GROUP D

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : GROUP D
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 518.996.817

Publication

12/03/2013
ÿþ Mod Word 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Ondernemingsnr : 0 s gc(z>, S a

Benaming

(voluit) : Group D

(verkort) :

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel : Gentsestraat 79 bus 2 8530 Harelbeke

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een onderhandse akte van 20 februari 2013 opgemaakt te Hareibeke blijkt dat een vennootschap onder firma werd opgericht.

Genaamd : Group D.

PARTIJEN:

Studiebureau Duynslaeger & Co n,v., Gentsestraat 79, B-8530 Harelbeke, btw 0422.780.042 vertegenwoordigd door Nicolas Duynslaeger, gedelegeerd bestuurder,

b.v,b.a. GePco

Louisweg 53, 8620 Nieuwpoort, btw 0846.236.215

Vertegenwoordigd door Geert Devolder, zaakvoerder,

gezamenlijk verder te noemen: "de vennoten",

IN AANMERKING NEMENDE:

dat zij met elkaar met ingang van 20 februari 2013 een vennootschap onder firma zijn aangegaan, teneinde voor gezamenlijke rekening en onder gemeenschappelijke naam een "raadgevend ingenieursbureau" voor infrastructuurwerken en structuurwerken op te richten

ZIJN OVEREENGEKOMEN ALS VOLGT:

Artikel 1: Naam en plaats van vestiging

De vennootschap draagt de naam "Group D." en is gevestigd te 8530 Harelbeke, GentsestrAa,.t,19 bus$ De vennootschap kan elders nevenvestigingen hebben.

Artikel 2: Doel

De vennootschap heeft ten doel het voor gezamenlijke rekening exploiteren van een ingenieursbureau.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

a l. 03. 2013

RÉÔ1-MqANK eedfiglAidDEL

Vc

behc

aar

Befi

Staal

u gui



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

G ., i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3: Duur en opzegging

De vennootschap is met ingang van 20 februari 2013 voor onbepaalde tijd aangegaan. ieder van de vennoten heeft het recht de vennootschap door opzegging te beëindigen. Dit dient te geschieden bij aangetekende brief aan de andere vennoot, met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden.

Artikel 4: Inbreng

Lid 1:Door ieder van de vennoten wordt ingebracht zijn kennis, arbeid en vlijt, relaties, referenties en vergunningen voor zover deze op de door de vennootschap te drijven onderneming betrekking hebben.

Lid 2:Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten meer geld en/of goederen In de vennootschap worden ingebracht.

Artikel 5: Kapitaalrekening

Lid 11eder der vennoten wordt voor zijn inbreng in geld of goederen op een ten name van ieder van hen gestelde kapitaalrekening gecrediteerd ten belope van het ingebrachte bedrag of de waarde van de betreffende goederen.

Lid 2:ledere vennoot wordt voor het aan hem toekomende winstaandeel, voor zover hij dit niet heeft opgenomen, op zijn kapitaalrekening gecrediteerd, terwijl hij voor niet aangezuiverd verlies op zijn kapitaalrekening wordt gedebiteerd.

Lid 3:Voor wat betreft hun onderlinge rechtsverhouding beschouwen de vennoten het bedrag dat ieder hunner volgens zijn kapitaalrekening toekomt, als schuld van de vennootschap, en het bedrag dat ieder hunner volgens zijn kapitaalrekening eventueel verschuldigd mocht zijn, als schuld aan de vennootschap.

Artikel 6: Bevoegdheid

Lid liedere vennoot is bevoegd voor de vennootschap te handelen en te tekenen, gelden voor haar uit te geven en te ontvangen, de vennootschap aan derden en derden aan de vennootschap te verbinden, tenzij dit niet met het doel van de vennootschap in verband staat.

Lid 2:De medewerking van aile vennoten wordt echter gevorderd voor:

a: het verkrijgen en vervreemden, huren en verhuren en huur opzeggen van onroerende zaken;

b: het verlenen van zakelijke rechten en het overdragen tot zekerheid van roerende zaken;

c: het in dienst nemen en het ontslaan van personeel, anders dan wegens een dringende reden in de zin der wet, alsmede het verlenen en intrekken van procuratie;

d: het aangaan van geldleningen ten laste van de vennootschap;

e: het ter leen verstrekken van gelden van de vennootschap;

f: het aangaan van borgtochten ten laste van de vennootschap of ten laste van het privé-vermogen, het anderszins verbinden van de vennootschap voor de schulden van een derde of zich jegens derden garant stellen; dit alles behoudens schriftelijke toestemming van de andere vennoot;

g: het deelnemen in andere ondernemingen, het vestigen en opheffen van filialen;

h: het aangaan van verplichtingen die strekken tot de aankoop van activa, waaronder auto's en inventaris;

1: het voeren van rechtsgedingen (met uitzondering van rechtsmaatregelen die geen uitstel kunnen lijden), het berusten in rechtsvorderingen, het aangaan van dadingen, compromissen of akkoorden, het opdragen van de berechting van geschillen met derden aan scheidslieden of bindend adviseurs;

j: het aangaan van rechtshandelingen, anders dan hiervoor genoemd, waarvan het belang of de waarde een bedrag van E 10.000 te boven gaat, waaronder niet begrepen het opnemen van beschikbare gelden bij de bankier van de vennootschap; splitsing van de overeenkomst teneinde de werking van deze bepaling te ontgaan is daarbij niet toegestaan,

Artikel 7: Samenwerking

De vennoten verdelen hun werkzaamheden in onderling overleg. Zij verbinden zich jegens elkaar om geen handelingen te verrichten waartegen één van hen zich uitdrukkelijk heeft verzet.

Artikel 8: Verzekeringen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Er wordt overeen gekomen dat een aparte verzekering beroepsaansprakelijkheid zal worden afgesloten door de VOF ter dekking van de risico's

Artikel 9: Boekjaar, balans en winst- en verliesrekening

Lid 1:Het boekjaar van de vennootschap loopt van één april tot en met eenendertig maart.

Lid 2:Na afloop van elk boekjaar, alsmede bij het einde van de vennootschap in de loop van enig boekjaar, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en wordt een balans en winst- en verliesrekening (hierna jaarrekening) opgemaakt. De vennoten tekenen deze ten bewijze van goedkeuring en van onderlinge décharge binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, of, ingeval de vennootschap eindigt, binnen drie maanden na het einde van de vennootschap.

Lid 3:Blijft een vennoot gedurende vier weken, nadat hij door de andere vennoot daartoe bij aangetekend schrijven is aangemaand, in gebreke bedoelde stukken te tekenen, dan zal - tenzij hij binnen genoemde termijn van vier weken zijn bezwaar daartegen bij aangetekend schrijven heeft kenbaar gemaakt - de handtekening van de andere vennoot ook voor hem verbindend zijn.

Lid 4:Worden, nadat een vennoot binnen genoemde termijn van vier weken zijn bezwaren tegen de jaarrekening aan de andere vennoot heeft medegedeeld, de vennoten het daarover niet eens, dan wordt dit geschil beslist overeenkomstig het bepaalde in artikel 18 van deze overeenkomst.

Lid 5:De jaarrekening zal ongeacht de ondertekening in ieder geval ten opzichte van een vennoot bindend zijn, na het verstrijken van één jaar na ontvangst hiervan, als in die periode door hem geen bezwaren schriftelijk aan de medevennoot of degene die de stukken vaststelt kenbaar zijn gemaakt.

Artikel 10: Primaire vergoedingen voor prestaties

Lid 1:De vennoten brengen arbeid en vlijt in en dit in de mate van de noodzaak opdat de vennootschap zou kunnen voldoen aan zijn verplichtingen.

Lid 2:Er wordt gestreefd naar een evenwichtig inbreng van arbeid en vlijt vanuit de twee vennoten. Er kan in onderling overleg overeen gekomen worden om hier van af te wijken per dossier,

Lid 3:Maandelijks zal een afrekening gebeuren van de prestaties die geleverd zijn door de vennoten, en dit

door middel van een facturatie.

Deze facturen worden vereffend vanuit de vennootschap na onderling akkoord.

De totale facturatie per dossier mag niet hoger oplopen dan 90% van de voorziene erelonen op dit dossier,

Lid 4:De totale facturatie van primaire vergoedingen, vanuit de twee vennoten mag per jaar niet hoger oplopen dan 85% van de totale inkomsten van de vennootschap,

Artikel 11: Berekening winstverlies en verdeling

Lid 1:Ter berekening van het jaarlijkse bedrijfsresultaat van de vennootschap worden van de brutoinkomsten afgetrokken aile verliezen, bedrijfskosten en afschrijvingen, een en ander bepaald overeenkomstig algemeen aanvaarde waarderings- en resultaatsbepalingsgrondslagen.

Lid 2:De afschrijvingen op goederen warden zoveel mogelijk bepaald op ten minste het bedrag, dat fiscaal toelaatbaar en bedrijfseconomisch wenselijk is.

Lid 3:Op het bedrijfsresultaat worden vervolgens in mindering gebracht het totaal van de primaire prestatievergoedingen als bedoeld in artikel 9 waarop de vennoten aanspraak hebben.

Lid 5:In de dan nog resterende winst, respectievelijk het verlies, berekend op grond van hetgeen eerder in dit artikel is bepaald, zullen de vennoten ieder voor vijftig procent (50%) delen.

Artikel 12: Opname winstaandeel

Lid 1:Voor zover dit de bedrijfsvoering en financiering van de vennootschap niet in gevaar brengt, is ieder der vennoten bevoegd om als voorschot op het hem toekomende winstaandeel uit de vennootschap maandelijks een bedrag te factureren als winstaandeel, waarvan de omvang door de vennoten in onderling overleg wordt vastgesteld.

Lid 2:Indien bij de vaststelling van de jaarstukken blijkt dat een vennoot meer dan het hem toekomende winstaandeel heeft opgenomen, is hij gehouden het teveel genotene binnen een maand na constatering hiervan te restitueren en hiervoor een kredietnota op te maken.

Lid 3:Voor zover in enig jaar een verlies is geleden, zullen de vennoten ln daarop volgende jaren waarin winst wordt genoten, deze winst niet opnemen totdat het geleden verlies is gecompenseerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13: Arbeidsongeschiktheid

Lid 1:Wanneer een vennoot niet in staat is om de door hem in de vennootschap in te brengen prestatie te verrichten, neemt de andere vennoot diens taken zoveel mogelijk waar. Voor zover daarbij de bijstand of hulp van derden nocdzakee is, tutten de hieraan verbonden kosten tea taste van de vennootschap komen. Lid 2:Gedurende de eerste twee maanden dat een vennoot geheel of gedeeltelijk in de zin van lid 1 is, behoudt de onder lid 1 verkerende vennoot aanspraak op het volledige hem toekomende winstaandeel uit de vennootschap.

Lid 3:Na het verstrijken van de in lid 2 genoemde periode vervalt de eventuele aanspraak van de onder lid 1 verkerende vennoot op de ten aanzien van hem overeengekomen primaire primaire prestatievergoeding.

Op dit ogenblik zal de onder lid 1 verkerende vennoot ook maar aanspraak meer kunnen maken op een winstaandeeilverlies aandeel pro-rata van zijn inbreng in primaire prestaties,

Lid 4:In geval een vennoot geheel of gedeeltelijk in de zin van lidl is gedurende langer dan 6 maanden, heeft de andere vennoot het recht om de vennootschap met onmiddellijke ingang op te zeggen.

Artikel 14 : Aanstelling zaakvoerders

Alle zaakvoerders worden benoemd voor onbepaalde tijd.

Voornoemde NV Duynslaeger die aanvaardt bij deze zijn mandaat als zaakvoerder en zal vast vertegenwoordigd worden door Nicolas Duynslaeger

Voornoemde BVBA Gepco , die aanvaardt bij deze zijn mandaat als zaakvoerder en zal vast vertegenwoordigd worden door Geert Devolder

Artikel 15: Einde vennootschap

De vennootschap eindigt:

a:indien de vennoten daartoe in onderling overleg besluiten en wel op het door hen bij dat besluit te bepalen

tijdstip. Dit besluit moet schriftelijk worden vastgelegd en ondertekend;

b:door opzegging door een van de vennoten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3;

c:door ondercuratelestelling, faillissement, etc... van één van de vennoten

d:indien één der vennoten zijn recht op onmiddellijke ontbinding van de vennootschap inroept vanwege het

feit dat de andere vennoot één of meer van de bepalingen van deze overeenkomst overtreedt, niet nakomt of

niet behoorlijk nakomt;

e.door opzegging aan een van de vennoten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 13 lid 4..

Artikel 16: Liquidatie

Lid 1:Indien de vennootschap eindigt door opzegging, danwel in onderling overleg, zullen de zaken der vennootschap zo spoedig mogelijk door de vennoten worden geliquideerd.

Lid 2:Bij het eindigen der vennootschap is ieder van de vennoten in het vermogen van de vennootschap gerechtigd, voor de bedragen waarvoor hij in de boeken der vennootschap is gecrediteerd, vermeerderd of verminderd met zijn aandeel in de winst of het verlies, gemaakt of geleden blijkens de overeenkomstig artikel 8 opgemaakte jaarrekening,

Lid 3:Op de na het eindigen der vennootschap op te maken balans zullen, tenzij schriftelijk onderling anders wordt overeengekomen, de activa worden gewaardeerd tegen de werkelijke waarde.

Lid 4:in de liquidatiewinst of het liquldatiieveriies, casu quo de meerwaarde of de minderwaarde (één en ander indien van toepassing) zal door ieder der vennoten, met toepassing van de onder de artikelen 9 en 10 weergegeven winstverdeling worden deelgenomen.

Artikel 17: Toetreding

Toetreding van nieuwe vennoten zal alleen zijn toegestaan met schriftelijke toestemming van alle vennoten.

Artikel 18: Geschillenregeling

Op de laatste b[z van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

J Voorr behouden ,aan het Belgisch Staatsblad

Aile geschillen die tussen de vennoten mochten ontstaan naar aanleiding van of in verband met de' uitvoering van deze overeenkomst kunnen enkel beslecht worden voorde rechtbanken van Kortrijk.

Aldus overeengekomen en in 2 voud opgemaakt en ondertekend op 20 februari 2013 te Harelbeke

n.v. Studiebureau Duynslaeger & Co, b.v.b.a. GePco,

Nicolas Duynslaeger, Geert Devolder

Gedelegeerd bestuurder Zaakvoerder

Coordonnées
GROUP D

Adresse
GENTSESTRAAT 79, BUS 2 8530 HARELBEKE

Code postal : 8530
Localité : HARELBEKE
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande