HUISARTSEN CAPELLE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : HUISARTSEN CAPELLE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 564.841.787

Publication

22/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

van derden, dit rekening houdend met de Medische Plichtenleer.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Het doel kan onder meer omvatten:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de artsen-vennoten;

- het scheppen van de mogelijkheden om de artsen-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. In geval de vennootschap meerdere vennoten telt, dienen de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening. De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdende met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 3: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8880 Ledegem (Sint-Eloois-Winkel), Gullegemsestraat, 105/B.

De zetel mag in elk ander gedeelte van het Nederlandstalig gebied of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s). Deze laatste zal/zullen zorgen voor de bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten. De vennootschap zal eveneens bijkomende zetels kunnen openen, dit mits naleving van de code van de medische plichtenleer en voorafgaande goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad. Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Behoudens gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden onder de voorwaarden die door de wet zijn bepaald voor een statutenwijziging.

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijftig duizend euro (¬ 50.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door vijfhonderd (500) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/vijfhonderdste (1/500ste) van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen.

De aandelen zijn op naam.

Artikel 8: Statuut van de aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar per titel.

De uitoefening van de rechten verbonden aan de aandelen in onverdeelde eigendom en vruchtgebruik, zijn geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden.

Kunnen enkel als vennoot worden aanvaard, zij die voldoen aan alle volgende criteria: arts zijn, ingeschreven op de Lijst van de provinciale raad van de Orde der geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen.

Artikel 15: Vergaderen van de Algemene Vergadering

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, zal elk jaar gehouden worden de derde zaterdag van de maand juni om tien uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is en vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, dan zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de

commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van

het kapitaal vertegenwoordigen.

De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de

vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

Evenwel kunnen de vennoten overeenkomstig artikel 268 van het wetboek van vennootschappen

eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering

behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Artikel 17.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzonder

gevolmachtigde die zelf vennoot moet zijn. De zaakvoering mag de vorm van de volmacht vaststellen

en verzoeken dat deze vijf volle dagen voor de vergadering worden neergelegd op de door haar

aangeduide plaats.

Het is de vennoten ook toegelaten schriftelijk hun stem uit te brengen.

Artikel 20: Bestuur - vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of

rechtspersonen, al dan niet vennoten.

De zaakvoerder(s) word(t)(en) benoemd door de statuten of door de algemene vergadering waarbij:

a. niet-statutaire zaakvoerders te allen tijde door de algemene vergadering kunnen worden afgezet;

b. statutaire zaakvoerders, waarvan het mandaat aan vennoten voorbehouden is, slechts kunnen ontslagen worden met eenparig goedvinden van alle vennoten en hun/haar opdracht wel om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk kan worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging;

c. enkel een arts-vennoot tot statutair zaakvoerder kan worden benoemd en voor niet-medische aangelegenheden ook een niet arts-vennoot kan benoemd worden tot niet statutair zaakvoerder. Het mandaat van een zaakvoerder is als volgt in de tijd beperkt:

a. de duur van het mandaat van een, al dan niet statutair, zaakvoerder-vennoot is beperkt tot maximaal de duur van diens medische activiteiten;

b. de duur van het mandaat van een, steeds niet-statutaire, zaakvoerder-niet-vennoot bedraagt maximaal zes jaar; herverkiezing is evenwel mogelijk.

Zijn benoemd tot statutair zaakvoerder-vennoot van de vennootschap:

- Mevrouw NAEYAERT Gwendolen, huisarts, wonende te 8880 Ledegem, Smissestraat, 51. - Mevrouw PHYFFEROEN Ann-Sophie, huisarts, wonende te 8520 Kuurne, Kerkstraat, 47 bus 2. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Iedere zaakvoerder apart vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Evenwel is de gezamenlijke handtekening van alle zaakvoerders vereist:

-met betrekking tot alle handelingen die de vennootschap verbinden voor een bedrag dat de som van duizend tweehonderd vijftig euro (¬ 1.250,00) overschrijdt,

-inzake de aanwerving en inzet van personeel.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen voor bepaalde of een reeks bepaalde niet-medische rechtshandelingen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht. De zaakvoerder(s) is (zijn) niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij (ze) is (zijn) verantwoordelijk voor de uitvoering van de hem (hun) opgedragen taak en aansprakelijk voor bestuursfouten, in overeenstemming met het gemeen recht en het wetboek van vennootschappen.

Hij (zij) is (zijn) jegens de vennootschap en jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van de overtreding van het wetboek van vennootschappen of van de statuten. Professioneel is (zijn) hij (zij) persoonlijk onbeperkt aansprakelijk.

Ten aanzien van overtredingen waaraan hij (zij) geen deel hebben gehad, wordt (worden) hij (zij) van die aansprakelijkheid slechts ontheven indien hem (hun) geen schuld kan verweten worden en hij (zij) die overtredingen heeft (hebben) aangeklaagd op de eerste algemene vergadering nadat hij (zij) er kennis van heeft (hebben) gekregen.

Artikel 23: Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap begint op één januari van elk jaar en eindigt op éénendertig december van dat zelfde jaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maakt de zaakvoering de inventaris op, alsmede de jaarrekening en, voorzover wettelijk verplicht, stelt deze het jaarverslag op, dit alles overeenkomstig de voorschriften van het wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel. Artikel 24: Winstverdeling

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van tenminste één/twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer deze reserve één/tiende van het kapitaal bereikt heeft.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden:

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

Artikel 25.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief van de vennootschap gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de Algemene Vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft het in een verslag een uiteenzetting van de maatregelen die het overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Artikel 26.

De vennootschap wordt niet ontbonden door ontzetting, faillissement, kennelijk onvermogen of overlijden van één van de vennoten of de enige vennoot.

De vennootschap kan ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de bijzondere Algemene Vergadering.

Bij de ontbinding van de vennootschap, om het even om welke reden, zal de vereffening verzekerd worden door de alsdan in functie zijnde zaakvoerder(s), tenware de algemene vergadering te dien einde één of meer vereffenaars zou aanstellen met vaststelling van hun machten en van hun bezoldiging.

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel ter bevestiging of homologatie worden voorgelegd.

De vereffenaar(s) beschik(t)(ken) over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het wetboek van vennootschappen, zonder dat  voor die gevallen voorzien in het wetboek van vennootschappen- een bijkomende machtiging van de algemene vergadering is vereist en behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaar(s).

Artikel 27.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank.

Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten a rato van hun aandelenbezit. Onverminderd artikel 181 van het wetboek van vennootschappen, zijn een ontbinding en vereffening in één akte evenwel mogelijk mits naleving van de voorwaarden bepaald in artikel 184, §5 van het wetboek van vennootschappen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

BENOEMINGEN - AANVAARDINGEN

1/ zaakvoerders

a) - mevrouw NAEYAERT Gwendolen, voornoemd, huisarts, wonende te 8880 Ledegem, Smissestraat, 51, en

- mevrouw PHYFFEROEN Ann-Sophie, voornoemd, huisarts, wonende te 8520 Kuurne, Kerkstraat, 47 bus 2,

verklaarden het hen toegekende mandaat van statutair zaakvoerder te aanvaarden en bevestigden dat de uitoefening van betrokken functie hen niet verboden is inzonderheid krachtens het koninklijk besluit nummer 22 van 24 oktober 1934.

b) De vergadering besloot bijkomend te benoemen tot de functie van niet-statutair zaakvoerder, en dit voor een periode van 6 jaar eindigend met de jaarvergadering te houden in het jaar 2020: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  WENACO , met zetel te 8880 Ledegem, Smissestraat 51 (RPR Gent afdeling Kortrijk 0822.140.029).

De vergadering nam akte van de beslissing van het bestuursorgaan van de vennootschap-zaakvoerder  WENACO , vaststellende dat, in overeenstemming met artikel 61 paragraaf 2 van het wetboek van vennootschappen, het mandaat van zaakvoerder in de vennootschap  HUISARTSEN CAPELLE zal uitgevoerd worden door haar vaste vertegenwoordiger mevrouw NAEYAERT Gwendolen, voornoemd, wonende te 8880 Ledegem, Smissestraat, 51, die bevestigde dit mandaat te aanvaarden.

c) De zaakvoerders zullen hun taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel.

Het mandaat van de zaakvoerders is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

2/ commissaris(sen)

De vergadering verklaarde dat volgens ter goede trouw verrichte schattingen die overgenomen werden in het financieel plan, de vennootschap voor het eerste boekjaar voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 van het wetboek van vennootschappen en besloot bijgevolg thans geen commissaris te benoemen.

OVERGANGSBEPALINGEN

1/ Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van 17 oktober 2014 en zal eindigen op 31 december 2015.

2/ De eerste jaarvergadering zal gehouden worden de derde zaterdag van de maand juni van het jaar 2016 om tien uur.

3/ In toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen neemt de vennootschap de verbintenissen over die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert 1 augustus 2014. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, en dienen eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

VOLMACHT

Bijzondere volmacht is verleend aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Boekhoudkantoor A-Census , met zetel te 8930 Menen (Lauwe), Rekkemstraat 30 (RPR Gent afdeling Kortrijk 0458.695.875), en met recht van indeplaatsstelling, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen en tot het afsluiten van alle overeenkomsten en akkoorden, die ten gevolge van de akte en ook ten gevolge van toekomstige feiten en controles zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle private en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondernemingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, ten einde in naam van de vennootschap alle documenten te ondertekenen.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Philippe DEFAUW, Notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie akte oprichting dd. 17/10/2014.

Coordonnées
HUISARTSEN CAPELLE

Adresse
GULLEGEMSESTRAAT 105/B 8880 LEDEGEM

Code postal : 8880
Localité : LEDEGEM
Commune : LEDEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande