H & D ANDRIES ALGEMENE BOUWWERKEN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : H & D ANDRIES ALGEMENE BOUWWERKEN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 833.982.442

Publication

07/03/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Mod 2.1

Le ,1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*11035970'

V beh

aa Be Sta;

áNGEIVOIViE117 TEE GRUME

RECHTBANK VAN' KOOPHANDEL

2 3 FEB. 2011

vEUgi,ItTtlffie

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : H & D ANDRIES ALGEMENE BOUWWERKEN Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Zetel : 8680 Koekelare, Dorpsstraat 15

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Christophe VANDEURZEN te Koekelare op 17 februari 2011, ter registratie op het registratiekantoor te Torhout aangeboden dat er een Besloten Vennootschap niet Beperkte Aansprakelijkheid werd opgericht door:

1. De Heer ANDRIES Mans José Gerard, geboren te Oostende op 26 juni 1980, nationaal nummer 80.06.26, 129-37, nummer identiteitskaart 591-1909292-46, ongehuwd en verklarende een verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd met Mevrouw PLOWY Dominique, wonende te 8480 Ichtegem (Eernegem), Lisbonnastraat 14

2. De Heer ANDRIES Didier Livin Lucien, geboren te Oostende op 2 november 1978, nationaal nummer. 78.11.02 101-02, nummer identiteitskaart 591-1113894-48, ongehuwd en verklarende een verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd met Mevrouw DEBLAERE Mieke, wonende te 8680 Koekelare Dorpsstraat 1

" De vennootschap draagt de naam "H & D ANDRIES ALGEMENE BOUWWERKEN".

" De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8680 Koekelare, Dorpsstraat 15.

Bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,: en mits inachtneming van de taalwetgeving, mag de zetel naar om het even welke plaats in België, overgebracht worden.

Bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan zal de vennootschap bijhuizen, agentschappen en stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

* De vennootschap heeft tot doel :

Optrekken van de ruwbouw van individiduele huizen, optrekken van de ruwbouw van gebouwen met celstructuur (appartementsgebouwen), optrekken van de ruwbouw van gebouwen, slopen van gebouwen en andere bouwwerken, onderneming voor het uitvoeren van metselwerk, onderneming voor het bouwen van funderingen, inclusief heien, onderneming voor het vlechten van ijzer en aanbrengen van bekisting, onderneming voor het bouwen van schoorstenen en industriële ovens.

Het plaatsen van afsluitingen.

Het bouwen, het optrekken, het verbouwen van gebouwen, het oprichten van andere constructies in metselwerken. Het aankopen en verkopen van onroerende goederen met het oog op het bouwen, verbouwen of renoveren. Hert kopen, verkopen of verkavelen van gronden. De aan- en verkoop in het groot en in het klein van aile bouwmaterialen en alle aanverwante artikelen en prestaties daarop betrekking. Het aanbrengen van chape, het uitvoeren van voegwerken, isolatiewerkzaamheden, het plaatsen van tussenwanden en gipsplaten, het plaatsen van klinkers, vloeren en faience, het uitvoeren van kraanwerken, het aanleggen en onderhouden van diverse terreinen, parken en tuinen, het onderhoud van gevels en gebouwen, het uitvoeren van wegenwerken, het uitvoeren van betonwerken, het plaatsen van buitenbetegeling en kasseien, het uitvoeren van alle mogelijke aannemingswerken en verbouwingswerken, evenals het optrekken van nieuwbouw, dit voor particuliere en industriële opdrachtgevers en bouw voor alle andere mogelijke opdrachtgevers, verhuur van alle mogelijke materialen.

Deze opsomming is niet beperkend en kan uitgebreid worden tot alle handelingen die de geest van een. gelijkwaardige hanel niet aantasten

Zij mag alle commerciële, industriële, financiële roerende en onroerende daden stellen, nodig of dienstig: voor de verwezenlijking van haar doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen;

Zij mag zich namelijk betrekken door middel van inbrengen, onderschrijving en financiële tussenkomsten of op elke andere wijze in alle vennootschappen of ondernemingen, dewelke van die aard zijn om de uitbreiding of! ontwikkeling ervan te bevorderen.

Bepleisteringswerken, sanitaire werken en installaties, plaatsen van ramen en deuren, dakwerken,

o 833 e) 82 Li4 a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

schrijnwerk, voor zover zij beschikt over de nodige vergunningen om deze werken uit te voeren.

De samenstelling en het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het verwerven door aankoop of anderszins, de aankoop van onroerende goederen met het oog op wederverkoop, het verkopen, het ruilen, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verfraaien, het onderhouden, het verhuren, het huren, het verkavelen, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen, alsmede handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbating en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen;

Het beleggen, het beheren en uitbaten van roerende waarden en bezittingen, het financieren van investeringen, voor eigen rekening; het nemen van participaties en deelnemingen in andere vennootschappen of ondernemingen.

het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels-en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

Het verlenen van adviezen van financiële, technische, economische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviesverschaffing inzake belegging en geldplaatsingen, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur, het verlenen van alle dienstprestaties en het uitvoeren van alle opdrachten onder de vorm van organisatiestudies, expertises, informatica, technische handelingen en raadgevingen of andere eender op welk vlak binnen het maatschappelijk doel.

De productie, het beheer, de commercialisatie van en handel in alle informaticaproducten en -projecten in de meest ruime zin, zowel soft- als hardware voor alle mogelijke toepassingen.

Het waarnemen van alle bestuursmandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel verband houden.

Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien en brevetten, know-how en aanverwante immateriële duurzame activa.

Het doorrekenen van gemaakte kosten die betrekking hebben op het maatschappelijk doel.

* De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

* Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en is verdeeld in

honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel

in het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal kan gewijzigd worden.

Het kapitaal is volledig geplaatst.

1) de heer Hans ANDRIES, schrijft in op drieënnegentig(93) aandelen, die hij deels volstort door inbreng van een totaal bedrag van vijfduizend euro (¬ 5.000,00);

2) de heer Didier ANDRIES, schrijft in op drieënnegentig(93) aandelen, die hij deels volstort door inbreng

van een totaal bedrag van vijfduizend euro (¬ 5.000,00);

De aldus onderschreven aandelen worden toegekend als volgt:

1) aan de heer Hans ANDRIES: drieënnegentig(93) aandelen.

2) aan de heer Didier ANDRIES: drieënnegentig(93) aandelen.

UITGIFTE VAN AANDELEN EN OBLIGATIES

De vennootschap kan aandelen en obligaties uitgeven.

Deze effecten zijn op naam en zijn voorzien van een volgnummer.

Zij worden ingeschreven in een register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven.

OVERDRACHT EN OVERGANG VAN AANDELEN

DEFINITIES

Onder "overdracht"/'overdragen" wordt begrepen: iedere transactie houdende het afsluiten van overeenkomsten met derden of met andere vennoten, die tot doel hebben de verkoop, aankoop, optieverlening of optieneming, ruil, afstand, inbreng in een vennootschap, overdracht op gelijk welke andere wijze en dit zowel ten bezwarende als ten kosteloze titel, de vestiging/overdracht van vruchtgebruik of blote eigendom, het verlenen van pandrechten.

Onder "overdracht" wordt eveneens begrepen: de vereffening-verdeling van de huwgemeenschap tussen echtgenoten met toebedeling van aandelen aan de echtgenoot - niet vennoot, de vereffening van een onverdeeldheid tussen met scheiding van goederen gehuwde echtgenoten met toebedeling van aandelen aan de echtgenoot - niet vennoot, iedere toebedeling aan een echtgenoot - niet vennoot ingevolge de samenstelling, werking of verdeling van de huwgemeenschap of het onverdeeld vermogen welke tussen hen zou bestaan, en in het algemeen elke overeenkomst die een onmiddellijke of toekomstige overdracht van aandelen tot voorwerp heeft, hetzij onder levenden hetzij ingevolge overlijden.

Onder "vennoot" wordt begrepen: de persoon ingeschreven in het register van aandelen van de vennootschap en die derhalve de lidmaatschapsrechten verbonden aan de aandelen uitoefent.

STANDSTILL

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen bij leven gedurende de eerste vijf jaar na oprichting van de vennootschap, tenzij voorafgaande en uitdrukkelijke goedkeuring van de algemene vergadering waarop alle vennoten aanwezig zijn en genomen met unanimiteit van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

VOORKOOPREGELING

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen alle vennoten, mogen de aandelen na voormelde standstill periode niet aan om het even wie, nog geheel, nog gedeeltelijk ten bezwarende titel overgedragen worden, zonder ze voorafgaandelijk te koop te hebben aangeboden aan alle vennoten.

Voor de toepassing van onderhavig artikel wordt ieder aangetekend schrijven geacht ontvangen te zijn de derde werkdag na postdatum.

A. Eerste ronde

De vennoot die alle of een gedeelte van zijn aandelen wenst over te dragen (hierna genoemd: de kandidaat-overdrager) brengt hiervan bij aangetekend schrijven alle vennoten gelijktijdig op de hoogte, met vermelding van de identiteit van de kandidaat-overnemer(s), het aantal aandelen dat de kandidaat-overdrager wil overdragen en de voorwaarden voor de vooropgestelde overdracht, inclusief de prijs.

Wanneer de hiervoor gemelde kennisgeving niet alle voormelde gegevens bevat, wordt zij als niet geschreven gehouden.

Dit aangetekend schrijven moet mee ondertekend worden door de kandidaat-overnemer(s) en geldt gedurende de ganse voorkoopperiode als een onherroepelijk verkoopaanbod van de kandidaat-overdrager in voordeel van de vennoten aan de prijs zoals bepaald hierna.

De vennoten hebben een recht van voorkoop pro rata hun aandelenbezit om de aangeboden aandelen aan te kopen.

De vennoten beschikken over een termijn van twee maanden, die ingaat op datum van het aangetekend schrijven waardoor zij door de kandidaat-overdrager verwittigd worden, om bij aangetekend schrijven aan deze laatste mede te delen of zij hun recht van voorkoop al dan niet wensen uit te oefenen, met opgave van het maximaal aantal aandelen dat zij wensen te verwerven.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken vennoot geacht zijn recht van voorkoop niet uit te oefenen.

B. Tweede ronde

Indien één of meerdere van de vennoten hun voorkooprecht niet of slechts gedeeltelijk uitgeoefend hebben, komt het voorkooprecht op de resterende aandelen toe aan de vennoten die reeds van hun voorkooprecht gebruik hebben gemaakt, en dit in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten, hetzij in eender welke andere verhouding te bepalen tussen deze vennoten.

Daartoe zal de kandidaat-overdrager de vennoten die hun voorkooprecht uitgeoefend hebben op de hoogte brengen per aangetekend schrijven binnen een periode van acht dagen na het verstrijken van de eerste ronde.

Het voorkooprecht in de tweede ronde kan uitgeoefend worden gedurende een termijn van één maand na deze kennisgeving.

C. Resultaat uitoefening voorkooprecht

Binnen de acht dagen na het verstrijken van de tweede ronde, zal de kandidaat-overdrager alle vennoten

aangetekend op de hoogte brengen van het uiteindelijke resultaat van de uitoefening van het voorkoop recht.

D. Verkoop

Indien het voorkooprecht werd uitgeoefend op de totaliteit van de aangeboden aandelen, ontstaat een verkoopovereenkomst tussen de betrokken partijen op de derde dag na de postdatum van de aangetekende bevestiging met het resultaat van het voorkooprecht.

E. Prijs

Gedurende de eerste vijftien jaren na de oprichting van de vennootschap zal de prijs waartegen vennoten de aandelen onder het voorkooprecht kunnen overnemen gelijk zijn aan waarde van de aandelen, zoals die jaarlijks tussen de vennoten wordt vastgelegd.

De waardering van de aandelen gebeurt door de algemene vergadering en dit minstens één maal per jaar ter gelegenheid van de jaarvergadering, zodat ingeval van overdracht de waarde vastgesteld door de laatst gehouden algemene vergadering zal gehanteerd worden.

De aldus vastgestelde waarde van de aandelen zal minstens gelijk moeten zijn aan het door de vennoten ingebrachte kapitaal, verhoogd met het bedrag van de gedane kapitaalaflossingen op leningen om vaste activa te verwerven, te herstellen of te verbeteren. Dezelfde waarderingsregel wordt toegepast voor financiële vaste activa, die de vennootschap in bezit heeft.

De beslissing op deze algemene vergadering wordt genomen met unanimiteit.

Bij gebrek aan beslissing op een algemene vergadering, wordt teruggegrepen naar de laatste beslissing omirent deze waarde, geïndexeerd volgens het gebruikelijke indexatiemechanisme.

Vanaf het zestiende jaar zal de prijs waartegen de vennoten de aandelen onder het voorkooprecht kunnen verwerven gelijk zijn aan de door de kandidaat-ovememer voorgestelde prijs.

F. Betaling

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de partijen, zal de betaling van de prijs dienen te gebeuren uiterlijk drie maanden na het totstandkomen van deze verkoopovereenkomst.

Bij niet-(tijdige) betaling zal op het schuldig gebleven saldo van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet verhoogd met twee procent, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

De eigendomsoverdracht van de betrokken aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

G. Verzaking voorkooprecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien het voorkooprecht uitgeoefend werd op minder dan de totaliteit van de te koop aangeboden aandelen worden de vennoten geacht integraal aan hun voorkooprecht te verzaken en zal de goedkeuringsclausule, voorzien hierna, in werking treden, behoudens andersluidende overeenkomst tussen alle vennoten.

GOEDKEURINGSREGELING

Indien na voormelde standstill periode een vennoot zijn aandelen wenst over te dragen en het voorkooprecht niet uitgeoefend werd, of vervalt ingevolge de niet uitoefening op het totaal aantal aangeboden aandelen, of ingevolge wettelijke uitzonderingen niet kan uitgeoefend worden, is de overdracht van aandelen onder levenden enkel toegelaten mits de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de andere vennoten, overeenkomstig de procedure hierna uiteengezet. Deze procedure is eveneens van toepassing op aandelenoverdrachten onder levenden ten kosteloze titel.

A. Procedure goedkeuringsregeling

De kandidaat-overnemer en de kandidaat-overdrager verzoeken bij aangetekend schrijven de andere vennoten om de overdracht van de aandelen en, in voorkomend geval, de aanvaarding van de overnemer als vennoot goed te keuren.

Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen enkel toegelaten mits de uitdrukkelijke, voorafgaande en geschreven toestemming van de andere ven noot.

De beslissing van deze laatste moet aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden per aangetekende brief, binnen de maand na ontvangst van het aangetekend schrijven waarvan sprake in de eerste alinea van punt A. (Procedure goedkeuringsregeling).

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken vennoot geacht niet met de overdracht in te stemmen.

Bij weigering dient de weigerende vennoot de betrokken aandelen over te nemen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot, om vóór het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald.

De kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan de weigerende vennoot of de door hem aangebrachte koper te verkopen.

Meer dan twee vennoten

Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen alleen toegelaten mits instemming van ten minste de helft van de vennoten, die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De algemene vergadering die over de overdracht van de aandelen en, in voorkomend geval, over de aanvaarding van de kandidaat-overnemer als vennoot moet beraadslagen, wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) en zal gehouden worden binnen de maand na ontvangst van het aangetekend schrijven waarvan sprake in de eerste alinea van punt A. (Procedure goedkeuringsregeling). De beslissing moet per aangetekende brief aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de betrokken aandelen over te nemen, pro rata hun aandelenbezit, onverminderd het recht van de niet weigerende vennoten om eveneens pro rata hun aandelenbezit, aandelen over te nemen, dit alles onder voorbehoud van andersluidende overeenkomst tussen de weigerende en niet weigerende vennoten.

De vennoten die zich moeten uitspreken over de aandelenoverdracht en, in voorkomend geval, over de aanvaarding als vennoot, hebben het recht om vôôr het verstrijken van de termijn waarbinnen de beslissing moet meegedeeld worden, gezamenlijk zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald.

De kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan de vennoten of de door hen aangebrachte koper te verkopen.

B. Prijs

In geval van aanvaarding van de aandelenoverdracht ten bezwarende titel, is de prijs per aandeel te betalen

door de kandidaat-overnemer, de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht.

In het andere geval wordt de door de weigerende vennoten of de door hem/hen aangebrachte koper te

betalen prijs bepaald volgens de regeling, zoals hoger vermeld onder Voorkoopregeling sub liftera E.

C. Betaling - eigendomsoverdracht

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs door de vennoten of de door hen aangebrachte koper, betaald te worden binnen de drie maanden na ontvangst van de beslissing van de algemene vergadering houdende weigering van de voorgestelde aandelenoverdracht.

De eigendomsoverdracht van de betrokken aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

Bij niet-(tijdige) betaling zal op het schuldig gebleven saldo van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet verhoogd met twee procent, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

Voor de toepassing van onderhavig artikel wordt ieder aangetekend schrijven geacht ontvangen te zijn de derde werkdag na postdatum.

OVERGANG VAN AANDELEN TEN GEVOLGE VAN OVERLIJDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overige vennoten.

De overgang van aandelen ten gevolge van het overlijden van een vennoot zal steeds onderworpen zijn aan de goedkeuring door de overige vennoten volgens de procedure zoals hierna voorzien.

A. Procedure goedkeuringsregeling

De procedure voor het al dan niet aanvaarden van de overgang van aandelen aan de erfgenamen en/of legatarissen kan ingesteld worden zowel door deze laatsten als door de overige vennoot of vennoten, of één van hen.

Bij de aanvraag door de erfgenamen en/of legatarissen, te richten aan het bestuursorgaan van de vennootschap bij een ter post aangetekende brief, zullen deze een door een Belgische notaris ondertekende erfrechtverklaring moeten voegen, waaruit duidelijk blijkt op welke manier de aandelen van de overleden vennoot werden vererfd.

Indien de aandelenoverdracht geweigerd wordt, hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen zoals hierna bepaald.

De weigering van aanvaarding is zonder verhaal.

Indien de afkoop niet binnen de drie maanden na weigering is geschied, hebben de erfgenamen en/of legatarissen het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

B. Besluitvorming over aanvaarding  gevolgen

Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, zal, bij het overlijden van één van hen, over deze aanvaarding beslist worden door de overblijvende vennoot.

De beslissing van deze laatste moet aan de erfgerechtigden meegedeeld worden per aangetekende brief, binnen de maand na ontvangst van het aangetekend schrijven waarvan sprake in de tweede alinea van punt A. (Procedure goedkeuringsregeling bij overgang ingevolge overlijden).

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken vennoot geacht niet met de overdracht in te stemmen.

Bij weigering dient de weigerende vennoot de betrokken aandelen over te nemen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot, om vóór het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald.

De erfgerechtigden zijn alsdan verplicht hun aandelen aan de weigerende vennoot of de door hen aangebrachte koper te verkopen.

Meer dan twee vennoten

Zijn er meerdere overblijvende vennoten, dan zal de algemene vergadering die over de overdracht van de aandelen moet beraadslagen, bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan en gehouden worden binnen de maand na ontvangst van het aangetekend schrijven waarvan sprake in de tweede alinea van punt A. (Procedure goedkeuringsregeling bij overgang ingevolge overlijden).

Tot aanvaarding dient beslist te worden met toestemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de aanvaarding is voorgesteld.

De beslissing moet per aangetekende brief aan de erfgerechtigden meegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de betrokken aandelen over te nemen, pro rata hun aandelenbezit, onverminderd het recht van de niet weigerende vennoten om eveneens pro rata hun aandelenbezit, aandelen over te nemen, dit alles onder voorbehoud van andersluidende overeenkomst tussen de weigerende en niet weigerende vennoten.

De vennoten die zich over de aandelenoverdracht moeten uitspreken, hebben eveneens het recht om, gezamenlijk een kandidaat-overnemer voor te stellen, die de aandelen overneemt aan de prijs en mits de betalingsmodaliteiten zoals hierna bepaald.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan de overnemende vennoten of de door hen aangebrachte koper te verkopen.

C. Prijs

De afkoopwaarde van de aandelen zal gedurende de eerste vijftien jaar na oprichting van de vennootschap worden bepaald volgens de regeling, zoals hoger vermeld onder Voorkoopregeling sub littera E, eerste tot vijfde alinea. Vanaf het zestiende jaar wordt de prijs bepaald door een college van drie deskundigen, waarvan één wordt aangeduid door de erfgenamen en/of legatarissen en één door de andere vennoten; deze twee deskundigen duiden samen een derde deskundige aan. Wanneer één partij geen deskundige aanduidt, kan de andere partij een deskundige laten aanduiden via een procedure voor de vrederechter. Deze deskundigen bepalen in gemeen overleg de waarde economisch verkeer van de aandelen volgens de waarderingsmethodes die gebruikelijk zijn voor ondernemingen die actief zijn in de sector waarin de vennootschap actief is. Bij deze waardering wordt rekening gehouden met de cijfers en de omstandigheden van de laatste drie boekjaren voorafgaand aan het tijdstip van waardering ; voor elk boekjaar moeten dezelfde waarderingsmethodes en boekhoudkundige regels worden toegepast.

D. Betaling

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs door de vennoten of de door hen aangebrachte koper, betaald te worden binnen de drie maanden na ontvangst van de beslissing van de algemene vergadering houdende weigering van de aandelenoverdracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

De eigendomsoverdracht van de betrokken aandelen geschiedt op datum van ontvangst van de kennisgeving van de weigering.

Bij niet-(tijdige) betaling zal op het schuldig gebleven saldo van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet verhoogd met twee procent, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

Voor de toepassing van onderhavig artikel wordt ieder aangetekend schrijven geacht ontvangen te zijn de derde werkdag na postdatum.

" De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Zij warden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

Zij dienen steeds benoemd te worden met meerderheid van stemmen.

De heer Hans ANDRIES , wonende te 8480 Ichtegem/Eernegem, Lisbonnastraat 14 en de heer Didier ANDRIES, wonende te 8680 Koekelare, Dorpsstraat 15, worden benoemd tot niet statutaire zaakvoerders van de vennootschap met mandaat van onbepaalde duur.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De algemene vergadering mag aan de zaakvoerder(s) vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER

De enige zaakvoerder of elke zaakvoerder afzonderlijk zo er meerderen zijn, heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Iedere zaakvoerder, afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

In afwijking van artikel 257 eerste lid van het Wetboek van vennootschappen kunnen de zaakvoerders niet zonder de toestemming van de raad van zaakvoerders besluiten tot rechshandelingen die de vennootschap verbinden (kosten, investeringen...) voor méér dan vijfhonderd euro (500,00 EUR).

Deze bevoegdheidsbeperking kan niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar is gemaakt.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders, evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen, zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

VOLMACHTEN

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, van wie de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks van rechtshandelingen.

Aan deze volmachtdragers kunnen vergoedingen toegekend worden, die zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

BEËINDIGING MANDAAT ZAAKVOERDER  GEVOLGEN

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een van deze gebeurtenissen rechtvaardigt een onmiddellijke beëindiging van de functie van een zaakvoerder.

Wanneer, wegens overlijden of om één of andere reden, een zaakvoerder zijn functie neerlegt, wordt het bestuur verzekerd door de overblijvende zaakvoerder(s), alsmede de eventuele zaakvoerder-opvolger.

Wanneer er echter geen zaakvoerder meer is moet, door de vennoot die de meeste aandelen bezit, een algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het neerleggen van de functie om in zijn vervanging te voorzien.

NOTULEN VAN DE ZAAKVOERDER(S)

De beslissingen van de zaakvoerder(s) worden vastgelegd in notulen, ondertekend door ten minste de meerderheid van de zaakvoerder(s) die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen.

De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door één zaakvoerder.

* Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Voorbehouden Het eerste boekjaar vangt aan op 17 februari 2011 en eindigt op 31 december 2012.

aáii het . Belgisch Staatsblad * De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de tweede vrijdag van de maand mei om twintig uur (20h); indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvogende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in de maand mei van het jaar 2013.

Volmachten

Er wordt bijzondere volmacht verleend aan Befiac & C", Comm.V. met zetel te 8210 Zedelgem, Kuilputstraat 37a, vertegenwoordigd door de Heer Emmanuel Beernaert, individueel bevoegd, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren alsook teneinde de vervulling van de formaliteiten bij de Administratie van de belasting over de toegevoegde waarde, te verzekeren.

voor analytiek uittreksel

geassocieerd notaris Christophe Vandeurzen te Koekelare

"



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Overeenkomstig artikel 173 punt 1° bis. van het Wetboek van registratie-, hypotheek en griffierechten, hierbij neergelegd een niet geregistreerd afschrift van de oprichtingsakte."



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 31.07.2015, NGL 24.08.2015 15491-0360-011

Coordonnées
H & D ANDRIES ALGEMENE BOUWWERKEN

Adresse
DORPSSTRAAT 15 8680 KOEKELARE

Code postal : 8680
Localité : KOEKELARE
Commune : KOEKELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande