van twee bestuurders.

Wanneer de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaat, heeft elke bestuurder het recht de raad van bestuur bijeen te roepen.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel of op elke andere plaats vermeld in de bijeenroepingen, die bij middel van gewone brief, tele-fax of electronisch bericht geschieden.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Artikel 15 - Besluitvorming

De raad van bestuur kan slechts. beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Elke bestuurder kan bij gewone brief, tele-fax of electronisch bericht een collega afvaardigen om hem te vertegenwoordigen op een bepaalde vergadering van de raad van bestuur en er te stemmen in zijn plaats.

Geen enkele bestuurder mag echter over meer dan twee stemmen beschikken, één voor hem en één voor zijn lastgever.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen worden door de raad van bestuur genomen met meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit de beslissende stem.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in de notulen, ondertekend door tenminste de meerderheid van de leden die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen. De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door een gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

Wanneer een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die de goedkeuring van de raad van bestuur behoeft, is hij verplicht de raad op de hoogte te brengen en zijn verklaring alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang te doen opnemen in de notulen van de vergadering. Verder dient gehandeld overeenkomstig artikel 523 van het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 16 - Bevoegdheid van de raad van bestuur

A. INTERN BESTUUR

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of

dienstig zijn tot het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de

algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht,

kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals de vertegenwoordiging wat dit

bestuur aangaat opdragen:

- hetzij aan één of meerdere bestuurders;

- hetzij aan één of meer directeurs, die al dan niet lid zijn van de raad van bestuur.

Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten verricht

worden om de normale gang van zaken van de vennootschap te verzekeren.

De Raad mag eveneens bijzondere machten verlenen aan één of meerdere lasthebbers.

De Raad van bestuur regelt de benoemingen, het ontslag en de bezoldigingen en maakt de volmachten

bekend in bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

B. EXTERN BESTUUR

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht toegekend aan de raad van bestuur als college, zijn hetzij de gedelegeerde bestuurder, hetzij twee bestuurders, collegiaal optredend, bevoegd om de vennootschap in de handelingen en in rechte te vertegenwoordigen.

De gedelegeerde bestuurder aan wie deze algemene vertegenwoordigingsmacht is toegekend, wordt benoemd door de raad van bestuur bij beslissing genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

De gedelegeerde bestuurder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 17 - Bekendmaking van benoeming of ambtsbeeindiging van bestuurders

De benoeming van de leden van de raad en hun ambtsbeeindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van een uittreksel uit het benoemingsbesluit en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekend te worden gemaakt.

Artikel 16 - Verantwoordelijkheid van de bestuurders

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap.

Tegenover de vennootschap en tegenover derden zijn de bestuurders verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen die zij in hun bestuur begaan hebben overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 19 - Verbintenissen van de vennootschap

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen gesteld door de raad van bestuur, door de bestuurders bevoegd om haar te vertegenwoordigen of door de gevolmachtigde voor het dagelijks bestuur, zelfs indien deze handelingen de grenzen van haar doel overschrijden, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed, of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onwetend kon zijn, met dien verstande nochtans dat de bekendmaking der statuten alleen onvoldoende is om dit bewijs te leveren.

D. TOEZICHT

ARTIKEL 20 - Toezicht op de vennootschap

De controle op de vennootschap is zo nodig opgedragen aan één of meer commissarissen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht slechts om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zo er geen verplichting tot benoeming is van een -commissaris voor de vennootschap, heeft iedere aandeelhouder individueel de controle- en onderzoeksbevoegdheden. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap. De opmerkingen van de accountant worden medegedeeld aan de vennootschap.

E. ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21 - Samenstelling

De geldig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle aandeelhouders. Zij is samengesteld

uit alle eigenaars van aandelen die het recht hebben in persoon of bij gemachtigde te stemmen, mits zij zich

gedragen naar de voorschriften van de wetten en van de statuten. De beslissingen genomen door de

vergadering zijn bindend voor alle aandeelhouders, ook voor diegenen die afwezig waren.

De houders van obligaties, warrants of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden

uitgegeven, mogen de algemene vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem.

Artikel 22 - Jaarvergadering - Bijzondere algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden elke derde zaterdag van de maand mei om tien uur dertig minuten in de

zetel van de vennootschap of op de plaats in de oproeping te bepalen.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering gehouden de eerstvolgende werkdag

op hetzelfde uur.

Ten alle tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te

besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort.

De raad van bestuur en commissarissen zijn verplicht een bijzondere algemene vergadering bijeen te

roepen wanneer één of meer aandeelhouders die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het kapitaal

vertegenwoordigen het vragen.

Artikel 23 - Oproeping - Toelating tot de vergadering

Het bestuursorgaan van de vennootschap, en de commissarissen indien die er zijn, kunnen de algemene

vergadering samenroepen. Zij moeten de algemene vergadering bijeenroepen wanneer vennoten die een vijfde

van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot de algemene vergadering dienen de agenda te vermelden.

De oproepingen worden verzonden volgens de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Er dient geen verantwoording gegeven te worden van de bijeenroeping wanneer alle aandeelhouders

aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De agenda moet de te behandelen onderwerpen bevatten, alsmede, voor de vennootschappen die een

openbaar beroep op het spaarwezen doen of hebben gedaan, de voorstellen tot besluit.

F. INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE - WINSTVER-DELING

Artikel 25 - Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de raad van bestuur de inventaris op alsmede de jaarrekening overeenkomstig het Wetboek Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel. De raad van bestuur stelt bovendien een jaarverslag op waarin zij hun bestuur verantwoorden.

Artikel 26 - Bestemming van de winst - Reserve

Van het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst, na aftrek van alle onkosten, wordt vijf procent bestemd tot aanleg van de wettelijke reserve tot het wettelijk minimum van tien procent van het kapitaal zal bereikt zijn.

Het overige wordt verdeeld bij beslissing van de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan eveneens beslissen dat de winst of een deel ervan, zal worden gereserveerd.

Overeenkomstig het Wetboek Vennootschappen mag geen uitkering geschieden indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-aktief zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald, of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-aktief moet worden verstaan: het totaal van de aktiva zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en de schulden. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door diegenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering in hun voordeel in strijd was met de voorschriften, of hiervan, gezien de omstandigheden niet onkundig konden zijn.

Artikel 27 - Interimdividend

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits zich te schikken naar de bepalingen van artikel 618 van het Wetboek Vennootschappen.

G. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 28 - Ontbinding

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door de raad van bestuur wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door de raad van bestuur wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste.wijze is weergegeven.

Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de aandeelhouders verzonden.

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging.

Vóár de beslissing tot ontbinding van de vennootschap bij authentieke akte wordt vastgesteld, moet de notaris na onderzoek het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschap gehouden is. In de akte dienen de conclusies van de commissaris, bedrijfsrevisor of accountant overgenomen te worden.

De aandeelhouders en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering.

Artikel 29 - Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van de aandeelhouders bijeenroepen wanneer ; aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de i vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de tasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden. Zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL VAN AKTE

(getekend) Notaris Serge Van Damme te De Panne

Worden tevens neergelegd :

- gelijkvormig afschrift van de akte dd. 22.12.2011 (bevattende de gecoördineerde statuten)

,voor-behàucien aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(ojn(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/08/2011 : VE035106
04/10/2010 : VE035106
28/07/2009 : VE035106
17/04/2009 : VE035106
25/08/2008 : VE035106
31/08/2005 : VE035106
10/06/2005 : VE035106
02/07/2004 : VE035106
25/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 15.05.2015, NGL 19.08.2015 15445-0008-011
02/07/2003 : VE035106
13/06/2002 : VE035106
10/07/2001 : VE035106
15/07/2000 : VE035106
09/06/2000 : VE035106
10/07/1997 : VE35106
23/08/1995 : VE35106
17/09/1994 : VE35106
22/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 21.05.2016, NGL 16.08.2016 16434-0163-011

Coordonnées
FURNASSUR

Adresse
SINT-DENIJSPLAATS 4 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande