GAVER ENERGY

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GAVER ENERGY
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.374.420

Publication

25/10/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13306337*

Neergelegd

23-10-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0541374420

Benaming (voluit): "GAVER ENERGY" S-BVBA

(verkort):

Rechtsvorm : Starters- Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8530 Harelbeke, Eikenstraat(S) 79

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

UIT DE AKTE verleden door Meester Katrien DEVAERE, geassocieerd notaris te Kortrijk, ondergetekend op achttien oktober tweeduizend dertien;

BLIJKT DAT een Starter-besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd door: de heer HELLEBUYCK Arne Marcellin Georges, geboren te Kortrijk op 15 december 1991, (rijksregisternummer 91.12.15-099.88), wonend te Waregem, Beveren-Leie, Tomberg 8.

A. STATUTEN.

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

ARTIKEL EEN. - De vennootschap heeft de vorm van een Starter-besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de benaming "GAVER ENERGY" S-BVBA.

ARTIKEL TWEE. - De zetel van de vennootschap wordt vastgesteld door de zaakvoerder(s), of de algemene vergadering.

Deze kan zonder statutenwijziging overgebracht worden naar elke plaats in hetzelfde taalgebied in België bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s). Deze zorgt/zorgen voor de bekendmaking van dit besluit in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Exploitatiezetels, bijhuizen, agentschappen of kantoren zullen in België en in het buitenland mogen gevestigd worden door de vennootschap, mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels. ARTIKEL DRIE. - De vennootschap heeft tot doel :

1. Zuivere patrimonium vennootschap, die haar inkomsten derft uit het verwerven van huurinkomsten;

2. alle activiteiten als aannemer in alternatieve energie (solar, wind, biomassa, ...enzovoort) zowel in binnen- als buitenland;

3. alle activiteiten tot het afhuren, afleasen, in recht van opstal nemen van bedrijfsdaken, gronden, kortom alle plaatsen waar met alternatieve energie kan plaatsen en de verkoop van de opgewekte stroom en derving van subsidies (voorbeeld plaatsen zonnepanelen op een bedrijfsdak van derden);

4. alle activiteiten van import en export in alle producten en in bijzonder deze die verband houden met alternatieve energie (zonnepanelen, windmolens, omvormers, ... enzovoort);

5. inspectie en reparatie van allerlei via helicopter controle door middel van een persoon te laten afzakken die de inspectei uitvoert en beelden neemt van deze ;

6. uitbating en commercialisatie van alle types van websites, alsook exploitatie en doorverkoop van alle types SMS en MMS diensten;

7. optreden als krediet- en verzekeringsmakelaar;

8. tussenpersoon in diverse diensten op kommissiebasis (telefoniekontrakten,abonnementen, nutsbedrijven,internetkontrakten,...enzovoort);

9. algemene tussenpersoon in de handel

10. aan- en verkoop, tussenpersoon in alle handel in alle types (bouw-landbouw) machines (heftrucks, kranen, bulldozers, traktoren, ...)

11. handelaar in tweedehandsvoertuigen zowel bestemd voor export als lokale afnemers;

12. verhuur van inboedels (roerende goederen) aan privé en rechts personen;

13. uitbaten van een horecazaak;

14. aannemer in het plaatsen en vernieuwen van ramen en deuren;

15. aannemer in alle dakwerken;

16. aan-en verkoop van alle rollend materiaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

17. aannemer in alle grondwerken (bestrating, riolering, collectoren, pijpleidingen,...);

18. tussenpersoon in de handel, handelsagentuur, vertegenwoordiger;

19. interieur en verlichtings inrichtingen;

20. installateur in beveiligings- en bewakingsmateriaal en onderhoud ;

21. alle immobiliën activiteiten zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel als vastgoedmakelaar als vastgoedhandelaar en alle verrichtingen die met deze gepaard gaan;

22. beheer van roerend en onroerend patrimonium;

23. aannemer electriciteitswerken

24. algemene bouwonderneming;

25. aannemer in alle voegwerken;

26. aannemer-installateur in alle werken op electronisch, electrisch vlak, zoals domotica, IT, LED reclame en technieken,RFID, ...

27. ontwikkelen van alle soorten van websites en mobiele applicaties ookwel Apps genoemd voor alle platformen (Android, iOS, Windows, ...enzovoort).

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of belangen nemen in andere ondernemingen, rechtstreeks of onrechtstreeks op gelijk welke wijze.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

ARTIKEL VIER. - De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur.

KAPITAAL - AANDELEN.

ARTIKEL VIJF. - Het kapitaal is vastgesteld op duizend euro (1.000 EUR) vertegenwoordigd door 100 aandelen met een gelijke fractiewaarde.

Bij kapitaalverhoging door geldelijke inbreng, zal rekening dienen gehouden te worden met het wettelijk recht van voorkeur ten gunste van aandeelhouders.

Gedurende de startersfase van vijf jaar te rekenen vanaf de oprichting, kan het kapitaal niet verminderd worden.

Uiterlijk binnen de vijf jaar na de oprichting, zal de vennootschap hetzij een gewone besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid moeten worden, met naleving van de wettelijke voorwaarden hiertoe, hetzij ontbonden moeten worden

Bovendien wordt op dat moment de minimale volstortingsplicht van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid van toepassing

ARTIKEL ZES. - De aandelen worden op naam ingeschreven in het register van aandelen, zoals voorgeschreven door de wet.

ARTIKEL ZEVEN. - Indien één of meerdere aandelen aan verschillende eigenaars in onverdeeldheid toebehoren, kunnen alle rechten daaraan verbonden slechts uitgeoefend worden door één persoon, daartoe schriftelijk gemachtigd door de betrokkenen. Zolang niemand gemachtigd werd, kunnen alle rechten aan de aandelen verbonden, opgeschort worden door de zaakvoerder. Kan geen overeenstemming bereikt worden tussen de betrokkenen, dan kan de meest gerede partij de rechter om de aanstelling van een voorlopig bewindvoerder verzoeken.

Wanneer de eigendom van een aandeel is opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik komen de lidmaatschapsrechten, zoals het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens andersluidende overeenkomst tussen betrokkenen. Het recht op uitkering van dividenden komt eveneens toe aan de vruchtgebruiker.

De uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld komt in eerste instantie toe aan de blote eigenaar.

ARTIKEL ACHT. - De erfgenamen of legatarissen van een overleden vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de goederen, waarden of andere voorwerpen en bezittingen van de vennootschap noch het opmaken van een inventaris vorderen.

Voor de uitoefening van hun rechten, zijn zij gehouden zich te steunen op de rekeningen en inventarissen van de vennootschap alsook op de besluiten van de algemene vergadering.

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, het faillissement of de staat van bekend onvermogen van een vennoot, zelfs als dit de enige vennoot is.

ARTIKEL NEGEN - De vennoten hebben het recht hun aandelen aan derden over te dragen mits toelating van de helft der vennoten, eigenaars van tenminste drie/vierden der aandelen, de tot overdracht voorgedragen aandelen niet meegerekend.

Deze toestemming zal eveneens vereist zijn bij overdracht van de aandelen onder levenden of bij overlijden, aan de echtgenoot van de overdrager of erflater of aan bloedverwanten in opgaande of dalende lijn, of aan medevennoten.

Alle overdrachten worden in het register der aandelen ingeschreven naar de wettelijke voorschriften.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer overdracht onder levenden of overlating bij overlijden geweigerd wordt, wordt verwezen naar de artikelen 251 en 252 van het Wetboek van vennootschappen .

Zolang de vennootschap zich in de startersfase bevindt, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid van de verrichting, niet worden overgedragen aan een rechtspersoon. Rechtspersonen kunnen alleen toegelaten worden door middel van een kapitaalverhoging die het maatschappelijk kapitaal ten minste brengt op het in artikel 214, §1 wetboek van vennootschappen vastgestelde bedrag.

BESTUUR EN TOEZICHT.

ARTIKEL TIEN. - De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, aandeelhouders of niet, aangesteld door de algemene vergadering die hun opdracht kan herroepen of vernieuwen. Statutaire zaakvoerders kunnen, zelfs met algemeenheid van stemmen, slechts om wettige redenen herroepen worden.

Het mandaat van de zaakvoerder zal bezoldigd of onbezoldigd worden uitgeoefend, volgens beslissing van de algemene vergadering.

Zolang de vennootschap zich in de starterperiode bevindt, kunnen alleen natuurlijke personen aangesteld worden als zaakvoerder.

ARTIKEL ELF. - Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan geen onroerende goederen verkopen, verhuren of wat dan ook zonder toestemming van de meerderheid van de aandeelhouders.

Deze beperking van de bevoegdheid van de zaakvoerders kan niet worden ingeroepen tegen derden, tenzij bewezen is dat dezen daarvan kennis droegen of, gezien de omstandigheden niet onwetend konden zijn. Wettelijke publicatie van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

ARTIKEL TWAALF. - De zaakvoerders mogen zich onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid laten helpen of vertegenwoordigen, in hun betrekkingen met derden, door gevolmachtigden op voorwaarde nochtans dat het mandaat speciaal en van tijdelijke aard is.

Iedere algemene opdracht van bevoegdheid is echter verboden.

ARTIKEL DERTIEN. - Een commissaris zal aangesteld worden door de algemene vergadering zo de wet het oplegt of indien de algemene vergadering vrijwillig besluit één of meer commissarissen aan te stellen. ALGEMENE VERGADERING.

ARTIKEL VEERTIEN. - De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten.

Haar besluiten worden getroffen bij meerderheid van stemmen telkens wanneer de wet of deze statuten er niet anders over beschikken.

ARTIKEL VIJFTIEN. - Elk aandeel geeft recht op één stem.

De vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een mandataris, of zelfs schriftelijk stemmen. De volmacht kan hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager aan het bureau overgemaakt worden. Bij éénhoofdigheid van de vennootschap kan de enige vennoot de bevoegdheden die aan de algemene vergadering toekomen, niet overdragen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten indien de uitnodiging het vermeldt. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden  aanvaard of  verworpen , gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerders een oproeping, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn ondertekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in de oproeping vermeld. Deze oproeping bevat eveneens een afschrift van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

ARTIKEL ZESTIEN. -

§1. Iedere vennoot heeft de mogelijkheid langs elektronische weg op afstand te stemmen vóór de algemene vergadering.

Deze stemming dient te gebeuren bij middel van een formulier dat door de zaakvoerder ter beschikking wordt gesteld en dat tenminste de volgende vermeldingen bevat:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

" de naam van de aandeelhouder en zijn woonplaats of maatschappelijke zetel;

" het aantal stemmen dat de aandeelhouder tijdens de algemene vergadering wenst uit te brengen;

" de vorm van de aandelen;

" de agenda van de vergadering, inclusief de voorstellen tot besluit;

" de termijn waarbinnen de vennootschap het formulier voor het stemmen op afstand dient te ontvangen;

" de handtekening van de aandeelhouder, in voorkomend geval, met een elektronische handtekening die

voldoet aan de voorwaarden van artikel 1322 van het Burgerlijk Wetboek.

Er kan elektronisch worden gestemd tot de dag vóór de vergadering.

§2. Vanaf de mededeling van de oproeping tot de algemene vergadering kunnen de vennoten schriftelijk vragen stellen aan de zaakvoerders en aan de commissarissen, die tijdens de vergadering zullen worden beantwoord, voor zover die vennoten voldoen aan de formaliteiten die vervuld moeten worden om tot de vergadering te worden toegelaten. Die vragen kunnen langs elektronische weg tot de vennootschap worden gericht via het in de oproeping tot de vergadering vermelde adres.

De vennootschap dient die schriftelijke vragen uiterlijk op de vijfde dag vóór de dag van de algemene vergadering te ontvangen.

§3. De vennoten kunnen op afstand deelnemen aan de algemene vergadering door middel van een door de vennootschap ter beschikking gesteld elektronisch communicatiemiddel. Wat de naleving van de voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid betreft, worden de vennoten die op die manier aan de algemene vergadering deelnemen, geacht aanwezig te zijn op de plaats waar de algemene vergadering wordt gehouden.

De hoedanigheid van vennoot en de identiteit van de persoon die aan de stemming, vraagstelling of de vergadering wenst deel te nemen, wordt gecontroleerd en gewaarborgd op de wijze bepaald in een intern reglement opgesteld door de zaakvoerder. Dit reglement bepaalt tevens de wijze waarop wordt vastgesteld dat een vennoot via het elektronische communicatiemiddel aan de algemene vergadering deelneemt en bijgevolg als aanwezig kan worden beschouwd.

Om de veiligheid van het elektronische communicatiemiddel te waarborgen, kan het intern reglement voorwaarden stellen aan het gebruik van het elektronische communicatiemiddel.

Het bureau van de algemene vergadering is als enige bevoegd om de eerbiediging van de voorwaarden die zijn bepaald door de wet, de statuten en het intern reglement te controleren en vast te stellen of een vennoot op geldige wijze via het elektronische communicatiemiddel aan de algemene vergadering deelneemt en bijgevolg als aanwezig kan worden beschouwd.

Het door de vennootschap ter beschikking gestelde elektronische communicatiemiddel moet hem ten minste in staat stellen om rechtstreeks, gelijktijdig en ononderbroken kennis te nemen van de besprekingen tijdens de vergadering en om het stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken.

De vorige paragrafen zijn van toepassing op de houders van obligaties en certificaten die met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, rekening houdend met de hun toegekende rechten.

ARTIKEL ZEVENTIEN. - De jaarvergadering wordt van rechtswege gehouden de derde donderdag van mei om veertien uur, op de zetel of in iedere andere plaats bepaald in de oproeping.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt ze gehouden op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

ARTIKEL ACHTTIEN. - Het bureau wordt gevormd door de zaakvoerders en voorgezeten door de oudste ervan. Deze duidt een secretaris aan. De vergadering kiest twee stemopnemers. Met eenparigheid van stemmen kan de vergadering afzien een secretaris of stemopnemers te kiezen.

Elke jaarvergadering of buitengewone algemene vergadering mag, staande de zitting, op drie weken worden uitgesteld door het bureau, ook indien het niet gaat om de goedkeuring van de jaarrekening.

JAARREKENING - WINSTVERDELING.

ARTIKEL NEGENTIEN. - Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december. ARTIKEL TWINTIG. - Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en zal het bestuur inventaris en jaarrekening moeten opmaken overeenkomstig de wet.

In de jaarvergadering zullen deze bescheiden besproken worden en na aanneming, decharge gegeven worden aan de zaakvoerders.

ARTIKEL EENENTWINTIG. - Het batig saldo, dat de jaarrekening aanwijst nadat alle lasten, algemene kosten en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijfentwintig ten honderd (25%) voorafgenomen voor de vorming van een reservefonds.

Deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer dit reservefonds het bedrag heeft bereikt van het verschil tussen het minimumkapitaal vereist bij artikel 214, §1, en het geplaatst kapitaal.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

ONTBINDING - VEREFFENING.

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ARTIKEL TWEE EN TWINTIG. - De vennootschap zal op ieder ogenblik kunnen ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering statuerend als voor statutenwijziging.

ARTIKEL DRIE EN TWINTIG. - Bij ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, wordt de vennootschap vereffend door de zaakvoerders, tenzij de algemene vergadering andere vereffenaars aanduidt.

De vereffenaars zullen, behoudens andere bepaling van de algemene vergadering de meeste machten hebben voorzien door de wet en onder meer deze voorzien door artikel 187 van het Wetboek van vennootschappen

.

ARTIKEL VIER EN TWINTIG. - Het batig saldo van de vereffening zal uiteindelijk onder de

vennoten verdeeld worden naar verhouding van hun wederzijds aantal aandelen, na gelijkstelling ervan inzake

volstorting.

DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL VIJF EN TWINTIG. - Alles wat in deze statuten niet voorzien is, zal beheerst worden door

het wetboek van vennootschappen.

B. OVERGANGSBEPALINGEN.

2. Inschrijving. - Op de honderd aandelen wordt als volgt ingeschreven :

1. Door de heer Arne Hellebuyck, voornoemd, op alle honderd aandelen 100

Zonder enig bewijs naar deponering toe, beschikt de vennootschap volgens deze verklaring van comparant over een bedrag van duizend euro.

3. Vennootschapszetel. - De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 8530 Harelbeke, Eikenstraat(S) 79.

4. Sluiting van het eerste boekjaar - De sluiting van het eerste boekjaar wordt vastgesteld op 31

december 2014.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2015.

6. Niet-statutaire zaakvoerders. - Onmiddellijk beslist de verschijner voor de duur van de vennootschap

als niet-statutaire zaakvoerder te benoemen:

De heer Arne Hellebuyck, voornoemd.

Zijn opdracht zal niet vergoed worden.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

"getekend door Katrien Devaere, geassocieerd notaris te Kortrijk"

Tegelijk hiermee neergelegd:

- afschrift van de akte oprichting de dato achttien oktober tweeduizend dertien

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 21.05.2015, NGL 28.08.2015 15489-0539-011

Coordonnées
GAVER ENERGY

Adresse
EIKENSTRAAT 79 8530 HARELBEKE

Code postal : 8530
Localité : HARELBEKE
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande