GEEN ATOL VOOR DE HAAN-WENDUINE

Association sans but lucratif


Dénomination : GEEN ATOL VOOR DE HAAN-WENDUINE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.983.128

Publication

22/05/2015
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Grotestraat 56 - 8421 De Haan

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato 7 mei 2015 dat tussen:

1, De heer Van Landeghem Dany, geboren te Oostende op 14 november 1955, wonende te 8420 De Haan, Zeedijk-De Haan 26, met nationaal nummer 55.11:14-367.57 met identiteitskaartnummer 591-8750544-82; stichtend lid;

2. De heer Royaux Jean-Pierre, geboren te Brugge op 2 augustus 1957, wonende te 8421 De Haan,: Grotestraat 183, met nationaal nummer 57.08.02-013.16 met identiteitskaartnummer 591-7430752-72; stichtend lid;

3. De heer Van Besien Herwig, geboren te Oostende op 28 november 1960, wonende te 8421 De Haan,' Grotestraat 56; met nationaal nummer 60.11.28-183.23 met identiteitskaartnummer 591-8297392-17; stichtend: lid;

4. De heer De Lathouwer Koenraad, geboren te Brugge op 30 juni 1963, wonende te 8420 Wenduine, Ringtaan 77  8420 Wenduine, met nationaal nummer 63.06.30-151.23 met identiteitskaartnummer 5918093704-29; stichtend lid;

een vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

TITEL I  BENAMING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL  DUUR  DOEL

Artikel 1; Rechtsvorm. - De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van, 2 mei 2002.

Artikel 2: Naam. - De vzw draagt de naam "Geen Atol voor De Haan-Wenduine"

Artikel 3: Zetel. - De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8421 De Haan, Grotestraat 56. De algemene; vergadering bepaalt de plaats van de maatschappelijke zetel.

Artikel 4: Duur. - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan op elk moment ontbonden worden door de algemene vergadering.

Artikel 5: Doel en activiteiten. - De vereniging heeft tot doel het vrijwaren, in stand houden, bevorderen en. verdedigen van de natuur, het leefmilieu, de landschappen en uitzichten, de volksgezondheid, de leefbaarheid en de duurzame leefomgeving in zijn breedste betekenis en dit in de gemeenten De Haan en Wenduine in het: bijzonder. Hiertoe kan zij alle handelingen stellen, waaronder doch niet-beperkend: voorstellen doen aan de: overheden, de bevolking inlichten over lopende milieuvergunningsaanvragen, klachten van inwoners. onderzoeken, activiteiten van de gemeenten die een positief gevolg hebben voor het milieu promoten, bekend; maken en verspreiden. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te' maken met de problematiek die speelt, met te voorziene hinder, met de duiding van toekomstplannen van overheden alsook de pers in te lichten in verband met deze materie. Daartoe kan zij evenementen en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kan eveneens gebruik maken van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Hiertoe kan de verenging alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met de realisatie van de doelstellingen, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van het wettelijk toelaatbare.

TITEL il -- DE LEDEN -- BIJDRAGE

Artikel 6: Leden. - Het aantal leden is onbeperkt maar moet minsten drie (3) werkende leden tellen. De. oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De vereniging telt enkel `werkende' leden; deze; leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.' Als lid kan tot de vereniging betreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad als zodanig worden toegelaten. De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

MOD 2.2

ln de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

11 MEI 2015

Gent Atde9Frarugge

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

629 C 83

Geen Atol voor De Haan Wenduine

De griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,2

Artikel 7: Nieuwe leden. - Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur legt de kandidaturen voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist vrij over elke verzoek van toetreding. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten. De weigering van de algemene vergadering om iemand als lid toe te laten is niet voor beroep vatbaar. Een nieuwe aanvraag kan door de geweigerde kandidaat slechts worden ingediend na het verstrijken van een termijn van één jaar.

Artikel 8: Ontslag of uitsluiting van de leden. - Ontslag of uitsluiting van de leden geschiedt overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk lid kan op elk moment uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur kenbaar worden gemaakt. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en dit overeenkomstig de door de wet voorziene voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid van stemmen.

Artikel 9: lidgeld. - De door de werkende leden verschuldigde bijdrage mag niet hoger zijn dan honderd (100,00) euro. Het door de niet-werkende leden verschuldigde bedrag mag niet hoger zijn dan vijftig (50,00) euro. De raad van bestuur stelt jaarlijks de verschuldigde bijdrage vast.

TITEL III  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10: Samenstelling. - De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij ontstentenis door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 11: Bevoegdheden. - De algemene vergadering oefent al de bevoegdheden uit die krachtens de wet aan deze vergadering zijn voorbehouden. Zij beraadslaagt over de werking van de vereniging en is onder meer bevoegd over de wijziging van statuten, over de benoeming en afzetting van bestuurders, het aanvaarden en uitsluiten van de leden. De algemene vergadering keurt onder meer de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende werkjaar goed en beslist over de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 12: Samenkomst. - De algemene vergadering zal minimaal eenmaal per jaar samenkomen in de loop van het eerste semester. De samenkomst kan steeds gebeuren wanneer het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer ten minste 1/3 van de werkende leden hierom verzoekt.

Artikel 13: Bijeenroeping. - De bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt door de raad van bestuur via gewone brief of mail, aan elk werkende leden gericht, ten minste acht dagen v66r de vergadering. De uitnodiging bevat dag, uur en plaats van samenkomst evenals de agenda.

Artikel 14: Volmacht. - Elk werkend lid heeft het recht persoonlijk tegenwoordig te zijn op de algemene vergadering of zich te laten vertegenwoordigen door een ander lid mits een geschreven volmacht. Nochtans mag elk werkend lid maar over één volmacht beschikken.

Artikel 15: Geldigheid vergadering. - De algemene vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en besluiten welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Bij afwijking van de voorgaande alinea worden de beslissingen van de algemene vergadering, welk betrekking hebben op de wijziging van statuten, de uitsluiting van een lid of de vrijwillige ontbinding van de vereniging slechts genomen mits aan de door de wet voorziene voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid van stemmen wordt voldaan.

TITEL IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16: Raad ,van bestuur. - De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie (3) bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan, tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling dat er opnieuw drie leden zijn. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Artikel 17: Duur mandaat, - De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Artikel 18: Bijeenroepen raad van bestuur. - De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. Hij vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Bij een tweede vergadering met dezelfde dagorde kan de raad van bestuur evenwel geldige' beslissingen nemen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 19: Volmacht. - In de vergadering kan elke bestuurder geldig worden vertegenwoordigd door een andere bestuurder mits schriftelijke volmacht. Elke bestuurder mag buiten zijn eigen mandaat slechts één volmacht vertegenwoordigen.

Artikel 20; Bevoegdheid. - De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen die nodig zijn voor het bestuur van de vereniging en dit in de ruimste zin, met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zo is de raad van bestuur onder meer bevoegd om roerende en onroerende goederen te kopen, te verkopen, te hypothekeren, te huren of te verhuren de raad van bestuur kan rechtsvorderingen instellen, hij kan gelden lenen of ontlenen, en aile financiële handelingen stellen die nuttig of nodig zijn voor het realiseren van de doelstellingen van de vereniging. De raad van bestuur benoemt en ontslaat personeel, en bepaalt diens statuut. Hij vaardigt huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

ivIo0 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 21: Secretariaat. - De raad van bestuur kan een secretariaat oprichten en verantwoordelijken ' aanstellen, belast met het dagelijks beheer. Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

Artikel 22: Ondertekening akten. - Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend hetzij door de handtekening van de voorzitter alleen, hetzij door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt eveneens voor het optreden in recht.

Artikel 23: Geen persoonlijke verplichting. - Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

TITEL V BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 24: Rekeningen en begroting

Met uitzonder van het eerste boekjaar dat loopt vanaf datum van neerlegging van de oprichtingsstatuten tot 31 december 2016, loopt ieder boekjaar van de vereniging van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen dienstjaar opgesteld en wordt de begroting voor het volgend dienstjaar opgemaakt. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering en dit ten laatste binnen zes (6) maand na afsluiting van het boekjaar.

Behoudens het jaar van oprichting zal elk boekjaar een volledig kalenderjaar bevatten, te beginnen op één januari en te eindigen op eenendertig december.

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 25: Ontbinding. - In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden en de wijze van vereffening.

Artikel 26: Overmaking bezit. - In geval van vrijwillige of gedwongen ontbinding wordt het maatschappelijk bezit, na vereffening van alle passiva, overgemaakt aan een vereniging die dezelfde of quasi dezelfde doelstellingen nastreeft en/of een goed doel in de Haan.

SLOTBEPALINGEN

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijf de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing. Is een artikel uit deze statuten in strijd met voornoemde wet dan zal enkel het tegenstrijdige gedeelte nietig zijn en blijven de overige bepalingen hun geldigheid behouden,

Volgende personen worden aangesteld als bestuurder:

1.VAN LANDEGHEM Dany, Zeedijk-De Haan 26 bus 101, 8420 De Haan, in overeenstemming benoemd tot voorzitter en dagelijks bestuurder.

2.ROYAUX Jean-Pierre, Grotestraat 183, 8421 De Haan, in overeenstemming benoemd tot secretaris. 3.VAN BESIEN Herwig, Grotestraat 56, 8421 De Haan, in overeenstemming benoemd tot penningmeester. De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur.

De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Aldus opgesteld in 4 exemplaren en goedgekeurd te De Haan op 7 mei 2015.

Getekend,

Van Landeghem Dany, stichtend lid;

Hierbij neergelegd: oprichtingsakte

À,

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

r

Coordonnées
GEEN ATOL VOOR DE HAAN-WENDUINE

Adresse
GROTESTRAAT 56 8421 VLISSEGEM

Code postal : 8421
Localité : Vlissegem
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande