GEVAR

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : GEVAR
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 446.235.632

Publication

05/02/2014
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de

Ondernemingsnr : 0446.235.632

Benaming (voluit) :GEVAR

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 8790 Waregem, Keizerstraat 16

Onderwerp akte :KAPITAALVERMINDERING - KAPITAALVERHOGING STATUTENWIJZIGING

Uit een akte verleden voor Meester BÉNÉDICTE STROBBE, notaris met standplaats te Waregem, op 18 december 2013, Geregistreerd te Waregem op 24 december 2013, Boek 111 Blad 74 Vak 16 Bladen Verzendingen 0 Ontvangen vijftig euro (50,00 EUR) De Eerstaanwezend Inspecteur (getekend) B. VAN THUYNE, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "GEVAR", waarvan de zetel gevestigd is te 8790 Waregem, Keizerstraat 16, volgende beslissingen heeft genomen:

Eerste beslissing: Kapitaalvermindering

De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal te verminderen met een bedrag van; drieënveertigduizend vierhonderd en zeven euro negenennegentig cent (43.407,99 EUR), zijnde de bedragen.; ;; die werden geïncorporeerd in het maatschappelijk kapitaal bij beslissing van de algemene vergadering van 27,; :; oktober 1993 en 26 juni 2001.

Ingevolge voormelde kapitaalvermindering wordt het kapitaal gebracht van tweeënzestigduizend euro,; !; (62.000,00 EUR) op achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR) en dit zonder;;

1; vernietiging van aandelen. x;

De vergadering beslist dat deze kapitaalvermindering zal aangerekend worden op het werkelijk kapitaal;, en zal gebeuren door het ontstaan van een vordering van de aandeelhouders op de NV Gevar en dit ini=

;: verhouding met het aantal aandelen dat zij bezitten in de vennootschap. ;E

De voorzitter stelt vast dat ingevolge de kapitaalvermindering het maatschappelijk kapitaal gedaald is; ; beneden het minimumkapitaal doch dat onmiddellijk tot een kapitaalverhoging zal worden overgegaan.

Tweede beslissing : Bespreking verslag van de bedrijfsrevisor

Dat deze natura-inbreng een werkelijk en volwaardig actief bezit vertegenwoordigt, en dat zijn;: beschrijving aan de vereisten van rechtzinnigheid en volledigheid beantwoordt, wordt gestaafd door het verslag;: :: de dato 18 december 2013, opgemaakt door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BEDRIJFSREVISORENKANTOOR DUJARDIN", vertegenwoordigd door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "PIET DUJARDIN", vertegenwoordigd door de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisorr,f met kantoor te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12,

Het besluit van het verslag van de bedrijfsrevisor luidt ais volgt :

"6. BESLUIT ,.

Ingevolge het ingestelde onderzoek overeenkomstig de controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, bij de kapitaalverhoging met inbreng in natura bij de NV GEVAR door inbreng in natura van:; de vorderingen die werden toegekend aan de aandeelhouders van de inbrenggenietende vennootschap naar;; aanleiding van de doorgevoerde dividenduitkering én de vorderingen die hen zullen worden toegekend naar;; aanleiding van de voorgenomen kapitaalvermindering bij de inbrenggenietende vennootschap, kan ik besluiten i dat :

1. De kapitaalverhoging werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van,, de Bedrijfsrevisoren inzake kapitaalverhoging door inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van: de als tegenprestatie verstrekte vergoeding, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot dei: procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10 %.

2. De beschniving van de inbreng aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheidi voldoet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen;

Verso ' Naam en handtekening

11111111 III VIII III VI I II

*1A035319>

2`9 -01- 2M

BELGISCH STAATSBLAD

23. 01. 2014

RECHTBANK KOOPHANDEL KORTRIJK Gri rie

i

IVION13EUR BELG~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

t

voor-

behouden

- aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

De voorbeschreven inbreng in natura betreft een inbreng onder de opschortende voorwaarde van het voorafgaandelijk bekomen van een formele goedkeuring van de voorgenomen kapitaalvermindering door de algemene vergadering van de inbrenggenietende vennootschap.

3. De voor de kapitaalverhoging door inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de toename van de fractiewaarde van de bestaande aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

I'Vj merken op dat het niet creëren van nieuwe aandelen n,a.v. de voorgenomen kapitaalverhoging door inbreng in natura weliswaar, in de gegeven omstandigheden, juridisch mogelijk wordt geacht door hoogstaande rechtsleer terzake doch in gaat tegen het advies van de Raad van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

Volledigheidshalve dien ik een principieel voorbehoud te formuleren nopens het bestaan en de hoegrootheid van een uitwinningsrisico op de vennootschap naar aanleiding van eventuele bodemverontreiniging op de aanwezige percelen grond aangezien mij hieromtrent onvoldoende informatie beschikbaar is.

4. De als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura bestaat uit een toename van de fractiewaarde van de huidige aandelen ten belope van 502.407,99 EUR,

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarin dit verslag werd opgesteld.

Wevelgem op 18 december 2013

BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin,

Vertegenwoordigd door de BV BVBA Piet Dujardin,

Vertegenwoordigd door dhr. Piet Dujardin, bedrijfsrevisor."

Het bedrijfsrevisoraal verslag zal ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk worden

neergelegd.

Derde beslissing : Bespreking verslag van het bestuursorgaan

Tevens wordt het bijzonder verslag, opgemaakt door de raad van bestuur van de vennootschap omtrent de inbreng in natura, hier voorgebracht. Het zal neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk.

De vergadering deelt mee dat de hierna vermelde kapitaalverhoging gebeurt in toepassing van artikel 537 WIB 92 (ingevoerd door artikel 6 van de Programmawet van 28 juni 2013).

Vierde beslissing: Kapitaalverhoginq

De algemene vergadering beslist het kapitaal van de vennootschap te verhogen met vijfhonderd en tweeduizend vierhonderd en zeven euro negenennegentig cent (502.407,99 EUR) om het te brengen van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR) op vijfhonderd eenentwintigduizend euro (521.000,00 EUR), door inbreng in natura van de schuldvorderingen ontstaan ingevolge de beslissingen genomen door de aandeelhouders om de belaste reserves die in het kapitaal geïncorporeerd werden bij beslissing van de algemene vergaderingen van 27 oktober 1993 en 26 juni 2001 voor een totaal bedrag van, 43.407,99 EUR via een kapitaalvermindering als dividend uit te keren aan de aandeelhouders evenals het grootste deel van de beschikbare reserves die voorkwamen op de jaarrekening met betrekking tot het boekjaar afgesloten per 31 december 2011 (goedgekeurd door de gewone algemene vergadering de dato 15 juni 2012) en die als dividend uitgekeerd werden door de bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders de dato 12 december 2013, te incorporeren in het kapitaal overeenkomstig de procedure zoals omschreven in artikel 537 WIB '92.

De voormelde uitkering bedraagt bruto drieënveertigduizend vierhonderd en zeven euro negenennegentig cent (43.407,99 EUR) wat de kapitaalvermindering van de belaste reserves bedraagt en bedroeg vijfhonderd veertienduizend achthonderd drieëntwintig euro elf cent (514.823,11 EUR) wat de dividenduitkering betreft. Deze dividenduitkering werd betaalbaar gesteld op 12 december 2013.

Ingevolge aftrek van de roerende voorheffing tot beloop van 10% bedragen de vorderingen die door de aandeelhouders zullen worden ingebracht in totaal vijfhonderd en tweeduizend vierhonderd en zeven euro negenennegentig cent (502.407,99 EUR).

Deze kapitaalverhoging gebeurt zonder uitgifte van nieuwe aandelen, doch mits verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen, in te schrijven door de aandeelhouders pro rata hun aandelenbezit, hetgeen alhier uitdrukkelijk wordt aanvaard door de aandeelhouders.

Vijfde beslissing: Inschrijving op de kapitaalverhoging

Mevrouw VAN DORPE Sabine Ivonne, geboren te Oudenaarde op vierentwintig mei negentienhonderd drieënzestig (identiteitskaartnummer 591-8208536-13, nationaal nummer 63.05.24-144.09), wonende te 8790 Waregem, Keizerstraat 18, verklaart in haar hoedanigheid van aandeelhouder van de NV "GEVAR" volledig kennis te hebben van de huidige kapitaalverhoging en de financiële en boekhoudkundige informatie aangaande de kapitaalverhoging.

Mevrouw Sabine Van Dorpe, voornoemd, verklaart na lezing gehoord te hebben van wat voorafgaat inbreng te doen van haar vordering ten belope vierhonderd achtennegentigduizend driehonderd achtentachtig euro drieënzeventig cent (498.388,73 EUR).

De burgerlijke maatschap "G&G" met zetel te 8790 Waregem, Keizerstraat 18, verklaart, bij monde van haar vertegenwoordigers in haar hoedanigheid van aandeelhouder van de NV "GEVAR" volledig kennis te hebben van de huidige kapitaalverhoging en de financiële en boekhoudkundige informatie aangaande de kapitaalverhoging.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De burgerlijke maatschap "G&G" verklaart, bij monde van haar vertegenwoordigers na lezing gehoord te hebben van wat voorafgaat inbreng te doen van haar vordering ten belope vierduizend negentien euro zesentwintig cent (4.019,26 EUR).

Deze inbreng wordt niet vergoed door nieuwe aandelen, doch leidt tot verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

Zesde beslissing: Vaststelling realisatie kapitaalverhoginq

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van- het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van vijfhonderd en tweeduizend vierhonderd en zeven euro negenennegentig cent (502.407,99 EUR) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk werd gebracht op vijfhonderd eenentwintigduizend euro (521.000,00 EUR), vertegenwoordigd door honderd vijfentwintig (125) aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/honderd vijfentwintigste (111255t8) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Zevende beslissing : Statutenwiizioinq

De vergadering besluit de eerste paragraaf van artikel 5 van de statuten te schrappen en te vervangen door:

'ARTIKEL VIJF' KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderd eenentwintigduizend euro (521.000,00 EUR) en is

verdeeld in honderd vijfentwintig (125) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk

deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal kan gewijzigd worden."

Achtste beslissing:

De vergadering verleent elke machtiging aan de bestuurders om de voorgaande beslissingen uit te

voeren.

Negende beslissing : Machtiging

De vergadering verleent aan de Notaris alle machten voor de coördinatie van de statuten.

Voor echt verklaard ontledend uittreksel

(getekend) Bénédicte Strobbe, notaris

Samen neergelegd met dit uittreksel: de uitgifte van de akte, verslag van de bedrijfsrevisor, verslag van het

bestuursorgaan en de gecoördineerde statuten.











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/02/2013
ÿþMod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONIT

18 -02- 2013

BELGISCH STAATSSLA?

NRRRG~~~~~

-- 8. 02, 2093

RECHJBAr\,KOn O IP+F ANpEL Gn IeKORTRIJK

I *13033111111111

17*

Vo' behoi

aan

Belg Staat!

Ondernemingsar : 0446.235.632

Benaming

(voluit) : GEVAR

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 8790 Waregem, Keizerstraat 16

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGING DOEL - STATUTENWIJZIGING

Uit een akte verleden voor Meester BÉNÉDICTE STROBBE, notaris met standplaats te Waregem, op 10 december 2012, Geregistreerd te Waregem op 19 december 2012, Boek 106 Blad 97 Vak 8 Bladen 7 Verzendingen 0 Ontvangen vijfentwintig euro (25,00 EUR) De Eerstaanwezend Inspecteur (getekend) B. VAN THUYNE, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "GEVAR", waarvan de zetel gevestigd is te 8790 Waregem, Keizerstraat 16, volgende beslissingen heeft genomen:

Eerste beslissing: Wijziging doel

De vergadering ontslaat de voorzitter lezing te geven van het verslag van de Raad van Bestuur van 30 november 2012 met een uiteenzetting van een omstandige rechtvaardiging van de voorgestelde wijziging aan het maatschappelijk doel en van de aangehechte staat van activa en passiva de dato 30 september 2012, De vergadering erkent een kopie ontvangen te hebben van dit verslag en er kennis van te hebben genomen.

Een exemplaar van dit verslag zal worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel samen met de uitgifte van deze akte.

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen het doel van de vennootschap te wijzigen als volgt "De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden of in samenwerking met derden ;

- het waarnemen van alle bestuurdersfuncties, beheersmandaten en vervullen van statutaire opdrachten/mandaten, zoals de uitoefening van de functies van bestuurder, gedelegeerd bestuurder en vereffenaar van vennootschappen, Het verlenen van advies en ondersteuningsdiensten ten behoeve van het management van ondernemingen, particulieren en overheidsinstellingen;

- het beheren van bedrijven, onder meer door het uitvoeren van, of het deelnemen in de organisatie, herstructurering of leiding, het geven van adviezen op technisch, commercieel, juridisch en financieel gebied, dit alles in de breedste zin zodat alles kan gedaan worden dat het ontstaan, de uitbating, de groei en het welzijn van een onderneming en de belangen van haar eigenaars en betrokkenen ten goede kan komen;

- de exploitatie van een studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake managementaangelegenheden, bedrijfsvoering, organisatie, administratie, marketing, public relations en communicatie, consultancy, personeelsaangelegenheden en product(ie)innovaties;

- het verlenen van financiële, administratieve, commerciële, juridische, fiscale, sociale, technische en consultatieve bijstand aan ondernemingen;

het verlenen van adviezen, intellectuele en administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm dan ook van benodigdheden, modellen, materiaal, instrumenten, hard- en software, het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan;

- het geven van cursussen en opleidingen, het organiseren van workshops, studiedagen en seminaries;

- het leveren van diensten van projectmanagement, waaronder het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, het opstellen of laten opstellen van ontwerpen, plannen en beschrijvingen die in bestekken moeten worden ingelast, het voorbereiden van documenten voor offerte aanvragen, met inbegrip van contractvoorwaarden, het geven van adviezen op technisch vlak, het beheer van de uitvoering van werken, het waarmerken van betalingsaanvragen, het vaststellen van gebreken, het nemen van maatregelen indien er zich omstandigheden zouden voordoen die de stipte uitvoering van werken in het gedrang brengen, het uitvoeren van inspecties en keuringen, het verlenen van bijstand bij voorlopige en definitieve oplevering.

- alle roerende en onroerende goederen verwerven en beheren, met inbegrip van de onroerende leasing, zowel deze die rechtstreeks als onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap, inzonderheid kan de vennootschap onroerende goederen en/of zakelijke rechten op onroerende goederen

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

verwerven om deze te verhuren of als vorm van bezoldiging ter beschikking te stelle-aandeelhouders

(vennoten) en/of leden van het bestuursorgaan; ''Le

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roeren 'laat "on ái1e ~iérrichtingen

íîi

met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals y aandë1eni bj igaties kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buit á ddStbande oii ,nog op te

richten rechtspersonen en ondernemingen` Z _ r,.. 'e r

- het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande ' f * .eilidï ,lit~spersónen en

vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwik lin ,&ef 'i~vesfering in

rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoud`'' '

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, itt}tje..),~n-onroerende

handelingen mogen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatsdtsappeijk doel verband houden, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs bevorderend zijn."

De vergadering beslist de statuten in die zin aan te passen.

Tweede beslissing : Bevestiging omzetting aandelen aan toonder in aandelen op naam

De vergadering bevestigt de eerdere omzetting van de aandelen aan toonder In aandelen op naam en beslist de statuten in die zin aan te passen.

Derde beslissing : Aannemen van nieuwe statuten overeenkomstig de te nemen beslissingen en de gewijzigde bepalingen van het nieuwe Wetboek van vennootschappen

De algemene vergadering beslist de statuten aan te passen aan de genomen besluiten en beslist om de bestaande statuten te actualiseren, en na schrapping van aile overbodig geworden bepalingen en na verwijdering van aile verwijzingen naar (de artikelen van) de Vennootschappenwet, te vervangen door nieuwe statuten aangepast aan het nieuwe wetboek van vennootschappen en aan de nieuwe wet 'Corporate Governance',

Voor echt verklaard ontledend uittreksel Notaris Bénédicte Strobbe

Samen neergelegd met dit uittreksel: de uigifte van de akte en verslag van de Raad van Bestuur.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

elgiscl1

Staatsblad

77\5--

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

07/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.06.2012, NGL 30.08.2012 12519-0382-009
22/05/2012 : KO125633
05/09/2011 : KO125633
21/10/2010 : KO125633
05/10/2010 : KO125633
08/09/2009 : KO125633
27/11/2008 : KO125633
23/08/2007 : KO125633
23/08/2006 : KO125633
02/08/2005 : KO125633
09/05/2005 : KO125633
09/05/2005 : KO125633
26/07/2004 : KO125633
04/08/2003 : KO125633
28/10/2002 : KO125633
03/10/2000 : KO125633
18/02/1993 : KO125633
25/01/1992 : KO125633
23/01/1992 : KO125633

Coordonnées
GEVAR

Adresse
KEIZERSTRAAT 16 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande