HIMPE-HOOGHE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : HIMPE-HOOGHE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 627.867.043

Publication

15/04/2015
ÿþ Moa 2a

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

- 2 APR, 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL.

Gene@ KORTRIJK

Ondernemingsnr : 060 .s67 , ôC1 j

Benaming

(voluit) : HIMPE-HOOGHE

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : ELZENLAAN 28 - 8530 HARELBEKE

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er wordt opgericht bij onderhandse akte door :

1.Dhr. Himpe Eric, Elzenlaan 28 te 8530 Harelbeke, geboren 25/11/1949

2.Mevr. Hooghe Beatrice, Elzenlaan 28 te 8530 Harelbeke, geboren 01/01/1951 een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een vennootschap onder firma (of vennootschap onder gemeenschappelijke naam) heeft aangenomen, met de maatschappelijke naam "Himpe-Hooghe VOF", en commerciële naam "BELIMAST",

ARTIKEL 1. DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden :

" Het waarnemen van bestuursopdrachten, mandaten in directiecomités, het uitoefenen van opdrachten en functies, het optreden als vereffenaar, mandataris of volmachtdrager, Deze opdrachten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

" Het beleggen, intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, kasbons, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen als dan niet met een (semi) publiekrechterlijk statuut,

" Het beheren van beleggingen en van participaties in vennootschappen, het waarnemen van bestuursfuncties, het verlenen van advies, engineering, management en andere diensten. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Dit alles voor zover de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet.

" Het beheer van het patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruiten, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen en roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de (on)roerende goederen te bevorderen,

.De vennootschap mag, in België en in het buitenland, alle industriële, handels-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtsreeks of onrechtstreeks haar onderneming kunnen uitbreiden of bevorderen. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven zelfs als deze rechtsreeks, noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

*Het verlenen van consulting en management services met betrekking tot commerciële ontwikkeling van bedrijfsgebouwen en  processen en industriële parken met inbegrip van business devetopment op internationaal vlak.

-Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van engineering, management, marketing, project en eventmanagement, juridisch en financieel beheer, administratieve diensten en andere dienstverlening,

" Het opzetten, begeleiden, organiseren van projecten, events, organisatie van seminaries en aanverwante

.eçiiaíteitertin, Belg ië,en ja het kuitenland.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

" Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices voor rekening van derden, alsmede het verlenen van adviezen hieromtrent.

" De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen ais bedoeld in de wetten en Koninklijke besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en voer het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

" De vennootschap zal alle handelingen mogen verrichten, die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel, of die van aard zijn de verwezenlijking ervan te bevcrderen,

" De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, verenigingen, zaken of groeperingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, die een aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen, ermee samenwerken of fusioneren.

" Zij kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen. Zij kan zich borg stellen voor derden, zaakvcerders en vennoten. Zij kan hen eveneens leningen, voorschotten en kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beperkingen ter zake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Zij heeft in het algemeen de volle rechtsbekwaamheid om alle handelingen en verrichtingen te voltrekken die een rechtstreeks of onrechtstreeks verband hcuden met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten delen vergemakkelijken.

ARTIKEL 2. VORM, MAATSCHAPPELIJKE NAAM

De vennootschap neemt de vorm aan van een vennootschap onder firma.

De vennootschap heeft geen andere maatschappelijke naam dan die welke hiervoor werd vermeld.

ARTIKEL 3. MAATSCHAPPELIJK ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8530 Harelbeke, Elzenlaan 28.

ARTIKEL 4. DUUR

De vennootschap wordt cpgericht voor onbepaalde duur, die een aanvang neemt vanaf 0110412015.

ARTIKEL 5. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL EN INBRENGEN

1.Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 1.000,00 EUR, volledig volstart, vertegenwoordigd door 100 aandelen.

Het wordt als volgt onderschreven :

a. Dhr. Himpe Eric ten belope van 990,00 EUR, wat 99 aandelen vertegenwoordigt

b. Mevr. Hooghe Beatrice ten belope van 10,00 EUR, wat 1 aandeel vertegenwoordigt

2.Vaststelling van de volstorting

De vennoten stellen vast dat de aandelen die elk van hen heeft onderschreven, geheel volstort zijn,

3.De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn voor overdracht vatbaar, mits éénparig akkoord van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering.

4.De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en plichten die eraan verbonden zijn.

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN VAN HET KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd of verminderd worden, in een of meerdere keren, mits eenparige van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering,

Elke wijziging van het kapitaal za! verplicht gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 7. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE VENNOTEN

Te rekenen vanaf 01/04/2015 zijn de vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden tot het maatschappelijk passief.

ARTIKEL 8, EXCLUSIEF KARAKTER VAN DE ACTIVITEIT DER VENNOTEN

In het algemeen is elke vennoot gehouden tot een verbintenis van beroepsdiscretie en moet hij zich onthouden van iedere daad en bedrijvigheid die rechtstreeks of onrechtstreeks de belangen zouden schaden van de lastgever of van de vennootschap.

Het is aan elke vennoot verboden om, gedurende één jaar dat een aanvang neemt bij het beëindigen van Piet contract van mandaat afgesloten tussen de vennootschap en de lastgever of vanaf de datum van de overdracht van zijn aandelen, en binnen een straal van honderd kilometer te rekenen van de zetel van de vennootschap, hetzij rechtstreeks, hetzij door tussenkomst van zijn echtgenoot, enige bedrijvigheid uit te oefenen die rechtstreeks of cnrechtstreeks de belangen zouden schaden van de lastgever of van de vennootschap.

ARTIKEL 9. AANTAL, TOELATING, UITTREDING en OVERLIJDEN DER VENNOTEN 1.Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan twee

2.Tot de eventuele toelating van een nieuwe vennoot, kan beslist worden bij éénparigheid der vennoten, verenigd in algemene vergadering. Deze beslissing zal gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De nieuwe vennoot zal slechts over rechten beschikken vanaf zijn intrede in de

vennootschap.

Hij zal tegenover derden gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden

die ontstaan zijn na de publicatie van zijn toetreding.

3.Elke vennoot heeft het recht zich op elk ogenblik terug te trekken, zonder het akkoord van de andere vennoten, mits een opzegging van zes maanden. Deze zal bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht warden van de vennootschap en van elk der andere vennoten.

De eventuele uittreding van een vennoot zal slechts uitwerking hebben, zowel ten overstaan van de vennootschap als ten overstaan van derden, vanaf de vijftiende dag die volgt op de publicatie in de Bijlag en tot het Belgisch Staatsblad van de wijziging der statuten en de overdracht van zijn aandelen.

De vennoot die ophoudt deel uit te maken van de vennootschap blijft onder meer gehouden tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn voor de vijftiende dag volgend op de publicatie van zijn vertrek.

4.In geval van uittreding door overlijden van een vennoot, kan de overblijvende venncct voorzien in zijn vervanging,

ARTIKEL 10, BEVOEGDHEDEN DER VENNOTEN

De vennoten delegeren alle beheersbevoegdheden van de vennootschap aan één onder hen, die de zaakvoerder wordt van de venncotschap.

De vennoten  niet zaakvoerder hebben evenwel het recht om, samen of individueel, daden van controle en toezicht te stellen, onder meer voor wat betreft de jaarrekeningen en de maatschappelijke bescheiden.

ARTIKEL 11, AANDUIDING EN HERROEPING VAN DE ZAAKVOERDER

De heer Himpe Eric wordt benoemd tot zaakvoerder van de vennootschap.

Het mandaat van de zaakvoerder is, in principe, onherroepelijk, behcudens in geval van vrijwillig ontslag of herroeping om wettige redenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

In geval van herroeping van de zaakvoerder bij gerechtelijke beslissing die in kracht van gewijsde is getreden, verliest deze automatisch zijn hoedanigheid van vennoot van de vennootschap.

In dat geval is de vennoot-zaakvoerder ertoe gehouden zijn verbintenissen na te leven overeenkomstig artikel 9, par. 3, alinea 3 van onderhavige statuten.

In geval van ontslag, herroeping of overlijden van de vennoot-zaakvoerder, zullen de vennoten verenigd in algemene vergadering, overgaan tot de aanduiding, bij éénparigheid, van een nieuwe zaakvoerder, door middel van een wijziging der statuten, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 12. TIJDELIJKE AANDUIDING VAN EEN NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Ingeval de statutaire zaakvoerder tijdelijk verhinderd is zijn functies uit te oefenen, zullen de vennoten, verenigd in algemene vergadering, bij éénparigheid, aan een onder hen alle beheersbevoegdheden delegeren voor een periode van maximum twee jaar.

Ingeval de onbekwaamheid van de vennoot-zaakvoerder zich uitstrekt over een periode van meer dan twee jaar, zal hij ertoe gehouden zijn, zijn mandaat over te dragen aan een andere aandeelhouder of vennoot.

ARTIKEL 13. BEVOEGDHEDEN VAN DE ZAAKVOERDER

De zaakvoerder wordt belast met het beheer van de vennootschap, met uitsluiting van de andere vennoten, binnen de perken van het maatschappelijk doel, zoals is vastgelegd in artikel 1 van onderhavige statuten.

De zaakvoerder is begoed om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij mag, zonder dat deze opsomming limitatief is, personeel aanwerven en afdanken, materiaal aankopen, de schuldvorderingen innen, handelseffecten aanvaarden, elke verzekeringspolis ondertekenen, rechtsvorderingen instellen, enz.

Hij heeft het recht beleggingen te doen in aandelen, obligaties, ea. zonder dat deze belegging het karakter mag hebben van een deelneming.

De zaakvoerder beschikt alleen over de maatschappelijke handtekening, zonder dat hij moet doen blijken van het akkoord van de andere vennoten.

Hij mag evenwel, op zijn eigen verantwoordelijkheid, en buiten het geval bepaald in artikel 12, eerste alinea van onderhavige statuten, voor de daden van dagelijks beheer, de maatschappelijke handtekening delegeren aan één (of meer) venno(o)t(en) of bedienden.

ARTIKEL 14. BEZOLDIGING DER VENNOTEN

Elke vennoot zal onbezoldigd handelen binnen de vennootschap.

ARTIKEL 15. JAARREKENINGEN VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wet met betrekking tot de boekhouding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen.

De maatschappelijk bescheiden worden ieder jaar op 31 december afgesloten.

De zaakvoerder maakt de inventaris, de balans en de winst- en verliesrekening op.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden goedgekeurd, op definitieve wijze, door de vennoten, verenigd in algemene vergadering, de eerste zaterdag van juni om 10u en dit voor de eerste maal in tweeduizend en zestien (2016).

Voor het opmaken van de jaarrekeningen, begint het boekjaar op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Ten uitzonderlijke titel, zal het eerste boekjaar de periode omvatten die loopt vanaf 01/04/2015 tot en met 31/12/2015.

ARTIKEL 16. VERDELING DER WINSTEN EN VERLIEZEN VAN DE VENNOOTSCHAP 1.Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en

afschrijvingen, maakt de netto-winst uit van de vennootschap.

2.De vennoten, verenigd in algemene vergadering, de eerste zaterdag van juni, zullen bij eenparigheid

beslissen

-ove r de bestemming van het resultaat

en/of

-de beslissing van een deel van de netto-winst naar een reservefonds.

ARTIKEL 17. ONTBINDING VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt van rechtswege ontbonden, in geval van beëindiging, om welke reden ook.

Het overlijden, de onbekwaamheid of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

ARTIKEL 18. VEREFFENING

In geval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening gebeuren door toedoen van één of meer vennoten, aangeduid door de vennoten verenigd in algemene vergadering overeenkomstig artikel 178 en volgende van de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen.

ARTIKEL 19. DIVERSEN

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door de gecoördineerde wetten op de h andelsvennootschappen.

De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel der onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Gedaan te Harelbeke, op 20/03/2015 in 2 exemplaren, waarvan elke vennoot erkent er één ontvangen te hebben.

De heer Himpe Eric Mevrouw Hooghe Beatrice

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HIMPE-HOOGHE

Adresse
ELZENLAAN 28 8530 HARELBEKE

Code postal : 8530
Localité : HARELBEKE
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande