HAPPY HORSES

Association sans but lucratif


Dénomination : HAPPY HORSES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.926.654

Publication

04/10/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vt II

beht

aar

Belt

Staal





RECHTBANK~~ TER GRIME

KOOPHANDEI,

2 5 SEP. 2013

vErrioriiffie

Ondernerningsnr Benaming

(voluit) : Happy Horses

IIIiii ii iiiiiiiiiii

0.s2s9e?6 6~+

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wulpendammestraat 8 - 8670 Koksijde

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden

Mevrouw Etienne Nicole , wonende Wulpendammestraat 8 te 8670 Wulpen;

De Heer Stemput Alain, wonende Wulpendammestraat 8 te 8670 Wulpen;

Mevrouw Stemput Stéphanie, wonende Rue du Pairoy 15, te 7141 Carnières ;

Verklaren een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, onder volgende statuten :

Hoofdstuk I. Benaming , zetel, doel

'Art.1, De vereniging draagt. de naam `Happy Horses', en is opgericht op 16 september 2013 voor; onbepaalde duur,

Art.2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8670 Koksijde, Wulpendammestraat 8, in het gerechtelijk' arrondissement Veurne,

Art.3. De vereniging heeft als doel ; Het huisvesten en verzorgen van oude en verwaarloosde paarden, pony's en ezels; het organiseren van open deur dagen, wandelingen te paard ; het ontwikkelen en onderhouden' van een website; het organiseren manifestaties, feestelijkheden, en meer in het algemeen alle activiteiten die bijdragen tot het bevorderen van de bekendheid van de vereniging zoals daar zijn het uitbaten van een drankgelegenheid,

Art.4. De VZW kan alle activiteiten inrichten, steunen of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel. De vereniging kan tevens winstgevende activiteiten ontwikkelen, in zoverre de opbrengsten daarvan volledig zullen worden bestemd voor de realisatie en/of ondersteuning van haar maatschappelijk doel, en met inachtneming van eventuele wettelijke bepalingen ter zake.

Hoofdstuk lt. Leden

Art.5, Om lid van de vereniging te kunnen worden, zal het kandidaat-lid door twee leden aan de raad van bestuur worden voorgedragen, Het intern reglement van de vereniging preciseert de wijze waarop deze voordracht dient te gebeuren, en de geldende toetredingsvoorwaarden. De raad van bestuur beslist autonoom over het al dan niet aanvaarden van nieuwe leden.

Art.6. Bij hun toetreding ondertekenen de leden een verklaring, waarin zij bevestigen kennis te hebben genomen van de statuten van de vereniging en ermee akkoord te zijn. Deze verklaring zal een onderdeel vormen van het ledenregister.

Art.7, De vereniging moet ten allen tijde minstens drie leden tellen. Het maximum aantal leden is onbeperkt.

Art.8. Iemand wordt lid na aanvaarding door de raad van bestuur,

Art.9, Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij artikel 12 van de wet van 2 mei 2002.

Art,10.ln geen geval kan een uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelen, van goederen of opmaken van inventaris vorderen. Zij hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.. Evenmin hebben zij recht om door henzelf of door hun rechtsopvolgers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen,

Op de laatste blz. van Luits B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instwmenterende notaris, hefui van de perso(oynten) bevoegd de vereniging, stichting o¬ organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

k Luik B - Vervolg

behouden Àjt.11. Een lidgeld kan vastgesteld worden door de raad van beheer en is ten hoogste vijftig euro. Dit

aan het badrag is aanpasbaar aan het indexcijfer van de kleinhandelsprijzen. Als basisindex wordt deze genomen van

Belgisch ,de maand voorafgaand aan deze van de oprichting van de vereniging.

Staatsblad

Hoofdstuk III. Algemene Vergadering

Art.12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en is bevoegd om de statuten te wijzigen, de raad van bestuur te benoemen, te ontslaan en de eventuele bezoldigingen van de beheerders vast te stellen, de jaarrekeningen en de begrotingen goed te keuren, de vereniging te ontbinden en leden uit te sluiten. ln alle andere zaken is de raad van bestuur bevoegd.

Art.13. De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur samen geroepen, ten minste éénmaal per jaar in het eerste kwartaal en telkens wanneer meer dan de helft van de leden hierom verzoekt.

Art.14. De samenroeping gebeurt bij gewone brief die ten minste twee weken op voorhand wordt verzonden. De brief bevat plaats, datum en uur van de vergadering alsmede cie agenda. Niet op de agenda geplaatste punten kunnen enkel behandeld worden bij aanwezigheid van alle leden of een nieuwe oproeping onder dezelfde voorwaarden.

Art.15. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. Elk lid kan persoonlijk zijn stem uitbrengen.

Art.16. De algemene vergadering wordt door de voorzitter of de vice-voorziter van de raad van bestuur voorgezeten.

Art.17. De besluiten worden genomen bij twee derde meerderheid onafgezien van het aantal aanwezigen, behalve voor de statuutwijzigingen en vrijwillige ontbinding waarvoor twee derde van de leden moeten aanwezig zijn, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 18. De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en twee bestuurders. Het register is ter inzage op de zetel voor alle leden. Derden met een wettig belang kunnen een door de voorzitter ondertekend uittreksel vorderen.

Art.19. Besluiten in verband met statuutwijzigingen, ontbinding van de vereniging en wijzigingen van de raad van bestuur worden in het "Belgisch Staatsblad" bekend gemaakt,

Hoofstuk IV . Raad van bestuur

Art.20. De raad van bestuur is belast met het bestuur en cie vertegenwoordiging van de vereniging en verbindt de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden van beschikking.

Art.21, De raad van bestuur bestaat minstens uit drie bestuurders waarvan een voorzitter, een vice-voorzitter en een secretaris die allen verkozen worden uit de leden.

Art.22, De raad van bestuur wordt benoemd voor een periode van vijf jaar.

Art.23, Kandidaten voor een bestuurdersmandaat worden door één of meerdere leden voorgedragen op de algemene vergadering.

Art.24, De persoonlijke verantwoordelijkheid van de bestuurders beperkt zich tot de tekortkomingen in het bestuur.

Art.25. De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden delegeren, zelfs aan niet-leden, en kan een afgevaardigde bestuurder benoemen die wordt belast met het dagelijks bestuur. Tegenover derden moet hij geen blijk geven van een bijzondere machtiging.

Art.26. De raad van bestuur zal minstens één maal per jaar vergaderen, Elke bestuurder kan de raad van bestuur samenroepen.

Art.27. Besluiten van de raad van bestuur worden opgenomen in een register, worden ondertekend door de voorzitter en twee bestuurders en zijn op de zetel ter inzage van de leden.

Art.28. Het boekjaar van de vereniging komt overeen met het kalenderjaar. De goedkeuring der rekeningen van het afgelopen jaar door de algemene vergadering geldt als kwijting aan de bestuurders.

Hoofdstuk V. Diversen

Art.29, Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 2 mei 2002.

Art.30. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art.31. Voor al wat niet voorzien is in de statuten wordt verwezen naar de wet van 2 mei 2002.

Etienne Nicole

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

05/05/2015
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III M 1111111 l I lU Il

*15063893+

Ondernemingsier : 0538.926.654 Benaming

(voluit) : Happy Horses

NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank van Koophandel Gent

2 2 APR. 2015

Afdeling giRNE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wulpendammestraat 8 - 8670 Koksijde

Onderwerp akte : Ontbinding-vereffening

In de algemene vergadering van 31 maart 2015 werd beslist tot ontbinding van de vereniging met unanimiteit van stemmen en dit met ingang van 31 maart 2015.

Vermits er géén netto-actief is, wordt de vereniging met onmiddellijke ingang ontbonden en vereffend. Mevrouw Etienne Nicole wordt aangesteld als vereffenaar,

Getekend,

Etienne Nicole

Op cie laatste blz van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Venn " Naam en handtekening.

Coordonnées
HAPPY HORSES

Adresse
WULPENDAMMESTRAAT 8 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : Wulpen
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande