GJS MOTORSPORT

Association sans but lucratif


Dénomination : GJS MOTORSPORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.529.987

Publication

27/04/2011
ÿþ MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*11066]34*

Ondememingsnr : 83S 9s9-

Benaming

(voluit) : GJS motorsport

i

NEERGELEGD

i 4. 114. 2011

FiI;OHTiANIC KOOPHANDEL

eÁfild~rffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblac

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningstraat 60 bus 0101 te 8930 Menen

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1. De Heer Coussaert Gilbert, geboren te Ledeberg op 28/09/1951, wonende in de Wezelstraat 26 te 8930 Menen, met als rijksregisternummer 510928-179-18;

2. De Heer Coussaert Jannick, geboren te Menen op 01/07/1971, wonende in de Keiberg 121b te 8551 Heestert, met als rijksregistemummer 710701-067-85;

3. De Heer Coussaert Steve, geboren te Menen op 06/04/1978, wonende in de Koningstraat 60 bus 0101 te 8930 Menen, met als rijksregisternummer 780406-023-08.

zijn op 01 april 2011 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

Titel I. Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1 : naam

De vereniging draagt de naam `GSJ motorsport'.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vernielden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW" en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 : zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Koningstraat 60 bus 0101 te 8930 Menen (gerechtelijk arrondissement Kortrijk).

Artikel 3 : doel

De vereniging heeft als doel haar leden te ontwikkelen op intellectueel, cultureel en sportief gebied ontspanning te bezorgen. Dit alles door het stichten , uitvoeren en beheren van sociale en anderen werken. Zij streeft de verwezenlijking na van dit doel door alle middelen en voornamelijk:

-Alle activiteiten te ontplooien die te maken hebben met de rallysport in het algemeen.

-Het herstellen en maken van rallywagens, het zoeken naar sponsors en het verwerven van publiciteit teneinde in de kosten te voorzien, het organiseren en deelnemen van wedstrijden, de installatie en het leveren van alle nodige apparatuur, zonder dat hierbij een winstoogmerk wordt vooropgesteld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Het inrichten en uitbaten van buffetten, maaltijden en alle andere vormen van samenkomsten of welke publicatie ook, in het kader van de dekking van kosten van de VZW.

-Het huren, verhuren en aanschaffen van in het algemeen alle roerende en onroerende goederen, het in gereedheid brengen en het uitbaten van alle nodige accommodaties.

-Het inrichten van intellectuele, culturele en sportieve ontmoetingen. De vereniging mag op algemene wijze, hetzij rechtstreeks, hetzij door middel van afstand, van opbrengst, van samenstellingen, van deelneming, van financiële tussenkomst, aankoop van aandelen of op elke andere wijze zich interesseren voor alle intellectuele, culturele en sportieve ondernemingen.

Artikel 4 : duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel Il. Lidmaatschap

Artikel 5 : Werkelijke leden

Er zijn minstens 3 werkelijke leden met alle rechten zoals omschreven voor de 'leden' in de VZW Wet. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkelijke leden.

Daarnaast kan ieder natuurlijk persoon/rechtspersoon zich kandidaat stellen als werkelijk lid.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met meerderheid van stemmen.

De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

Werkelijke leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten worden beschreven.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkelijke leden worden door de Raad van bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Artikel 6 : Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon/rechtspersoon die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge of schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden lid te worden.

De Algemene Vergadering beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 7 : Bijdrage

Door de leden is geen bijdragen verschuldigd.

Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 8 : Ontslag

Werkelijke leden en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een eenvoudig schrijven aan de Algemene Vergadering. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Artikel 9 : Uitsluiting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Als een werkelijk lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van de algemene vergadering of op verzoek van minstens één vijfde van alle werkelijke leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene vergadering, waarop minstens de helft van alle werkelijke leden aanwezig zijn en waarbij voor de beslissing een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden vereist is.

Het werkelijk lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van lidmaatschap.

Artikel 10 : Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW enz.

Artikel 11 : Register van leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de werkelijke leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van werkelijke leden wordt door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Titel III. Raad van Bestuur

Artikel 12 : Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 leden, door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid, voor een periode van zes jaar. De leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar.

Als evenwel maar 3 personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts 2 personen.

Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

Artikel 13 : Einde mandaat

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij algemeenheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Leden van de vereniging kunnen zich kandidaat stellen voor een mandaat in de raad van bestuur. Zij kunnen dit doen door een aangetekend schrijven aan de voorzitter gericht minstens veertien dagen voor de algemene vergadering. De raad van bestuur stelt kandidaten voor op de algemene vergadering.

Artikel 14 : Bijeenroeping - beraadslaging

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of twee bestuurders roepen de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudst aanwezige.

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur vormt een college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis van hen door 2 andere bestuurders.

Artikel 15 : Bevoegdheid

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De Raad van bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen haar bevoegdheid opdragen aan bijzondere volmachtdragers.

Artikel 16 : Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder of lid, die de titel van dagelijks bestuurder draagt.

De vereniging wordt, in handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd om de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren.

Verrichtingen boven de tweeduizend vijfhonderd euro (2.500 EUR), worden behandeld als in artikelen 15 en 17 van de statuten.

Artikel 17 : Vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, waarvoor minstens één handtekening van de voorzitter of van de secretaris.

Artikel 18 : Bekendmakingvereisten

De akten van benoeming en ambtsbeëindiging van de leden van de Raad van Bestuur, van de personen belast met het dagelijks bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen, worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie van een uittreksel daarvan in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Titel IV.  de Algemene Vergadering

MOD 2.2

" Artikel 19 : Samenstelling - vertegenwoordiging

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkelijke leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Eén lid kan evenwel slechts drager zijn van één volmacht om een ander lid te vertegenwoordigen..

Artikel 20 : Stemrecht

Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 21 : Bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- statutenwijziging

-benoeming en afzetting van bestuurders

-benoeming en afzetting van commissarissen en bepalen van hun bezoldiging

-kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-goedkeuring van de begroting en van de rekening

-ontbinding van de vereniging

-uitsluiting van een lid

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 22 : Bijeenroeping

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, in de loop van de maand december, met name de tweede zondag om 09 uur.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief, per e-mail, tenminste 8 dagen voor de vergadering.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door tenminste een twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. Over onderwerpen, die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd tenzij vier vijfden van de aanwezige leden daartoe beslist.

Artikel 23 : Meerderheden

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van Voorzitter van de algemene vergadering.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Artikel 24 : Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet. Zij krijgen kennis van de beslissingen op de door de wet voorziene wijze.

Titel V. Begroting en rekeningen

= Artikel 25 : Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 30/06/2012.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in art. 26novies VZW-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in art. 17§ 6 VZW-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering.

Titel Vl. Ontbinding en vereffening

Artikel 26 : Vrijwillige ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging dat een gelijkaardig doel nastreeft.

Artikel 27 : wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijst de Belgische Wet op de VZW's van toepassing.

Worden met eenparigheid van stemmen benoemd tot bestuurder.

- De Heer Coussaert Jannick, geboren te Menen op 01107/1971, wonende in de Keiberg 121b te 8551

Heestert;

- De Heer Coussaert Steve, geboren te Menen op 06/0411978, wonende in de Koningstraat 60 bus 0101 te

8930 Menen

Beiden hebben aanvaard hun mandaat uit te oefenen overeenkomstig de bevoegdheden zoals bepaald in

de statuten van de vereniging.

Wordt aangesteld als voorzitter: De Heer Coussaert Steve, geboren te Menen op 06104/1978, wonende in de Koningstraat 60 bus 0101 te 8930 Menen;

Wordt aangesteld als secretaris: De Heer Coussaert Jannick, geboren te Menen op 01/07/1971, wonende in de Keiberg 121b te 8551 Heestert.

Steve Coussaert Jannick Coussaert

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenïng

Coordonnées
GJS MOTORSPORT

Adresse
KONINGSSTRAAT 60, BUS 101 8930 MENEN

Code postal : 8930
Localité : MENEN
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande