HET EILAND

Association sans but lucratif


Dénomination : HET EILAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.700.078

Publication

18/04/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam:  Het Eiland, vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. Zetel

Art. 3. Doel

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de hierna volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten:

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw , met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

De hierna vernoemde personen :

1 Bram Maveau, Weverijstraat 13, 8800 Roeselare

2 Johannes Frans R Verbrugge, Zuidstraat 54, 8800 Roeselare

3 Tom Pieterjan J Wybo, Lindenstraat 43, 8800 Roeselare

De vereniging heeft tot doel het organiseren van culturele manifestaties en stimuleren van muzikale gebeurtenissen. Zij kan daartoe alle, hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdende activiteiten inrichten die nodig zijn om dat doel te bereiken en alle initiatieven steunen die rechtstreeks of onrechtstreeks een gelijkaardige doelstelling nastreven.

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De vereniging heeft haar zetel te 8800 Roeselare, Weverijstraat 13, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Het Eiland

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Weverijstraat 13

*14303794*

Luik B

8800

België

0550700078

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Roeselare

Griffie

Neergelegd

16-04-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 4. Duur

MOD 2.2

De vereniging is voor onbepaalde duur Zij kan te allen tijde worden ontbonden, volgens de voorschriften van de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL II. - LEDEN

Art. 5. Aantal

Er zijn minstens 3 leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De ondergetekenden oprichters zijn de eerste leden. De vereniging telt uitsluitend werkende leden.

Art. 6. Rechten en plichten

Art. 8. Nieuwe leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. Stemgerechtigden

Alle werkende leden van de vereniging hebben allen 1 stem in de algemene vergadering. Deze stemgerechtigden vormen de algemene vergadering.

Art. 9. Einde lidmaatschap

Art. 10. Samenstelling

De leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de vzw-wetgeving en deze statuten worden beschreven. Van de leden kan een lidgeld gevraagd worden van maximum ~50,00 per jaar. Op voorstel van de raad van bestuur kan de algemene vergadering een lager of zelfs geen lidgeld vragen.

Ieder natuurlijk persoon die wenst lid te worden van de vereniging dient per aangetekende brief een aanvraag in te dienen bij de raad van bestuur. Het lidmaatschap dient door de algemene vergadering op de eerstvolgende vergadering te worden aanvaard met een gewone meerderheid van de aanwezige leden. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig te zijn.

De leden kunnen zich terugtrekken middels een aangetekende ontslagbrief te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in de eerstvolgende vergadering. De oprichtende leden kunnen zich niet terugtrekken in het eerste werkingsjaar van de vzw.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen worden besloten door de algemene vergadering met een tweederde van de meerderheid van de aanwezige leden wanneer een lid handelt in strijd met de doelstellingen van de vereniging. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering samengesteld zoals in artikel 7, wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders. Een stemgerechtigde kan zich door een andere stemgerechtigde bij geschreven volmacht laten vertegenwoordigen Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken

Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbreng. Alle werkingsmiddelen zijn bezit van de vereniging tenzij anders bepaald.

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting.

Art. 11. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden.

1. De wijziging van de statuten

2. De aanvaarding van nieuwe leden

3. De vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage

4. De benoeming en de afzetting van de bestuurders

5. De kwijting van de bestuurders

6. De goedkeuring van de begroting en van de rekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

7. De ontbinding van der vereniging

8. De uitsluiting van een lid

9. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

10. Verplaatsen van de zetel van een vereniging

11. Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art 12. Bijeenroeping

De algemene vergadering zal minimum 1 maal per jaar gehouden worden op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

Een bijzondere algemene vergadering kan worden samengeroepen door de voorzitter van de raad of door tenminste twee bestuurders, alsook op verzoek van tenminste één derde van de leden.

Art 13. Beslissing

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 14. Samenstelling

De beslissingen worden door de algemene vergadering genomen met een enkelvoudige meerderheid op voorwaarde dat minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wanneer niet de helft van de leden aanwezig is, wordt door de algemene vergadering binnen de maand een nieuwe bijeenkomst vastgelegd, waartoe leden bij gewoon schrijven worden uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt uitdrukkelijk de agenda van de dag. In geval van staking is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Iedereen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift krijgen van alle neergelegd zijn op de griffie van de rechtbank van koophandel te Kortrijk.

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 bestuurders, natuurlijke personen. Het aantal moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De bestuurders zijn ten allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen door kennisgeving middels een aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen één maand neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel ter bekendmaking in de bijlagen bij het Belgische staatsblad.

De uitnodiging wordt tenminste tien werkdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering schriftelijk naar alle leden verstuurd op het correspondentieadres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven. De uitnodigingen aan de stemgerechtigden kunnen ook worden verstuurd met e-mail. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. De uitnodigingen zijn geldig wanneer zij ondertekend zijn door de voorzitter van de raad of door minstens 2 bestuurders.

Beslissingen in verband met wijziging van de statuten, uitsluiting van leden en vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden in overeenkomst met de bepaling van de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en een penningmeester. Ingeval de voorzitter gehinderd is wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid, de oudste der aanwezige bestuurders.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

Art. 15. Benoeming

De bestuurders worden verkozen voor een bepaalde termijn van 3 jaar. De bestuurders worden aangesteld uit de stemgerechtigden binnen de algemene vergadering. De algemene vergadering kan slechts tot benoeming van de leden van de raad van bestuur overgaan wanneer minstens de helft van de leden aanwezig is met een eenvoudige meerderheid van de stemmen. Wanneer niet de helft van het totaal aantal leden aanwezig is wordt door de algemene vergadering binnen de maand een nieuwe bijeenkomst vastgesteld, waartoe alle leden bij gewoon schrijven worden uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt uitdrukkelijk dat tot bnoeming zal worden overgegaan zelfs indien niet de helft van het aantal leden aanwezig is. Het mandaat van bestuurder eindigt door ontslag, overlijden of afzetting welke dient te gebeuren op dezelfde wijze als de benoeming.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. De kosten die de bestuurders maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

Art. 16. Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigheidsbevoegdheid van de raad van bestuur, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en secretaris die gezamenlijk handelen.

Art. 17. Bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de vzw-wetten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Art. 19. Beslissing

Art. 20. Boekjaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur beslist geldig bij aanwezigheid van ten minste de helft van wijn leden en bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter of diegene die hem vervangt. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen in overeenstemming met de artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

Art. 18. Bijeenroeping

Art. 21  Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten in overeenstemming met artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij een  vzw in vereffening is. In dat geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden. In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden door de algemene vergadering overgedragen aan één of meerdere verenigingen in het werkgebied die een gelijkaardig doel nastreven.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere bestuurders of derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht echter betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen de veertien werkdagen na een daartoe strekkend verzoek van 2 bestuurders. De plaats van vergaderen wordt vermeld in de oproepingsbrief.

TITEL V BEGROTING EN REKENINGEN

TITEL VI ONTBINDING EN VEREFFENING

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorafgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij uitzondering loopt het eerste werkjaar van bij de oprichting tot 31 december 2014.

TITEL VII VARIA

Worden benoemd als eerste bestuurders door de algemene vergadering hier bijeen:

- Bram Mauveau

- Johannes Verbrugge

- Tom Wybo

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Opgemaakt te Roeselare op 16 april 2014. In 5 originele exemplaren, waarvan één voor elke van de oprichtende leden, één voor het Belgisch Staatsblad en één voor Het Eiland VZW.

Coordonnées
HET EILAND

Adresse
WEVERIJSTRAAT 13 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande