GENI IMMOBILIEN

Société en commandite simple


Dénomination : GENI IMMOBILIEN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 847.418.625

Publication

25/07/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mad Wmd 1 t.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

080- LIA$ (2Ç

GENI IMMOBILIËN

.-< wchisvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Pervijzestraat 17, 8600 Diksmuide

É\'C1ii~ dia+ adres)

E~astn~" t,' i ai'te : Oprichting

De ondergetekenden:

1, de heer Lieven Decat, wonende te 8600 Diksmuide, Molenstraat 7 en met nationaal nummer 75.06.30219.13;

2, de heer Wouter Debruyne, wonende te 8600 Beerst, Wijnendafestraat 6 en met nationaal nummer 75.05.26-371.08;

Komen overeen om, overeenkomstig de hiernavolgende bepalingen, een gewone commanditaire vennootschap op te richten en de statuten vast te stellen van de hierna genoemde vennootschap;

Titel 1

1.Vorm van de vennootschap: de partijen richten bij deze een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap op.

2.Naam en zetel van de vennootschap: de naam van de vennootschap luidt: "Geni Immobiliën" en zij wordt gevestigd te 8600 Diksmuide, Pervijzestraat 17.

3.Gecommanditeerde en stille vennoten: de heer Lieven Decat neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot en de heer Wouter Debruyne treedt op als stille vennoot.

4.Kapitaal  plaatsing en storting op het kapitaal: Het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst is, bedraagt duizend (1.000) euro en is verdeeld (n honderd (100) aandelen met een fractiewaarde van één/honderdste van het kapitaal. Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng.

5.lnbreng: de heer Wouter Debruyne heeft ingetekend op tien (10) aandelen en betaalde hierop honderd (100) euro, de heer Lieven Decat heeft ingetekend op negentig (90) aandelen en betaalde hierop negenhonderd (900) euro. Samen honderd (100) aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

6.Verdeling van de participatie In het kapitaal van de vennootschap: de toegekende aandelen naar aanleiding van de hierboven beschreven inbreng, komen aan de oprichters toe ais volgtra tien (10) aandelen aan de heer Wouter Debruyne en negentig (90) aandelen aan de heer Lieven Decat.

L.i-. ncalJen . I~~ç;.G1 Neen art hvssian 9itesc3 van de instrumenterende t,o"arts, he`wj van de perso=,'rs)n(en)

e~oe~d r1= sechPsrerse" vr3 ten aanzien :=an derden te vette....genv<aorliigec

5{~rsn rda<~.rn er. na:in:e.errng

ïE,L~rt arnirº%ger-

(vi.;} 'sl

I1IU lU VIII ~II~1III~~I~I

*izi3izos»

r 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Titel Il

De partijen komen overeen om de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen«

Artikel 1 - Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. De naam van de vennootschap luidt: "Gent Immobiliën".

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8600 Diksmuide, Pervijzestraat 17. De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in België bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 3 - Doel

Het doel van de vennootschap bestaat uit het beheren van onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium voornamelijk door beheersdaden, waaronder verhuring. De vennootschap mag, onder meer, binnen de perken van haar doel en voor zover dit verantwoord is voor de verwezenlijking van haar doel, onroerende goederen aankopen, laten bouwen, ruilen maar eventueel ook verkopen, Zij mag deze onroerende goederen niet enkel onderhouden en herstellen maar ook opschikken, uitrusten en verbouwen. Zij mag tevens beschikbare gelden subsidiair en in bijkomende orde beleggen in roerende goederen en waarden.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of belangen nemen in andere ondernemingen, rechtstreeks of onrechtstreeks op gelijk welke wijze,

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan alle opdrachten, ambten en functies uitoefenen en alle bestuursopdrachten en mandaten waarnemen in de meest ruime zin, welke rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doelstelling verband houden, optreden als tussenpersoon, correspondent, mandataris, agent of vertegenwoordiger.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

Artikel 4  Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

De vennootschap kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5 - Kapitaal - Aandelen

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt duizend (1.000) euro en is verdeeld in honderd (100) aandelen, met een fractiewaarde van éénlhonderdste van het kapitaal.

Artikel 6 - Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medevennoot of aan een derde, na vooraf aan aile andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden van zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de uittredende vennoot zijn woonplaats heeft,

Indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het voorkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer geen der vennoten wenst gebruik te maken van zijn voorkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde mits deze derde vooraf aanvaard wordt door de meerderheid van twee derden van de andere vennoten.

Indien de andere vennoten niet akkoord gaan met de voorgestelde overnemer, moeten zij een kandidaat-overnemer aanwijzen die bereid is de aandelen over te nemen tegen een prijs vastgesteld in onderling akkoord tussen de betrokken partijen of bij gebrek aan akkoord door een deskundige aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de uittredende vennoot zijn woonplaats heeft. Wordt de aangewezen kandidaat-overnemer binnen de 14 dagen na zijn aanwijzing niet bereid gevonden tot overname van de aandelen, dan heeft de uittredende vennoot recht op de waarde van de aandelen zoals vastgesteld tussen de betrokken partijen. Bij gebrek aan overeenstemming inzake de waarde wordt deze vastgesteld door een deskundige aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de uittredende vennoot zijn woonplaats heeft. De waardebepaling en het akkoord tussen de betrokken partijen moet ten laatste zes maanden na de uittreding" vastgesteld zijn.

De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden na de vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 7 Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt in de laatste balans.

Artikel 8 - Beherende en stille vennoten

a.Gecommanditeerde vennoten

De heer Lieven Decat is gecommanditeerd vennoot die hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk is voor alle verbintenissen van de vennootschap.

b.Stille vennoten

De heer Wouter Debruyne is stille vennoot. Hij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van zijn inbreng, op voorwaarde dat hij geen enkele daad van bestuur verricht, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 9 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door een (of meerdere) zaakvoerder(s), al dan niet beherende vennoten.

Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als statutaire zaakvoerder, de heer Lieven Decat. l-let mandaat kan, zolang de vennootschap duurt, niet zonder wettige reden herroepen worden en dan slechts door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de regels geldend voor wijziging van de statuten,

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is.

Voor het aankopen en verkopen van onroerend goed en het aangaan van leningen, is het akkoord van alle vennoten vereist

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen afzonderlijk handelend, vertegenwoordigd de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

° De zaakvoerder kan gevolgmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 10 - Controle

tedere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern IAB-accountant, ingeschreven op het tableau van het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten.

Artikel 11 - Jaarvergadering - Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand december om 17 uur ten maatschappelijke zetel of op een andere plaats vermeld in de oproeping. Indien die dag een wettelijke feestdag

is, op de eerstvolgende werkdag. De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder.

Iedere vennoot kan steeds een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daarenboven is de zaakvoerder verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe strekkende verzoek, wanneer één of meer vennoten die minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigen het vragen.

De vennoten worden uitnodigd per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen voor de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dag, het uur de plaats en de agenda van de vergadering vermelden en wordt verzonden naar het adres van de vennoten zoals dit in het register van aandelen is genoteerd.

Elk aandeel heeft recht op één stem.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in de huidige statuten.

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd evenals de besluiten inzake wijziging van de naam, het kapitaal, het aannemen en uitsluiten van vennoten, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, worden goedgekeurd mits eenparige goedkeuring van alle gecommanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stilte vennoten.

Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vennoten is maar steeds met een minimum van twee.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat,

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 12 - Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 juli en eindigt op 30 juni van ieder jaar.

Het eerste boekjaar gaat in op 2 juli 2012 en zal afgesloten worden op 30juni 2014.

Ieder jaar op het einde van het boekjaar zal een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt door de zaakvoerder.

Artikel 13 - Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

De winst zal jaarlijks onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.

De vennoten mogen evenwel steeds bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14 - Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 15 - Ontbinding - vereffening

Bij ontbinding van de vennootschap is de zaakvoerder die op dat tijdstip in functie is van rechtswege vereffenaar, tenzij de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemt met vaststelling van hun bevoegdheden en van de aan hun mandaat verbonden vergoeding.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap, op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had vôôr de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaars hebben gesteld tussen hun benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De vereffenaars vormen een college.

De vereffenaar beschikt over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

Indien de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die haar vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen. ledere wijziging van deze aanwijzing moet overeenkomstig voormelde procedure worden besloten en zo neergelegd en openbaar gemaakt worden.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die omstandige staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan,

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Bekrachtiging

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Volmacht voor de formaliteiten bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank der Ondernemingen

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan Nathalie Vandromme en/of Delphine Vandamme do VOD Accountants en Belgastingconsulenten BVCVBA met maatschappelijke zetel te 1090 Jette, Burgemeester E. Demunterlaan 5, ieder bevoegd om alleen op te treden en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende neerleggingen en/of publicaties die verband houden met

~_" ~~~~°r beslissingen van de zaakvoerders of van de algemene vergadering, alsook om de formaliteiten met betrekking tot de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Ondernemingsloketten en de Betasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen

Opgemaakt te Diksmuide op 19 juni 2012 in drie (3) exemplaren, waarvan elke vennoot erkent er één ontvangen te hebben, het derde exemplaar is bestemd voor de registratie.



De heer Lieven Decat

De heer Wouter Debruyne

; .i,- " iEc van L.W. ra vernielden . Ceec~p : Naa,i., s;i herdarrigiieid van de nstrtltneESLerer#dE. notaris, hetzij van de perso{qui(en}

b'r.'a;gd rAc:,iwpgfSoüií ten 8ar12[en van derden tu ve°rtegere:doorCi1 jely

~~cr.~o Naan en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
GENI IMMOBILIEN

Adresse
PERVIJZESTRAAT 17 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : Pervijze
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande