GASTRONOMISCHE CLUB GASTRONOMIQUE PROSPER MONTAGNE, AFGEKORT : CPM

Association sans but lucratif


Dénomination : GASTRONOMISCHE CLUB GASTRONOMIQUE PROSPER MONTAGNE, AFGEKORT : CPM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.545.165

Publication

12/09/2014
ÿþ. 4



kle



Voorbehoud,

aan he BeIgisc staatsbi

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgi taatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akt ter grifq!ERGELEGD

ah Koophandel

GE 2 8 AUG 2014

Gent Afdeling Brugge

De gefigie

/10NITEUP BE

05 -09-i 20 It

S-AA

Ondernemingsnr : 411.545.165

Benaming

(voluit): GASTRONOMISCHE CLUB GASTRONOMIQUE PROSPER

MONTAGNE

(verkort) : CPIVI

R*chtsvorm : VZW

Zetel: Residentie "De Veste" Komvest 34 8000 Brugge

Onderwerp aide Wijziging statuten bestuur

Tekst

De buitengewone algemene vergadering van 20 11 2014 aanvaardt volgende nieuwe statuten

HOOFDSTUK 1 NAAM, ZETEL, DOEL

Artikel 1

De V Z W heet voluit GASTRONOMISCHE CLUB GASTRONOMIQUE PROSPER MONTAGNE

VZW , afgekort CPM.

ArtiKel 2

De zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brugge in de residentie "De Veste", Komvest 34,

8000 BRUGGE

ArtiKel 3

De vereniging heeft tot doel hulde te brengen aan Prosper Montagne, architect  schrijver, vooral befaamd op het professioneel en technisch vlak als één der glorierijkste gastronomen, ten einde de voortzetting te handhaven van het werk dat hem zo lief was. Met name de grote traditionele keukenkunst in stand te houden, te waken over de befaamdheid van het hotelwezen en in het algemeen alles wat het goede eten en drinken bevordert De vereniging wil jonge talenten aanmoedigen door het verstrekken van beloningen, door het bekend maken van verdienstelijke huizen en door het in het leven roepen van een club die de gastronomen-verbruikers en de gastronomen-producenten verenigt Zij wil de provoostschappen in de verschillende afdelingen van de gastronomie scheppen, o a de Provoost  Generaal, de Provoost van de Keukenchefs, de Provoost van de restauranthouders, de Provoost van de tafelhouders, de Provoost van de pasteibakkers, de Provoost van de wijnschenkers, de Provoost van de kaasmeesters, de Provoost van de visconsulenten, enz alle takken van het restauratiebedrijf in het algemeen omvattende, en elke Provoost in zijn afdeling gelastende niet zijn taak, betrekking hebbende specifiek op zijn afdeling.

De vereniging kan leningen afsluiten, onroerende goederen aan- en verkopen, verhuren en huren en alle zakelijke verrichtingen uitvoeren die voor het bereiken van haar doel nuttig geacht worden.

De vereniging mag alles inrichten en ondernemen wat met het gestelde doel in verband staat. Tot het verwezenlijken van zijn doel richt de club manifestaties in en in het bijzonder elk jaar wedstrijden, ten einde de jonge krachten aan te moedigen die zich tot de keukenkunst aangetrokken voelen, zowel voor wat betreft de keukenkunst zelf als de schenkkunst, de banket- en pasteibakkerskunst, de kunst van tafelhouder enz. De vereniging kan eveneens een prils voor letterkunde of gelijk welke andere prijs uitreiken welke verband houdt met haar gestelde doel.

Artikel 4

De vereniging telt minstens drie werkende leden, ook Provoosten genoemd. De vereniging onderscheidt vier

verschillende soorten leden:

1)Werkende leden zijn natuurlijke personen die minstens 18 jaar oud zijn. Dit zijn thans

Robert Van Landeghem, Voorzitter, Provoost van de keukenchefs,

Eddy Van Maele, Provoost-Generaal,

Op de laatste blz. van L ik B vernielden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Pierre Saey, Provoost van de banketbakkers,

Frans Saint Germain, Provoost van de tafelhouders,

Jacques Marit, Schatbewaarder, Provoost van de restauranthouders,

Marc Renaer, Provoost van de visconsulenten,

Michel Van Tricht, Provoost van de kaasmeesters,

Gido Van lmschoot, Provoost van de sommeliers,

Dirk Cornelis, Provoost van de meester spekslagers

Manu Desutter, erevoorzitter,

Michel Coppens, ereprovoost,

Marc Debailleul, ereprovoost,

Paul Puissant, ereprovoost,

Jean Van Brabant, ereprovoost

2)Toetredende leden. Dit zijn leden die in de club ingewijd worden op grond van gastronomische

bekendheid of beroepsbekwaamheid. Zij worden in de eerste graad Ridder in de Orde en op voorstel van de

vergadering der Provoosten, Officieren in de Orde. Deze leden maken geen deel uit van de Algemene

Vergadering.

3)Leden Honoris Causa Dit zijn personen die omwille van hun rol in de gastronomie in het algemeen ofwel

omwille van hun maatschappelijke status het prestige van de club bevorderen. Ook zij maken geen deel uit van

de Algemene Vergadering,

4)De sympathisanten en echtgenoten kunnen eveneens als dusdanig een lidmaatschap bekomen Zij

worden echter niet ingewijd en maken evenmin deel uit van de Algemene Vergadering. De vrijheid van ontslag

wordt steeds geëerbiedigd.

Artikel 5

Enkel de Algemene Vergadering kan leden aanvaarden, ontslaan of uitsluiten. Hiervoor dient ze steeds het

advies van de Raad van Bestuur in te winnen.

Artikel 6

Ontslag of uitsluiting gaat onmiddellijk in. Ontslagen of uitgesloten leden hebben geen enkel recht op het

maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen geen teruggave vorderen van gestorte bijdragen.

Artikel 7

De Algemene Vergadering bepaalt jaarlijks, op voorstel van de Raad van Bestuur, de maximum

ledenbijdrage voor de werkende leden,

Hoofdstuk Il Algemene Vergadering en bestuur.

Artikel 8

De Algemene Vergadering komt minstens één keer per jaar bijeen. De statutaire Algemene Vergadering heeft plaats in het laatste kwartaal van het jaar.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur en vertegenwoordigt aile

werkende leden. De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te rcepen binnen de maand na ontvangst van een aangetekend schrijven gericht aan de maatschappelijke zetel en ondertekend door ten minste één vijfde van de werkende leden, waarbij deze de bijeenkomst van de Algemene Vergadering vragen en de te bespreken agenda nauwkeurig opgeven.

Artikel 9

De Raad van Bestuur nodigt ter post bij gewone brief en minstens 14 dagen vooraf (poststempel geldt als bewijs) aile werkende leden uit tot de Algemene Vergadering. Die uitnodiging vermeldt de plaats, dag, uur en dagorde van de vergadering.

Artikel 10

Stemrecht. Zie het huishoudelijk reglement punt 7.

Artikel 11

De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor, Bij diens afwezigheid neemt de

ondervoorzitter of daarna de bestuurder met de hoogste leeftijd de leiding van de vergadering.

Artikel 12

De Raad van Bestuur bezit aile bevoegdheden, behalve deze die uitdrukkelijk en/of wettelijk aan de

Algemene Vergadering toegekend zijn.

Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten

- het aanvaarden, ontslaan en uitsluiten van leden

- het benoemen en afzetten van bestuurders

- het verlenen van kwijting aan bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- het goedkeuren van de begroting en de rekening - het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

Artikel 13

De voorzitter en de secretaris ondertekenen de notulen van de Algemene Vergadering en maken deze

binnen de twee maanden over aan de leden.

Artikel 14

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum 3 en maximum 12 leden.

Artikel 15

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering uit de werkende leden-provoosten voor vier jaar verkozen Zij treden uit volgens een beurtwisseling die in het huishoudelijk reglement is bepaald Zij zijn onmiddellijk herkiesbaar.

Artikell6

De Raad van Bestuur kiest:

een voorzitter

- een secretaris

- een penningmeester

verantwoordelijken voor de andere functies die ze noodzakelijk acht.

Artikel 17

De Raad van Bestuur treedt op ais college, leidt de vereniging, vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen waarbij de voorzitter alleen kan tekenen. Zij heeft ook de residuaire bevoegdheid.

Artikel 18

De Raad van Bestuur kan al of niet uit haar midden een dagelijks bestuur oprichten of een volmachtdrager

aanduiden met de bevoegdheden door de Raad van Bestuur te bepalen.

Artikel 19

De Raad van Bestuur:

- wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door ten minste één derde van haar leden

- komt minstens 4 keer per jaar bijeen

- besluit bij gewone meerderheid

- kan slechts geldig stemmen bij aanwezigheid (of vertegenwoordiging) van de helft van het aantal leden, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Binnen de Raad van Bestuur is stemmen bij volmacht niet toegestaanL

Artikel 20

De secretaris of de daartoe aangestelde persoon maakt van elke vergadering een verslag op.

Artikel 21

De Raad van Bestuur werd door de Algemene Vergadering als volgt samengestee

Robert Van Landeghem, Voorzitter, Provoost van de keukenchefs

Geboren te Deurne, rijksregisternummer 650827-379-38

Wonende Alfons Gossetllan 31, 1702 Groot-Bijgaarden

Eddy Van Maele, Provoost-Generaal

Geboren te Westkapelle, rijksregisternummer 450119-011-80

Wonende Soi Suksumran 45-30, Mooy Ban-Khuntu, Tabon Rawai, 83100 Phuket Thailand

Pierre Saey, Provoost van de banketbakkers

Geboren te Jemappes, rijksregistemummer 570808-033-10

Wonende Place Vandevelde 35, 7370 Dour

Frans Saint Germain, Provoost van de tafelhouders

Geboren te Roeselare, rijksregisternummer 540412-329-85

Wonende De Breyne Peelaertstraat 12, 8600 Diksmuide

Jacques Marit, Schatbewaarder, Provoost van de restauranthouders,

Geboren te Morialmé, rijksregisternummer 490828-529-07

Wonende Chauss de Nivelles 336, 1420 Braine-L'Alleud

Marc Renaer, Provoost van de visconsulenten,

Geboren te Opbrakel, rijksregistemummer 580429-221-58

Wonende Burgemeester Frans Demidtplein 6, 8300, Knokke-Heist

Michel Van Tricht, Provoost van de kaasmeesters,

j

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Geboren te Bornem, rijksregisternummer 531115-345-07

Wonende Fruithoflaan 41, 2600 Berchem

Gido Van Imschoot, Provoost van de sommeliers

Geboren te Houten-Veurne, rijksregistemummer 570815-381-34

Wonende Stegelstraat 127, 8810 Lichtervelde

Dirk Cornelis, Provoost meester spekslagers

Geboren te Gent, rijksregistemummer 58. 08.06 239-79

Wonende Emiel Clauslaan 95, 9800 Deinze

Hoofdstuk Ill Begroting en rekeningen.

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar

De inkomsten van de vereniging zijn:

-de jaarlijkse bijdragen.

-de eventuele subsidies van de Europese Gemeenschap, de Belgische Staat, Provincies en/of gemeenten. -elle inkomsten in het algemeen en door de Wet veroorloofd.

De uitgaven behelzen de administratieve kosten, de intresten voor een terug te betalen lening, de aflossingen van een lening, de huur van lokalen en het onderhoud ervan, de personeelskosten en de eraan verbonden wettelijke verplichtingen,de kosten van organisatie van manifestaties, wedstrijden e a , het aankopen van onderscheidingen en kentekens, de representatiekosten om de vereniging in binnen- en buitenland te vertegenwoordigen__ enz.

De leden kunnen nooit enige aanspraak maken op het maatschappelijk bezit Het lidgeld wordt in het begin van ieder jaar betaald en kan dan ook nooit teruggegeven worden zelfs niet bij ontslagname of uitsluiting van de vereniging..

Hoofdstuk tV: Ontbinding en vereffening.

Artikel 23

Enkel de Algemene Vergadering kan tot de ontbinding van de VZW besluiten. Die Algemene Vergadering benoemt minstens twee vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoedingen en de wijze van vereffening, In geval van ontbinding moet het actief, na aanzuivering van het passief, gaan naar de vereniging die daartoe door de Algemene Vergadering is aangewezen en die tot doel heeft de gastronomie te bevorderen of een gelijkaardig doel als de vereniging nastreeft.

Hoofdstuk V: Niet voorziene gevallen.

Artikel 24

Aile bepalingen van huidige statuten die tegenstrijdig zouden zijn of worden met de Wet of het Decreet

dienen als ongeldig beschouwd te worden zonder dat daarom huidige akte als nietig dient te worden aanzien.

Hoofdstuk Vi Algemene informatie.

Artikel 25

De patroon van de club is de Heilige Fortunatus, geboren te Cenedas Ventetië rond 566 na Christus.. Hij ondernam een bedevaarttocht naar het graf van Sint Maarten en stopte te Poitiers waar Sint Radegonde, koningin van Frankrijk en haar vriendin, Sint Agnes, pas het klooster van het Heilige Kruis gesticht hadden, Fortunatus was een verstandig man en zeer bedreven in de rijmkunst. De Koningin maakt hem tot haar aalmoezenier en de beide heiligen namen hem tot vriend

Ze wedijverden om hem de beste zorgen toe te kennen en lieten hem van hun beste spijzen genieten iedere dag zonden zij hem de nieuwste gerechten van het klooster, bestaande uit verschillende vleessoorten op duizend wijzen toebereid en groenten bestrooid met sappen en honing

Wanneer zij hem voor een maaltijd in het klooster uitnodigen, lieten zij hem van de beste wijn proeven. Een weinig verblijd, liet hij dan de heilige poëzie in de steek om lofdichten te wijden aan de gulzigheid, dit tot grote opgetogenheid van zijn toehoordster.

Vele van de recepten zette hi) om in versvorm, maar dit gedeelte van zijn werk ging verloren. Er blijft van hem nog over: levensgeschiedenissen van heiligen, hymnen, en o a "Vexilla Regis". Hij werd tot bisschop gewijd te Poitiers en overleed er. Zijn geboorte- en sterfdatum staat op het juweel dat de leden ontvangen ter ere van hun inwijding.

VAN LANDEGFRM Robert

Voorzitter

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
GASTRONOMISCHE CLUB GASTRONOMIQUE PROSPER MO…

Adresse
RESIDENTIE DE VESTE, KOMVEST 34 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande