GROEP CAENEN CAPITAL FUND

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : GROEP CAENEN CAPITAL FUND
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 549.914.576

Publication

04/04/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

- de promotie van gebouwen waaronder villa s, huizen, flatgebouwen, industriële en nijverheidsgebouwen, bij middel van verwerving, aankoop, verkoop, het onderbrengen onder het stelsel van mede-eigendom of onverdeeldheid van onroerende goederen, het verlenen of verkrijgen van recht van opstal, erfpacht, vruchtgebruik/blote eigendom of andere zakelijke of persoonlijke rechten op onroerende goederen, ruil, constructie(bouw), verbouwing, renovatie, inrichting, verhuur, onderverhuring, terbeschikkingstelling, inbreng, overdracht, verpachting, verkaveling, uitbating en beheer van onroerende goederen evenals alle immobiliaire operaties van om het even welke aard of ermede verband houdende handelingen en projectontwikkelingen. - het laten uitvoeren van alle bouwwerkzaamheden door onderaannemers en de coördinatie van deze werkzaamheden;

Het verrichten van alle adviezen in bovenvermelde activiteiten;

- het uitoefenen van alle activiteiten van vastgoedmakelaar;

- bemiddeling in en beheer van onroerend goed voor een vast bedrag of op contractbasis;

- bemiddeling bij de verwerving, aankoop, verkoop, ruil, inbreng, overdracht, terbeschikkingstelling en verhuur of onderverhuur van onroerend goed voor een vast bedrag of op contractbasis;

- het optreden als tussenpersoon bij de verwerving, aankoop, verkoop, ruil, inbreng, overdracht en verhuring of onderverhuring van onroerende en roerende goederen en bij de overname van handelszaken, alsmede alle activiteiten die behoren tot deze van een immobiliënkantoor;

- het optreden als syndicus, alsook alle taken en handelingen stellen die daarmee verband houden;

- het onderhoud, inrichten en uitvoeren van kleine herstellingen van onroerende goederen voor rekening van derden;

- alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot roerend vermogen en met betrekking tot onroerend vermogen, onder meer krediet en financiering, belegging van roerend vermogen en van onroerend vermogen, het nemen van participaties in nieuwe en bestaande vennootschappen, beheren van roerend en onroerend vermogen, hypothecaire en andere borgstelling, commissie- en delcredereverrichtingen, voor zover dit telkens wettelijk is toegelaten.

- het stellen van persoonlijke of zakelijke borgen in het voordeel van derden.

- het optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

- een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

Binnen dit kader mag de vennootschap overgaan tot het verwerven, aankopen, verkopen, het onderbrengen onder het stelsel van mede-eigendom of onverdeeldheid van onroerende goederen, het verlenen of verkrijgen van opstalrechten, vruchtgebruik, erfpacht of andere zakelijke of persoonlijke rechten op onroerende goederen, ruilen, inbrengen, overdragen, bouwen, verbouwen, renoveren, uitrusten, opschikken, herstellen, valoriseren, beheren, huren, verhuren, ter beschikking stellen, onderverhuren of in pand nemen of geven, maar ook eventueel verkopen van alle roerende en onroerende goederen, al dan niet gemeubeld.

- het optreden als commissionair, tussenpersoon, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden bij alle commerciële activiteiten.

- het nemen door middel van inbreng in geld of in natura, van fusie, splitsing of een andere vennootschapsrechtelijke herstructurering, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, van participaties onder welke vorm ook, in alle bestaande en op te richten vennootschappen en ondernemingen, in België of het buitenland, het beheren en valoriseren van eigen roerende waarden en participaties, het verlenen van financiële en andere bijstand aan de vennootschappen en ondernemingen waarin ze belangen heeft.

De vennootschap mag alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden, verwerven, huren of verhuren, overdragen of ruilen, en zal in het algemeen, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of welke van aard zouden zijn om de verwezenlijking ervan geheel of ten dele na te streven of te vergemakkelijken, en dit zowel in binnen-als buitenland.

VI. DUUR - De ven¬nootschap is opgericht voor onbepaalde duur bij akte van 31 maart 2014.

VII. BELOOP VAN HET KAPITAAL  Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000.000 euro, en is vertegenwoordigd door 1.000 aandelen zonder nominale waarde. De aandelen met nummers 1 tot en met 700 worden aandelen klasse A genoemd en de aandelen met nummers 701 tot en met 1.000 aandelen klasse B.Het kapitaal werd volstort ten belope van ¬ 250.000, door storting op de KBC bank,

VIII. MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR - Het boekjaar begint op 1januari van ieder jaar en eindigt op 31

december van het jaar.

Het eerste boek¬jaar loopt vanaf de oprichtingsakte en ein¬digt op 31 december 2015

IX. ALGEMENE VERGADERING - Elk jaar wordt een algemene vergadering der vennoten gehouden op de tweede donderdag van de maand april om 15 h in de zetel of op de plaats aange¬duid in de oproe¬pin¬gen. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerstvol¬gende werkdag op het¬zelfde uur gehouden.

De eerste gewone algemene vergadering zal plaats hebben in 2016.

X. WINSTVERDELING-RESERVE - Op de winst dient jaarlijks tenminste vijf procent afgenomen voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft, en zolang dit gehandhaafd blijft. Over het saldo beslist de algemene vergadering bij unanimiteit, op voorstel van de Raad van Bestuur,

XI. VEREFFENING - Na gelijkstelling van de aflossing op aandelen wordt het batig saldo van de vereffening onder de aandeelhouders verdeeld in verhouding tot het aandelen¬bezit.

XII. BESTUUR - De vennootschap wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste drie bestuurders en maximum 6 bestuurders, waarbij :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

-de houder(s) van de (gezamenlijke) meerderheid van de Klasse A Aandelen het recht heeft (hebben) om kandidaten voor te dragen voor vier (4) bestuursmandaten (de aldus op voordracht van de houder(s) van de (gezamenlijke) meerderheid van de Klasse A Aandelen benoemde bestuurders worden de  A-Bestuurders genoemd);

-de houder(s) van de (gezamenlijke) meerderheid van de Klasse B Aandelen het recht heeft (hebben) om kandidaten voor te dragen voor twee (2) bestuursmandaten (de aldus op voordracht van de houder(s) van de (gezamenlijke) meerderheid van de Klasse B Aandelen benoemde bestuurders wordt de  B-Bestuurders genoemd).

Voor elke functie van bestuurder waarin dient te worden voorzien, dienen aan de algemene vergadering tenminste twee kandidaten te worden voorgesteld, waaruit de algemene vergadering gehouden is een keuze te maken bij gewone meerderheid.

Bij vacature van een mandaat van bestuurder (met inbegrip van in het geval van coöptatie) komt het recht om kandidaten voor te dragen toe aan de Aandeelhouder op wiens voordracht de te vervangen bestuurder werd benoemd.

Indien dit wettelijk wordt vereist, zullen een of meerdere onafhankelijke bestuurders worden benoemd uit een lijst van kandidaten die in gelijke mate wordt samengesteld door de houder(s) van de gezamenlijke meerderheid van de Klasse A Aandelen en de houder(s) van de gezamenlijke meerderheid van de Klasse B Aandelen. Een bestuurder die ontslagen wordt, of ontslag neemt om het bestuur waar te nemen, zal onmiddellijk vervangen worden door een bestuurder benoemd op voordracht van de categorie aandeelhouders die de te vervangen bestuurder had voorgedragen. De vervanging van de bestuurder in kwestie zal goedgekeurd en bekrachtigd worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid.

Rechtspersonen kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend om, binnen de beperkingen opgelegd door de wet, zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité.

Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor hun aanstelling, hun ontslag, hun eventuele bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

Dagelijks bestuur : De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat, opdragen aan 2 bestuurders, waarvan één wordt benoemd op voordracht van de A-Bestuurders en één op voordracht van de B-Bestuurders.

Voor wat (i) dit dagelijks bestuur betreft en (ii) alle uitgaven voor een bedrag van maximum 100.000,00 (gecumuleerd op jaarbasis) betreft, zal de handtekening van één gedelegeerd bestuurder volstaan.

De gedelegeerden voor het dagelijks bestuur kunnen in het kader van dat bestuur bijzondere volmachten verlenen aan iedere lasthebber.

De raad van bestuur stelt de eventuele toekenningen en verloning vast voor de gedelegeerden tot het dagelijks bestuur. Hij kan hen op elk ogenblik ontslaan.

De algemene vergadering beslist bij elke benoeming of en in welke mate het ambt van bestuurder zal bezoldigd zijn met een vaste of variabele vergoeding.

Externe vertegenwoordigingsmacht:

1.De vennootschap wordt ten overstaan van derden en voor alle akten die de vennootschap verbinden, in en buiten rechte, geldig vertegenwoordigd door :

- de raad van bestuur als college; of

- 2 (twee) bestuurders, gezamenlijk handelend en waarvan tenminste 1 (één) A-Bestuurder en 1 (één) B-Bestuurder; of

- de Voorzitter van de raad van bestuur, met dien verstande dat voor alle uitgaven voor een bedrag van meer dan 100.000,00 ¬ (gecumuleerd op jaarbasis), een besluit van de raad van bestuur vereist zal zijn.

2. Hij-zij moet(en) tegenover derden geen bewijs leveren van zijn-haar-hun machten.

3. De raad van bestuur mag bijzondere volmachten verlenen aan één of meer personen. De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd door deze bijzondere volmachtdragers binnen de grenzen van hun volmacht. Vergoeding van de bestuurders : De algemene vergadering beslist bij elke benoeming of en in welke mate het ambt van bestuurder zal bezoldigd zijn met een vaste of variabele vergoeding

Benoeming tot bestuurders :

1) De naamloze vennootschap GROEP CAENEN HOLDING, voornoemd, voor welke vennootschap, de heer CAENEN Gregory, wonende te Gistel, Oostendse Baan 140, zal optreden als vaste vertegenwoordiger.

2) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DEVAN HOLDING, voornoemd, voor welke vennootschap, de heer DEGRIECK Steve, wonende te De Panne, Marktlaan 42/0101, zal optreden als vaste vertegenwoordiger.

3) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TCMR met maatschappelijke zetel te 9971

Kaprijke (Lembeke), Aveschoot 42, , voor welke vennootschap, de heer VAN ZELE Tim, wonende te 9971

Kaprijke (Lembeke), Aveschoot 42 zal optreden als vaste vertegenwoordiger.

Hun mandaat kan bezoldigd zijn.

XIII. SLOT- en OVERGANGSBEPALINGEN

Luik B - Vervolg

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR :

En onmiddellijk is hier bijeengekomen de raad van bestuur van de naamloze vennootschap GROEP CAENEN

CAPITAL FUND.

De raad van bestuur beslist met eenparigheid te benoemen tot gedelegeerd bestuurders :

1) De naamloze vennootschap GROEP CAENEN HOLDING, voornoemd.

2) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DEVAN HOLDING, voornoemd.

Beiden, vertegenwoordigd als voorzegd, verklaren hun mandaat te aanvaarden.

De raad van bestuur beslist met eenparigheid te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur, de naamloze vennootschap GROEP CAENEN HOLDING, voornoemd

Alle handelingen door de oprichters gesteld sedert 1 januari 2014 in naam en voor rekening van de vennootschap, door deze worden overgenomen ter volledige ontlasting van de oprichters, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen.

VOLMACHT : De oprichters en de aldus benoemde bestuurders stellen de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving of andere nodige handelingen bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde en elke andere instantie te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name met name VGD Accountants en belastingconsultenten, vertegenwoordigd door de heer Jean-Michel Dalle of de heer Filip Viaene en de heer Tim Van Zele, voornoemd.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL,

Paul Dalle, geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd :- expeditie van de oprichtingakte dd. 31.03.2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
GROEP CAENEN CAPITAL FUND

Adresse
LEOPOLDLAAN 121 8430 MIDDELKERKE

Code postal : 8430
Localité : MIDDELKERKE
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande