HET SCHUURKE, BUURTWERKING, AFGEKORT : HET SCHUURKE

Association sans but lucratif


Dénomination : HET SCHUURKE, BUURTWERKING, AFGEKORT : HET SCHUURKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.001.374

Publication

08/09/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neeriegging van de e kte ter grMmG Eu:GD

EUR BEL GE

QiiUlu R6c1 11û} K-acrp} 14i lue'

2 Z AUG 2014

MON

aiânt Afdaling geuggü

BL>D ti9 vit e

0 -09- 2014

BELGIS H STAATS

1111111111,111 11111411111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondemerningsnr : 4430.01.374

Benaming

(voluit; Het Schuurke, Buurtwerking

(verkort) : Het Schuurke

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Ter Lo 69 te 8310 Brugge

Onderwerp akte Verplaatsing zetel, ontslag en (her)benoeming bestuursleden, mandaten, wijziging van statuten

De leden van de VZW "Het schuurke" op 13 maart 2014 in de algemene vergadering bijeengekomen op de

zetel van de vereniging hebben

1, volgende personen (her)benoemd tot bestuurder:

- Couokuyt Christian

- De Groote Johan

- Deknudt Véronique

- De Sutter Wim

- Geliez Filip

- Lelong Mamick

- Van Cafster Joseph

2. Het ontslag van volgende bestuurder bekrachtigd:

Bart Rossey

3. bij toepassing van art.8 van de statuten volgende bestuurders benoemd met ingang van 13 maart 2014:

voorzitter: Geliez Filip

Secretaris: Deknudt Véronique

penningmeester: Van Calster Joseph

Vanaf diezelfde datum wordt een einde gesteld aan de volgende mandaten:

voorzitter: Couckuyt Chris

secretaris: Geliez Filip

penningmeester: De Sutter Wim

De algemene vergadering dd 19 augustus 2014 heeft, overeenkomstig artikel 8 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, beslist de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) Het Schuurke, buurtwerklng, zoals aangenomen op 19 maart 1990 en verschenen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 7 juni 1990, te wijzigen en volledig te vervangen als volgt:

TITEL I. - Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt als naam Het Schuurke, buurtwerking. In haar betrekkingen met derden

mag zij ook gebruik maken van de afkorting " Het Schuurke l Ze heeft haar zetel te 8310 Brugge, Gemeneweicleweg zuid 113 en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het creëren van een 'warme buurt' door het organiseren van, buurtontmoetingen.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste brz. van Luik B. vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IL - Leden

Art 4. Het aantal leden is onbeperkt met minimum van vijf. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Het aanvaarden van nieuwe leden wordt beslist door drievijfde meerderheid van de algemene vergadering.

Art. 5. Bij het wegvallen van een lid door overlijden, ontslag of uitsluiting kan een nieuw lid aangenomen worden door de algemene vergadering. Uitsluiten van leden geschiedt op de wijze voorzien bij artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, t.t.z. door de algemene vergadering met tweederde meerderheid.

Art. 6_ De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals hun erfgenamen en legatarissen en deze van overleden leden, hebben geen recht op het patrimonium van de vereniging. Zij kunnen ook geen overlegging van rekeningen noch zegellegging, noch boedelbeschrijving eisen.

TITEL III. - Bestuur, raad van bestuur

Art. 7. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vijf leden. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor de duur van vier jaar, doch hun mandaat is hernieuwbaar. Dit mandaat eindigt door overlijden, ontslag of afzetting. Ontslag dient gegeven te worden één maand vooraf per brief of per mail aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 8. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 9. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door zijn voorzitter of door twee bestuurders. De raad beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Art. 10. De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd.

Art.11. De raad van bestuur Is bevoegd voor aile handelingen die het bestuur van de vereniging uitmaken en haar doel betreffen, en welke niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij kan onder meer alle kontrakten afsluiten die gelden als daden van beschikking, kopen en verkopen, ruilen, huren en verhuren, hypotheek geven, leningen aangaan, legaten en schenkingen aanvaarden.

Art. 12. De raad van bestuur kan de door hem bepaalde bevoegdheden, onder meer het dagelijks bestuur, met het gebruik van de daaraan verbonden maatschappelijke handtekening, alsook de vertegenwoordiging in rechte aan zijn voorzitter en/of aan een lasthebber zijner keuze opdragen. Behoudens voor wat behoort tot de uitvoering van dergelijke bijzondere opdrachten, worden de akten die de vereniging verbinden ondertekend door twee bestuurders die tegenover derden geen verantwoording zullen moeten verschaffen van hun machten.

TITEL AL - Algemene vergadering

Art. 13. Behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering, hetgeen voorzien is door de artikelen 4, 12., 20 en 20 van de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk. De afzetting van een bestuurder Kan slechts met een meerderheid van twee derde der stemmen van de algemene vergadering worden beslist

Art. 14. Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, De bijeenroeping van iedere algemene vergadering geschiedt minstens acht dagen ver6r de datum van de vergadering, door de voorzitter van de raad van bestuur of door een bestuurder. Minstens één vijfde van de deelgenoten van de vereniging kan verzoeken een algemene vergadering te doen bijeenroepen. Deze bijeenroeping dient te geschieden binnen de maand na indiening van zulk verzoek bij de raad van bestuur. Bij de bijeenroeping van iedere algemene vergadering dienen de bepalingen van artikel 6, Ie lid van voormelde wet van 27 juni 1921, nageleefd te worden.

Art. 15. Behoudens hetgeen door artikelen 8, 12 en 20 van de voornoemde wet is bepaald, beslist de algemene vergadering geldig bij meerderheid van stemmen, indien ten minste twee derde van zijn leden aanwezig zijn of door volmacht vertegenwoordigd. Elk aanwezig lid kan gebruik maken van maximaal één volmacht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de algemene vergadering beslissend, uitgezonderd bij geheime stemming, in welk geval de beslissing verworpen is.

Art. 16. Van de besluiten van de algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit verslag wordt op de volgende algemene vergadering van de leden voorgelegd ter goedkeuring.

TITEL V. - Financieel beleid

i

s.. 4

ILI

'r

Voorbehouden

4 4,

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 22

Luik B - vervolg

Art, 17. Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden tijdens het eerste trimester van het kalenderjaar, zijnde meer bepaald tijdens de maanden januari, februari of maait om de rekeningen van het , verlopen jaar, de begroting van het volgend dienstjaar goed te keuren en kwijting te geven aan de bestuurders.

TITEL VI. - Ontbinding, vereffening

Art, 18. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt haar algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. In geval van ontbinding wegens welke oorzaak ook, wordt het netto maatschappelijk aktief overgemaakt aan één of meerdere verenigingen met een gelijkaardig doel aangeduid door de algemene vergadering.

Art, 19. Voor wat in de huidige statuten niet is geregeld, gelden de bepalingen van de wet van 27 juni 1921.

Filip Geliez Veronique Deknudt

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste I*. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HET SCHUURKE, BUURTWERKING, AFGEKORT : HET S…

Adresse
TER LO 69 8310 BRUGGE

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande