GERCOLEX

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GERCOLEX
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 542.565.639

Publication

02/12/2013
ÿþMod PDF 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13307286*

Neergelegd

28-11-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0542565639

Benaming (voluit): GERCOLEX

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8500 Kortrijk, Hoveniersstraat(Kor) 36 bus 0.1

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting - Vaststelling van de statuten - Benoeming van de zaakvoerders

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Notaris Stefaan LAGA met standplaats te Izegem op achtentwintig november tweeduizend dertien dat een vennootschap werd opgericht met volgende gegevens: Oprichters:

1. De Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) DIRK HESSELS, met zetel te 8780 Oostrozebeke, Stationsstraat 124, RPR Kortrijk, ondernemingsnummer BTW BE 0501.852.660.

2. De Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) AUBEL, met zetel te 8500 Kortrijk, Hoveniersstraat(Kor) 36/0.1, RPR Kortrijk, ondernemingsnummer BTW BE 0885.304.251.

3. De Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) GERPHI, met zetel te 8500 Kortrijk, Stationsstraat(Kor) 15 bus 41, RPR Kortrijk, ondernemingsnummer 0541.416.485.

Rechtsvorm: Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA).

Benaming:  GERCOLEX .

Zetel: Hoveniersstraat(Kor) 36 te 8500 Kortrijk.

Doel: De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland: de beroepsactiviteiten en beroepsmatige samenwerking van gerechtsdeurwaarders en kandidaat-gerechtsdeurwaarders beheren in de ruimste zin van het woord waarbij de vennoten hun ambt en beroepswerkzaamheden als gerechtsdeurwaarder in naam en voor rekening van de vennootschap uitoefenen in overeenstemming met de ter zake geldende wettelijke en reglementaire bepalingen.

De vennootschap kan, bij wijze van inschrijving, inbreng, fusie, samenwerking, financiële tussenkomst of anderszins, een belang of deelneming verwerven in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen zonder onderscheid, in België of in het buitenland.

De vennootschap kan alle hoegenaamde burgerlijke-, commerciële-, industriële-, financiële-, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn de verwezenlijking daarvan te bevorderen.

Zij kan zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft, borgstellen of haar aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten, in overeenstemming met de voorwaarden voorzien door artikel 287 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vennootschap mag niet aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetgeving op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies. De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Duur: De vennootschap werd opgericht voor een onbeperkte duur vanaf haar oprichting.

Bedrag van het kapitaal: achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), volledig volgestort in geld. Ondergetekende Notaris bevestigt dat de storting is gebeurd in overeenstemming met de bepalingen van het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wetboek van vennootschappen, bij BNP Paribas Fortis.

Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot.

Machten: Indien er slechts één zaakvoerder is benoemd, heeft hij de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen en in het algemeen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn in het kader van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die volgens de wet of volgens onderhavige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Indien er meerdere zaakvoerders benoemd zijn, kiezen zij onder hen een voorzitter, bij gebreke waaraan de oudste in functie zijnde zaakvoerder geacht wordt voorzitter te zijn.

Onverminderd het hiernavolgende en behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen de algemene vergadering bevoegd is, kan iedere zaakvoerder individueel alle handelingen verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel.

Er kan echter slechts met unanimiteit onder de zaakvoerders beslist worden tot handelingen die voor de vennootschap een financiële impact hebben van meer dan tienduizend euro (10.000,00 EUR) en/of betrekking hebben op de hiernavolgende rechtshandelingen:

- Investeringen

- Leningen

- Aanwerving van personeel

- Het verlenen van persoonlijke en of zakelijke zekerheden

- Het nemen van deelnemingen in andere vennootschappen

- Het aangaan van een samenwerking met anderen dan de bestaande aandeelhouder(s) en hun zaakvoerder(s) en/of vennoten.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zullen de zaakvoerders handelen in overeenstemming met de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Externe vertegenwoordiging: Is er slechts één zaakvoerder, dan heeft deze de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder kan, afzonderlijk optredend, de vennootschap vertegenwoordigen in en buiten rechte, tegenover derden voor alle rechtshandelingen waarvan de financiële impact voor de vennootschap de tienduizend euro (10.000,00 EUR) niet overschrijdt.

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toegekend aan de individuele zaakvoerders, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of verweerder, vertegenwoordigd door alle zaakvoerders gezamenlijk voor rechtshandelingen die voor de vennootschap een financiële impact hebben van meer dan tienduizend euro (10.000,00 EUR) en/of betrekking hebben op de hiernavolgende rechtshandelingen:

- Investeringen

- Leningen

- Aanwerving van personeel

- Het verlenen van persoonlijke en of zakelijke zekerheden

- Het nemen van deelnemingen in andere vennootschappen

- Het aangaan van een samenwerking met anderen dan de bestaande aandeelhouder(s) en hun zaakvoerder(s) en/of vennoten.

Voormelde kwantitatieve en kwalitatieve bevoegdheidsbeperkingen aan de externe vertegenwoordiging hebben een interne werking en zijn niet tegenstelbaar aan derden.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

Gewone algemene vergadering: Ieder jaar, op de eerste dinsdag van de maand september om negentien uur dertig (19u30), op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. In geval bovengemelde dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering plaatshebben op de eerstvolgende werkdag, op het zelfde uur.

Stemrecht: Elk aandeel geeft recht op één stem behoudens de in de wet of deze statuten voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

Behoudens in de gevallen voorzien in de wet of deze statuten, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de gevallen waarin conform de wet of onderhavige statuten een afwijkende meerderheid vereist wordt.

De vennoten kunnen eenparig schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Boekjaar: Het boekjaar begint op één april en eindigt op eenendertig maart van het daaropvolgende jaar. Winstverdeling: Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst. De algemene vergadering kan niet van het voorstel van het bestuursorgaan afwijken.

Indien de algemene vergadering hiertoe beslist op voorstel van het bestuursorgaan, wordt het resterend saldo van de winst als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkeringen zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door diegenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunner gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Vereffeningsaldo: Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zete1 heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Overgangsbepalingen:

1. Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op 31 maart 2015.

2. De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

3. De vennootschap begint te werken vanaf de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

4. De oprichters verklaren in overeenstemming met artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de verbintenissen over te nemen die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. De verbintenissen aangegaan sinds de oprichting en vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Benoeming zaakvoerder: Zijn benoemd tot niet-statutaire zaakvoerders voor onbepaalde duur:

1. De voornoemde vennootschap  DIRK HESSELS , vast vertegenwoordigd voor de uitoefening van het zaakvoerdersmandaat in de voornoemde vennootschap  GERCOLEX door de heer HESSELS Dirk, wonende te 8780 Oostrozebeke, Stationsstraat 124.

2. De voornoemde vennootschap  AUBEL , vast vertegenwoordigd voor de uitoefening van het zaakvoerdersmandaat in de voornoemde vennootschap  GERCOLEX door de heer FOULON Xavier, wonende te 8510 Kortrijk (Bellegem), Aubettestraat 33.

3. De voornoemde vennootschap  GERPHI , vast vertegenwoordigd voor de uitoefening van het zaakvoerdersmandaat in de voornoemde vennootschap  GERCOLEX door de heer DE RYNCK Philippe, wonende te 8500 Kortrijk, Stationsstraat 15 bus 41.

Volmacht:

De oprichters stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde persoon aan als bijzondere gevolmachtigde, die afzonderlijk kan optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan

Luik B - Vervolg

wie de volmacht verleend wordt om alle formaliteiten op het gebied van inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen evenals bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren tegenover de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, namelijk de medewerkers van de burgerlijke vennootschap onder vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  TITECA HENRI ACCOUNTANCY , met zetel te 8800 Roeselare, Heirweg 198, RPR Kortrijk, ondernemingsnummer BTW BE 0882.371.584.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

(get.) Stefaan LAGA, notaris te Izegem

Tegelijk hiermede neergelegd:

Expeditie akte dd. achtentwintig november tweeduizend dertien

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

07/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 01.09.2015, NGL 30.09.2015 15634-0407-016

Coordonnées
GERCOLEX

Adresse
HOVENIERSSTRAAT 36 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande