HEDERA II

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : HEDERA II
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 885.146.774

Publication

04/06/2013
ÿþMod Word 11.1

in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

*13069059*

Ondernemingsnr ' 0885.146.774

Benaming

(voluit) HEDERA 11

(verkort) NI gR(31; LEGD ter GRiFF%. àe RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

2 2 ME1 le!a

Griffie

Bijlagen- bij-het Belgisch-StaatsiYiad ifi4/06f2ür3 - Atmrexes -dü iMnítëür bèTgë

Rechtsvorm : NV

Zetel : Magere Schorre 55 bus A te 8300 Knokke-Heist

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - ONTBINDING - BENOEMING VEREFFENAAR - ONTSLAG ZAAKVOERDERS

Uit het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "REDERA Il", ondernemingsnummer 0885.146.774  RPR Brugge, gehouden en afgesloten voor notaris Karel Vandeputte te Roeselare op 18 april 2013, "Geregistreerd vier bladen geen verz op 25 april 2013 te Roeselare, boek 535, blad 78 , vak 7. Ontvangen: vijfentwintig EURO (25,00 EUR). (get.) De E.A. Inspecteur Al (get.) CHANTAL VANKEIRSBILCK, FiSKAAL DESKUNDIGE.", blijkt dat met eenparigheid van stemmen volgende besluiten werden genomen:

EERSTE BESLISSING  BEVESTIGING ZETELVERPLAATSING

De vergadering neemt kennis van de beslissing van de Raad van Bestuur van eenendertig december tweeduizend en twaalf aangaande de zetelverplaatsing van de vennootschap, zoals gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van vier april tweeduizend dertien, onder nummer 13052831.

De vergadering beslist tot aanpassing van de statuten door wijziging van artikel 2 van de huidige statuten om dit artikel in overeenstemming te brengen met voormelde beslissing van de Raad van Bestuur door het vervangen van de eerste alinea van artikel 2 van de huidige statuten door de volgende tekst: "De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8300 Knokke-Heist, Magere Schorre 55 bus A.".

TWEEDE BESLISSING  AANPASSING STATUTEN AAN GEWIJZIGDE REGELGEVING

De vergadering beslist tot wijziging van de huidige statuten om deze in overeenstemming te brengen met de gewijzigde regelgeving aangaande de ontbinding en vereffening van vennootschappen, door het vervangen van artikel 39 van de huidige statuten door het volgende artikel:

"ARTIKEL 39.  ONTBINDING EN VEREFFENENG

Bij ontbinding met vereffening wordt de wijze van vereffening bepaald en worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

Zij kunnen pas in functie treden nadat de voorzitter van de bevoegde rechtbank hun benoeming heeft bevestigd. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan.

Het benoemingsbesluit van de vereffenaar kan één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars bevatten, eventueel in volgorde van voorkeur, voor het geval de benoeming van de vereffenaar niet wordt bevestigd of gehomologeerd door de voorzitter van de rechtbank. Zo de voorzitter van de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst hij één van deze alternatieve kandidaten aan als vereffenaar. Voldoet geen enkele van de kandidaten aan de door de wet gestelde voorwaarden, dan wijst de voorzitter van de rechtbank zelf een vereffenaar aan.

Behoudens ingeval van vereffening en ontbinding in één akte overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen moet(en) de vereffenaar(s) tijdens de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, overmaken aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Vanaf het tweede jaar van vereffening volstaat één per jaar.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder van de vennootschap.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.".

DERDE BESLISSING  KENNISNAME EN GOEDKEURING VERSLAGEG

De aandeelhouders verklaren in het bezit gesteld te zijn en kennis te hebben genomen van het verslag van de Raad van Bestuur en van de staat van actief en passief zoals bepaald in artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, waarvan sprake onder punt 3/ van de agenda, om er voorafgaandelijk aan deze een afschrift van te hebben ontvangen.

De vergadering beslist de vaarzitter te ontslaan van de voorlezing van voormelde verslagen.

De vergadering verklaart kennis te hebben genomen van het verslag van de bedrijfsrevisor, zijnde de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "BDO Bedrijfsrevisoren", met zetel te 1935 Zaventem, The Corporate Village, Da Vincilaan 9 bus E6, ondernemingsnummer 0431.088.289, vertegenwoordigd door de heer Bertin Pouseele, bedrijfsrevisor, kanttor houdende te 8800 Roeselare, Accent Business Park, Kwadestraat 153/5, de dato elf april tweeduizend dertien waarvan de conclusies letterlijk luiden als volgt:

"7. Besluit

ln het kader van de procedure tot ontbinding voorzien door artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen, heeft het bestuursorgaan van de vennootschap NV HEDERA Il met zetel te 8300 Knokke-Heist, Magere Schorre 55 bus A, een boekhoudkundige staat afgesloten op 31 maart 2013 opgesteld, die, rekening houdend met de vooruitzichten van de vereffening van de vennootschap, een balanstotaal opgeeft van 267.430,08 EUR en een netto-passief (negatief eigen vermogen) van -33.035,99 EUR. in toepassing van artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen werd de boekhoudkundige staat opgesteld in discontinuïteit. Gezien het eigen vermogen negatief is, is de vereffening deficitair.

Niettegenstaande het eigen vermogen negatief is, is de vereffening mogelijk indien de schulden in rekening-courant niet volledig worden terugbetaald en de aandeelhouders de kosten van de vereffening dragen.

Op grond van de controlewerkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, kunnen wij bevestigen dat de boekhoudkundige staat afgesloten op 31 maart 2013 op juiste wijze voortvloeit uit de boekhouding van de vennootschap. De vennootschap is echter verwikkeld in een rechtsgeding dat voortvloeit uit bemiddeling en/of bijstand die werd verfeend bij het realiseren van een aandelenoverdracht en die aanleiding gaf tot het aanrekenen van vergoedingen door de NV HEDERA il ten bedrage van 547.683,74 EUR. De betreffende vorderingen worden betwist en de uiteindelijke afloop van het geding kan op dit moment niet beoordeeld worden. De vooruitzichten van de vereffening lijken ons, gezien het hangend geschil, uitermate aleatoir, zodat het niet mogelijk is op een redelijke wijze te bepalen in welke mate deze staat de toestand van de vennootschap in het vooruitzicht van de vereffening volledig en getrouw weergeeft.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen ontbinding van de NV HEDERA Il en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Roeselare, 11 april 2013

BDO Bedrijfsrevisoren Burg. Vera. CVBA

Vertegenwoordigd door Bertin POUSEELE"

De vergadering keurt deze verslagen en het besluit goed met éénparigheid van stemmen.

VIERDE BESLISSING  VERVROEGDE ONTBINDING MET OOG OP ONTBINDING

De vergadering beslist met éénparigheid van stemmen de vennootschap vervroegd te ontbinden met ingang van heden, met het oog op haar volledige vereffening.

VIJFDE BESLISSING _ AANSTELLING VEREFFENAAR - VERGOEDING

De vergadering beslist één vereffenaar aan te stellen.

De vergadering beslist met éénparigheid van stemmen de heer POLLET Leopold Noél, geboren te Roeselare op vijf juni negentienhonderd zevenenvijftig, nationaal nummer 57.06.05 469-38, echtgenoot van mevrouw VVYDOOGHE Godelieve, wonende te 8300 Knokke-Heist, Magere Schorre 55 bus A, aan te stollen als vereffenaar.

Dit gebeurt onder de opschortende voorwaarde van homologatie van deze benoeming door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel te Brugge.

De heer POLLET Leopold, voornoemd, wordt tevens aangesteld als lasthebber ad hoc teneinde het verzoekschrift tot homologatie van de benoeming van de vereffenaar te ondertekenen.

Voor het geval de benoeming van de heer POLLET Leopold, voornoemd, wordt bevestigd of gehomologeerd, beslist de vergadering dat hij zijn mandaat ais vereffenaar onbezoldigd zal uitoefenen. ZESDE BESLISSING  BEVOEGDHEDEN VEREFFENAAR

De vergadering besluit aan de vereffenaar de meest ruime bevoegdheden voorzien in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen te verlenen.

De vereffenaar mag tevens de in artikel 187 van het Wetboek van Vennootschappen bedoelde handelingen stellen zonder dat hiervoor een voorafgaande beslissing van de algemene vergadering nodig is.

De vereffenaar wordt ervan ontslagen inventaris op te maken en mag zich aan de boeken van de vennootschap houden.

De vereffenaar mag de hypotheekbewaarder ontslaan van de ambtshalve te nemen inschrijving; hij mag verzaken aan alle zakelijke rechten, voorrechten, hypotheken, rechtsvorderingen tot ontbinding, opheffing verlenen met of zonder betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen, elk verzet of andere belemmeringen of bekendmakingen.

De vereffenaar mag onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid, voor bijzondere en bepaalde verrichtingen, bijzondere machten aan één of meer personen-lasthebbers van zijn keuze opdragen voor de duur die hij vaststelt.

Behoudens bijzondere delegatie wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd voor alle handelingen door de vereffenaar. De vereffenaar is eveneens gemachtigd om de sluiting van de vereffening vast te stellen, Dit besluit wordt genomen met éénparigheid van stemmen.

ZEVENDE BESLISSING  ONTSLAG (GEDELEGEERDE) BESTUURDERS EN VOORZITTER

Ten gevolge van de ontbinding neemt de algemene vergadering kennis van het ontslag van de bestuurders, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur van de vennootschap.

De vergadering beslist te ontslaan als bestuurders, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur van de vennootschap, met onmiddellijke ingang:

1) als bestuurders:

-De heer POLLET Leopold, wonende te 8300 Knokke-Heist, Magere Schorre 55 bus A.

-Mevrouw WYDOOGHE Godelieve, wonende te 8300 Knokke-Heist, Magere Schorre 55 bus A.

2) als gedelegeerd-bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur:

-De heer POLLET Leopold, wonende te 8300 Knokke-Heist, Magere Schorre 55 bus A.

De vergadering verleent hen volledig en onvoorwaardelijk kwijting over het gevoerde beleid tot op heden.

ACHTSTE BESLISSING  AANPASSING STATUTEN

Ingevolge de ontbinding van de vennootschap besluit de vergadering de statuten als volgt aan te passen in

functie van de coördinatie, rekening houdend met de nieuwe toestand van de vennootschap.

De vergadering beslist de statuten te wijzigen als volgt:

- vervanging van de tekst van artikel 1 van de statuten door de volgende tekst: "De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap en is in vereffening. Zij draagt de benaming "HEDERA

vervanging van de tekst van artikel 4 van de statuten door de volgende tekst: "De vennootschap bestaat met ingang van achttien april tweeduizend dertien enkel nog voor haar vereffening.".

Ondergetekende notaris wijst op artikel 183 §1 van het Wetboek van Vennootschappen, met name de verplichting om in alle stukken uitgaande van de ontbonden vennootschap te vermelden dat zij in vereffening is. De comparanten verklaren door de notaris voldoende geïnformeerd te zijn aangaande de aansprakelijkheidsrisico's bij miskenning van deze verplichting.

NEGENDE BESLISSING - VOLMACHT

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris elle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

y

1 Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



VOOR GELIJKVORMIG AFSCHRIFT. Notaris Karel Vandeputte.

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie proces-verbaal de dato 18 april 2013, inhoudende volmacht, bijzonder verslag van het bestuursorgaan en verslag van de bedrijfsrevisor  gecoördineerde statuten - homologatie voorzitter van de Rechtbank van Koophandel inzake benoeming vereffenaar.

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

04/04/2013
ÿþl.lOd 2,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie V

RECHTBANK KOOPHANDEL KORTRIJK ri

13 52831*

Ondernemingsnr : 0885 146 774

Benaming

(volurn : HEDERA Il

Rechtsvorm " NV

Zetel ; TER REIGERIE 11 BUS 1, 8800 ROESELARE

Onderwero akte : VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering gehouden op 31 december 2012, blijkt het volgende: de maatschappelijke zetel wordt vanaf 31/12/2012 verplaatst van Ter Reigerle 11.bus 1,

8800 Roeselare naar Magere Schorre 55 bus a, 8300 Knokke-Heist

Pollet Leopold, gedelegeerd bestuurder

Op de laatste b¬ z van tk p veimefden . Recto ; Naam en hoedanigheid van de insirumemerende notarrs, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd do rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

29/03/2013 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 30.12.2009, GGK 15.03.2013, NGL 18.03.2013 13069-0191-010
29/03/2013 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 30.12.2010, GGK 15.03.2013, NGL 18.03.2013 13069-0197-010
29/03/2013 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 30.12.2011, GGK 15.03.2013, NGL 18.03.2013 13069-0193-010
18/07/2012 : ME. - JAARREKENING 30.12.2011, GGK 29.05.2012, NGL 13.07.2012 12296-0453-010
04/10/2011 : ME. - JAARREKENING 30.12.2010, GGK 24.09.2011, NGL 29.09.2011 11561-0544-010
20/08/2010 : ME. - JAARREKENING 30.12.2009, GGK 10.07.2010, NGL 16.08.2010 10413-0434-010
07/11/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 28.10.2008, NGL 31.10.2008 08804-0148-011

Coordonnées
HEDERA II

Adresse
MAGERE SCHORRE 55, BUS A 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande